Noul guvern Ungureanu
Raspunsuri - Pagina 13
BESTUTZA spune:
Imi este o sila ce nu o pot descrie in cuvinte... As merge pe strada cu o pancarta in care sa spun ca mi-e sila!!!!
Poate domnii nu au inteles ca nu trebuie sa ne arate ce au pe cap, ce familii poseda, ce pasiuni extra, ci sa ne explice traseul lor de pana atunci care ii recomanda pentru locul pe care au fost pusi!!!
Eu nu inteleg ce e asa de greu! Trebuie sa facem o petitie in care sa scriem asta, nu e de la sine inteles ??
Pot fi si din astia cu sport, cu zodiace si afrodisiace, plante decorative in gradina guvernului parlamentului,dar sa aiba si functii DECORATIVE!!
Vine o madama de se pozeaza cu cantarete si pleaca la Parlamentul european, ba nu poate vorbi ca nu i se dezlipesc buzele, cand se dezlipesc nu articuleaza, cand articuleaza nu se coordoneaza cu gramatica, cand in sfarsit reuseste performanta de a propozitiona apar si niste peruci electrocutate!!!
Sigur,pentru unii e amuzant sau nesemnificativ,isi pot crea o lume izolata de nulitati si orori vizuale pentru ca stiu ca se paote ALTFEL!
Ce facem insa cu cei ce vin dupa noi?E insula noastra dezirabila?
Deceneus spune:
Nu a contestat nimeni dreptul la opinii, dar din argumente ne putem da seama daca ele sunt corecte sau nu si eventuala sa ni le corectam.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Marina Doar ca si comentariu general mi se pare normal ca omul ales in mod direct de popor sa fie implicat nu doar o marioneta decorativa, in timp ce premierul e numit. Nu zice ca de alesii poporului ca pentru mine si votul pe liste si ala seminominal sunt mascarade in Romania de astazi. Marina |
O sa discut opinia de mai sus care ti se pare normala. Daca Basescu a castigat la cateva mi de voturi in fata lui Nastase si la fel in fata lui Geoana, atunci este aproape la fel de reprezentantiv ca si cei care "au pierdut la mustata".
De ce unul sa ia totul si altul nimic? Ar fi normal ca finalistul sa devina automat al doilea om in stat, respectiv presedinte de Senat.
Constitutia nu acorda atributii dupa numarul de voturi.
Dupa numarul de voturi Parlamentul are aproape 100% reprezentativitate si Presedintele 50% sau cate voturi obtine. Deci Parlamentul este mai reprezentativ decat presedintele.
Constitutia a stabilit ca presedintele arbitreaza crizele politice si reprezinta statul.
www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c3" target="_blank">Guvernul si premierul "numit" se subordoneaza Parlamentului.
ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului romān si unica autoritate legiuitoare a tarii.
ARTICOLUL 109
(1) Guvernul raspunde politic numai īn fata Parlamentului pentru īntreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului raspunde politic solidar cu ceilalti membri pentru activitatea Guvernului si pentru actele acestuia.
Functia de reprezentare nu-i acorda dreptul de decizie. Este la fel ca promulgarea legilor, o activitate formala.
Este si norma sa fie asa, pentru ca o conducere "bicefala" este sursa de crize ceea ce nu era in intentia legiuitorului.
Crizele politice pot fi generate de neintelgerile dintre partidele parlamentare, si atunci Constitutia a prevazut un arbitru in institutia prezidentiala. Daca ar fi prevazut si atributii de putere executiva atunci era prost conceputa, ceea ce nu-i cazul. Acum Constitutia nu este respectata, asa cum nici legile nu se respecta.
Sunt mai multe incalcari ale ei prin interpretari eronate, dar acceptate si de opozitie. Din cauza asta eu afirma ca nu exsita opozitie autentica si totul este o mascarada politica.
BESTUTZA spune:
| citat din mesajul lui Marina Deceneus nu o sa argumentez de ce imi place mie Basescu sau Boc. Inteleg ca multa lume e nemultumita si nu intentionez sa conving pe nimeni ca eu am dreptate.Doi ii inteleg caracterul lui Basescu intrucat am acasa un sot comandant de nava. Zau ca stilul e copiat la indigob si slava domnului ca al meu sot nu face politica. Marina |
Daca aprecierea unui conducator se face doar din perspectiva stilului asimilat unei persoane apropiate, sigur, intelegem!
Marina spune:
da' imi spui si mie o dovada clara unde basescu a decis in locul guvernului? dar nu perceptii si antena 3, si ca ne gandim noi ca demisia lui boc si mascarada asta de guvern e mana lui basescu. ca pana acum vorbim sa vorbim. unde e exact situatia in care presedintele a incalcat constitutia?
capcaunul spune:
Antena 3 este de trei ore in fibrilatie si nu-si revine deloc. Mai au putin si-l declara in unanimitate tradator de tara pe Ponta. Este de inteles deriva lui Felix. Daca Ponta isi permite sa se distanteze de isteria penelista, cu atat mai mult devine previzibila o dezicere de "solutia imorala". Felix a mai patit-o cu PSD-ul ...
OTV-ul pluseaza puternic: Ponta sluga lui Basescu. ![]()
Circ total, frate!
Nu poate unul din opozitie sa aiba un discurs normal, ca-i sfasiat de analistii lu' peste.
BESTUTZA spune:
Ce comandat de nava ,treaz fiind,in deplinatatea functiilor, isi izgoneste oamenii adevarati,completi,cu un trecut construit in nume propriu?
Raspuns:Unul care doreste instalarea unor persoane,fara trecut, fara viitor,manipulabile,anternabile in curse fara scop ...
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui BESTUTZA Trebuie sa facem o petitie in care sa scriem asta ... |
Petitziada. Una-doua punem de-o petitie, pentru te miri ce!
Marina spune:
Lol chiar asa toata lumea voteaza pe argumente si programe politice in tara asta haida de. Normal ca fiecare are o perceptie si o afinitate dintr-un oarescare motiv pentru o anumita parte. Basca ca toate programele partidelor sunt strict de okii putinilor pasionati. Ajunsera ei liberalii sa se pupe in piatza independentei cu comunistii si noi ii dam cu principiile politice.
capcaunul spune:
copiloi, tu aprobi sau nu discursul lui Ponta?
PS. Poti sa-mi raspunzi doar cu un click. ![]()
Deceneus spune:
| citat din mesajul lui Marina da' imi spui si mie o dovada clara unde basescu a decis in locul guvernului? dar nu perceptii si antena 3, si ca ne gandim noi ca demisia lui boc si mascarada asta de guvern e mana lui basescu. ca pana acum vorbim sa vorbim. unde e exact situatia in care presedintele a incalcat constitutia? Marina |
La refuzul de a lua act de propunerea unei majoritati parlamentare pentru candidatura lui Johannis ca premier, si-a depasit atributile, dar opozitia a acceptat tacit prin faptul ca nu a contestat decizia.
El trebuia sa constate ca exista o majoritate parlmentara, ca sunt indeplinite conditile constitutionale, si sa-l nominalizeze.
Dupa Constitutia Romaniei Presedintele este un fel de "notar", nu-i "jucator".
iar imunitatea il apara doar de activitatile desfasurate in exercitarea functiei, nu are o imunitate absoluta. Nici imunitatea nu i-a fost contestata de opozitie. Le convine un presedinte santajabil pentru ca pot face cu el ce vor. Desi aparent el detine controlul, lucrurile stau cu totul altfel.
Nimic nu este ce pare a fi. O sa-mi spui din noua ca am dat-o pe scenarita.