Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 4
cosmi1975 spune:
salutare gagici
gata si petrecerea...a fost foaret bine dar pacat ca nu dureaza mai mult.Au venit 13 copii si tare fericit a fost papan...Cadouri a primit o groazanumai ca stau nedesfacute.Stefan nu este un copil asa nerabdator a zis ca are el timp(bianca era in stare sa le deschida acolo,cand era mica).Gabi a pus evenimentul pe facebook si a fost o adevarata surpriza sa vina verisorii mei cu sotiile si niste prieteni adulti la ziua unui tanc...de asta ii iubesc pe verisorii mei ca am pe cine sa ma bazez
o sa pun poze ,...daca o sa pot
G I O lasa ca peste a mai mancat lumea dar bunatati din alea mai rar
MARAKI nu stiu daca are ceva sa iei antibitotic cu hmeopate , dar stiu ca poti sa iei fara problema alte pastile cu granule homeopate.Fac si eu usturoi cu smantana ,dar imi place si cu iaurt ca e mai light
ANYMONIIII...hai treci aici si spune le si la fete ce si cumeu stiuuu
ANA cum a fost la party??
revin si pup toate fetele
toanca spune:
Cu intarziere:
LA MULTI ANI IOANA!
LA MULTI ANI STEFAN!
Anymoni si Cosmina sa va traiasca puiutii
Iar ninge....nu mai suport atata ninsoare....;
nici nu mai am unde sa pun zapada in curte
Azi l-am dus si pe Matei la gradi dupa 2 saptamani de stat acasa....
G_I_O spune:
Razvan Stefan! sa cresti mare si sanatos spiridusule!
Oana sa va traiasca smecherasul si numai bucurii sa va aduca alaturi de juniorul familiei!
Neatza fete dragi!
Nici eu nu mai vreau zapada, azi am plecat in 4 de acasa...mi-era groaza sa conduc....i-am facut exudat lui EDi, pe urma i-am lasat la gradi si mers la dr. de fam. sa interpreteze rezultatele lui Marco.
Toate analizele sunt bune, mi-a zis si ea ca trebuie dat antibiotic pt. streptococ, caci da dureri de ooase, scade imunitatea, palpitatii la inima, nu e bun deloc acest carcolac. sper sa se trateze toti copii, caci de nu intram intr-un cerc vicios si eu nu am de gand sa bag antibiotic la greu in ei.
Lili si noi trebuia sa mergem la fini aseara, am contramandat tot, n-aveam chef de condus pe vremea aia. si asa mi-au tremurat chilotii pana m-am dus sa-l iau pe Marco de la party.
Ieri cand ne intorceam de la colegul lui imi zice M:
" mami conduci ca o baba! toate masinile te intrec. Mergi mai repede, ca nu aluneci cu masina asta, doar cu a ta...tati mi-a zis."
si cam avea dreptate copilul ca am exagerat...mergea cu 30-40h....dar mi-a fost frica.
Lili ma bucur ca si-a revenit Cosmin cu somnicul. nici nu i-a luat mult, dragul de el. asdar, voi sunteti sechestrati la domiciliu....bine ca l-ai trimis la oras pe Nicolas, sa nu lipseasca de la activitati.
Cosmi ce tare papan...sa nu-si desfaca cadourile...pai ai mei erau in stare acolo in fata invitatiilor, sa lase petrecerea si sa vada ce-au primit.
ma bucur ca a fost un party reusit si sarbatoritul a fost incantat.
Iuliana nici eu nu mai vreau zapada, mor cand vad cum ninge si iar ninge....si drumurile sunt cum sunt si nu ma pot misca in voie.
cred ca de abia a asteptat Matei sa mearga la gradi.
toanca spune:
GIO, lasa mai bine sa conduci ca o baba si fara incidente.
Sambata seara am iesti in oras si m-a intrebat Victor daca poate sa bea sau conduce el.
