LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 !! (162)
Raspunsuri - Pagina 3
cris30 spune:
La multi ani pentru Vladut!
Rox, foarte reusiti copii tai, frumosi amandoi .
Vorbeati de lovit.....am avut si noi o perioada din asta in care ne lovea mereu, numai pe mine si pe sot, niciodata nu a lovit alt copil sau adult.Si-a luat atunci barbata-miu un polonic in frunte, de a vazut numai stele verzi .Eu nu intelegeam si chiar am fost deprimata din cauza asta, cum din copilul cuminte care era s-a transformat intr-o batausa. Atunci am aplicat time-out, initial am zis ca eu nu pot sa ma tin de metoda asta, dar in timp a functionat. Perioada asta durat cam 1luna jumate-2 si s-a oprit brusc, cum a aparut asa s-a si oprit.Acum ii aplic time-out numai daca face vreo boacana mare, sta la colt si tipa pana se linisteste.
In legatura cu stansul jucariilor, ca sa-mi continui idea de ieri seara,eu n-am pus-o niciodata sa-si stranga singura jucariile, o intreb doar daca vrea sa ma ajute pe mine sa le strang.Nu am pretentia ca un copil de 3 ani sa fie ordonat, are timp sa invete treaba asta cand mai creste.Si mie mi s-a lecuit de strans de 2 ori pe zi, la un moment dat se umple camera de nu mai poti circula.Cand o sa aibe camera ei, o sa-i fac ordine o data la 2-3 zile si gata, macar are spatiul ei unde se poate desfasura cat vrea.
Noi suntem muuuult mai bine decat ieri, aseara am facut si eu si sotul febra cu frisoane puternice.Daria si-a revenit si ea, a inceput sa pape cate putin si numai este asa molesita.Azi ne ducem la terapie, pentru ca ratat-o pe cea de luni.
Licuricii vostri scot sunete noaptea in timpul somnului? Eu o mai aud in timpul noptii, ba tipa scurt, sau geme sau rade, depinde de ce viseaza.
miereamara spune:
Cris si Aidan mai vorbeste/tipa/plange in timpul somnului, il intreb daca a visat si imi raspunde diverse,cred ca inventeaza.
La gradinita la el nu ii lasau sa se joace cu alte jucarii daca nu le strangeau pe cele dinainte, aveau centre de joaca diferite, unele cu masini, altele cu cuburi, regula era ca intai poi prima jucarie la loc si apoi o iei pe cealalta. In teorie suna bine, in practica va dati seama ca nu le reusea intotdeauana, dar macar li s-a impregnat un simt al ordinii. Am incercat si acasa sa pastrez aceeasi regula, dar in joaca, nu il oblig daca nu are chef. De obicei seara inaine de culcare strangem impreuna (vorba vine)
Aaa...si el tot numai pe noi ne lovea, copii nu a lovit niciodata, dimpotriva in public e f f bine crescut:))), acasa se dezlantuie
www.youtube.com/watch?v=qJXut4el9pQ" target="_blank">Nadia
lisssa_ana spune:
La multi ani Vlad!
Roxana, f frumoasa Eva ta
Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)
bpaula spune:
Mda...scurt sau lung..nu este loc de nici un fel.
L-am inscris pentru septembrie, mai era un loc atunci, au zis ca daca se mai elibereaza ceva ne suna (am lasat 1 milion avans). La grupa mica e posibil sa se elibereze un loc in aprilie daca primesc parintii viza de Canada. Dar din ce am discutat nu cred ca e cea mai buna solutie. Copiii deja s-au invatat cu anumie activitati, fac germana de cateva luni, MArius ar pica tare prost acum. Au zis ca mai au o fetita ce a venit tarziu si se chinuie sa o integreze in grup si o cam resping ceilalti.
Mi se pare tarziu septembrie dar nu stiu ce sa fac. Sa caut alta gradinita, nu stiu sa fie una in jurul meu. Asta nici nu era scumpa, era si frumos acolo si din ce am discutat ca se face sau nu ar fi OK. Doar ca nu au medic acolo si daca e bolnav il tii acasa ca ei nu au dreptul sa le dea nici macar un nurofen.
