Bebe in burtica cu probleme

Bebe in burtica cu probleme | Autor: Hopeto

Link direct la acest mesaj

Sunt o viitoare mamica de Ianuarie Februarie 2004 si cu fetele de pe forum am impartasit marea mea durere si anume ca fara a avea un diagnostic clar in ceea ce priveste o "malformatie complexa cardiaca" mie si sotului ne-a fost recomandat "avortul terapeutic". Dupa momente de disperare si durere de nedescris ne-am hotarat ca nu avem dreptul de a decide daca bb sa traiasca sau nu si credem ca am fi mult mai linistiti sa stim ca D-zeu asa a vrut decat sa regretam o viata o decizie luata in graba.
Ma intrebam daca voi stiti pe cineva care a fost in situatia asta sau ati auzit ceva legat de subiect si credeti ca ne-ar putea ajuta.
VA multumim.

Hope - de la o ultima speranta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Imi pare rau Hopeto ca nu te pot ajuta decat, cel mult, cu o vorba buna. Vroiam doar sa-ti spun ca este un subiect pe acest forum legat de un copilas cu o malformatie a inimii. Fetele i-au recomandat mamei sa ia legatura cu doctorul Socoteanu, de la Timisoara. Am inteles ca este un foarte bun cardiolog si singurul (?) din tara care opereaza nou-nascuti.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16895
Cred ca poate fi sansa bebelusului tau.

Multa sanatate copilasului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Draga Hopeto, eu cred ca daca diagnosticul nu e clar nu trebuie sa fii atit de ingrijorata. Si medicii pot gresi. E trist ce ti se intimpla, dar parerea mea e ca nu trebuie sa renunti la copil. Daca are intr-adevar o problema, poate se va rezolva chirurgical, dar mai cred cu tarie si cred ca Dumnezeu poate schimba o situatie aparent rea in una buna daca avem incredere in El. Dumnezeu sa fie cu voi si cu copilasul si sa va ajute sa treceti cu bine peste aceasta incercare!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

Hopeto, sint alaturi de tine!
Parerea mea este sa mergi la mai multi medici, uneori e mai bine asa, si poate cine stie, a fost vreo eroare, sau poate se face ceva, daca nu acum, atunci la nastere.
Te pup.

nicole - 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Au mai fost pe forum mamici disperate din cauza unor diagnostice puse pe baza ecografiei, care apoi s-au dovedid a nu fi fost adevarate. Sper sa fie si cazul vostru.Nu va pierdeti speranta.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicuta spune:

draga hopeto, sper si ma rog ca diagnosticul sa fie o eroare, si ca Dumnezeu sa va ajute sa luati o decizie inteleapta. sincera sa fiu, nu stiu ce as face, si nici nu stiu pe cineva care sa fi avut aceeasi problema. ai avut parerea mai multor medici? cum au determinat diagnosticul? dupa bataile inimii? cat de inaintata e sarcina? fratele meu a avut o malformatie pe care au descoperit- o la 20 de ani, au pus un dispozitiv acolo ca o umbreluta, fara operatie deschisa, si acum e bine. are 23 acum. fii tare!monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hopeto spune:

Dragile mele multumesc pentru incurajari. Eu sunt in saptamana 28 de sarcina. BB e baietel si s-a dezvoltat normal pana acum. Nu are alte malformatii cel putin din cate se vede pana acum si se misca tot timpul.

ACS iti multumesc pentru informatia referitoare la dr. Socoteanu. Ma gandeam ca daca o sa am un diagnostic clar o sa il contactez inainte de nastere caci poate ar fi mai bine sa nasc la timisoara caci asa nu as mai avea probleme legate de transport s.a.m.d.Ma gandesc ca ar fi altfel si daca bb ar fi vazut imediat dupa nastere de dansul.Poate D-zeu ii va da o sansa micutului meu. Cred cu tarie ca numai D-zeu ne poate ajuta.

Va pup,
Hope- de la o ultima speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Hopeto, imi pare nespus de rau pentru voi ca treceti prin incercarea asta si va felicit pentru decizia pe care ati luat-o. Va doresc din tot sufletul ca medicii sa se fi inselat si copilul sa fie perfect sanatos. Eu nu cunosc un caz identic cu al vostru, dar cunosc cazul unei femei paralizate care a avut curajul sa fac un copil desi toti medicii i-au recomandat sa avorteze, pentru ca in cazul ei era sigur ziceau ei ca va avea un copil cu malformatii. Asta se intampla cam acum 30 de ani, cand nu exista ecograf sau alte aparate care sa poata sa ii confirme sau infirme o eventuala malformatie. Si totusi copilul a fost perfect sanatos si acum e preot, si un preot cu un suflet deosebit.
Ai grija de tine si de bebe cel mic din burtica.

