MONTIGNAC (169)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Gata, am ajuns acasa! Am fost la carrefour baneasa si era sa nu mai iesim de acolo! Din parcare, toate iesirile erau blocate, unii voiau sa intre, altii voiau sa iasa, era o nebunie, cred ca am stat 0 juma de ora sa iesim. Si trebuia sa mergem la niste prietenii in baneasa, dar am luat-o prin pipera si asa am scapat de nebunie! Da, e lumea innebunita, chiar ca zici ca vine apocalipsa. Noi am luat doar strictul necesar, chiar ma gandeam cand vedeam atata disperare, cosuri pline si cozile imense, sa-mi fac si eu un stoc din ceva, dar al meu a zis ca doar nu stam in padure, avem atatea magazine langa noi, doar n-om murii de foame. Adevarul e ca nu ieseam din casa daca nu trebuia sa mergem la prietenii astia, si uite ca tot nu am ajuns la ei.
Brindusik, mi-am luat lapte dorna cu 0,1%; eu nu il vazusem pentru ca folosesc numai din cele proaspete, care stau la frigidere; asta e din raft, fara rece. Dar e ok. pt. mine; pot sa-l mananc dimineata cu fulgi de ovaz? Si cu stafide?
btz_ovi, cum faci tu mancarea din soia? am si eu ceva soia granulata si nu stiu ce sa fac cu ea.
Si fetelor, citeam ceva de fructe goji pe aici, ce faceti voi cu ele?
Mi-am luat si fructe de padure congelate, poate fac ceva din ele cu fructoza, sa-mi mai potolesc pofta de dulce. Ce idei imi dati?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

laura cu fulgi da...evita stafidele.Eu beau numai lapte UHT..pentru ca are distruji prin fierebere inalta bacteriile rele. Fulga era preferatul meu si mai e si marca carrefour(juma de pret fata de Dorna) si e ff bun la gust..luam din asta de cele mai multe ori si cand nu gaseam luam Fulga.

mi-am luat nuca de cocos macinata...o sa incerc fursecurile alea si cu nuca de cocos...are ig-ul 35..ma gandeam sa pun jumate nuca de cocos si jumate migdale (nuca de cocos e undeva la de 2 ori mai ieftina decat cea de migdale)..si cred cu ceva esenta de rom o sa iasa o nebunie..da de acu maine

azi dimi am mancat omleta cu telemea si rosii cherry..iar la prinz am ajuns tarziu de la cumparaturi (ca m-am oprit in drum si la o ciocolata calda cu o prietena) si mi-am pus la fiert o mana de orez basmati gol.

gabi citeam undeva ca atunci cand simti pofta de dulce...de fapt simti nevoie de glucide dar creierul stiind dulcele cele mai glucid ..se gandeste la dulciuri....io de atsa incerc sa-l pacalesc cu fruct crude sau uscate si...cateodata ma pacaleste el pe mine cu mancatul orezului (care eu de fapt nu-s mare fan)

pentru cina mai am o portie de ciorba de perisoare si maine o sa-mi fac neste peste alb in tigaie de teflon sa mananc cu usturoi



Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Laura nu m-am luat dupa o reteta anumite ci doar dupa imaginatie:am pus la calit in tigaie cu putin ulei si apa ceapa cu morcov si telina,dupa care am adaugat soia fiarta,la foc mic pt 20 min,iar la final am pus un pic de suc de rosii,usturoi si cimbru,pe care data viitoare nu il voi mai pune deoarece a stricat tot gustul.Nu pot spune ca a iesit ceva delicios,dar alaturi de ciuperci a fost gustoasa mancarica.

Brandusa si eu luam nuca de cocos macinata dar cum o perioada nu am gasit,am luat o nuca si am dat-o prin razatoare.Pot spune ca intr-adevar se simte gustul ei fata de cea macinata direct,trag concluzia ca poate dupa macinare isi mai pierde din aroma sau nu stiu ce naiba,caci exista o mare diferenta la gust.

Inainte de monti,faceam o prajitura greceasca foarte buna,in care puneam iaurt,gris,nuca de cocos,oua,cu sirop din zahar si apa.Sotului meu ii este dor,mie la fel,as face-o iarasi,inlocuind zaharul cu fructoza,iaurtul gras cu unul mai light,dar nu stiu cu ce as putea sa inlocuiesc grisul ala,care practic o face sa se umfle.Oare cu faina de migdale credeti ca ar merge??Va intreb caci mare experienta cu faina de migdale nu am fata de voi si nu as vrea sa mai dau rateuri la capitolul dulciuri ca ajung in strada apoi (daca v-as povesti cate torturi cu cioco si pajituri am aruncat)

Afara e atat de frig,am iesit azi pt 10 min si deja Paul nu mai putea clipea de frig.
Eu ma simt bine,asta datorita leacurilor babesti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

fetiliiiiiiiii da-ti-mi si mie o reteta de mancare de linte o sa fac azi pentru sapt viitoare cu neste bacon prin ea ca ar cam merge cu, castravetii murati de-i am prin frigi

eu azi m-am trezit cam tarziu( pe la 12 adik) si deci micul meu dejun a fost atunci
MD: omleta , cu bacon si telemea
G: n-am avut si nici nu cred ca o sa am
P: peste prajit cu usturoi...cum il aveam in plan de ieri
G:fursecuri ca ma mai bag la o tura sa vad cum ies si cu jumate migdale jumate cocos
C: portia de supa de ieri ca nu am mancat-o, am mancat in schimb un pumn de seminte de floarea soarelui prajite

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Ziua buna.