L-am lasat sa bea si am condus eu: la un moment dat (si era vreo 12 noaptea) am inceput sa derapez de mi-a stat inima: pe stanga masina, pe dreapta masina: ma si gandeam: le-o dau si pe stanga si pe dreapta iaca iaca asa; noroc ca am reusit sa redresez masina ca altfel era jale...si noroc ca nu aveam viteza!
Si cand am vazut ieri ca incepe iar sa ninga mai aveam un pic si ma bufnea plansul ...desi Matei e tare incantat de zapada
Oachi_79 , sa-ti traiasca flacaul!
dia_tm spune:
Gio, mai bine conduci mai incet si ajungeti intregi si sanatosi; mai ales daca nu e masina ta, cu care te-ai obisnuit... (copiii astia stau tare rau la capitolul rabdare).
Deci ai facut prea multe bunataturi, n-au reiusit musafirii sa le dea gata pe toate
N-am mai ajuns sa va povestesc de vacanta la mare... am discutat un pic cu Adriana si mi-a zis ca DA...vrea sa mearga! Am lamurit-o ca e vorba de o saptamana, in care nu am cum sa ajung eu la ea sau ea la mine, si am intrebat-o daca sigur e ok; zice ca da, ca o sa ma viseze si o sa se gandeasca la mine, dar o sa fie ok. ..;si dupa cateva minute, din senin, se lipeste de mine si ma strange tare tare in brate si aproape cu lacrimi in ochi imi spune "mami, eu vreau sa fiu langa tine tot timpul, in fiecare zi!" ...acuma ce sa mai inteleg eu din povestea asta?
...noroc ca mai avem timp pana la vara sa mai discutam... dar pana acum pentru mine nu e nici o concluzie clara.
Am revenit dupa un week-end plin de "chefuri" (cum aici copiii sunt in vacanta saptamana viitoare, si nici unul nu vrea sa-si tine ziua cand e riscul mare ca multi colegi/prieteni sa fie plecati...s-au inghesuit petrecerile week-end-ul asta);
sambata party ...
ieri dimineata party (al Adrianei - la un loc de joaca, a iesit super super ok );
apoi dupa-masa alt party la o prietena de-a ei, ...
apoi seara stat si deschis / despachetat la cadouri ...acuma vine partea grea, sa le gasesc loc pe undeva la toate ...
Ah...si dupa ce m-a ametit d-soara de cap ca ea anul asta nu vrea tort la gradinita, vrea cupcakes (ceva Smarties, pe care le poate decora ea cu mutrite si bombonele ...si ne-am pregatit si-am luat 3 cutii sa iese destule cupcakes pentru toti copiii de la gradi), ieri discutam de lumanari si i-a picat si ei fisa: trebuie sa puna la gradi lumanarile intr-un cupcake mic??? nu mai vrea cupcake! acuma vrea tort.
Din fericire vrea ceva de ciocolata (un fel de tarta/tort din ciocolata) - am primit reteta de la o colega, e super simplu de facut ...aprox la fel de simplu ca si cu cupcakes ...
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
maraki spune:
Buna dimineata de la -10 grade
Dia de unde ai tras concluzia ca a gatit prea mult Gio? Nu a scris nimic despre petrecere si abea asteptam Ma bucur ca a iesit super distractie la sarbatoarea Adrianei Da-ne si nou reteta de tort daca spui ca este simpla
Toanca te cred ca te-ai saturat de zapada Aveti canal de scurgere in curte? unde se duce toata zapada topita?
Teolinda voi cum santeti?
Gio, condu incet mama, este mai sigur
Noi am facut planul de concediu pe anul asta. Angelo pleaca cu Giorgos si bunicii in Grecia iar eu in Romania. Am decat o luna de concediu si nu imi ajunge timpul sa ma impart in doua
Cosmi, maine stai acasa, sant inchise scolile
Oachi la multi ani fericiti si sanatosi pana la adanci batraneti lui Razvanel
Ana unde esti?
Silvi????
Miha cum mai este Tudor?
maraki spune:
Uitati info despre schimbarea dintilor de lapte. L-am primit de la dr. stomatolog.
