Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 7
teolinda spune:
MARAKI - petrecere frumoasa CU socrosenii. Sper ca ti-au luat cadou frumos si ca ti-a iesit bine crema de zahar ars. Da' din 2 l ti-a iesit ditamai cantitatea.
So... La Multi ani! Valentina. (ca din mesajul tau "citit pe diagonala" am inteles ca e ziua socroseniilor)
Mda.. cum va spuneam.. am mirosul bun.
Am primit un tort de la R. In forma de inima pe care scria "TE IUBESC" si era frumos decorat. O sa pun poza.. desi pana sa apuc sa fac poza l-a cam zmotocit Cosmin.
Am investigat eu "cazul" si mi-a zis tipa care a facut tortul ca defapt ii spusese R mai de mult sa faca tort pt azi.. mai inainte sa il "organizeze" nasa lu' Cosmin...(defapt si-a facut si ea un tort pt sotul ei).
Foarte bun tortul...asa ca a picat numai bine.
Abia astept sa vina primavara sa fac cura de detoxifiere si sa pot manca mai lejer si fara pofte de dulce. Nu stiu voi cum rezistati da' eu pe vremea asta geroasa imi vine sa mananc DOAR dulciuri... si numai la torturi mi-e capul.
Ana - da-i un pupic Anastasiei pt vanataie..sa treaca repede.
GIO - sa va fie de bine "pranzul romantic". E bine si-asa. Distractie placuta la pizza cu finii.
Cat despre "biscuiti" jos palaria.. eu n-am chef sa stau sa fac coca si nici n-am loc unde sa ma desfasor asa ca eu prefer sa pregatesc dulciuri fara foc. Specialitatea mea e tiramisu si o alta praji pe care o fac tot cu piscoturi da' cu compozitie de mascarpone si fructe de padure.
Am ochit si eu pe la Janina pe site niste chestii interesante. Trebuie sa-mi iau cosulete pt briose ca vreau sa le incerc pe-alea cu Nutella ca R e mare fun cioco.
Cosmina - sa vezi ce bine te vei simti maine dupa ce-ai dat atat la zapada. Eu azi n-am mai iesit sa dau DELOC.
R s-a urcat pe casa pt ca era f.f mare stratul de zapada pe acoperis.. 1,5m. Iar mama a mai dat de prin curte.
Azi am fost la dentist pt N si pt mine. Mi-a facut injectiile in gingii si detartrajul. Imi venea sa ma urc pe aparatele alea ..nu suport scrijelitul ala al dintilor. Peste 3 luni iarasi ma . Iar injectii mai am de facut de 3 ori.
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
silvi_2005 spune:
La multi ani Giovalinda sa ai parte de cat mai multe bucurii si zambete anul asta si sa te rasfete baietii tai dragi
Adriana la multi ani si un bebe sanatos iti doresc
Am intrat numai sa va salut sa urez sarbatoritelor la multi ani si sa sa va doresc un Happy Valentine's Day eu una am fost ma cadorisita anul asta decat toti anii la un loc nu stiu ce l-a apucat pe sotul meu ca ii facusem eu de vreo doua zile morala tare pe o faza cu cadourile ca nu isi mai bate capul ca mi-a dat card si tare m-a sucarit noroc ca a dres busuiocul. Noi am sarbatorit ieri ca azi e socrela la noi ca avenit sa stea pe maine cu Alain deci ... da am sarbatorit ieir de ne-am scos parleala. Revin cand mai prind un moment
maraki spune:
Silvi sa revii cat mai repede Sa ne spui ce ai primit
Teolinda multumesc pt urari Nu cred ca are legatura Valeria cu Valentina dar asa le-am spus de la inceput socrilor, e si sarbatoarea mea In Grecia cei cu numele de Stamatis-Stamatina ( asta e cumnata-mea ) sarbatoresc de Mihail si Gavril. Iar nu vad vreo legatura
Am primit de la socrii o plapuma super frumoasa pt patul nostru. Chiar aveam nevoie pt ca se facuse urata cea care o aveam, trebuia neaparat sa o schimbam Mi-a mai pus intr-un pachetel o pereche de cipicei cu kitty si 60 euro.
Gio, normal ca am facut crema noastra romaneasca A iesit deliciosa. Apropo Teolinda, crezi ca mai este multa? Si inca nu a apucat Robert sa manance din ea, acum vine de la sv si cred ca maine dimineata va mai fi doar pt Andreea o portie, doua.
