Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (28)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza fetelor! Va invit la un bol cu cereale!
Tigruta putem sa facem asa: una dintre noi face un doc si baga toate numerele si apoi il trimite de la adresa de mail tot la adresa de mail si la fel cand cineva doreste sa reactualizeze, astfel incat in ultimul mail sa fie mereu doc-ul complet si actualizat.
mi_bebelina la tine isi cam arata anemia coltisorii, iei vitamine sau fier ceva? Cu ureea si creatinina nu-i bai, daca sunt peste limita superioara e problematic, un pic sub merge in starea noastra.
Ce nu am priceput e cu glicemia...valoare de 1 si ceva pe nemancate si apoi 2 sau 3 la 1h, 2h mi se par f f f mici, cred ca e si imposibil sa iasa asa, probabil ca nu am inteles eu cum da laboratorul rezultatele.

Edit: acum am vazut ca ai editat ca deja nu mai intelegeam cum de mai vietuiesti cu asa valori infime. E un pic cam marisoara valoarea dupa 2h, probabil ca o sa te puna la un regim hipoglicemic.

la burtici!

Elena 22+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena_gd

Neatza fetelor! Va invit la un bol cu cereale!
Tigruta putem sa facem asa: una dintre noi face un doc si baga toate numerele si apoi il trimite de la adresa de mail tot la adresa de mail si la fel cand cineva doreste sa reactualizeze, astfel incat in ultimul mail sa fie mereu doc-ul complet si actualizat.
mi_bebelina la tine isi cam arata anemia coltisorii, iei vitamine sau fier ceva? Cu ureea si creatinina nu-i bai, daca sunt peste limita superioara e problematic, un pic sub merge in starea noastra.
Ce nu am priceput e cu glicemia...valoare de 1 si ceva pe nemancate si apoi 2 sau 3 la 1h, 2h mi se par f f f mici, cred ca e si imposibil sa iasa asa, probabil ca nu am inteles eu cum da laboratorul rezultatele.

la burtici!

Elena 22+ poate cu

Nu, nu, am numerotat eu cu 1, apoi 2, si 3. Valorile la glicemie sunt 74, apoi 88 dupa o ora si 167 dupa 2 ore. Nu iau nimic pentru ca dr mea a zis ca e de parere ca vitaminele se iau din alimentatie, asa ca am luat doar acidul folic in primul trimestru, urmand a lua ceva fier in ultimul trimestru daca se constata ceva anemie. Sunt si destul de rotofeie de cand ma stiu, poate ca si asta a determinat-o sa nu imi dea alte vitamine, nu stiu. Acum ma sperie gandul ca imi da fier....ce fac eu cu constipatia?

Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu

Mergi la inceput

N-am mai asteptat pana sapt viitoare si am sunat pe dr.....a zis ca e ok, glicemiile sunt in lata ordine decat am crezut eu.....prima e 74, a doua 167 si a treia este 88....mi-a zis ca nu se pune problema de diabet gestational, restul analizelor sunt ok, e clar ca sarcina nu le poate lasa sa fie in limite normale...sper ca sapt vitoare sa ajung si la cabinet sa le vada, apoi la ginecolog.....saptamana asta mi-e teama de gerul asta, de ghetus si asa-i de bine la caldurica.....

Mergi la inceput

Eu as fi de parere ca e nevoie de un supliment vitaminic, nu conteaza ca esti mai plinuta, te trezesti cu o anemie care e greu de corectat mai tarziu si mai ai si de alaptat. Nici doctorita mea nu e de acord cu vitaminele, dar cand m-a vazut ca nu iau deloc in greutate si bebe e cu 2 zile mai mic, un pic de anemie la analize, a zis: BAGA! Fier nu mi-a dat nici mie, am inteles ca e mai indicat sa se ia in ultimul trimestru, dar te apuca nebunia cand te vezi din ce in ce mai rar cu toaleta.
Faptul ca esti un pic mai plinuta e f posibil sa aiba de-a face cu secretia de insulina...peste un anumit nivel se transforma zaharurile direct in grasime, dar pentru asta se fac teste mai complexe ale metabolismului, dar asta in afara sarcinii, abia cand organismul se recupereaza complet.

Elena 22+ poate cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elena_gd

Eu as fi de parere ca e nevoie de un supliment vitaminic, nu conteaza ca esti mai plinuta, te trezesti cu o anemie care e greu de corectat mai tarziu si mai ai si de alaptat. Nici doctorita mea nu e de acord cu vitaminele, dar cand m-a vazut ca nu iau deloc in greutate si bebe e cu 2 zile mai mic, un pic de anemie la analize, a zis: BAGA! Fier nu mi-a dat nici mie, am inteles ca e mai indicat sa se ia in ultimul trimestru, dar te apuca nebunia cand te vezi din ce in ce mai rar cu toaleta.
Faptul ca esti un pic mai plinuta e f posibil sa aiba de-a face cu secretia de insulina...peste un anumit nivel se transforma zaharurile direct in grasime, dar pentru asta se fac teste mai complexe ale metabolismului, dar asta in afara sarcinii, abia cand organismul se recupereaza complet.