Maraki,Angelo tocmai a facut 6 ani.In mod normal,la 6 ani erup molarii de 6 ani inferiori si superiori(uita-te in spatele maselutelor de lapte daca se vad,daca au spart gingia,macar cei de jos ca ei sunt teoretic primii)si si incisivii centrali inferiori.Tu zici ca lui Angelo i-au crescut deja.
Teoretic,in jurul virstei de 7 ani,erup incisivii centrali superiori deci la Angelo i-au cazut cei de lapte si vor erupe cei definitiv,dureaza eruptia citeva luni bune(teoretic,2-3 luni pt incisivi,3-4-5 luni pt molari dar si aici variatiile de saptamini si luni sunt ok).
Abaterile de 6-12 luni de la virsta teoretica de eruptie sunt considerate in limite normale deci si la Angelo e f ok si la cei care inca nu au dinti definitivi la 6 ani e ok.
La fiica-mea,de ex,molarii de 6 ani superiori au erupt definitiv abia din vara deci cu un an si ceva peste virsta lor teoretica de eruptie si e ok si asta.Acum abia ii erup incisivii laterali superiori desi virsta lor teoretica e in jur de 8 ani,la ea la 8 ani,au erupt numai cei de jos.
Oricum eruptia dentara e asociata cu o gramada de factori ca rasa (la cei albi eruptia e mai intirziata ca la cei negri),clima(cica viata in clima tropicala accelereaza eruptia),mediul(pe vremuri,la copilasii de la tara dintii erupeau mai tirziu ca la cei de la oras ),etc.Oricum,parerea mea ca rolul cel mai mare in eruptie e dat de ereditate,genele 'otarasc cind apar dintii .
andiaroro spune:
Va scriu repede despre petrecere, ca ne grabim sa pleca la dr (are amigdalita si sper sa nu fie scarlatina ca-i epidemie la scoala), asa ca recup ce-ati facut voi cand ma intorc.
Copii au fost incantati, iar cei care plecau acasa o faceau cu lacrimi in ochi, ca tare ar mai fi vrut sa mai ramana. Oricum, am inceput nebunia la 14 si am ajuns acasa la 20 (drumul e 10 min cu masina). Au fost 17 copii cu Anastasia si au mai venit sa-i ia 5 frati, care s-au jucat si ei pe acolo (am nr si la astia, ca le-am dat si lor pungute cu bomboane cand au plecat).
Stiam ca distractia in parc e valoare sigura, ca aveau tot felul de minuntii de catarat, kart, tun cu obuze de burete, loc de jucat rugby, castel gonflabil, leagane, o chestie de dat cu un lighean de plastic ca o sanie si...nu mai stiu ce, ca eu nu m-am bagat in minunile lor.
Altfel animatia din cabana a fost ok pentru copii, pt mine mai putin, ca tanti animatoarea era in perioada de proba si n-a reusit sa se tina de program, a intarziat, le-au adus alte bauturi decat ce comadasem eu (asta n-a fost neaparat rau, ca l-a cat am ramas apoi acolo au avut copii ce sa bea si n-a mai fost nevoie sa comandam alte bauturi). I-a pus sa numere in engleza, au dansat, au facut niste jocuri la care ar fi trebuit sa le dea medalii, dar a uitat. (cica mi le-au pus pachet la "informatii" si mi le recuperez eu de acolo, ca le-am dat tel ca pierduse tatal lui Marc dvd-ul cu filmare a si pozele si le-am zis ca au uitat o chestie imp.)
Copii au fost tare simpatici si chiar au participat la orice le-a propus si la dans chiar s-au dezlantuit.
Oricum, pt disfunctionalitati le acord circumstante atenuante ca este abia al doilea we, cand organizeaza aniversari. Parcul e deschis din nov sau dec, dar abia acum incep cu chefurile.
Anastasia s-a ales cu un ochi invinetit. Daca n-a vrut, sa se joace la locul pentru varsta ei, i-a dat un baietel mai mare un cot in ochi, cand trageau cu tunul cu obuz din burete. Cica a fost razbunata, ca l-au balacarit fetitele (invitatele lui Alex) de a plecat cu coada intre picioare de acolo si nu i-a mai trebuit tun. Cum sa le raneasca prietena.
