Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (25)
Raspunsuri - Pagina 14
G_I_O spune:
Hello mamicutze!
ieri mi-a zis directoarea gradinitei ca Marco trebuie evaluat, caci nu are varsta pt clasa 1.
asa ca va intreb pe cele care ii duceti intr-a 1 ii evaluati? Cosmi, Bumbi stiti ceva?
Maraki parintii au voie dar nu pot interveni in timpul evaluari si nici nu o pot contesta.
mie mi se pare o porcarie, cum zicea si la TV, ar trebui sa mearga sa-i evalueze in mediul lor, nu sa-i ducem noi in alta parte.
Si poze cu Roxana nu ne pui? nu am vazut poze cui ea cand ai fost in Ro.
Iuliana mersi de tratatie, chiar daca a fost seara si eu nu mai mananc atunci.
mai si eu am avut emotii cu antibioticul, mai ales ca nu a mai luat de cativa ani.....dar a avut o pofta de mancare de m-a speriat....a ajuns si el la 19 kg in sfarsit.
acum sa speram ca am scapat de el, oricum, pt linistea mea il fac la alt laborator.
Bumbi cum am zis, am sunat la secretariat si astia nu stiau nimic.
Luni merg la scoala sa vad de ce acte avem nevoie pt inscriere.
Cosmi la noi e soare azi...asa frumos....8 grade erau la ora 11 cand m-am dus la piata.
o sambata frumoasa sa aveti. merg sa-l bag pe Marco la somn.
MIHA78 spune:
Cand vom termina cu inscrierea asta am putea face un chef.....A naibii treaba, m-ati pus si pe mine pe ganduri, noi cand am completat fisa de recenzare n-am trecut domiciliu ce-l avem acum conform flotantului. Adica nici nu stiam ca vom face flotant, apoi a inceput nebunia asta. Voi suna si eu maine la scoala sa vad ce zic.
Gio, da chiar ma miram ca ziceai ca nu tb. evaluat Marco si Stefan la fel, nu ptr ca e la particular sau nu, ci ptr. ca daca ei merg in clasa 1 nu au varsta pana la inceperea anului scolar. Doi copilasi din vecini au mers la evaluare. N-a fost floare la ureche, dar amandoi au trecut, adica ma rog mamicile au zis ca a fost exagerat ce le-a cerut. De ex. sa repete in aceeasi ordine vreo 6 cuvinte. Sa retina cat mai mult dintr-un text si sa-l povesteasca, sa faca tot felul de forme, cum ar fi triunghi in triunghi, sa gaseasca traseul la un labirint. Pe acesti copilasi i-a evaluat ptr. intrarea in grupa 0.
Toanca, La multi Ani!!
Bumbi, frumoasa surpriza.
Eu nu stiu ce sa zic cu streptococul, nu-mi place sa acuz dar cred ca e si vina unor parinti mai nepasatori. Cand s-a anuntat la noi la gradi, doar jumate din ei au binevoit sa duca copilasii sa faca exudat, pe unii i-au tinut parintii acasa, le-au dat antibiotic copilasilor, pe cand s-au intors la gradi ceilalti nici nu facusera analiza.
Va pup pe toate.
cosmi1975 spune:
neata gagici...
Gio eu nu stiu de ce directoarea insista cu evaluarea pentru ca brosura si comunicatul ministerului spun clar ca Marco nu are nevoie la varsta lui pentru aceasta evaluare.Am o colega care face parte din echipa care testeaza copiii,deci este o informatie sigura.Eu zic ca si pe Stefan si pe Marco ii avantajeaza si varsta ,dezvoltarea fizica si psihica pentru inscrierea in clasa 1.Mie una mi se pare ca papan sa mearga la 7 si 7 luni la clasa 1 o varsta mare , chiar daca nu el nu este asa pregatit ca altii nu mi fac nicio grija.Am experienta cu Bianca care nu stia nici sa scrie nici sa citeasca si a mers snursi se descurca si acum foarte bine.I am pus pregatire doar anul acesta pentru linistea noastra si siguranta ei.
