FIV Europa(52)
Raspunsuri - Pagina 10
sper spune:
Balanta iti citez de pe net "Acesta afectiune se caracterizeaza printr-o inflamatie a endometrului (mucoasa uterina), provocata de o infectie. Endometrita, acuta sau cronica, este cauzata de diferiti germeni, adeseori de cei ce se stau la originea bolilor cu transmitere sexuala. Ea poate sa apara in urma unei nasteri sau unui avort (retentia resturilor placentare) sau chiar sa rezulte din prezenta unui sterilet. "
Mi s-a vizualizat endometrul cu proces inflamator la ultimul eco, astept rezultatele la analizele din secretie/col sa vad cu ce tb sa fac tratam. Am mai avut in trecut proces inflamator la endometru dupa o sarcina oprita din evolutie si nechiuretata(2009). Am luat doxiciclina din zi 1 apoi dupa ovulatie duphaston. Un proces inflamator inseamna NK mariti in uter ceea ce nu-i bine deloc. Mai am NK mariti in analiza de la V Babes (in sange)
Eu nu am menstruatie abundenta si cred ca nu ma curat bine stie cineva ce pot lua sa am debit mai mare? Exclus estrogenii.
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
Ralu_mv spune:
Sper, ma bag si eu in discutie, cu ce stiu mai bine in ultimul timp :) dat fiind ca am mai facut o histeroscopie, nu stiu de tine, dar daca nu ai facut de curand o histeroscopie, poate ar fi cazul sa o faci daca te plangi de menstruatie prea putin abundenta... Chiar si endometrul inflamat ar trebui investigat daca nu cumva ai mai multe aderente acolo, aderente care nu se vad la eco ci doar prin histeroscopie, si care aderente pot diminua fluxul menstrual ... oricum si pt endometrita vei lua tratament cu antibiotic vreo 14 zile, si eu zic ca ar merita sa investighezi si uterul pe inauntru.
Ralu_mv spune:
Balanta
apropos de Medyn forte, tu l-ai mai luat si in sarcina?
intreb pentru ca are o concentratie foarte mare de B6 25mg si B12 0.5mg=500 micrograme , (pe cand restul preparatelor au cam 3.5 micrograme maxim de B12 si B6 2mg )si eram curioasa ce zic doctorii pe care i-ai consultat tu.
sper spune:
Ralu asta e in plan, de aceea am facut analizele din secretie/col . Cica trebuie sa fie bune ca sa pot face histeroscopia.
Off, o sa bag o tona de antibiotice in mine si eu voiam sa pap sanatos sa fac oo bune Cine stie cum imi afecteaza organismul antibioticele.
Debitul poate fi mic si din cauza varstei.
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
samira33 spune:
sper,tu crezi ca sta cineva ca cateteru plin ca si cum ar avea pusca la brau,gata armata de tragere???
nicidecum...embrionii sunt pe lama,in mediu de cultura si sunt tinuti acolo pana medicul da ok-ul pentru transfer-asta inseamna dupa ce a facut transferul fals.
cel putin la Budapesta asa se intampla...medicul face transferul si in cabinet mai este si embriologul care "trage" embrionii in cateter numai daca are loc transferul.
sper spune:
Ralu dar dc am aderente acestea se refac repede? Vreau sa fac fiv in mai iar histero luna urmatoare. Balanta a scris undeva ca a luat pana la stimulare 3 luni de Medyn apoi a trecut pe femibion.
Sper... sa devin mamica
sper spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samira33 sper,tu crezi ca sta cineva ca cateteru plin ca si cum ar avea pusca la brau,gata armata de tragere??? nicidecum...embrionii sunt pe lama,in mediu de cultura si sunt tinuti acolo pana medicul da ok-ul pentru transfer-asta inseamna dupa ce a facut transferul fals. cel putin la Budapesta asa se intampla...medicul face transferul si in cabinet mai este si embriologul care "trage" embrionii in cateter numai daca are loc transferul. |
OK, nu stiu pas cu pas cum decurge ET-ul. Tu ai facut mai multe decat mine, ti s-a explicat pas cu pas in sala ce-ti face , mie nu. Multumesc pt informatii
Sper... sa devin mamica
sper spune:
Sami am scris mai sus ca voi face fiv in mai iar histero in martie. .
Sper... sa devin mamica
Ruxandrica spune:
Balanta de cumparat le-am cumparat pe amandoua si Medyn si Taxofit-ul (mai les ca ultimul mi s-a parut foarte ieftin).
Acum, situatia se complica, pt ca eu pe langa MTFHR mai am si-o thalasemie minora (cred ca eu am tinut mortis sa adun toate pb genetice ale familiei), care se traduce tot prin lipsa acidului folic, si asta se vede cu ochil liber de fiecare data cand imi fac hemoglobina (de regula la mine este 9,7 cam asa se invarte asta daca nu iau niciun supliment de acid folic).
Dupa 3 luni de acifol 5mg si femibion 1 am reusit s-o aduc la 10,6 .
Am avut "discutii interminabile" pe mail cu dna U pe tema asta, la primul FIV a zis ca 5mg acid folic si femibion 1 este in regula, este suficient, la al 2-lea mi-a zis sa mai adaug 3 magne B6 pe zi.
Acum ca i-am trimis ultima hemoleucograma mi-a zis ca este clar ca doza de acid folic nu este suficienta dar nu mi-a facut nicio recomadare in sensul asta .
Anyway, am decis de la mine putere sa iau acifolul in continuare de 5 mg si Medyn-ul. Luna viitoare cand voi ajunge la Viena am sa-l intreb pe dr S ce parere are (mi-am facut aici programare la hematolog dar este de abia in aprilie ). Iar in aprilie cand vin acasa de Paste am sa-mi fac dozarea de B-uri sa vad cum se prezinta situatia