Gravidute cu tromobofilie -cap 13-

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Cybele, ma bucur mult de vestile despre Toni si pustoaica! Le asteptam cat mai repede pe forum!
Donna, analizele sunt destul de OK, PC e mic. SAFL de la Fundeni nu il iau in calcul, e vorba de fapt de anticorpii lupus anticoagulant care sunt usor mariti (se maresc f repede in caz de mici infectii dentare, urinare sau daca elimini ceva nisip, poate nici nu stii de astea, ca nu ai simptome). Diagnosticul de SAFL se pune pe baza a 3 analize, iar la Fundeni se face doar una: anticorpi lupus anticoagulant. Nu are importanta ca ai avut o sarcina ok in care nu ai avut nevoie de clexane de la inceput. Sincer, pentru a avea un tratament cat mai corect, eu asa face si mutatiile la Synevo sau la Medlife.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

MeAlex, multumesc pentru lamuriri. Ma gandesc si eu sa fac analizele pentru mutatii. Poti sa-mi spui unde ar fi mai bine si cam cat ar costa? Eu, in nevinovatia mea, am presupus ca primele doua sarcini le-am pierdut pt ca nu am luat tratament, apoi a fost cea reusita si eram sigura ca si aceasta a 4-a sarcina va merge pe tiparul anterioarei. Nu m-am gandit ca poate interveni ceva in conditiile in care analizele imi ies aprox la fel si iau acelasi tratament...

..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010) si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Donna am o banuiala ca ai mutatia Fact V Leiden din cauza ProC global 0.79 cut off 0.8 Dc o ai pt asta se da clexane.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sper

Donna am o banuiala ca ai mutatia Fact V Leiden din cauza ProC global 0.79 cut off 0.8 Dc o ai pt asta se da clexane.

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)

Cum pot afla acum? ca din cate am citit, nu se poate testa daca sunt sub tratament cu heparina :(

..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010) si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

donna, factorii genetici trombocitari se pot testa oricand si oricum. Nu sunt influentati de tratament, moment al zilei sau varsta. Mergi la un genetician si iti va da lista integrala. Ai o discutie cu el ca sa testezi pentru inceput probabilitatile mai mari, asta ca sfat financiar.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 24+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Donna ti-am trimis un PM

Sper... sa devin mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Succes Paula sa mai stea bebe cuminte in burtica cat mai mult.
Ma bucur mult pt bebele Toniei, peste o saptamana o sa ne anunte ca-l hraneste la san.
Aseara am fost la morfofetala, azi noapte n-am dormit am vizionat filmuletul cu domnisoara mea, era foarte activa de abia o prindea in prim plan.
La masuratori pierduse 3 zile din cele 5 avans in 5 saptamani, sa-mi fac griji?
Fluxul pe artere e ok (dar am vazut ca a masurat doar pe ombilicala si cerebrala), placenta grad 0 spre 1 e ok?
Avea 490g, si e cam lungana in maini (erau cu 2 sapt avans, dar dr. a zis ca nu e prb, nu au acelasi ritm de dezv.)
Trebuie sa ma programez la Fundeni, eu vin dimineata direct din BV, oare am voie sa mananc inainte de recoltare sange?, 3 ore cat dureaza drumul nu stiu daca rezist fara sa mananc ceva.

22+

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Felicitari pt rez la morfo, nu ai de ce sa-ti faci pb!
cu mancatul, mai bine nu. Stiu ca e greu dar nu ai ce sa faci!

Citat:
citat din mesajul lui raluca.c

Succes Paula sa mai stea bebe cuminte in burtica cat mai mult.
Ma bucur mult pt bebele Toniei, peste o saptamana o sa ne anunte ca-l hraneste la san.
Aseara am fost la morfofetala, azi noapte n-am dormit am vizionat filmuletul cu domnisoara mea, era foarte activa de abia o prindea in prim plan.
La masuratori pierduse 3 zile din cele 5 avans in 5 saptamani, sa-mi fac griji?
Fluxul pe artere e ok (dar am vazut ca a masurat doar pe ombilicala si cerebrala), placenta grad 0 spre 1 e ok?
Avea 490g, si e cam lungana in maini (erau cu 2 sapt avans, dar dr. a zis ca nu e prb, nu au acelasi ritm de dezv.)
Trebuie sa ma programez la Fundeni, eu vin dimineata direct din BV, oare am voie sa mananc inainte de recoltare sange?, 3 ore cat dureaza drumul nu stiu daca rezist fara sa mananc ceva.

22+

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

raluca-mie mi-au spus de la fundeni ca pot mananca ceva usor-fara grasimi-fara branzeturi,unt,
un ceai cu ceva-paine prajita,miere,gem...un corn simplu,covrig....

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+14 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Dragelor, va multumesc pentru raspunsuri.
Felicitari Toni & BB pt progrese!
Carpediem - tinem pumnii sa fiti bine!
Nu mai stiu cine zicea ca bb avea cateva zile in minus la ecografia pe burtica, la 7-8 saptamani: cred ca e prea devreme pentru ecografii abdominale, la varsta aia la eco transvaginala eu il vedeam pe bb destul de bine, in schimb la eco abdominala abia daca se vedea un punctulet. Plus ca am senzatia ca si aparatul difera: cele pe care le au ginecologii fiind special facute sa vada in amanunt formatiuni de ordinul milimetrilor.
Diseara ma duc la control la dr. care m-a trimis sa-mi fac analizele de trombofilie (gineco) si banuiesc ca imi va face si o ecografie (ultima a fost pe 30.01, urmatoarea o sa fie pe 5 martie - deci cam la 2-3 sapt).
Ma tot bate gandul sa ma duc si la Fundeni, pe motiv de neuron gravid paranoic in cautare de dubla asigurare ca BB e ok . Nu stiu insa daca are relevanta, inainte sa am si rezultatele de la Factor XIII si PAI....
In alta ordine de idei, ma doare perineul de vreo 10 zile, cand stau pe scaun. Im caut tot felul de pozitii, stau rasturnata de zici ca fac orice altceva decat sa muncesc... dar tot ma doare: uneori continuu - ca si cum as sta pe bicicleta, alteori ascutit (si spre interior) - ca si cum scaunul ar avea un cui fix unde stau eu...
Si ca sa fie tacamul complet, azi am cazut - aveam zapada pe incaltaminte si am alunecat pe o parte pe gresia de la birou .
Sper sa fie bine BB . M-a luat durerea ca de menstruatie instant, am luat un no-spa, tot ma mai doare, dar parca l-am simtit pe BB fluturand putin...

18+
MTHFR - A1298C heterozigot

Mergi la inceput