Mi-i ciuda pe mine ca nu m-am dus mai din timp, dar abia acum 3 saptamani am aflat de gradinita asta, dintr-un pliant de la pediatru.
Cris sanatate multa la toti 3.
Cris si Dark spor cu bebe 2, sa iasa cand vreti voi si ce vreti voi.
Roxana e superba Eva, ii sta foarte bine cu cordeluta pe cap.
Selene_Bunny spune:
Porumbita, celelalte gradinite cu program lung sunt cam departe de noi... Anul trecut pe vremea asta am vizitat vreo 5 gradinite... 4 cu program scurt, una cu lung, asta de langa noi... La alta cu program lung nu au vrut atunci sa ne ia dosarul, pe motiv de: nu apartinem de zona respectiva + copilul nu are cel putin 3 ani.
Iar eu prefer cu program lung, chiar daca nu o las sa doarma acolo. Am eu un fix cu lasat sa manance acolo pranzul, cu copiii, la masa.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Edit: la asta de langa noi, m-a enervat cu adevarat un lucru, dar l-am descoperit tarziu, adica nu "din prima". Desi aveau o curte destul de mare, cu destul spatiu de amenajat, leaganele, toboganele, erau de pe vremea lui Pazvante, pe cuvant. Tobogane cu suprafata din metal, ruginite f. f. f. tare, nu le puteau folosi copiii. Deci spatiul ala era insalubru pentru copii.
Desi eu, ca parinte, aveam voie sa ies cu copilul afara, la leagane, unde sa ies? In catacombe?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
crisspy spune:
'Neata,
IULIA Jasmi sa-ti traiasca domnisoara, sa fie sanatoasa si fericita.
Cris ce bine ca si-a revenit Daria, sanatate multa si voua . Si Razvi vorbeste / rade / plange in somn. Eu nu mi-am facut probleme ca si eu sunt la fel la capitolul asta, mai am numai sa merg prin casa ca in rest le-am facut pe toate (inclusiv l-am luat la palme pe pisic atunci cand am visat ca se inneaca Razvi ).
Miere eu iti admir copii pe FB mereu, tare frumoasa e Nadia si seamana cu tine.
Paula imi pare rau ca nu ati mai prin loc la gradi. La Razvi la gradi e numai o asistenta care ii controleaza in fiecare dimineata, insa nu am vazut niciodata sa trimita copiii acasa. De foarte multe ori copiii sunt lasati de parinti dupa care pleaca imediat si pana se uita asistenta la ei parintii sunt plecati de mult. Noi am discutat de la inceput despre administrarea medicamentelor si mi-au spus ca le dau copiilor numai dupa ce suna parintii sau la cererea acestora. Insa nu prea se tin de cuvant, am lasat intr-o zi un sirop de tuse pt Razvi si nu i-au dat. De atunci, de cate ori e bolnav sau trebuie sa ia cate ceva fac in asa fel incat sa-i dau acasa sau chiar il tin acasa.
Selene incearca din nou la gradinitele care v-au respins dosarul anul trecut, poate acum va accepta.
Noi suntem toti 3 bolnavi (eu, Razvi si Andra). Andruska e plina de muci si de dimineata ii curgeau si ochii - cum D-zeu o sa mai ia ea in greutate nu stiu (am si eu un fix ). Razvi a tusit azi-noapte de la 2:30 la 4:30 in continuu, fara exagerare. L-am bagat aseara pe antibiotic pentru ca dupa 4 zile de aerosoli & co el tot nu e bine, ci din ce in ce mai rau. Nu va merge la gradi nici saptamana viitoare, asa ca ne serbam numai acasa.
Atat mi s-a luat de bolile astea...
O zi usoara tuturor si multi
crisspy spune:
Eu aseara iar am tras o sperietura cu Andruska ...nu am mai vazut asa ceva nene...s-a innecat de la 3 picaturi de fier si nu putea respira . Bineinteles ca si-a luat palmele de rigoare pe spate pana si-a revenit...saracul Razvi ii tot zicea "nu doare bebe, gata bebe" si a ramas marcat toata seara, repeta intr-una "nu doare, nu doare".
flowerbee spune:
La multi ani, Iulia!
