Piersicute de iulie-august 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 8
Bumbitza spune:
Salutare!
La noi a inceput sa ninga, Ili a iesit cu mama pe afara asa ca am un scurt ragaz.
daconst, nici eu n-am facut poze cu burta, am de gand de luni incolo cand implinim 12s. oricum se cunoaste f bine burticosul si dupa cate vad (si sper) va fi mai sus pozitionata fata de sarcina cu fetita.
fleurdelise, f frumoasa si emotionanta poza de la avatar.
Iuli, felicitari pentru baietel. Eu chiar sper sa se ascunda si-n burta mea un purtator de stegulet.
andrrreea si eu am insomnii si griji si ganduri...
mititica82 infectia urinara nu este contagioasa. Iti trimit pm cand am vreme cu cate ceva din ce stiu eu, dat fiind ca am avut infectie urinara recurenta ani la rand Pana una alta sa bei multe lichide, preferabil ceai de codite de cirese si matase de porumb (sunt pliculete gata preparate cu doza corecta) si sa te duci la toaleta ori de cate ori e nevoi, adica sa nu te abtii pt ca automat stau bacteriile in vezica si fac f mult rau.
Ref la trecutul varstei pe prima pagina mie nu mi se pare relevant sincer. Putem in schimb sa trecem datele de nastere, macar ziua si luna. Si putem trece si spitalul unde avem de gand sa nastem si dr. care ne supravegheaza sarcinile. Parca asa aveam trecute la odiseea unde am mai fost inscrisa.
Ma apucasem aseara sa citesc din urma si sa notez carucioarele, dar mi-au picat ochii de somn si n-am apucat sa le adaug pe prima pagina. Cred ca e de ajuns sa se logheze cineva cu usernameul si parola comuna si sa dea un edit.
Zi frumoasa si calduroasa va doresc! Si fara greturi! Si eu mai am greturi inca, nu puternice dar tot o stare de kko imi dau.
mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 10+ cu piersicut/a dulce foc
dannett spune:
Aruba, aceeasi problema cu branzeturile mi-am pus-o si eu cand am aflat ca sunt insarcinata, mai ales ca sunt cel mai mare fan.
Am intrebat de dr meu ginecolog si pe cea de familie si mi-a zis ca nu e nici o restrictie in a manca branza din piata, sanatoasa, de tara.
Stiu ca pe internet e interzis orice e facut din lapte nepasteurizat, nu gasesc explicatia logica, dar m-am bucurat cand mi-au zis doctorii sa nu o scot din alimentatie.
I-a zis vreuneia dintre voi un doctor sa elimine branza facuta in casa?
16+
ned spune:
Multumesc de raspunsuri. Pai am facut si eu vinete de dimineata. Le faceam cu maioneza de obicei (un galbenus fiert si unul proaspat, ulei, mustar nu mereu , putina lamaie) insa de cand cu burtica am renuntat la ou nefiert. Am citi undeva ca nu e recomandat in sarcina. Asa ca le-am facut simple cu putin ulei,ceapa si sare
----------------------------------------------
MUTATIA 677 C>T MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA 1298 A>C MTHFR HETEROZIGOTA.
MUTATIA -675 4G PAI-I HOMOZIGOTA.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
ioana3110 spune:
Muraturico, cu placere
Iuli, doctora mea a zis ca daca aia imi trebuie atunci aia sa mananc ca pentru bebe, somonul este foarte bun!
Doar a zis ca sa fiu atenta si ca daca imi miroase ceva in neregula sa nu mananc.
Roxipuy, ma bucur ca esti mai bine. Si tu ai scapat brusc de greatza?
Fetelor, eu parca nu mai am greturi si sunt si mai dezumflata decat de obicei....sper ca e ok BB...
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
michelle1981 spune:
La prima sarcina nu am mancat nimic nepasteurizat, nici ficat, nici somon, nici ou crud. Ei acum, am mancat de toate
Totusi, daca vreti sa va faceti maioneza, puteti incerca varianta www.youtube.com/watch?v=L71K-tj5puU" target="_blank">aceasta. Va trebuie un mixer vertical, ulei, lapte (in proportie de o parte lapte, 3 parti ulei), un strop de lamaie stoarsa si sare.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">13+
michelle1981 spune:
ARUBA - pt lactatele nepasteurizate este o solutie: sa le gatesti un pic la temperatura ridicata la cuptor. Pui o felie de paine si una de telemea si lasa-le la cuptor pt 10 minute la foc mediu (180 grade)
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">14+
niccostea spune:
Mai dragelor, dar mult mai scrieti. Si ce de gospodine...
(mie nu-mi place sa gatesc, prefer sa fac toate celelalte treburi casnice, dar sa gateasca altcineva - noroc ca am sotz gurmand ).
