Noul guvern Ungureanu
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul copiloi, tu aprobi sau nu discursul lui Ponta? PS. Poti sa-mi raspunzi doar cu un click. ![]() |
Eu il aprob. Desi am o parere proasta despre Ponta, mi s-a parut cel mai bun discurs al lui.
Nu-i exclus sa-l fi scris altcineva.
![](icon_smile.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
Ce a declarat ponta asa maret? Imi dati si mie un link va rog? Cred ca m-am ramolit de cer link-uri cu declaratiile lui ponta
![](images/user_woman.png)
copiloi spune:
citat din mesajul lui capcaunul copiloi, tu aprobi sau nu discursul lui Ponta? |
Inca nu am o opinie.
Astept urmatoarea miscare a lui Ponta, sa ma edific.
citat din mesajul lui capcaunul PS. Poti sa-mi raspunzi doar cu un click. ![]() |
![](icon_smile_tongue.gif)
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Marina Nu foloseste consitutia sintagma de partid majoritar? Marina |
ARTICOLUL 85
(1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
ARTICOLUL 103
(1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta în Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
Mi se pare firesc sa consulte un singur partid daca are majoritate absoluta si pe toate daca nu exista nici un partid care sa aiba majoritate absoluta.
Intrebare: De ce prevede Constitutia consultarea partidului sau partidelor parlamentare?
Daca decizia era exclusiv a presedintelui de ce trebuia sa le consulte?
Daca nu era prevazut in Constitutie nu-l impiedica nimeni sa se consulte cu partidele.
Consultarea este o forma de expimare diplomatica pentru momentul in care preia propunerea de premier sa o faca publica.
De ce Constitutia prevede expres ca Presedintele nu poate demite premierul?
Pe principiul simetriei cine are dreptul sa-l puna in functie are si dreptul sa-l destituie.
Parlamentul este cel care votaza cabinetul si tot parlamentul il poate demite prin motiune.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Ciiiiiiirc totaaaaal!
La realitatea Becali ii ridica statuie Andreei Vaas. Tocmai ne spunea ca exista in Romania o femeie mai desteapta decat Thatcher si Merkel la un loc, si numele ei este Andreea Vass. Si ca-i pare rau ca Vaas a renuntat. Si ca e cea mai desteapta femeie pe care a intalnit-o vreodata! Becali dixit.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Marina Ce a declarat ponta asa maret? Imi dati si mie un link va rog? Cred ca m-am ramolit de cer link-uri cu declaratiile lui ponta ![]() Marina |
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/discursul-integral-al-lui-victor-ponta-iata-ce-i-a-enervat-pe-liberali-253176.html
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
Asa deci nu m-am ramolit, tineam bine minte sintagma.
Si care a fost partidul majoritar la ultimele alegeri?
Basca ca presedintele consulta, decizia e tot a lui. Nu se specifica ca presedintele numeste candidatul desemnat de partidul majoritar.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Deceneus ARTICOLUL 103 (1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, în urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta în Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament. [/i] |
Asadar nicaieri nu scrie ca trebuie sa tina seama de vreo coalitie ad-hoc.
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Asadar nicaieri nu scrie ca trebuie sa tina seama de vreo coalitie ad-hoc. |
Constitutia se interpreteaza in spiritul ei, tinand seama de toate articolele.
Un articol scrie ca presedintele se bucura de imunitate, altul precizeaza ca in problema imuniattii se aplica articlele valabile la parlamentri si un alt articol scrie ca toti suntem egali in fata legii si nimeni nu este mai presus de lege.
Din cele trei rezulta forma imunitatii. Daca citesti si aplici numai articolul care scrie ca are imuniate, se incalca cel cu egalitatea in fata legii.
De ce este prevazuta consultarea? Nu-l impiedica nimeni sa le consulte si daca nu scria in Constitutie.
Care-i logica prevederii consultarii la numirea premierului?