Giorgos mi-a adus crema Estee Lauder regeneranta ( pt babe ca mine ) care o sa imi ajunga 117 zile ca le-am numarat
intru sa dau copy sa va pun mesajul de la stomatolog pt dinti...vai ce lapsus am....revin
maraki spune:
Maraki,nuuu,nici poveste cu stricatul dintilor prin sigilare!!!Nu se ia din smalt, doar se curata profesional si apoi se aplica lacul pe santuri si pe restul reliefului si se intareste lacul cu lampa uv prin polimerizare.Lacul va face ca relieful maselutelor sa numai fie asa pronuntat si scade considerabil riscul de carii pt ca suprafetele nu mai sunt asa retentive,accesul prin periaj e mult mai usor.In plus,unele lacuri de sigilare elibereaza si fluor care are rolul lui in protectia dintilor.Bineinteles,sigiliarea se mai duce cu timpul de aceea la fiecare control medicul hotaraste daca mai completeaza sau nu.Sigilarea e o operatiune extrem de usoara,total nedureroasa si f eficienta.
maraki spune:
fetelor astazi iar au gasit la gradinita copii cu paduchi L-am controlat bine pe Angelo si nu am vazut nimic. Mi-e frica pt ca mi-a aratat giorgos pe plapuma o insecta mica dar era grasa in comparatie cu ce stiu eu ca arata paduchii. Asta era grasuna si nu semana, nu a pocnit cum fac pdch si cand am vrut sa ma uit bine la ea, a pus mana Angelo si mi-a czut jos pe covor. L-am controlat bine de tot si nu am vazut nimic dar tot frica am
maraki spune:
Buna dimineata,
Tocmai am cautat pe net sa vad cum arata pdch.Insecta de aseara nu era asa ceva, stiam eu ca altfel arata si nu m-am inselat. L-am controlat bine pe Angelo si in dimineata asta, este curat ca lacrima.
Cred ca va lasa pe voi ninsorile si ajung la mine. Ninge fara oprire si este un vaaant
G_I_O spune:
Neatza!
haideti la o doamnelor!
Noi binisor, pe mine ma doare gatul, azi noapte era ora 2 si eu nu dormeam. Numai bine s-a trezit Marco tot transpirat, i-am schimbat bluza si pampersul la edi...era plin...nu stiu ce sa ma mai fac...umple pampersul noaptea de se uda tot. azi dim. la 7:30 cand s-a trezit Clau era uscat, dupa o ora cand l-am trezit era plin....
Maraki cum naiba iar paduchi? copiii de la gradi din ce familii provin? de unde ii tot colecteaza? mi se pare sincer ciudat intr-o tara civilizata cu toate la indemana sa mai fie paduchi....
Bine ai facut ca ti-ai luat si tu o sarbatoare...de ce numai cumnata? Super cadou ai primit!
Bine ti-a zis dr. despre sigilare....asa mi-a zis si dr. meu, doar ca dr. lui Marco a zis ca ia din smalt putin...si eu nu sunt de acord. daca dintele e perfect de ce sa atace smaltul? daca are puncte albe care duc la carii ok, trebuie curatat, ca doar nu-l sigileaza si sub acel lac se formeaza caria.
sunt destul de scumpe aceste sigilari, in jur de 1 mil. per dinte. Noroc ca se fac numai la masele, dar oricum sunt destule si alea. Importante in viitorul apropiat sunt molarii de 6 ani. ziceai ca i-au iesit lui Angelos?
Silvia mersi draguta! hai nu ne mai tine in suspans...spune ce Ipad/Iphone sau alte tehnologii ai primit...vad ca sunt la mare cautare acum astea.
Lili super tortul in forma de inima, lasa ca e un cadou bestial...ti-a prins bine.
asa sunt si eu cu vremea asta rece...numai prosti as manca, desi le-am cam scos de cateva sapt. Dar am trisat cu zilele de nastere. acum mergem in Alba si iar o fac lata...ziua finutei, si parca vad ca se intrec mamelele in ale bucatariei.
zi de injectii? sunt alea nemtesti? cu C...ceva? cica sunt 2 tipuri...astea si ceva vaccin de la cantacuzino. astea nemtesti sunt cele mai bune, dar foarte scumpe.
Sa stii ca fursecurile se fac foarte usor...alautul fraged in 5 min. e gata, il lasi minim o ora la frigi si pe urma il intinzi si tai formele. la cuptor in 15 min sunt gata...ia mai mult decorarea lor.
le-au mancat pe toate copiii, mai ales Marco. asa ca am zis ca-i fac saptamanal fursecuri si brownies.
Dia mersi mult. cum ati sarbatorit-o pe Adri?
Cosmi da, mai ca vine Craciunul...si la gradi punea educatoarea lui Edi pe panou chestii de primavara, imagini cu martisoare...a zis ca piticii repeta ca vine mos Craciun si sa nu-i mai induca si ea in eroare.