BRANDUSA eu am facut reteta dupa urmatoarea reteta
-ceapa si morcovul puse la inabusit in tigaie,dupa care am adaugat lintea care in prealabil a fost pusa la muiat cateva ore bune,niste supa de pui,condimente,o foaie de dafin,am lasat sa fiarba la foc mic pana cand lintea era moale,iar la urma am turnat suc de rosii si usturoi proaspat pisat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

gabi da parca puisoara spunea ca nu e nev de lasata la muiat..ca eu asta aveam nedumerire...stiu ca am mai fauct o data is parca am lasat la muiat si mi-o iesit terci de linte nu mancare de linte

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Brandu, e foarte ieftina stevia. La noi e mult mai scumpa, la magazinele naturiste. Pt cafea e buna( eu am ramas la cea lichida) dar la dulciuri le schimba gustul. Lintea nu trebuie inmu.iata pt ca fierbe repede. Eu o fac ca si mancarea de mazare,cu ceapa si bulion si o mancam cu oua ochiuri. Cum au iesit fursecurile?

Gabi, nu e putin cat ai dat jos. Eu am dat 10 kg cam intr-un an, dar ma mentin de vreo 3. Asta e mai impportant, sa nu le pui la loc. Ti-a mai trecut raceala?

Diana, pe driedfruit.ro e mai ieftina quinoa. S-ar putea sa fac si eu o comanda la ei pt ca mi se par destul de ieftine toate.

Ninha, sa iti traiasca proaspatul crestin .A plans tare?

Tlaura, paella ta a fost de faza 2. Fructele de goji le poti manca pe post de gustare. Cu fructe de padure am facut eu un desert azi: intr-un vas de iena am pus mere curatate si feliate, afine,mure, strugurei rosii, fulgi de ovaz si un pic de fructoza. Amestecate si la cuptor. Imediat ma duc sa gust sa vad ce a iesit.

Meniu azi:
MD: salata de broccoli crud cu seminte
P: supa cu taitei, gratar de curcan cu salata de varza murata
C: desertul cu fructe de padure si ceva fructe poate

Regretul meu cel mai mare legat de monti, nu e renuntarea la dulciuri, cartofi sau paine alba, ci faptul ca nu e conforma supa cu taitei sau galuste . Deci daca vedeti pe undeva vermicceli de soia care cica sunt conformi, sa imi spuneti si mie.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

puisoaro inca is in faza zilei de lenevit

tre sa ma scol din pat sa fac linte...da o sa ma scoale foame cred si dupa fac si fursecurile

oricum stevia asta nu e pura mai are si ethanol si glicerol...aia pura ma uitam pe amazon e cam 15 lira/80g parca

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

PUISORUL doar atat la prajitura aia? Fructe, fulgi ovaz si fructoza? fara praf de copt, oua, etc. ?
Spui te rog, pas cu pas, cum faci? ca am si eu fulgi de ovaz si nu stiu ce sa fac cu ei.

Eu lintea o las la inmuia peste noapte si apoi o trec prin vreo 4 ape fierbinti. In rest, ceapa calita in apa, rosii, linte, condimente. E mancarea mea preferata.

Meniul de ieri:
- paine integrala, magiun
- pastrav la cuptor, humus, ardei
- muffins, iaurt capra, un pahar vin

Meniul de azi:
- muffins, iaurt
- pizza monti
- humus, ardei

Maine experimentez supa de rosii cu quinoa, sper sa-i placa lui fiu-meu.
Quinoa de pune la inmuiat? sau o gatesc ca orezul? imi amintesc ca a spus PUISORUL ca se spala mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Diana, nu se pune la inm.uiat quinoa. Doar se spala si se pune la fiert. E mult spus prajitura la desertul meu . Dar parintii mei sunt cu colesterolul mare asa ca am incercat ceva fara unt si fara oua,smantana, etc. Sunt mai mult fructe coapte. Fulgii de ovaz se inmoaie in sucul lasat de fructe si desertul capata consistenta. Eu l-am lasat prea mult la cuptor si a iesit aproape un magiun. Deci nu faceti ca mine! Cred ca ar fi super gustos si cu niste nuci sau migdale macinate.

Cu fulgi de ovaz mai poti face niste placinte cu branza de vaci degresata( e pe culinar reteta) si poate ii plac si copilului.

Pt saptamana viitoare mi-a facut mama lucicos( ciorba de varza) cu afumatura si fasole frecata pe care o vom manca cu ceapa calita cu boia si muratura.

Am scapat eu de raceala dar acum a luat-o Stefi. Muceste,tuseste la greu asa ca maine si pomaine ramane la mama.

Brandu, daca tot sta pe loc cantarul nu ne bagam la un pic de hipocaloric? Altfel nu cred ca mai ajung la greutatea tinta mai ales cu monti diluat pe care il tinem noi.

Mergi la inceput