Citim impreuna - "The Help "/"Culoarea sentimentel

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

[quote]citat din mesajul lui corap

si uneori imi place si "literatura de reteta" - sunt mare fan agatha christie, de ex., care a scris toata viata dupa o unica reteta si folosind un vocabular extrem de limitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

pai eu nu disagree cu nimeni. io imi spun parerea mea de acum. care s-ar putea sa nu fie aceeasi cu parerea mea de peste 10 ani despre aceeasi carte (desi nu ma vad recitind vreodata the help).

ar fi inspaimantator ca toata lumea sa aiba aceeasi impresie despre o carte.

Mergi la inceput

Inca un derapaj pe care nu l-am inteles: Minnie conducea dar sotul nu. Adica o lasa pe ea sa mearga cu masina la munca si el lua autobuzul sau se ducea pe jos. Aceeasi sotie pe care o batea si o injura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Inca un derapaj pe care nu l-am inteles: Minnie conducea dar sotul nu. Adica o lasa pe ea sa mearga cu masina la munca si el lua autobuzul sau se ducea pe jos. Aceeasi sotie pe care o batea si o injura...

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Abuzul nu tine neaparat de educatie. Sint si doctori, profesori sau businessmeni care isi bat nevestele (sau au comportament abuziv, controlator, etc).

Mergi la inceput

Nu prea vad legatura. Ce subliniam eu e ca o batea, dar o lasa sa se duca la serviciu cu masina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Nu prea vad legatura. Ce subliniam eu e ca o batea, dar o lasa sa se duca la serviciu cu masina...

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Exact ! Faptul in sine e neverosimil.In viata unu' care te bate e imposibil sa te lase sa te sui la volan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu n-am priceput - ce treaba are bataia cu condusul ? De ce e nefiresc ca cel care te bate sa te lase sa conduci ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Celia statea mai departe si era greu sa ajunga cu autobuzul - de asta a cerut-o ea.
Era platita dublu - de asta i-a lasat el masina.

Money, money.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Daca intr-o familie exista o singura masina, o sa o conduca seful casei - sa nu uitam cum era in anii 60-70 (si in zilele noatre in unele familii). In familia in care barbatul bate nevasta, seful casei este implicit barbatul. Ergo, cam rar sa o bata si sa o lase sa se bucure de comoditatea de a merge cu masina.

Viviana, nu cumva se ducea cu masina si inainte sa se angajeze la Celia? Tre' sa recitesc, dar impresia asta imi ramasese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Celia statea mai departe si era greu sa ajunga cu autobuzul - de asta a cerut-o ea.
Era platita dublu - de asta i-a lasat el masina.

Money, money.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana are dreptate...a lasat-o pentru ca important era sa aiba servici. Cind si-a pierdut serviciul la Hilly primul lucru s-a intrebat cu groaza ce o sa-i zica Leroy????
Violenta fizica nu are neaparat legatura cu condusul sau sefia casei.

Mergi la inceput