Dannett, mie nu mi-a spus sa renunt la branza de casa, insa mi-a spus sa nu consum produse din lapte care nu a fost prelucrat termic (nu ma pricep, dar banuiesc ca branza de casa nu se poate face decat din lapte crud). Eu mananc totusi urda putin sarata, pentru ca stiu ca se face din zer fiert. In rest... doar din supermarket
Cat despre peste marinat... si eu stiu ca cel din supermarket este interzis, pentru ca e aproape crud si poate sa contina tot felul de bacterii si / sau paraziti care il pot afecta pe BB. Cand mi se face pofta, mie imi face mama marinata de peste (fierbe pestele cate o juma' de zi, pana nu se mai simt oasele si apoi ii face un fel de sos de rosii, piper si foi de dafin )
Dureri am re-inceput sa am si eu, nu mai avusesem de prin sapt 11-12 si au revenit zilele trecute, taman cand ma gandeam ca am scapat (e adevarat insa ca am si sarit calul in WE cu curatenie, smotru & co).
16+
Gena MTHFR - mutatie A1298C heterozigot
adarev spune:
Fetelor, cat ati mai scris.Vreau su eu salta de vinete. Ce buna o fi!Su eu am dureri uneori de burta, doctoril mi-a spus ca e normal si acum mai nou, m-au apucat si insomniile.Ioana,bune retetele tale cand ai timp sa pui si niste prajituri. Apropo de prajituri, fiul meu e acasa ca nu face scoala si ce credeti s-a dus al meu sot acasa sa-i duca pizza si se apucase sa fac turamisu dupa capul lui, m-a sunat si mi-a spus ca e dezastru in bucatarie. ce-o fi facut acolo, oricum nu mai conteaza. Bafta, fetelor care merg la control Eu sunt incantata ca am gasit loc la Herghe.
Ada
roxypuy spune:
ioana, sunt ceva mai bine sa zicem cu tensiunea...am uitat sa va spun insa k au inceput probl cu constipatia eu nu am avut niciodata astfel de probleme, aveam scuan zilnic la ora fixa dar acum, am inceput sa ies la 2 zile si w/e asta am avut un scaun f dureros si cred k mi-am fisurat ceva pe akolo k am inceput sa fac cu sange si ieri si azi dimi la fel ma dau cu unguent cu galbenele si sper sa fie mai ok k tare m-am speriat cd am vaz atata sange beau lapte in fiec zi, mananc miere, cereale...voi ce remedii mai aveti?
ioana draga, sa stii k mie chiar mi-au trecut greturile dintr-o data fix la 12 sapt gata! ii multumesc lui Dumnezeu ca n-am avut mari probleme din pct asta de vedere - nu au fost f frecvente si n-am varsat deloc. de asta mi-era cel mai teama pt k nu pot sa scot afara de fel, iar mami mea s-a luptat cu niste greturi teribile si varsaturi in primele 4-5 luni, a ajuns si la spital pe perfuzii pt k nu suporta nici apa sa bea...si acum imi spune ca ramane vesnic fan grapefruit k doar cu ele a reusit sa tina sarcina. am noroc k si mie imi plac maxim si beau cate un fresh in fiecare zi
roxi25 - parca tu aveai acelasi medic k si mine? dk esti la dr albu la medlife eu zic sa nu-ti faci griji k e super bun pe parte de echo. eu de aia am insistat f tare sa ajung la el cu probl mele de endo
va pup!
Roxy
15+
ali24 spune:
m ati dat gata cu salata de vinete
ca-mila mersi de informatii.am sa merg pe mana ta.o sa sun sa vad cand are program si am sa merg la el.
balanta imi pare sincer rau ca ai trecut prin asa ceva..dar cum de ai ajuns la viena?te ai dus tu pur si simplu sau ai stiut ca exista ceva riscuri?
cat despre budau,vezi de aceea nu am eu incredere in doctori ptr ca oricat de buni ar parea sau s ar spune ca sunt tot afli despre ei ca au mai dat si rateuri(din pacate).de accea cu riscul de a deveni enervanta si sacaietoare incerc sa aflu cat mai multe informatii si pareri despre ei ca sa pot lua o decizie cat de cat ok.ptr ca sunt constienta ca daca doamne fereste
e sa patesti ceva o poti pati la orice medic esti dar e bine cat de cat sa ai macar un minim de incredere si de siguranta.
ma bucur ca ai posibilitatea sa mergi la viena si doamne ajuta sa fie totul bine si sa ai 2 baietei sanatosi si frumosi asa cum iti doresti.
pe mine toate lumea ma condamna si ma privea ca pe o figuranta vezi doamne ca de ce e nevoie sa merg pana la timisoara sa ma vada un doctor cand avem si noi atatia in arad.ca doar tot asa se vede la eco.dar uite ca pe zi ce trece ma conving tot mai mult ca nu e chiar asa
17+
rafael albert(25.05.2007)