Elena 22+ poate cu

Multumesc mult de interpretare, cred ca am postat cam in acelasi timp. Acum o sapt la deal la vale nu cred ca-i bai...voi vedea ce imi spune si dr ginecolog, azi am vb doar cu cea diabetolog. si o

Mergi la inceput

Ma bucur ca doctorita a spus ca sunt in regula.
Totusi incearca sa schimbi un pic regimul alimentar, sa introduci carne rosie, sa papi salate verzi, sfecla rosie...sa mai combati anemia.

Elena 22+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata, burticutelor!

Prima data sa va spun ca noutati nu avem inca. Ma bucur ca inimosul misuna, asa ca stiu ca e bine. Ca sincer va spun, cu mare teama iau pastilele astea. Ieri citeam un studiu relativ la rezultatele (incurajatoare de altfel) obtinute in urma administrarii acestui medicament, iar unul din bebei a murit la 15 minute de la administrare. Nici nu am avut curaj sa spun nimanui despre asta (bunicilor si sotului), ca am aflat oricum dupa ce am inceput tratamentul, si... nu avem de ales. In plus, am mai aflat ca mortalitatea e undeva la 20-50% in cazul pulsului mare. Acum, probabil ca depinde si cat de mare, probabil ca starea se agraveaza in timp... in fine, nu va mai innebunesc. Virgi, bine imi ziceai tu sa imi vad de treaba si sa nu mai tot citesc pe internet ca numai ma crucesc de ce gasesc. Dar, vroiam sa stiu daca doza ce mi-o dau nu e prea mare (2 pastile de 50mg, deci 200mg pe zi) - dar pare ok, in unele cazuri am vazut ca au si ridicat-o.

Apoi, sa imi cer scuze ca v-am scris asa un cearceaf de mesaj... dar, stiti ca stau bine cu timpul, asa ca am bagat .

Discutati de epilat... cum nici nu vreau sa ma gandesc la senzatiile "tari" oferite de ceara si epilator, imi raman putine optiuni. Prefer "tunderea" la 1-2 mm si la "ocazii speciale" lama. Iar medicul nu e o ocazie speciale, nu simt ca merita asemenea sacrificiu .

Elena, noi te certam ca stai pe canapea si nu in pat. Despre gatit - te inteleg perfect. Sotul meu se intampla sa nu isi incalzeasca si manance mancare ce i-o las pana nu vin eu acasa...Ca n-a avut timp, ca nu i-a fost foame, etc. Asa ca-ti imaginezi ce bucatar este. De obicei cand plec undeva singura ii las o gramada de mancare de toate felurile si se descurca o saptamana. Dar si acolo e un pic de problema, ca e cam mare "responsabilitatea" sa aiba grija de toate sa nu se strice, sa le manance la timp, etc.

Dar acum, cum am plecat pe nepusa masa, nu i-am lasat absolut nimic. Mai era niste tocanita...si atat. Asa ca, de voie de nevoie, mai facem cate o omleta si cate o mancare prin Skype. E adorabil, cand il vad cum se invarte pe acolo si amesteca in oala. Ieri am facut chilli con carne remote, maine ciuperci la cuptor. M-am intins prea mult, dar ce vroiam sa iti spun e ca poti sa gatesti ceva pe 2-3 zile ori el sa faca si tu sa stai intinsa si sa il coordonezi. Eu nu suport sa mananc acelasi fel de mancare zilnic, dar el nu are nicio problema... Daca ii dau acelasi fel timp de o saptamana, nici nu observa.

Si mai ziceati de avocado. Sunt si eu mare fan, mai ales cand stiu cat de sanatos este. Eu fac o reteta tare buna asa: avocado, o conserva scursa de ton in suc propriu, patrunjel verde, lamaie, 1 lingura ulei de masline, 2-3 linguri iaurt, sare, piper, eventual ceapa si putin usturoi (eu il mancam dimineata asa ca am sarit partea asta care e de fapt tot farmecul). Pus la blender si apoi tartinat. Mie imi place la nebunie... Sotului meu nu prea, am incercat sa-l prostesc eu punand deasupra ceapa, rosii cherry, masline -dar nu am reusit de fiecare data.

