Cum sa scapam de matreata?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu e matreata obisnuita, e o ciuperca. Normal ar trebui facut un examen microbiologic al ciupercii ca sa stie ce tratament sa urmeze.

Fata mea cea mare are aceeasi problema, se spala cu Nizoral si in acelasi timp face tratamen cu Elocon(e o solutie care usuca scalpul) si cu un ulei care vindeca ranile. Nici ea nu a facut examenul bacteriologic, ciuperca reapare periodic. Problema la ea persista de vreo 2 ani, acum am aflat ca exista mai multe ciuperci si nu toate reactioneaza la acelasi tratament. Asa ca am sa o trimit din nou la medic sa ceara examenul microbiologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Gabidaniela, tu de atunci tot acelasi sampon folosesti? Adica daca te speli cu altceva matreata reapare? un flacon pe luna ajunge daca te speli de 2-3 ori/ saptamana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

ESTE FOARTE SUPARATOARE SI DERANJANTA PENTRU CA SI DOAMNA LA GRADI A OBSERVAT SI IA ZIS BAIETELULUI DE FATA CU TOTI COPII CA ARE MATREATA SA NUMAI PUNA CACIULA.AM DECIS SA IL TIN ACASA PANA SCAPAM
SAPONUL ACESTA DUCRAY IL POT FOLOSI PT BAIETEL?IL GASESC NUMAI LA SENSIBLU?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

sotul meu a avut probleme mari cu matreata din cauza unei bacterii, dar samponul ducray nu l/a ajutat. a folosit un sampon din gama vichy care si/a facut treaba foarte repede si bine.

Finn Constantine 15.10.2009 si 29+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

Eu de cand am fost cu baiatul la medic folosesc doar Nizoral dar degeaba paraca mai rau are matreata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Inseamna ca Nizoral nu e ce trebuie...

Sunt multe sampoate, eu am aceeasi problema, mi s-a spus ca tot de la ciuperca, si ma tratez momentan cu Bioderma Node DS (spalat la 2-3 zile). Deocamdata situatia se imbunatateste... ar trebui sa intrebi daca poate fi folosit si pentru copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

informatii ff pertinente despre dermatita seboreica gasesti aici:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Dermatita/dermatita-seboreica_1343

e important sa-l speli zilnic pe cap si sa rotesti sampoanele, chiar daca initial ai rezultate (gasesti Nizoral, Ducray, Vichy, Bioderma).

D-nei de la gradinita asa un permanent i-as face pentru faza asta! Cum adica sa umilesti copilul?? Si cum sa nu-l mai duci la gradi pentru niste scuame??
NU E CONTAGIOS! e un mic parazit care traieste in mod normal pe pielea TUTUROR oamenilor, dar la unii gaseste teren mai fertil pentru a se dezvolta (PH modificat, sebuum mai mult...). mai apare - mai ales in perioadele de stres sau cand schimbi PH-ul pielii, mai dispare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

buna. nam mai intrat pe net. nu stiu incearca si alte farmacii, la sensiblu il gasesti cu siguranta. iar pe dna educat eu ias face o plangere cum sa zici asa ceva copilui de fata cu toti ceilalti?
oanalex da este destul de scump si la barabati avand parul scurt ii tine mai mult. da sotul meu de atunci numai cu acest sampon se spala.merita 50 lei un sampon care il ia cam la 6 luni....

_
SOACRA CU DOUA NURORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Noi (eu si fie-mea) folosim o masca din ulei de masline, galbenus de ou si miere. Masca se aplica cu 30 min. inainte de spalat pe cap, Sampon nu folosim decat sampon de bebelusi. Cu masca asta am scapat eu de matreata si caderea parului si fie-mea de dermatita cu care ma luptam de cativa ani si nu trecea cu nici un tratament de la dermatolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

Eu am avut problema asta cu sotul meu.Cu nizoral am rezolvat o.
Problema este cu fetita careia i cade f tare parul.Nu stiu de la ce.Nu i a medicamente si nu ne am mai confruntat cu aceasta problema.Ce pot sa fac?

Mergi la inceput