Azi esti cu febra musculara? lasa mai ca putina miscare nu strica.
cum a fost iesirea romantica?
maraki spune:
Asta am spus si eu la gradi ieri. Intelegeam daca era la o gradinita nemteasca pt ca acolo vin si straini de tot felul. La greci insa nu inteleg. Educatoarea a spus ca a gasit la copii din familii foarte curate, una are si menajera in casa Da-ne si noua reteta de fursecuri daca spui ca este simpla Mi-au ramas multe chestii de ornat de cand am cumparat sa fac tort de ziua lui Angelo. Molarii sant dintii din fata nu? Au iesit cei inferiori dar trebuie sa mai creasca putin. M-am facut de ras pt ca am crezut ca se sigileaza toti dintii si am scris aseara la germanute ca mai astept sa-i creasca dintii din fata lui Angelo si dupa aceea sa ma duc la o clinica de copii care mi-o recomanda stomatoloagaO sa imi explice ea astazidupa mesajul meu.
Silvi te asteptam
Cosmi mai poti sa te misti?
dia_tm spune:
Gio, si aici paduchii fac parte din peisajul normal
... in fiecare am am primit hartiute ca au fost gasiti copii cu paduchi la gradinita si sa verificam, sa ne asiguram ca e totul ok (si sunt afise mari la grdi/crese, despre cum sa controlezi copiii si ce sa faci in caz de...afise care raman expuse permanent; si-am auzit de la multi parinti ca sunt foarte dese cazurile);
La noi totul bine si frumos pana in urma cu cateva luni, cand la cateva zile dupa hartiuta, Adri ne spune inocenta ca ii tot vine sa se scarpine si poate ca a luat si ea paduchi de la X (X fiind una dintre cele 2 prietene de care e nedespartita la gradi ); deja era clar si fara control ca daca aluat X nu prea avea nici ea cum sa scape...si din pacate asa a si fost...uffff urate aratari; curatat si scapat relativ usor si repede de ei, dar oricum, horror.
dar... sa revenim la lucruri mai placute
Se pare ca tortuletul de cioco a iesit bun si a fost apreciat la gradi; si aseara ne-am jucat cu cupcakes (au iesit niste mutrite tare simpatice )...in rest mai nimic, vorbit mult la telefon si cam atat.
dar a fost o seara placuta ...calma, in familie...
Adri a sarbatorit cu copiii duminica; si sambata mergem cu ea sa-si aleaga un cadou (unul, doua, trei...negociem noi cumva). Momentan inca n-am nici o idee pe unde o sa inghesui cadourile pe care le-a primit deja. Eu ii explica ca are prea multe jucarii si mai devreme sau mai tarziu va trebui sa mai renunte la unele ...ia-mi spune ca putem sa ne mutam la o casa mai mare, unde sa incapa toate
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
G_I_O spune:
Maraki molarii sunt maselele.....pana la 2 ani au iesit 2 premolari pe cate-o parte...astia tin locul molarului de 12 ani, parca.
La 6 ani ies molarii, ar fi a 3 maseluta. astia sunt definitivi si de aceea trebuie sigilati, sa nu li se carieze...ca vor avea nevoie de ei o viata.
Dintii se numesc incisivi: centrali, laterali,urmeaza caninii. pe urma vin: premolarii, molarii de 6 ani, molarii de minte.
Doar moalrii se sigileaza, incisivii nu.
uite aici reteta Janinei:
http://www.prin-casa.ro/?p=1745
eu dupa asta fac si incerc sa le ornez dupa modelul ei, doar ca am 2 maini stangi.
Dia nasol si la voi cu paduchi, fereasca sfantul. am avut si eu intr-o vara, eram la bunici si i-am luat de la niste vecini mai neingrijiti, saracuti.
Doamne cat am tras si cum stateam in curte zile in sir cu petrol in cap. pe urma ne pieptana cu un piaptan des, deasupra unei hartii si ne uitam cum picau pe hartie...am tras ceva..si aveam parul lung si eu si vara-mea, nu vroiam sa ne tunda.
Frumos ati petrecut, si ma bucur ca a avut succes tarta de cioco.
Haioasa replica ti-a dat Adri referitoare la cadouri...cautati o casa mare si cea mai incapatoare camera a ei sa fie.
Si Edi are acest streptococ, asa ca in seara asta il trec pe antibiotic. Ma doare inima sa bag in ei 10 zile antibiotic, dar trebuie sa scapam de acest carcolac. si oricum Edi nu a mai luat antibiotic de 2 ani, Marco de 3 sau 4.
Marco vad ca mananca chiar bine si nu se plange de dureri de burtica, asa ca sper sa reactioneze si Edi la fel de bine.