Super Bowl

Super Bowl | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Scuze, dar nu stiu ce este Super Bowl... dar tot aud despre el.

Poate ne explica fetele din America despre ce este vorba. Ca este un mare spectacol am auzit - dar tot nu inteleg ce fel de eveniment e asta? E vreo finala?

Oricum iata si un video cu Madonna acolo

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Super Bowl-ul, in fotbalul american profesionist, este meciul pentru campionat a National Football League (NFL). Meciul, impreuna cu festivitatile alcatuiesc duminica Super Bowl (Super Bowl Sunday). Dealungul anilor a devenit cel mai urmarit program de televiziune din Statele Unite ale Americii si este ca o sarbatoare nationala. Duminica Super Bowl este a doua mare zi în privinta consumului de mancare din S.U.A.. Drepturile de televizare ale Super Bowl-ului sunt detinute in fiecare an de o singura televiziune importanta (in curent, NBC) in S.U.A. , iar difuzarea anuala este faimoasa datorita celei mai scumpe publicitati din an. Ca rezultat, publicitatea urmarita in timpul Super Bowl-ului a devenit un obicei a acestui eveniment anual.
Cea de-a 46-a editie a galei Super Bowl s-a desfasurat pe 5 februarie, la Lucas Oil Stadium din Indianapolis. Madonna, vedeta desemnata sa sustina un recital in pauza finalei Campionatului de fotbal american, disputata intre echipele New England Patriots si New York Giants, a facut senzatie in fata a 70.000 de spectatori si a peste 100 de milioane de telespectatori americani.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Super_Bowl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Aham ...un fel de Finala Romaniei la fotbal juca intre Steaua si Dinamo dar cu o amploare de finala mondiala, ca asa e americanul, face totul big .
A castigat NY-ul, s-au tras artificii, maine e parada in Manhattan, s-au facut pariuri peste tot ... e dragut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Da, mareatza finala, barbata-miu si, de cativa ani, si fi-miu se scoala la 5 dimineata ca sa o vada, si nu acasa, ca nu o prindem la tv, ci tre sa mearga la un sports bar sau mai nou la un alt prieten care are nu stiu ce device si o prinde... Iti sta mintea in loc ce icrob e sportul asta in sangele barbatilor, sa te scoli din patul tau cald sa mergi in frig sa Vezi o ceata de zaluzi alergand dupao minge...

A, si cica Super Bowl Night e seara cu cele mai multe cazuri de violenta domestica din tot anul, asta nu am confirmat, dar am auzot de la mai multe persoane, nu m-ar mira sa fie adevarat haha.

Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Referitor la fotbal american: pe mine ma irita la culme cand aud peste tot vorbindu-se (aici in US) ca invingatorii sunt "world champions"...
Cat de idiot sa fii sa nu stii ca fotbal american se joaca doar in USA ?????? Echipele sunt strict din US.

Si anul asta ca tot vine olimpiada am hotarat sa platesc canal tv separat (in perioada respectiva) doar de sport (ma gandesc la Eurosport).
Nu de alta, dar altfel americanii nu arata nimic daca vreun compatriot de al lor nu castiga vreun premiu.
Pana si pe vremea lui Ceausescu vedeam mai multe ore transmise de la Olimpiada decat acum in US.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Cam aceeasi amploare are in rindul americanilor cum e fotbalul la romini; ma irita la culme la fel cum ma irita fotbalul in Ro
eu nu ma mir ca se considera "world champions" dupa cit is de redusi la minte...si spalati la creier...si bineinteles ca nu arata alti cistigatori la olimpiada, asta face parte din "spalarea pe creier generala".
ceea ce e f interesant e, ca eu nu am vazut absolut nici un indian, chinez, sau vietnamez sa fie interesati de aceasta super bowl si fotbal american...se pare ca la ei spalarea pe creier nu functioneaza:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Msl1, de aceea functioneaza spalarea pe creier, deoarece incep din clasele primare.
Fiica-mea a venit plangand de la scoala cand era in clasa I, deoarece a aflat bietul copil ca murise Martin Luther King.
Iar de Veteran day ne spune cum soldatii americani isi dau viata pentru tara si ne apara de toata lumea...
Noroc ca mai suntem si noi prin zona sa facem lumina

Cred ca emigrantii mai vad si "restul lumii" pe harta, nu numai US, drept urmare este mai greu sa fii spalat pe creier...

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Am urmarit putin din SB alaturi de inflacaratul meu fiu(8 ani) care vrea sa devina: "All time, quarterback footbool player, born to became legendary...". si numai de asta vorbeste...
Sotul meu se uita si el 1-2 ori pe an.

E un sport f. periculos,daca nu ma insel e in top 10....si din pacate visul baiatului meu nu va deveni realitate deoarece nu-l voi da niciodata la astfel de practici...indiferent cat de mult va insista.

Am vazut si ceva din show -frumos realizat, dar nu m-a impresionat niciodata talentul Madonnei...

Deci la noi fotbalul asta a inceput sa devina o problema...ma irita cand aud...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Pe mine ma amuza ca au dat stirea si europenii, ce sa zic, ca d-aia nu mai ninge si nu am vazut pe nimeni interesat de asa ceva pe aici. Pe toti i-a lasat rece stirea, dar cred ca platesc unii sa apara si pe net alte stiri din USA decat alegerile si criza.

Chiar si la serviciu am intrebat colegii barbati (olandezi ce-i drept) despre regulile fotbalului american. Niciunul nu stia, asa de international e sportul asta. Iar Madonna aia e chiar penibila.

Mergi la inceput