Gravidute cu tromobofilie -cap 13-
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
balanta, merci mult. Mi l-au recomandat de acum 3 saptamani prima oara (la Fundeni) si am tot citit fara sa-l iau...
Ginecologul zice ca e ok. Al meu tata in care am incredere totala s-a interesat si zice ca e o practica in trim 2-3 sa se dea la gravide. Si ca se da foarte frecvent inclusiv intravenos la gravidele cu astfel de probleme. In prospect sunt obligati sa scrie toate bazaconiile, daca a aparut un caz din 500.000.
Astazi, Claudia a insistat si ea.
Eu din aceasta seara incerc. Pe 26 am eco si daca dorm cuminte 10 zile sunt curioasa sa vad o schimbare si la IR-uri. Daca nu e niciuna, renunt...
Va tin la curent cu efectele bune sau rele.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 5 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, joi, vineri, duminica),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
![](smiley_pregnant.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
a nascut carpediem, 3380 g, 52 cm, APGAR 9... felicitari mami si bun venit bulgarasului grasut si lungan!!!
fetele care au nascut deja - ati mai fost la fundeni, ati mai facut analize? luati exact aceeasi schema de tratament ca si pe perioada sarcinii?
mami fericita de Ariana
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
carpediem felicitari!
balanta, se da celor care au dureri foarte puternice care nu cedeaza la antispastice si apar tulburari grave de somn.
Eu nu mai dorm mai mult de 3-4 ore legate de luni de zile, dar nu m-am plans si nici nu am dat atentie. Ma invatasem cu ideea ca d cate ori imi schimb pozitia ma doare si nu mai pot dormi 1-2 ore.
De la Fundeni spun ca lipsa de odihna, mai ales pe timpul noptii, da cresteri ale fluxurilor.
Intravenos se da am inteles si celor care risca sa intre in travaliu prematur sau au contractii frecvente, zilnice etc, in momente nepotrivite ale sarcinii.
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 5 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, joi, vineri, duminica),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
![](smiley_pregnant.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
Tulburari de somn am si eu, desi nu am dureri. Cred ca insomniile sunt specifice majoritatii gravidelor.
Eu raman la parerea mea, si anume ca in Romania se dau cu prea mare usurinta anumite medicamente la gravide. Si Nospa se da la greu aici, ori la Viena mi s-a spus sa il iau doar cand imi este chiar necesar, nu la cea mai mica durere.
Fiecare face insa cum considera.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Carpediem felicitari pt bebe voinicel
Te asteptam cu impresiile din spital.
Musette cine e Claudia? E asistenta sau dr la Fundeni?
Sper... sa devin mamica
![](floare.gif)
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)
Musette_1982 spune:
sper, da, Claudia e asistenta de la Fundeni.
balanta, Nospa nu iau pentru dureri, ci pentru dilatatia vaselor. Ti-am spus ca nu ma ajuta la dureri.
Nu zic ca exista medic perfect, dar faptul ca eu de cand am venit de la Bucuresti, de o luna, ajung cu greu din camera in bucatarie si mersul la ecografie e dramatic, ma face sa consider ca e necesar sa se intervina asupra tratamentului.
Fiecare face ce crede, intr-adevar. Precum am spus, eu am incredere oarba intr-un singur om pe Terra care si-a asumat sa-mi zica ca pot lua diazepam in sarcina. Nu e U sau ginecologul, ci tatal meu . E o decizie cat se poate de personala.
Nu e vorba despre insomnii. E vorba ca nu pot sta decat pe stanga sau in fund. Cand adorm si dau sa ma intorc mi se declanseaza durerile. Dorm apoi in fund o vreme...
![](smiley_pregnant.gif)
balanta_tm spune:
Ai si contractii?
Durerile astea sunt violente? Poti sa le descrii un pic, te rog?
cybele spune:
felicitari Carpediem! sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
fetelor, mai era o graviduta care avea termenul pe acum- gabrielarusu-mai stie cineva de ea, ca vad ca nu a mai scris
Toni si bebelina sunt bine- piscoata a luat de ieri pana azi 60 de grame, incetul cu incetul isi revine la ritmul bun de crestere
va imbratisam!