Strugurasi de Sept-Oct2011 *34*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Sei, stiu ca ai dreptate, copilul ajunge OM sau nu....dupa cum il cresti. Eu sper sa-l pot creste dupa propriile-mi principii de viata si sa se poata, mai tarziu, uita in oglinda fara rusine, teama, jena...
Am trecut de cele 19 sapt dar Petru e mai inapoiat (glumesc:)) ) asa ca nu ma mira la el acum sa se declanseze puseu ceva, sau ce D-zeu e! Oricum, e schimbat. Iar eu tre' sa-mi pastrez calmul si linistea.




Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna seara gagici!!

Seidana a iesit foarte frumos mei tai-ul ,esti foarte tare! E mai frumos si mai reusit ca al meu !

Inutsa pentru sora ta sa fie bine pana la urma . Of,nici nu stiu ce sa spun in astfel de cazuri.

Roxana ce s-a intamplat cu nick-ul tau? Ca sunt sigura ca era altfel la inregistrarea ta in grupul nostru. Hai mai des pe la noi ca nu suntem asa rele cum am parut la prima impresie,de fapt ne stii ca doar ne citesti de mult .

Natalia hai mai ca pana acum ,cand s-au aprins spiritwlw pe aici, fetele au camavut dreptate . Pupici fetelor tale frumoase foc . Am vazut si tortuletele ,esti multi-talent mamico !

Helena pai ce faci mami? Vine un anume individ si cere poze,noi ne facem leoaice si nu aratam nimic si tu ce faci? Pui filmulete publice direct aici ? Sincer,mie mi se pare provocare ,dar e treaba ta cum si ce faci. Eu mi-am spus parerea de mult legat de aspectul lui Petru. Faptul ca fizic seamana cu tatal lui nu inseamna ca va mosteni totul de la el. .

Oh,am citit atat de multe in ultimele zile ca tot simt ca am sarit ceva,ca mai aveam ceva de spus si nu am spus . Eu chiar ma gandesc la toate sa stiti,si cand vorbesc despre voi dau impresia ca v-as cunoaste de o viata .

Despre carucioare nu pot da prea multe sfaturi pentru ca eu am folosit trei , unul singur de nou,celelalte le-au folosit inca doi copii inaintea lui PAul. Oricum mie mi-a placut mai mult purtatul in sling ,caruciorul era pentru bagaje daca aveam de facut cumparaturi,sau daca aveam de gand sa ne plimbam mult,pe port de patut .

Oana sora ta a deschis odiseea de sept-oct de anul asta,nu? Sarcina usoara ii doresc,din toata inima.

May dupa ce incepi munca o sa ne mai scrii nu? Ca mie mi-ai lipsi tare,nu ar fi la fel strugurimea fara tine.

Ooka m-am gandit toata dupa amiaza la ce ai scris tu,referitor la cauzele plansului lui Paul,mi-au mai scris si alte mamici la odiseea lui , si o sa fiu mai atenta zilele ce urmeaza. ?Merge cu distragerea atentiei , si cu "amor ghebos" cum i-ai spus tu ,dar se opreste greu din plans , nu ii convine nimic ,se smiorcaie si se miorlaie,iar el nu e asa,de aia imi e greu. Plec in alta camera nu pentru a il pedepsi pe el,ci pentru a ma calma, nu vreau sa cedez si sa urlu,ca am mai facut asta si nu e o solutie pe care sa o accept. Pornirile astea fac parte din trecutul meu,din copilaria mea,dar nu vreau sa fie parte si din amintirile copiilor mei,ci sa ramana in trecutul meu. Asa reusesc momentan sa infrang demonul,poate reusesc sa il si ucid . Oricum,daca reusesc sa il fac sa rada s-au dus toti nervii mei,care sunt mai mult de frustrare ca nu stiu sa ii citesc dorinta decat pe el,pe copil. Iti dai seama ce iese : el frustrat ca nu se poate exprima inca pe intelesul meu,eu frustrata ca nu il inteleg ...

Camady hai mai ca acusi se face fata mare si o sa uiti de nopti nedormite. Daca nu e pregatita acum nu inseamna ca iti va face mereu figuri la mancare . Eu tin pumnii ca toti strugurasii sa fie mancaciosi cum era PAul !


Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Oana asa este,cum spui tu cu schema de dezvoltare a lui Paul. A fost haotica. I-au iesit dintisorii la 4 luni si ceva,la 4 luni si trei saptamani avea doi deja,maricei,si eu abea ii vedeam. Se deplasa pe burtica ,mai mult in salturi,nu stiu sa explic,inca de pe la 3 luni. LA 8 luni inca se taraia,nu mergea de-a busilea. Pe la 4 luni s-a ridicat de cateva ori in fund de la 45 de grade,apoi pauza,nu a mai vrut. Daca te apuca de par/haine se ridica direct in picioare ,in fund nu. La sase luni voia in fund,dar nu se ridica singur. Il ajutam noi sa se ridice si apoi statea drept,fara sprijin,se apleca in fata,pe o parte,si se ridica la loc. Nu se rostogolea de pe burta pe spate si nici invers,decat foarte rar. A inceput sa se rostogoleasca usor si cand voia abea dupa 6-7 luni. Tot atunci a inceput sa se ridice in fund singur,de la orizontala.A mers in patru labute corect pe la 9 luni si la 13 luni mergea in picioare bine. Nu a mers de manute,nu a stat in premergator. Nu voia.In momentul in care a facut primii pasi singur,a mers sigur pe el ,fara sa mai vrea de-a busilea. Cu mancatul am inceput devreme, si am terminat tarziu . Desi am inceput pana in sase luni,era mai mult gustat decat mancat .Avea zile intregi cand manca numai lapte si la 8-9 luni. Cu olita am incercat la insistentele unor prietene sa il invat de mic. Statea la 8-9 luni,facea la aceeasi ora kk dimineata,deci era usor sa faca doar acolo. Cand i-au iesit maselutele s-a schimbat planul,facea haotic, s-a suparat pe olita. Plus ca mi-au spus alte persoane ca statul de prea mic pe olita favorizeaza aparitia hemoroizilor mai tarziu,sau a constipatiei,asa ca nu am mai insistat. La 2 ani si trei luni el nu a mai vrut scutec. Avem aproape 4 saptamani de cand este diaper-free . Brusc nu a mai vrut nici ziua nici noaptea,deci se poate ,numai sa vrea el. Pana acum cateva luni nu vorbea. Ma rog,nu spunea decat mama si tata,plus alte cateva onomatopee,dar rar,in rest pe limba lui. Acum ma inteleg cu el , imi povesteste cate ceva asa ,mai cu vorbe si cuvinte injumatatite ,prescurtari si denumiri proprii,dar rupe bine cuvintele. Ma uimeste zilnic. Ma gandesc,oare nu o fi agitat si pentru ca a facut achizitii noi? E agitat doar cand e treaz,nu stiu daca am specificat. De dormit doarme bine,linistit.

Revin dimineata,am intepenit de spate ...


Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 210xy spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

mai astept pareri pana dimineata



Cea mai fericita de Elena (24.08.2011)



Mai pun un vot pentru mutyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 210xy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Roxana ce s-a intamplat cu nick-ul tau? Ca sunt sigura ca era altfel la inregistrarea ta in grupul nostru. Hai mai des pe la noi ca nu suntem asa rele cum am parut la prima impresie,de fapt ne stii ca doar ne citesti de mult .



Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)


Intr-adevar aveam un alt nick, dar am solicitat modificarea lui si am reusit, deoarece coincidea cu id-ul de yahoo si puteam fi gasita prea usor pe google.
Referitor la impresia despre voi e foarte adevarat ca nu ma mai puteti surprinde pentru ca va citesc de mult si deja v-am facut cate un profil psihologic in mintea mea.
Si pentru ca tocmai mi-am aprins o tigare va intreb daca mai este vreuna printre voi care fumeaza...eu am mai fumat si in timpul sarcinii dar cel mult o tigare pe zi. Dupa nastere primul "calmant" a fost tigarea si de atunci am crescut ratia de la o tigare la ... mai multe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Lena, ref la masina de spalat vase, eu am comandat una Siemens, de 6 seturi, cam cat cuptorul de mare. O iau luni si iti spun cum e. Am facut ceva research, ca vroiam interior din inox. Avem pitici cu plasticul, mai ales incalzit, e clar cancerigen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Multumesc Seidana ptr postul cu puseul sapt18-20

Acum am inteles de ce in ultimele doua ile nici n-am putut iesi din casa, bebelusha mea nu mai mananca, e plangacioasa, doarme putin si diferit de cum ne obisnuisem... Plus ca vrem sa o obisnuim cu biberonul, ca ne intoarcem la serviciu... Adik eu, ca tati ramane cu fata acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

si eu care ziceam ca dau prima cafeaua in dimineata asta ...
alex mi-ai luat inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Buna dimineata cu noaptea in cap! Nu dau frappe-ul de acum ca e mult prea devreme

Nu am somn, desi ar tb sa profit de liniste (baietii sunt la parintii mei ptr noaptea asta) si sa dorm. Dar....am baut o cafea la ora 19.00, asa ca la-revedere-somn!