MIHA lasa ca se rezolva si cu inscrierea .Eu zic ca ,,nebunia ,, asta este datorata si lipsei de informatie(vedem cazul directoarei lui Marco).Ce zice Tudor de mersul la scoala??
revin
maraki spune:
Buna dimineata,
Iar m-am certat cu Giorgos Face figuri ca sta Andreea aici, nu vrea. A comentat si soacra-mea in ziua in care a venit Andreea si i-a vazut valiza De parca eu nu muncesc, nu aduc bani in casa....sefa a spus ca nu are niciun drept sa vorbeasca, eu nu muncesc? pe langa asta, atata mancare care o aduc de la sv se simte la buzunar ca facem economie, de ce trebuie sa comenteze? asta a spus sefa mea. Sant bagata la mijloc, dupa toate astea mai face figuri si cand aude ca vreau sa vina mama dupa Paste. Auziti intrebare: cati mai adun in casa asta???? pai asta e mod de a vorbi despre familia mea? Ca pana acum nu am adus prietene sa stea la mine, nu am adus verisoare sau matusi cum face maica.sa---E vorba strict de familia mea, membri cei mai apropiati. Ziceti sa fiu mai blanda cu G dar uite ca nu am cu cine Alimenteaza socrosenia cu comentariile ei si le primesc eu din partea lui fii-su.
maraki spune:
Plus ca imi da si Robert bani de mancare, eu gatesc, eu fac curatenie, eu spal rufele....ce face giorgoss de se strofoca atat? sa va mai spun ca am intrat in bucatarie si giorgos statea cu spatele la andreea si fuma? fata statea pe scaun si asta era intors cu spatele, in picioare si fuma sa mai zic ca de atatia ani, cu robert doar se saluta si atat? niciun fel de comunicare!!!geiasou, geiasou si atat....
G_I_O spune:
Irina! Multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi!
Hello dragelor!
Cosmnia ai dreptate, acum am citit si eu metodologia, de fapt anexa ei si scrie ca desi au numai 6 ani implinit in 31 aug., daca au terminat pregatitoarea sau gr mare pot fi inscrisi in cls. 1. atunci nu mai vad rostul evaluarii si de ce se mai face? rare sunt cazurile cand unul de 5 ani merge in cls. 1 ca e super inteligent....
acum, noua ne da, daca vrem adev. cum ca a terminat pregatitoarea.... Miha cum ziceam mai sus Cosminei, nu ar trebui evaluat Marco...deci bine mi-a zis la tel verde cand am sunat vineri.
ai completat ceva cerere la scoala? eu cred ca maine merg pana acolo...desi nu am inca buletinul merg sa vad ce se intampla....vineri nu stiau nimic de chestia asta, dar mai bine merg sa vad cu ochii mei. In plus o rog si pe mama colegului lui Marco sa mai vb. cu directorul sa vedem ce zice si el.
Maraki doamne in ce familie ai intrat...unul mai rau ca altul.
Trebuie sa iei atitudine, si daca nu se poate cu frumosul si cu exemplificari, atunci incerci alte metode.
Joi i-a scos sotul al 2-lea dinte de jos lui Marco. asta dupa ce ne-a zapacit ca vrea sa il scoata buni. La noi nu a mers direct cu tamponul si cu degetele, asa ca l-a legat cu ata si asa l-a scos.
o duminica frumoasa sa aveti!
cosmi1975 spune:
G IO eu zic ca te duci degeaba la scoala...prima zi de inscriere este pe 5 martie (parca asa imi amintesc)pentru cei din prima etapa....nu s epoate face nimic pana atunci ,pentru ca inscrierea se face computerizat ...si abia atunci programul computerizat va functiona
MARAKIpentru cate poti duce
revin
G_I_O spune:
COSMI ziceam ca merg sa vad ce e cu cererea pt cei recenzati. Maine afiseaza si la scoala actele de care avem nevoie pt inscriere. Cred ca voi nerge numai in 6 sa-l inscriu, impreuna cu cealalta mamica. Ei atunci ii iese flotantul.
