Noul guvern Ungureanu
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
sunt absolut de acord ca ministrii sunt subtiri, si eu una nu as lua in considerare CV-uri pompoase de 2 bani. Da eu lucrez la multinationala nu la guvernul romaniei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
ei, undeva tb sa-si faca si mititeii aia ucenicia inainte de a candida la vreo multinationala
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina Deceneus si zau ca e subtire rau interpretarea consitutiei adusa de tine. Consultarile sunt consultari. Constitutia nu prevede obligativitatea numirii premierului indicat, daca asta se vroia asta se scria. Dar nea Ilici trebuia sa aiba oaresce putere drept care s- ajuns la consultari. Marina |
Am dat un link la pag 13 ultimul mesaj, unde am explicat detaliat.
Nu se citeste doar un articol din Constitutie, se citeste toata Constitutia.
Intalnirea presedintelui cu partidele are rolul sa faca posibila verificarea de catre presdedinte ca exista o coalitie majoritara care sustine nominalizarea, si anunatarea numelui candidatului avansat ca premier intr-un cadru ofical. Practic presedintele face o formalitate, la fel ca atunci cand primeste ambasadori.
![](images/user_woman.png)
copiloi spune:
citat din mesajul lui buli ei, undeva tb sa-si faca si mititeii aia ucenicia inainte de a candida la vreo multinationala ![]() |
Adevarul e ca multinationalele chiar ii vaneaza pe bugetari sa-i angajeze
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
si in ce lege se specifica cum trebuie citita constitutia?
asta e strict interpretarea ta. In rest consulta e consulta si gata. Cand o sa scrie numeste premierul desemnat de partidul/coalitia majoritara mai discutam.
pana una alta consitutia zice ca presedintele se consulta cu PARTIDUL majoritar, asa ca exact asta a facut omu' la vremea aia.
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Am dat un link la pag 13 ultimul mesaj, unde am explicat detaliat. Nu se citeste doar un articol din Constitutie, se citeste toata Constitutia. Intalnirea presedintelui cu partidele are rolul sa faca posibila verificarea de catre presdedinte ca exista o coalitie majoritara care sustine nominalizarea, si anunatarea numelui candidatului avansat ca premier intr-un cadru ofical. Practic presedintele face o formalitate, la fel ca atunci cand primeste ambasadori. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
![](images/user_woman.png)
copiloi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Pentru ca de la o vreme a renuntat la isterie si afiseaza o pozitie echilibrata. E de rau cand basistii lauda pe cineva? (Pe altcineva decat basescu? ![]() |
Dar de ce i-ar interesa pe basisti cat de echilibrat e Ponta?
Ponta e de stanga, e in opozitie, e in partidul cu Ilici si cu Nastase etc. etc.
Daca Ponta ar fi zis atunci in Parlament: De azi sunt cu voi!, pun pariu ca ar fi fost extaz la PDL.
Pai cum asa????
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Marina Deceneus si zau ca e subtire rau interpretarea consitutiei adusa de tine. Consultarile sunt consultari. Constitutia nu prevede obligativitatea numirii premierului indicat, daca asta se vroia asta se scria. Dar nea Ilici trebuia sa aiba oaresce putere drept care s- ajuns la consultari. |
Caci nea Ilici a vrut sa se asigure (in Constitutia lui - si-a lui Iorgovan - aia "votata" pana spre miezul noptii in hipermarketuri) ca daca PSD-ul nu detine majoritatea absoluta, el va numi tot un pesedist la guvernare. Tot asa, nea Ilici i-a pregatit 5 ani lui Nastase. Si cand colo ...
![](icon_smile_big.gif)
Constitutia nu e pentru cine se preg#259;te#351;te, ci pentru cine se nimere#351;te.