Sei, multam si eu de postarea cu puseul din saptm19. Asa imi explic schimbarile in comportamentul lui Dimitris,de care va vb zilele trecute. Referitor la carucior si eu votez ptr Multiway. Conteaza faptul ca e mai lat un pic, ptr confortul copilului. Cat despre greutate, eu am un carucior de 7,5kg si timp de aproape 2 ani l-am carat 3 etaje pe scari, cu tot cu copil si bagaje, si a fost ok. Vezi si care este mai compact, la cat de denivelate sunt trotuarele la noi conteaza si cat de solid e caruciorul. Sa nu ai surpriza ca dupa cateva plimbari incepe sa scartaie si sa se balangane din toate incheieturile.

Vb si de podoaba capilara a bebelusilor - Iannis a avut par foaaarte putin, la 1 an nici nu stia ce sa taie nasa din el Iar acum are un par foarte des. Dimitris nu are nici el prea mult, dar nu ma stresez, ca o sa-i creasca si lui, ca toti din familie stam bine la capitolul asta

Hellena, cu tatal lui zic si eu ca seamana Petru. Si subscriu la ce ti-au zis fetele: e al tau si conteaza caracterul mult mai mult decat fizicul in plus, isi va mai schimba fizionomia pe masura ce va creste, o sa vezi atunci cu cine seamana

Natalia, ai o familie superba (stiu ca ma repet, ca am mai zis asta ) felicitari si ptr torturi, arata apetisant, o adevarata ispita ptr cele care vrem sa slabim
(ce foame m-a luat!!!!)

revin...

mamica de Iannis (25.02.2009) + si de bebe Dimitris (21.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Lali, asa patim si noi cu Iannis. Nu stiu daca mai tineti minte cand ma vaicaream cam dupa nasterea lui Dimitris, ce crize ne facea Iannis. Dar peste tot am citit ca e normal sa regreseze cand apare al2lea copil, ca in mintea lui poate sa apara ideea ca noi parintii l-am facut pe bebe2 ptr ca nu-l mai iubim pe el si incearca sa ne atraga atentia iar faptul ca noi ne suparam si reactionam neadecvat ii confirma ca asa este. Poate sa regreseze si la a manca singur sau sa inceapa iar faca iar pe el. Iannis, spre exemplu, face kk in scutec seara, dupa ce i-l punem, rareori cand e cu chilotei, si never ever la toilet. Pana sa apara bebe2 manca si singurel -acum parca a uitat cum sa tina in mana o lingurita/furculita, a uitat cum sa se imbrace/incalte singur -rareori face asta.
Si eu il las un pic singur in camera cand vad ca incep crizele de plans si oricat incerc sa-l linistesc nu reusesc. Ii spun ca poate sa planga daca el vrea asta si cand se linisteste sa vina la mami sa vb.
Am momente cand simt ca imi vine sa musc din perete de nervi, dar incerc sa ma calmez, ca bietul copil nu o face din rautate ci din nesiguranta si frustrare.
Ce pot sa-ti spun e ca eu incerc sa fiu cat mai calma, sa ma gandesc ca e doar un copil si ca are nevoie de noi. Cand va trece de perioada asta - habar nu am!!

Asa cum zicea si Ooka, si sotului i-ar prinde bine un curs din ala de comunicare nonviolenta ca si el se rasteste cam des la Ianni si in momentele alea imi vine sa musc din el
Apropo de cursuri, Ooka daca o sa ai timp si disponibilitate, poate ne impartasesti si noua din experienta voastra la curs. Eu nu am nici o sansa sa-l conving pe sot sa mergem la un astfel de curs, dar poate daca-l toc la cap zilnic cu 'uite cum tb sa faci..' poate se mai calmeaza.





Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete


Eu incep sa-mi pierd calmul cu cel mai maricel . Se trezeste din ce in ce mai des plangand,idiferent ca e vorba de somnul de noapte sau de cel de pranz , nu il doare nimic doar e prost dispus si ma indispune si pe mine ,de il las singur in camera si plec in alta,ca altfel tip la el. Nu stiu de la ce ar putea fi, dinti si masele nu ii mai ies,are dantura complea,nu il doare in gat,nu il doare la pipi,nu ii e teama ca se scapa pe el ca imi cere sa il duc la baie dupa vre-o jumatate de ora dupa trezire. Nu pleaca nici direct la jucarii sa creada ca nu le mai are,nici nu cere mancare imediat,deci nici de foame nu face asa. Si are numai un plans de ala asa ca si cum i s-ar ineca toate corabiile, ca si cum l-ai fi trezit dintr-un vs frumos si ar fi vrut sa fie realitate,nu stiu daca m-am facut inteleasa. Dupa ceva timp de la trezire ii trece brusc,incepe sa rada,sa se joace... Cum sa il fac sa nu mai planga cand se trezeste?Fetele cu bebei mai mari,help!

Revin,ma apuc de curatenie!


Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)





mamica de Iannis (25.02.2009) + si de bebe Dimitris (21.09.2011)

Mergi la inceput