Cu drag,

Irina si bebe(ii?) din burtica

saptamana 11 (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona_b spune:

Mi-au dat lacrimile .....

Si eu sunt insarcinata cu al doilea copil si imi doresc sa fie totul bine ....

Acum o luna am auzit o poveste a unei fete care la 8 luni de sarcina i-a murit copilasul in burtica si ea nu a stiut si s-a dus apoi la control si i s-a spus ca nu-i mai bate inimioara . trist !

Sa dea Domnul sa fie totul bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Hopeto, nu dispera. Fetele au dreptate, este posibil sa fie totul perfect. Esti o mama extrordinara deja si te admir pentru tari cu care ai decis sa lupti pentru BB.

Nu te pot ajuta cu informatii, insa iti tin pumnii stransi stransi si fie ca BB sa fie sanatos.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

Draga Speranta,
As vrea sa iti spun ca inteleg un pic din durerea prin care treci.
Cind eram in trimestrul 2, intr-o vineri ,ni s-a spus ca copilasul are un chist in creier( in fel de gaura) , si doctorita noastra ne-a facut o programare de urgenta pentru ziua de luni, la un ecografist mai specializat.
Nu iti pot spune cit am plins in weekendul ala, si ce mult ne-a zguduit viata aceasta veste.
Si cum ne-a "fortat" sa vedem totul dintr-o alta pespectiva.
Am plins mult, si ne-am rugat mult sa putem accepta acest copilas asa cum este el, si sa-l iubim neconditionat.
Cineva ne-a invatat sa ne imaginam ca il punem pe copilas in mina deschisa si iubitoare a lui Dumnezeu, pentru ca Dumnenzeu stie de copilasi inca inainte de a se naste ei.Si ei sint un dar de sus.
Si datoria nostra sa fie doar sa ii primim ,sa ii primim cu bucurie, sa ii protejam , sa ii iubim.
Luni am mers la eco si ne-a spus ca nu este doar un chist, ci mai multe, si ca in procent mare e ok, dar in procent mic ar putea fi o anomalie cromozomiala in care copilul traieste doar 1 an si nu are nici un progres motor.Si ne-a zis ca testul care sa confirme asta ar fi amniocenteza.Nu am vrut sa il facem, pentru ca ne-am hotarit sa il primim pe ingeras oricum ar fi fost el. L-am numit Nathanael, care inseamna "darul lui Dumnezeu".Ne-a devenit tot mai clar ca sanatatea nu e "binele suprem" chiar daca ne-o dorim cu totii...

Peste citeva saptamini am fost trimisi din nou la eco special, si ne-a spus ca nu se mai vede nici un chist!!!! a fost mare bucurie.

Nasterea a fost foarte frumoasa, si ne-a bucurat de un baietel foarte frumos si mare , insa in a 2a zi cind l-a consultat pediatrul, a zis ca la inima nu se aude ceva bine, si ca ne mai consulta si miine . In ziua urmatoare, foarte grabit ne-a zis ca Nathan are o malformatie-o gaura in peretele care desparte ventriculii si ca singele se amesteca. Am intrebat daca se va inchide cu timpul a zis ca nu prea.si ca trebuie operat. de acolo iar trimitere rapida la eco de inima, care a pus alt diagnostic, si anume ca o valva la inima e prea strimta , si daca presiunea ajunge la valori mari, trebuie facute operatii succesive de dilatare.
Nu ne-am asteptat deloc la vestea cu inimioara, dar crede-ma , daca nu am fi trecut deja prin experientele din sarcina, ar fi fost mult mult mai greu sa ne revenim.
Mergem la control de eco in mod regulat, si valorile nu s-au inrautatit fata de cele de la nastere, deci a fost stabil.Sintem faorte recunoscatori.

Ii o minune mica de baietel. Acuma are 2 ani si 3 luni si e mai mult decit orice am sperat noi.

Iti doresc sa iti dea Dumenzeu liniste, putere si incredere.in aceasta perioada asa de grea. Sa nu te invinuiesti ca din cauza ta ar putea fi bolnav.
Mi-a venit in minte ce am citit intr-o carte scrisa de o mamica careia i s-a nascut un copilas foarte bolnav. Ii zicea sotul ei "daca ar fi trebuit sa ne alegem copilasul dintr-un magazin, nu ar fi contat citi belelusi dolofani ar fi fost asezati pe rafturi, daca ochii mei l-ar fi vazut pe Timmothy, inima mea s-ar fi lipit de el in exact in acelasi mod , si pe el l-as fi ales..am inceput sa ii multumesc lui Dumenzeu ca mi l-a dat mie, si sa il rog sa ma ajute sa il ingrijesc cu tot ce sint eu".

cu mult drag si cu multe ginduri de bine pentur voi, ana

Mergi la inceput