bumbita spune:
'NEATA!!!
ioana , da' ce bogati sunteti voi !!! deja v-au cazut doi dinti?!la noi, nici gand....tot isi pune mana pe ei...si-i incearca...insa nimic.
noi in wknd am fost la craiova...Doamne, ce fericiti au fost si bunicii si nepotii...si noi
bine inteles ca am mancat la greu...toti sa ne puna pe masa ce aveau mai bun...insa ne-am si plimbat...era asa frumos centrul orasului....numai martisoare...autoritatile s-au implicat mult si au luat muntii de zapada de pe marginea strazilor, nu ca prin capitala unde nu ai loc sa parchezi masina din cauza " muntilor" albi..
sebi azi prima zi la gradi dupa o vacanta de doua saptamani...emotionat...deseara mergem la karate...dupa o absenta de o luna
e bine cand iesim din hibernare...incet-incet ne reluam programul nostru cu activitati, cu plimbari prin parc...
fetele ati dus vreuna pana acum covoarele la curatatorie?eu le-am dus numai la spalatorie de masini ...la noi pe straduta...si nu am fost foarte incantata....
G_I_O spune:
Neatza!!!
Azi am dus eu copiii la gradi, pe urma in Auchan si la scoala....doamnele de la secretariat sunt pe alta planeta, habar n-au de recensamanatul din 19 febr., desi afara era afisat planul si etapele inscrierii in cls. 1.
Mi-a zis ca l-am inscris in perioada preinscrierilor? I-am raspuns ca e trecut la ele in agenda din ordinul directorului...a inceput sa zambeasca cu subinteles si mi-a zis ca nu e nevoie de nicio cerere ca sa fie recenzat.
pe urma m-a sunat directoarea....Cosmi acum mi-a zis caci conform metodologiei aparute, nu trebuie evaluat. dar......
Din punctul de vedere al Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Timis toti copiii trebuiesc evaluati. Intrucat exista mai multe opinii si pareri asupra acestui subiect, fiind multe discordante intre opiniile scolilor, inspectoratului si centrului de evaluare, decizia privind necesitatea efectuarii acestei evaluari va revine in intregime dvs. ca si parinte. Opinia noastra este ca cele mai importante sunt cerintele scolii unde doriti sa inscrieti copilul (sunt scoli care nu solicita aceste evaluari, scoli care solicita si scoli care de asemenea lasa la latitudinea parintilor…).
asa ca acum sun iar la scoala sa intreb daca recunosc aceasta gradinita sau le trebuie evaluare...parca vad ca-i voi lua ca din oala.
Ca sa fim siguri si sa nu se lege de orice rahat, ca noi nu avem buletinul de zona respectiva, numai flotant...(si cica asta ar putea fi un criteriu de departajare), mai bine o facem....maine merg sa-i iau adev. cum ca e apt in scoala si miercuri la 9 la evaluare.
Din cate am inteles, clasele 0 vor avea loc de joaca, vor fi amenajate super...sa vedem daca e va si face chestia asta...cica pana la 31 august au termen.
Bumbi super ca ati petrecut frumos la bunici, cred ca voi v-ati relaxat si v-ati intalnit cu prietenii. cel putin asa facem noi cand ajungem in Alba...pasam copiii bunicilor si noi ne facem de cap.
Eu am covor din ate si am patit-o cu el la spalatoria auto...l-au stricat de tot.
pe urma a aflat sotul ca spalatoria unde merge el are si ceva masinarie pt covoare si l-a dus acolo....superb l-a facut....si ti-l da aproape uscat.....am zis ca odata pe an il vom duce, merita.
La copii avem mocheta si la noi 2 carpete in lateralele patului, pe care le fac eu acasa cu peria si sol de curatat de la Amway.
o zi frumoasa si o sapt. usoara!