Virginia, nu stiu cum te impaci tu asa de bine cu andivele. Eu le-am incercat de doua ori (o data aici la spital) si abia le-am mancat. Mi se par un fel de salata iceberg (care nu-mi prea place) si mai e si amara pe deasupra. Bleah! Dar...stiu ca sunt sanatoase tare.

Si mai discutati de varsta. Pai eu m-as face mica mica, noroc ca avem pe aici niste mamici adolescente inca . Relativ la asta, imi amintesc mereu o discutie ce am avut-o in anul I cu un coleg de facultate care era cam la 50 de ani - un om extraordinar care dupa o viata de inginer electronist urmata de economist, a decis sa se faca profesor de matematica. Si el zicea: "Ei, ce n-as da sa mai am o data 19 ani!". Iar eu i-am spus ca nu mi-as dori sa am 19. La care el, contrariat, ma intreaba de ce. "Pentru ca am 18!". Dar, Virgi, bine i-ai zis lui tanti aia .

Anitta, eu am mancat peste afumat. Ma gandesc statistic care sunt sansele sa iau acum toxo, daca nu am luat o viata si acum sunt mult mai atenta?! (Cu toate ca poate ar trebui sa o las mai incet cu statistica, din moment ce noi suntem aia 0,0003% cu tahicardia. Ca noi nu puteam fi aia 0,0003% care castiga la loto... nu nu, noi CEALALTA 0,0003% ). Am mancat si branza moale ce nu e recomandata (dar ma uitam sa fie mereu facuta cu lapte pasteurizat). Si, surpriza, cand am ajuns aici la spital mi-au dat si ei Camembert "nerecomandat" in sarcina, la sectia de "gravide". M-am uitat pe el, era cu lapte pasteurizat.

Ce am limitat au fost fripturile gatite "frantuzeste". Astia au o manie cu carnea in sange rau (nu mai zic de biftec-uri tartare pe care le gasesti peste tot). Daca comanzi carnea facuta "mediu", iti aduc o friptura de 2 cm care e gatita cam 2 mm pe ambele parti. Mi-e si groaza sa ma gandesc cum e aia "in sange", ca asta la mijloc cred ca nu e nici macar incalzita.

Mi_Bebelina, e drept ca cel mai bine se iau toate din alimentatie, dar sa fim seriosi: cine mananca "ca la carte" zilnic?! Eu sigur nu, cu toate ca incerc. Dar uneori efectiv nu imi trebuie sa mananc, ori mi-e pofta de o prajitura si apoi evident nu mai imi trebuie sa-mi mananc spanacul... E drept ca am fost si eu o galusca mereu, e drept ca mi se parea ca la inceput ca ma ingrasam inexplicabil (apoi nu era vorba ca nu ma ingrasam, ci ca era explicabil ), insa mi-e cam greu sa dau vina pe vitamine. Stiu ca parerile sunt impartite, dar eu una, prefer sa le iau ca prea multe nu pot sa fie. Cu atat mai mult cu cat apar carenta la analize...

Diana 27+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiiunie2012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushali

Buna burtici, ce mai faceti pe gerul asta?

Mai dau si eu cate un semn sa nu ma uitati, bb Antonia este bine, creste si este puternica(face valuri -cred ca s-a apucat de yoga). In rest astept sa treaca iarna, saptamana viitoare ne si motuim ca face printesa 1 anisor, scapa si ea de statutul de bb si intra si ea in randul copilasilor....ce repede trece timpul, parca ieri ieseam cu sarmalutza mea din spital si plangeam ca nu o sa ma pot descurca si iata-ma acum mami de domnisoara si viitoare mami de fluturash sarmalutza .

Va pup si va doresc o zi pe placul vostru.

PS. Elli, mai dau inca o data datele, um 16,08,2011-dpn 22,05,2012 cu bb Antonia

Alina, de Maria Raysa (17.02.2011) si 25+

povestea printesei de zapada
poze

Te-am adaugat eu (Blanca) in listuta..sa verific si s aimi zici daca e totul ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiiunie2012 spune:

Cine mai are nevoie de ceva modificari : adaugat carucioare, nume viitori bebe,date nastere etc..in prima pagina, sa zica repejor ca am putin timp si pot modifica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maiiunie2012

Cine mai are nevoie de ceva modificari : adaugat carucioare, nume viitori bebe,date nastere etc..in prima pagina, sa zica repejor ca am putin timp si pot modifica

Eu doar caruciorul roz, daca poti ......legat de nume, la noi distractia de-abia acum incepe.....si nu stiu daca nu cumva va fi la fel ca la Delia, sa ne hotaram exact cand a trebuit sa mearga sotul sa scoata certificatul de nastere.

Mergi la inceput