Gravidute cu tromobofilie -cap 13-
Raspunsuri - Pagina 9
elena_gd spune:
Multumesc pentru raspuns Musette, doctorita mea spune ca daca e intarzierea de pana in 2 saptamani nu ne ingrijoram...dar eu deja sunt cam speriata, o saptamana mi se pare mult la aceasta varsta a sarcinii (23s). Vineri merg la ecocardiografie la un alt medic si o sa o rog sa imi masoare fluxurile pe artere.
Din sapt 6 de sarcina am luat acid folic 4mg/zi si din sapt 16 l-am schimbat cu vitaminele Centrum DHA.
De astazi am inceput sa mai sug vitamina C, dar aspirina de capul meu mi-e frica sa iau, mai ales ca eu sangerez f usor, mai ales de cand sunt insarcinata imi sangereaza gingiile zilnic si nasul din cand in cand.
Elena
23+ poate cu 
sper spune:
Elena ia femibion in loc de centrum, poate ai MTHFR si nu stii. Iei cumva ceva si pt tiroida? Te intreb pt ca femibion are si putin iod si unele persoane nu se impara cu euthyrox+iod. Femibionul e foarte bun pt ca are acid folic natural.
Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
elena_gd spune:
Sper, multumesc si tie pentru raspuns, nu am probleme cu tiroida, o sa incerc sa vad daca gasesc aici Femibion. Iod au si Centrum Materna DHA, deci nu cred sa fie probleme daca as schimba vitaminele. Ma gandeam, pe langa vitamine sa mai iau si cate o pastiluta de acid folic, ca tot am rezerve serioase in casa si nu e problema daca e in exces pentru ca se elimina f usor.
Elena
23+ poate cu 
cybele spune:
bine v-am regasit gravidute si mamici dragi!
am vorbit azi o gramada cu Toni- e poate prima data cand reusim sa vorbim mai pe indelete, si am si simtit-o o idee mai relaxata. Piticuta are 1540, a avut sambata-duminica o mica stagnare dar acum a reinceput sa "acumuleze" ( nici nu vreau sa imi amintesc cat de tare se panicase Toni dupa ce pitica nu mai lua in greutate). Important insa este ca acum e din nou bine- bebelina e o papacioasa- plange de foame de o stie toata sectia, si acum mananca vreo 37-38 ml la o masa. Neonatoloaga i-a propus lui Toni ca atunci cand ajunge la 1700 sa incerce sa o hraneasca la san sau cu biberonul- astfel incat Toni era efectiv in delir numai la gandul ca o va tine in brate la fiecare masa !!!
Cam astea sunt vestile- eu sunt f fericita ca pot sa va aduc noutati buna, abia astept sa va dau vestea ca fetele pleaca spre casa!
Am povestit cu Toni si despre bebelusii de pe topic si m-a rugat sa va transmit cele mai bune urari si din partea ei, atat mamicilor cat si celor mici!
Toni a facut Clexane pana la sf saptamanii 5 post partum, acum deja nu mai face. Numara saptamanile si ma intreba cand naste Dara, ca si-a propus sa o zbugheasca din spital pana atunci ;)
cam atat la raportul de azi, revin cand am noutati, pup mutantele ;)
Musette_1982 spune:
elena, doctorita stie de problemutele tale de coagulare? Nu ai vrea sa repeti acele analize? Nu ai vrea sa te duci la un hematolog?
Eu m-am panicat cand am pierdut 5 zile din cele de avans si am suplimentat vitamine si anticoagulant. In doua saptamani am inceput sa le recuperez usor... Nu cred ca e cazul sa astepti sa iti intarzie bebe cu doua saptamani ca sa ia medicul atitudine. Nu vreau sa te panichez, dar eu zic ca e bine daca te mai duci la un alt gineco pentru inca o parere. Poate nici nu ai trombofilie... dar ar trebui investigat.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 24+ cu Marin Constantin
sper spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elena_gd Sper, multumesc si tie pentru raspuns, nu am probleme cu tiroida, o sa incerc sa vad daca gasesc aici Femibion. Iod au si Centrum Materna DHA, deci nu cred sa fie probleme daca as schimba vitaminele. Ma gandeam, pe langa vitamine sa mai iau si cate o pastiluta de acid folic, ca tot am rezerve serioase in casa si nu e problema daca e in exces pentru ca se elimina f usor. Elena 23+ poate cu ![]() |
Elena se gaseste peste tot Femibion dar daca as fi in locul tau as lua femibion 1 cel care se recomanda pana in sapt 12 pt ca are metafolin mai mult si poti suplimenta linistica cu un acid folic de 5 mg , toate mutantele luam asa. Du-te si da sange pt analiza vitamina B12 sa vezi dc ai deficit pt ca MTHFR da deficit si de B12. Analiza homocisteina mai poti face dar costa 150 ron parca , valoarea acesteia creste dc ai deficit de acid folic, B12 si B6 si se intampla des la mutantele cu MTHFR. Era bine daca aveai mutatiile facute.
Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
elena_gd spune:
Fetelor eu locuiesc in Polonia si nu prea pot alege la ce medic sa merg pentru ca f putini vorbesc engleza, d-na la care merg eu este profesor la universitatea de medicina, am incredere ca nu e inconstienta, m-a trimis vineri la alt medic sa imi faca ecografie si mi-a spus sa ii trimit imediat rezultatele de acolo si vedem ce e de facut. Singurul care era de varsta sarcinii era femurul, capul si abdomenul erau cele in urma. Ma rog sa fie doar o stare de crestere mai disproportionata si sa isi revina.
Va multumesc mult pentru sfaturi si va doresc si voua bebei sanatosi!
Elena
23+ poate cu 
dara76 spune:
Cybele, multumiri pentru vestile despre Toni :) Eu nasc pe la inceputul lui aprilie :P
Va pup cu cel mai mare drag si pe tine, si pe ea, si pe cea mica si luptatoare, ca si mamica ei :)
Paula, tin pumnii sa stea bebe cat mai mult, dar e bine si cu maturarea plamanilor.
31+
Miruna Sanziana*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
donna79 spune:
Hello!
Va multumesc mult pentru raspunsuri. In principiu si mie 0.2 mi se pare putin, mai ales ca nu-s deloc fulg, dar la sarcina anterioara totul a mers ok doar cu Aspenter pana in sapt 28, abia dupa am inceput Clexanele. Nu stiu ce sa cred, poate problema mea de coagulare nu e asa grava... De fapt chiar nu stiu ce sa cred. O sa incerc sa scriu aici rezultatele analizelor si poate ma lamuriti voi...
Fibrinogen 450 (200-400mg/dl)
APTT 33.8 (26-36)
Pt inr 1.06 (0.7-1.2)
LA R 1.29 (0.8-1.2)
SAFL pozitiv
ProC global 0.79 cut off 0.8
PC 95% (70%-140%)
PS free 60% (60%-140%)
AT III 98% (80%-120%)
Sper ca le-am scris corect... Cum suna?
..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010) si
8+
suzieq spune:
Desi citesc zilnic forumul nu prea reusesc sa scriu, imi e destul de greu sa scriu de pe telefon.
Elena, nu prea e de joaca cu intarzierea. Ce poti sa faci pentru inceput sa mai mergi la un alt medic, cunosc pe cineva careia i s-a spus ca are intarziere si de fapt nu a fost asa, poate sa fie si eroare de ecograf.
Cybele, ne bucuram de vestile bune si asteptam sa ne spui cat de curand ca va papa laptic de la san
. Cand am nascut eu era un prematur la nenonatologie si ziceau asistentele ca e cel mai galagios.![]()