FIV Europa(52)
Raspunsuri - Pagina 20
aadina spune:
Metforminul mi-a fost recomandat la Sibiu. Desi din analizele mele nu prea se vede SOPC, am zis sa merg pe mana lui, si parca cumva incep sa-i dau dreptate. Avand si exemplu lui Adjo, ceva similar am patit si eu la fiv 2: 22 ovocite, 10 embrioni, 3 transferati, ceilalti 7 nu au putut fi congelati, deci calitate proasta.
Explicatia medicului de la Sibiu a fost ca dozele la stimulare nu au fost bune. La doze mici organismul nu a reactionat bine (la fiv 1), iar la doze mari a produs un efect de popcorn: multe ovocite, dar de proasta calitate. Si el pune toate astea pe baza SOPC.
Deocamdata raman tot la Sibiu, e tot ce-mi pot permite deocamdata, dar ma pregatesc sufleteste si pt altceva.
Tot neseriosi imi par. Astept sa ma sune. Eu stiu ca au fost deblocate dosarele, dar nu m-au sunat inca. Am inteles ca ministerul le impune reguli mai stricte, probabil despre costuri suplimentare. Cred ca mai dureaza ceva.Dar macar la intrebari puteau raspunde.
jaguar spune:
Da, Samirutu bine zici matale, si pe mine ma incearca gandul asta,,,
dar cine imi da mie doza care trebe, dak iese cu ochi??
dr din ro ultima data mi-a zis sa-l iau cu 4-5-6luni inainte de procedura k cik face si oo"bio" adicatelea calitate nu doar cantitate...
apoi zicea ceva de genul k se scade doza treptat dupa beta pozitiv si park pe la 3 luni se opreste de tot,,, hmmm o mai intreb io zilele astea exact...
faza este k dak ar fi un succes, nu as mai incarca ficatu' si cu asta. sincer prima data nu mi-o fo asa rau de la el in primele zile, dar de data asta am "tinut cura" fortat, ma apuca greata si de la apa dar bag si liv 52 si ceva ceaiuri de ficat,bila,,,
jaguar spune:
Aadina, si io tind sa le dau dreptate celor de la sibiu.am tot citit de SOPC de ceva timp(stiam buba mea demult), si noi avem tendinta sa ne agitam repede ,facem oo multe ,dar calitate ioc,exact cum spunei tu, popcorn,,,,
am citit si cazuri de 40 oo, hiperstimulare severa, embrioni f putini si de calitate proasta
Sa iti dau un ex cu metforminu':
In iunie 2010 am facut stimulare cu ova, (incepusem metforminu de prin mai park) am avut un folicul doar, nuj dak era bun ori ba,, dar am facut pregnyl, confirmat corp galben,,,
In iulie iar stimulare, 2 foli de data asta, cate unu pe fiecare ovar, pregnyl again, confirmat sparti,,,
In august aceeasi poveste, dar de data asta 3 foli babani,,,
bine rezultat nu am avut niciodata din alte motive,,,
dar ovarele si-au facut treaba cu sfintenie impreuna cu metforminul... soo eu zic sa mergi pe mana dr k stie el ce spune.
De altfel e f neplacut k sunt neseriosi, asta ma omoara pe mine in ro..
Edit; am uitat sa precizez k io aveam luni cand nu ovulam din cauza SOPC,,,k se stie doar asta e problema in ovare poli, lipsa ovulatiei sau ovulatie f rara... Iar dupa august fara ova-mit am avut ovulatie in fiecare luna, doar cu metformin!in plus mi-a reglat ciclonu'stas
aadina spune:
Incredere prea mare nu am, dar sper sa ma insel eu si sa reusesc, ca-l laud peste tot
O oarecare logica exista: SOPC=> lipsa ovulatie (cred ca da) => progesteron mic (confirmat)=> hiperplazie (confirmat)
jaguar spune:
Aadina, Doamne ajuta sa reusesti
Samira, distractie placuta disear
ma bag la ora de lectura va pooooppp
adijo spune:
Fetelor , multumesc mult pt. sustinere. Asta e . Unele din noi trebuie sa se zbata mai mult pt. lucruri de care altii nu stiu cum sa scape....mi se pare cam cruda viata asta.
Eu am fost sub tratament cu metformin la acest ultim fiv ( il incepusem cu 8 luni inainte ) si cu toate astea rezultatul a fost cum a fost. Bine , la mine greseala a fost, zic eu , o doza prea mare de start si apoi punctia facuta prea repede ( aceasta ultima problema a recunoscut-o si Feichtiger, chiar el mi-a zis ca ar fi trebuit sa lase foliculii sa mai creasca, dar de teama sa nu creasca la nr in loc de volum s-a grabit sa mi-i punctioneze). Acum asta a fost , trebuie sa vedem cum va fi. Clar voi continua si eu cu metforminul ( mi-au spus si austriecii si alti medici pe care i-am mai chestionat in ultima perioada), desi eu nu sunt IR, dar, totusi , cica ajuta. si mai trebuie sa verific niste mutatii( PAI)
adijo spune:
BALANTA, i-am scris Anei si mi-a trimis schema cu dezvoltarea embrionilor, dar , ma asteptam sa fie notati si embrionii cu defecte genetice ; de la analiza genetica am primit doar cariotipul. Ce nu inteleg eu , se poate ca in a 2-a zi embrionii sa aiba 5 celule , in a 3 -a 2 celule , apoi iar 6 celule( ma refer la acelasi embrion, evident). Am cativa care au avut o astfel de evolutie...
balanta_tm spune:
adijo, sa stii ca suspiciunea cu foliculii punctionati prea devreme la Wunschbaby o am si eu acum, dupa ce am facut FIV2 la Kinderwunsch. La Wunsch, proful mi-a zs: oooo, ai un folicul de 19 mm si 2 de 18, gata cu stimularea! in seara asta faci pregnyl si punctia in 36 de ore. Rezultatul a fost 4 ovocite mature si 2 imature. La Kinderwunsh, aveam foliculi de 22 si 24 mm cand mi-au spus sa opresc stimularea. Rezultatul: 12 ovocite mature si 1 imatur. Proportia dintre cele mature si imature de la Wunsch versus Kinderwunsch, mi se pare incomparabila. Faza e ca la Wunsch iti programeaza procedurile asa incat sa nu pice cumva Duminica, ori la Kinder, nu exista asa ceva!
Ciudata evolutia embrionilor tai. Cred ca undeva s-a strecurat o greseala.
Daca vrei, eu ici iau o copie a dosarului de la Wunsch si ti-o trimit prin posta. Trebuie doar ca tu sa ii anunti ca vin eu dupa dosar. Daca te decizi, zi-mi pe mail.