Paula, regula generala este ca, la gradinita nu se administreaza medicamente, de nici un fel, chiar daca este asistenta acolo sau nu. Si la noi la gradi e la fel, desi au asistenta si, o data pe saptamana, medic. De aceea, la cel mai mic semn de boala, copilul, fie e izolat sub supraveghere intr-o camera separata pana vin parintii, fie parintii sunt chemati deindata. Daca este o urgenta, fie se cheama medicul gradinitei, fie pe cineva de la spital. Stiu ca aceasta regula se aplica si la gradi de stat, si la cele private, pentru ca am prietene care duc copiii si la gradi de stat.
Referitor la integrarea copilului intr-o grupa deja formata, pot sa spun ca depinde de copil. Daca grupa e mica, maxim 10 copii (si nu toti sunt zilnic la gradi mai ales intr-o perioada ca aceasta), integrarea e usoara pentru ca educatoarea si ingrijitoarea ii acorda o atentie sporita.
Si la inceput de an scolar integrarea e destul de grea, mai ales daca e primul an de gradi, pentru ca mai toti plang sau sunt stresati de ideea de a merge intr-un loc nou. Deci, totul sta in capacitatea copilului, in pregatirea pe care o fac parintii, dar mai ales in abilitatea educatoarei de a-i linisti si de a ii antrena in activitati si jocuri, astfel incat copilul sa fie captat si incantat de ceea ce se intampla acolo.
Parerea mea este ca, indiferent unde si cand vei decide sa duci copilul, sa faceti o vizita la gradi, sa o cunoasca pe dna educatoare, sa vada clasa, jucariile, etc. Iar apoi, in functie de timpul tau, sa il lasi treptat pana la program lung, pentru a nu se simti abandonat. Daca ai cartea Dr. Spock, acolo sunt multe sfaturi referitor la prima zi de gradi.
Sunt datoare la tine cu reteta de tort. Nu uit, doar trebuie sa imi notez cantitatile pentru ingrediente!
Eu inca sunt stresata de gradinita, mai mult cred decat este Alexia. De aceea, nici nu o mai duc eu, decat atunci cand e absolut necesar.
Sanatate multa licuricilor bolnaviori!
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
anna-mama spune:
La multi ani, Iulia! Sa cresti mare, sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii!
Porubita, felicitari pt bebe baietel, sa fie sanatos!! Si tu ai grija multa de tine
Rox, e superba Eva, o nazdravana smecherusa! Imi place privirea ei Si Patrick e un cuceritor, o sa iti stea fetele pe la usa
Cristina, valeu, sanatate multa! Eu nu stiu cum mai rezisti, eu nu l-as mai fi dus de mult pe Razvi la gradi in conditiile astea...l-as duce din primavara cand mai trec virusii. Eu cred ca Andrusca nu are cum sa ia in greutate daca e mai tot timpul cu mucisori, pai ma uit la Eva care a fost bolnavioara si mi-a slabit, si de cand s-a refacut, intr-o saptamna a luat 400 g, a ajuns la 5 kg. Asa ca, parerea mea e sa ii tii izolati o perioada chiar daca Razvi sufera. Si Vlad sufera ca nu a mai iesit nicaieri de atata timp, dar mai bine sa-i vad sanatosi si cu putina rabdare vine primavara si putem sa mergem la parc. Va pup
Cris, sanatate multa la tosti 3, pupam Dariuta, draga de ea, m-a impresionat tare cand am citit ca statea langa wc de frica sa nu mai vomite
Mie imi e clar ca nu o sa-l duc pe Vlad la gradi decat de la anul, asta e, pierdem grupa la care il inscrisesem acum si care avea o educatoare f buna, dar mai importanta e sanatatea lor. Stiu ca o sa se imbolnaveasca la anul cand o sa-l duc la gradi, dar macar o sa fie si Eva mai marisoara.