cat mai costa o bona in Bucuresti?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Niccostea, uau! Eu, care sunt mama, si nu bona, te-as intreba: tu, in timpul in care doarme copilul, mai ai chef de curatenie si de calcat, dupa ce l-ai ingrijit timp de 6-7 ore si stii ca il vei mai ingriji inca 2-3 dupa ce se scoala? Sau poate copilul tau doarme mai mult...
Cand al meu avea 11 luni, eram stoarsa ca o lamaie si nu vedeam patul/canapeaua mai repede cand adormea Zgubi-Dubi :). Drept e ca mai si alaptam, iar bona nu o sa faca asta, totusi mi se pare ca a avea grija de un copil de un an este extrem de obositor, iar munca merita recompensata mai serios. Eu as merge pe 1500 de lei, ca tot vorbim de 11 ore, nu de traditionalele 8, la care se mai adauga si timpul pierdut cu transportul, si stresul pana-n tavan.
E foarte posibil sa gasesti cu mai putin, dar nu mult mai putin, cred eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Va multumesc pentru raspunsuri, mai astept si alte pareri.
Deocamdata am pe cineva care vine de trei ori pe saptamana cate 8 ore si - in zilele in care sta cu piciul - dupa ce il culca, ma intreaba ce sa faca (daca sunt acasa); daca nu sunt - face ea, din proprie initiativa: fie curatenie in casa, fie matura curtea, calca, etc. Daca ii zic sa stea locului sa se odihneasca, sta 10-20 de min apoi gaseste ea ceva de facut :-)
Sper sa poata veni si dupa ce voi pleca la servici, dar nu stiu daca va face fata, avand in vedere ca sta la vreo 60 km de Bucuresti. Oricum, nu e genul care sa ceara o anumita suma. De fiecare data cand am 'negociat' a acceptat cat i-am dat. In curand o sa discutam sa stabilim ce si cum de la 1 iunie incolo, daca vine, cum vine, pentru cat vine, etc. si as vrea sa-i dau 'pretul corect' - sa fie multumita, dar nici sa nu ajung 'la sapa de lemn'.
In paralel incerc sa gasesc alternative, poate inca o bona si sa vina fiecare cate o saptamana, sau cateva zile una, cateva - cealalta ... cumva, in asa fel incat cea pe care o am acum sa reziste in ritmul asta macar pana face piciul 2 ani.
De asta am nevoie sa stiu cam cat primeste o bona; ca sa stiu ce si cum negociez.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Noi negociasem 1200 RON pentru 8 ore, dar, cum din motive independente de vointa noastra s-au facut cam 11-12 ore, suplimentam.

Cat doarme pustoaica fie ii face de mancare, fie calca lucrurile ei (pe care le bag eu dimineata la masina), fie mai da cu aspiratorul. Am negociat clar de la inceput ca se ocupa de copil, nu de casa, dar femeia are bun-simt, asa ca am mai gasit si haine/ lenjerii de-ale noastre calcate.Mergi la inceput