M-am linistit si la faza cu cadourile, ca imi era teama ca o sa primeasca chestii mari, dar a primit mai mult jocuri logice, unele le-am descoperit acum si altele le aveam deja pe lista de cumparaturi. Bineinteles, titirezii de rigoare, lego-uri si alte minuni, dar de dim mici...uff!
Parintii copiilor au fost f incantati si acum toti viseaza sa organizeze acolo, asa ca noi asteptam acum alte invitatii.
G_I_O spune:
Maraki esti tare...am scris pe pag. 3, al 3-lea mesaj de jos in sus. vezi daca citesti pe diagonala?
Nu l-ai induplecat pe G sa-l lase si pe Aggelos in Ro cu tine? e firesc sa-si cunoasca si neamurile din partea ta.
Dia si voi v-ati sarbatorit? super Adriana cu briosele si pe urma cu tortul...are si fata dreptate.
Se vede ca e nehotarata, s-ar duce in concediu cu nasii, dar ii va fii dor si de tine....ar vrea un concediu cu tine, eu asta inteleg.
Iuliana si eu am dansat in parcarea subterana din mall....ma si gandeam acum ca iau toate masinile parcate la rand...noroc ca era destul de larg spatiul si nu aveam viteza...si eram si cu masina sotului...circul cu ea, macar aia are Casco si 4x4. a mea e joasa si are numai tractiune pe fata si fara casco.
Dintisorii si sigilarea lor poate va intereseaza, caci acusi ies molarii de 6 ani, cei definitivi si aia se cam sigileaza de regula.
M-am tot interesat in stg si dreapta si sunt 2 tipuri de sigilari:
- sigilare simpla, se pune efectiv gelul pe santurile maselutei. Dr nostru stomatolog mi-a zis ca el face sigilarea doar cand sunt iesiti si cei de sus, sa aiba ambii molari pe o parte, atunci ii sigileaza, ca sa nu se modifice muscatura.
- sigilare complexa, cand molarii au pete albe si atunci se curata, dupa care s epune gelul.
Dr lui Marco mi-a zis din start de cea complexa. asa ca nu ii va sigila ea molarii, daca sunt sanatosi si fara tendinte de carii...de ce sa-i ia din smaltul dintelui bun?
Pe marco l-au cautat si s-au uitat ambii stomatologi...ar trebui sa iasa molarii...e tare si umflat de multa vreme...dar nimic inca.
la cat sunt de slabi dintisorii lui de lapte, categoric ii vol sigila molarii ce apar. sa dea DD sa fie ok si sa nu aiba tendinta sa se stricve, pana ce ies si cei de sus.
Maraki e ok ce ti-a zis dr. stomatolog....depinde de multi factori si nu neaparat de varsta...si de cat de dezvoltat e copilul.
nu te mai stresa ca e ok Aggelos, chiar daca i-au picat asa multi dinti deodata.
Ana ma bucur ca a fost ok petrecerea si toata lumea incantata. la ce minunatii scris pe site, te cred si e...si mie mi-ar fi placut.
Si marco a venit cu arcada vanata de la party-ul de joi,de la lasere. si si el ca si frantuzii tai....vrea la urmatoarea aniversare acolo la lasere....deja facem planurti pt. la anul. vad ca pe ai nostri nu ii mai intereseaza animatori si jocuri...de abia ii aduna la petrecerea piratesa noastra...multi vroiau sa se joace in treaba lor.....sunt mari deja, nu mai pot fi prostiti cu una cu 2.
Imi pare rau de Anastasia ca a fost accidentata....ce sa-i faci daca astia mici vor cu cei mari....cunoastem si noi....
Bafta la medic, sa nu fie scarlatina...noi ne tratam de streptococul care da eruptia asta. cica dupa 6 ani nu mai aper pe piele, dar pot fi purtatori de acest streptococ, cum e Marco. sa vedem lui Edi daca ii iese ceva sau nu.