Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tutu81 spune:

Si ceva de rontait pentru cei mici: Saleuri cu parmezan

Ingrediente: faina 400 g, unt 200 g,1 ou, chimin, parmezan 100 g, iaurt 200 g, praf de copt, sare

Se amesteca untul moale cu galbenusul, sarea, iaurtul, parmezanul, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si cu faina pana se formeaza o coca ce poate fi intinsa. Se modeleaza in forma de dreptunghi si se taie fasii. Fasiile se ung cu pensula inmuiata in albus (batut putin cu furculita) apoi se presara parmezanul ramas si chiminul. Se coc la cuptor la foc potrivit cca 15-20 min.

Alor mei le plac foarte mult, trebuie sa le fac saptamanal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

tutu81 - “Tort de fructe”

www.desprecopii.com/Images/Upload/ttort.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

tutu81 - "Saleuri cu parmezan"

www.desprecopii.com/Images/Upload/tsale.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:



Dragi mamici va propun o reteta cu muulte fructe si putin zahar. Este moale, usor, nu are coca/paine multa datorita grisului care se va insiropa de la mere si zaharul ars.Puficele mele gemene o adora de fiecare data, si de cate ori am servit si alti bebei a avut succes!

E un tort care trebuie facut cu o zi inainte, sau de dimineata pentru ca trebuie racit bine inainte de servire. Deasemenea putem folosi ca fructe pe langa mere si ananas, pere, caise, piersici. Putem adauga si stafide, curmale, goji hidratate in prealabil 1h. Eu va pun mai jos reteta originala asa cum am facut-o prima oara (am mai adaugat/testat ingrediente in multele dati ulterioare .

Tort de mere insiropat

INGREDIENTE
-10 linguri de zahar
- 700 gr mere decojite si taiate bucatele mici
- 3 oua
- 6 linguri rase de gris
- 500ml lapte
- vanilie

MOD DE PREPARARE
- caramelizam 5 linguri de zahar intr-o oala mai inalta
- merele curatate si taiate bucatele mici se pun peste caramelul racit
- separam ouale
- batem albusurile spuma tare cu 5 linguri de zahar (gustati si se poate adauga mai putin zahar, oricum si merele sunt dulci)
- adaugam galbenusele unul cate unul amestecand de jos in sus sa nu se lase spuma de albusuri
- adaugam grisul in ploaie

- Turnam compozitia de oua si gris peste mere.
- Se pune la cuptor la foc mic cam 45-50 minute.
- Se scoate si se toarna laptele clocotit amestecat cu vanilie (eu folosesc pastaie).
- Se mai tine la cuptor cam 25-30 minute.

Lasam la racit. Cand e racita complet, rasturnam pe un platou.

Am trimis si poza pe mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Sugubina - “Tort de mere insiropat”

www.desprecopii.com/Images/Upload/sugu.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

TORT CU CREMA SI FRUCTE

E un tort bun ,cu un gust delicat ,in special pt.cei mici.

Ingrediente pt.blat
6 oua
6-linguri zahar
7-linguri faina
Se face un blat de tort

Crema de vanilie

4 -galbenusuri
4 -linguri zahar
2-linguri faina
1/2-l lapte
razatura de lamiie ,vanilie si 150 g frisca batuta
Se freaca zaharul cu galbenusurile ,se adauga si faina apoi laptele ,se pune crema pe foc citeva minute.
Cind crema e rece se pune coaja de lamiie ,vanilia si frisca batuta .
Blatul se taie in 2 se insiropeaza cu sirop de fructe (ananas ,zmeura ,caise)se pune crema in mijloc si deasupra ,apoi se decoreaza cu fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

marumiha - "TORT CU CREMA SI FRUCTE"

www.desprecopii.com/Images/Upload/mfru.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_marga spune:

COVRIGI CU NUCA

Ingrediente:
pentru aluat: 250 g unt, 150 g zahar, 350 g faina, 3 galbenusuri, o esenta de rom
pentru deasupra: 2 albusuri, 100 g nuci, 2 linguri de zahar

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de rom si treptat faina. Din aluatul rezultat se intinde o foaie. Se taie sub forme rotunde cu ajutorul unui pahar mare, iar in interior se taie inca o data cu un pahar mai mic, pentru a obtine forma unui covrig.
Separat se bat albusurile spuma.
Intr-o tava asezam o foaie de hartie de copt peste care aranjam covrigeii. Se unge fiecare covrig cu albus, cu ajutorul unei pensule. Se presara apoi putin zahar si se orneaza cu nuca. Se introduce tava la cuptor la foc potrivit timp de 25 minute.
Dupa ce sunt gata, se asaza pe o farfurie si pot fi serviti cu un pahar de iaurt. In loc de nuca, reteta se poate prepara si cu alune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_marga spune:

CARTOFI CU PIEPT DE PUI SI ROSII

Ingrediente:
1 kg de cartofi
1 piept de pui dezosat
o cutie de rosii maruntite
o ceapa
3 catei de usturoi
o legatura patrunjel
1 lingura de ulei
sare
piper
cimbru

Se curata cartofii de coaja, se spala si se feliaza.
Pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se taie solzisori si, impreuna cu cartofii, se pun intr-o tava.
Se adauga uleiul si, dupa gust, sare, piper, cimbru. Se toarna peste acestea o cana de apa.
Se aplica o folie de aluminiu pe deasupra tavii si se introduce la cuptor pentru aprox. o ora.
Dupa acest interval de timp, se scoate tava, se indeparteaza folia si se adauga rosiile si usturoiul maruntite.
Se introduce din nou tava la cuptor pentru aprox 1/2 ora, fara folia de aluminiu.
Se scoate tava din cuptor, se presara patrunjelul maruntit si mancarea poate fi servita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_marga spune:

MERE COAPTE CU NUCA SI MIERE

Ingrediente:

8 mere
100 g miez de nuca
8 lingurite de miere
2 lingurite scortisoasa

Mod de preparare:

Se spala merele si se scobesc in interior.
Intr-o tava de cuptor se intinde o foaie de hartie de copt, peste care se pun merele.
Separat, se amesteca mierea cu scortisoara si miezul de nuca si se umple interiorul fiecarui mar.
Se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc potrivit.
Cand sunt gata, se scot din cuptor si sucul scurs din mere pe foaia de copt se pune in interiorul fiecarui mar.
Merele sunt acum gata de servit cu un pahar de iaurt sau de lapte batut.

Mergi la inceput