Gravidute cu tromobofilie -cap 13-

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Carpediem, multa bafta si recuperare rapida si usoara!!! Multa sanatate si tie, si lui bebe.

Am si eu verisoara cu istoric de tromboze in familie, deficit usor de proteina S, care a dus la Uscatescu sarcina cu Aspenter, fara Clexane si nu i-a zis sa-si faca mutatiile. Nu stiu, daca nu ti le faci singur, iti zice vreun dr. sa le faci?

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

da, iti zice, geneticianul. Pentru ca trebuie sa stii ce transmiti mai departe. Nu atat pentru fetite care vor vrea si ele copii, dar si pentru baieti. Trebuie sa stii tu ce sa faci in cazul in care ajunge la o interventie chirurgicala cand e mic si trebuie sa si stie acel copil-adolescent (cand creste) ca la undele mutatii fumatul si anumite toxine/hormoni ii pot da riscuri chiar si de infarct juvenil. Poate avea mutatiile tale combinate cu altele eventual ale tatalui, nu de alta.
Nu vreau sa panichez pe nimeni, dar chiar stiu ce zic. E o dovada de asumare sa ne testam si pe noi si pe parintii nostri (daca vrem sa le prelungim vietile) si pe copiii nostri. Cel putin asta e parerea mea.
Tatal meu mereu zice: e mai usor sa previ decat sa tratezi. Profilaxia are mai multe sanse de reusita. Nu trebuie sa ajungem la faza de simptomatologie.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 25+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Mie mi le-a dat ginecologul cand am ajuns la el cu retard mare de crestere. Din pacate a fost mult prea tz pt sarcina respectiva dar ii multumesc lui si lui Dumnezeu ca m-au ajutat sa vad unde e buba si sa avem minunea asta mica de copil!

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Carpediem, multa bafta si recuperare rapida si usoara!!! Multa sanatate si tie, si lui bebe.

Am si eu verisoara cu istoric de tromboze in familie, deficit usor de proteina S, care a dus la Uscatescu sarcina cu Aspenter, fara Clexane si nu i-a zis sa-si faca mutatiile. Nu stiu, daca nu ti le faci singur, iti zice vreun dr. sa le faci?

31+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Fetelor incerc sa trimit un mesaj d-nei dr U de 3 zile si mi se intoarce inapoi A reusit cineva sa-i trimita mesaj de curand?

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Sper eu am vorbit aseara cu asistenta sa Viorica si mi-a zis sa merg neaparat azi la analize sau luni, ca de marti e plecata, nu mai e in spital pana in martie (nu stiu dc pleaca din tara sau o gasesti la privat).
Binenteles la noi a nins toata noaptea si fiind vineri am zis ca drumul de intoarcere o sa fie obositor, pe valea Prahovei, nu vreau sa raman in trafic ore intregi pt un drum de 2h si 1/2,ramane sa vin luni la Bucuresti.

22+ cu fetita

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Raluca multumesc pt raspuns, auzisem ca mama dansei e bolnava, poate de aceea nu mai intra pe mail si pleaca din localitate. Nu-i urgenta la mine, ii trimisesem buletinele anatomopatologice care vreau sa mi le interpreteze, daca vede ceva acolo. Dr cu care fac FIV mi-a raspuns ca ce scrie in ele e ceva normal , ca asa se scrie la orice sarcina oprita din evolutie

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM
(2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= euthyrox 31.25mg+Taxofit folsaure metafolin+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
Un ultim FIV in apr/mai 2012 cu clexane 0.4x2/zi din zi 1 de stimulare (fara aspenter)

Mergi la inceput

Am vorbit cu asistenta Claudia de la Fundeni. Inteleg ca d-nei U ii fura un tampit aproape seara de seara cablul de net si i s-au adunat f. multe mailuri, de aceea se intorc.
Mie mi-a modificat schema Claudia si a ramas sa ma reaud cu ea peste 2 saptamani.
Trecem pe Aspenter zilnic pana la 28s. Luam inca un Magne B6 seara, inca un Nospa forte si la pranz si un Diazepam inainte de culcare. Insista ca nu imi scad rezistentele din cauza ca nu pot dormi mai mult de 3-4 ore legate noaptea...

Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Musette nu mai stiu tu ai numai rezistentele marite sau ai avut si retard de crestere? cat ai pe ombilicala? Nici eu nu dorm noaptea, nu iau aspenter, doar innohep si am pierdut 3 zile de crestere in 5 saptamani.

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Raluca, rezistentele mele sunt relativ in grafic insa din saptamana 16 pana in 24 numai fluxul dreapta a scazut, restul s-au mentinut desi am tot adaugat doze matinale de Fragmin. Si asta nu e normal. Ombilicala e 0,60 iar cerebrala medie e 0,66.
Eu am avut avans o saptamana si l-am pierdut la 19 s. La 22 s recuperasem 5 zile dupa ce am introdus Medyn forte pe care l-am alternat cu Femibion. La 24 iar am pierdut 3 zile de avans. Important e ca nu am ramas in urma.
Una peste alta ingrijorata eram pentru ca:
-fluxurile nu scad
-anti FXA scade desi am adaugat anticoagulant
-am dureri pe zona de insertie a placentei, clar de natura vasculara (nu cedeaza la Nospa si nu sunt contractii intrucat fac Progesteron injectabil)
Cauza ingrijorarii nu a fost o valoare foarte mare, ci pericolul de a ne indrepta spre una si faptul ca organismul nu reactiona la modificarile de schema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

musette, eu as zice sa te gandesti de doua ori inainte de a lua diazepam. Citeste aici http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W12717001/DIAZEPAM.aspx la atentionari speciale, partea cu sarcina si alaptarea.

Mergi la inceput