Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 28

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wali spune:

Salutare fetele mele harnice!!
La Timisoara e un ghetus si o zapada, cum n-am mai vazut de ani buni! E frumos pentru cei ca mine, care stau acasa, dar pentru oamenii muncii, nu prea e roza situatia. La mine in curte si in gradina cred ca am zapada de 1 m si-asa-mi vine sa ma arunc in ea!!!!!! E prima data cand doar privesc zapada si nu-s acolo, sub ea, dar am surprinderea ca nu-mi pare rau, de-acum, se vede, am alte prioritati, gata cu copilareala (pana la anu' doar)..A, mai am o dorinta de sezon: sa merg la patinoar....Dar si lui tre' sa-i zic "pas".
Revenind la "subectele" in trend, am si eu o noutate la capitolul sani: azi am descoperit pe bluza de pija o pata la nivelul sanului drept si cred ca deja am inceput productia. Pacat ca n-am biberoane bune, ca asa-i modelul sanilor mei, fara sfarcuri. Dar imi zicea maica-mea, care are acelasi model, ca o sa formeze copilul sanul dupa cum suge. Acuma, oi vedea, ca oricum nu cred ca am ce sa fac in prealabil, ca sa nu declansez alte chestii...
Ronina, nasti la Athena,nu? Ca ei am citit ca ii gazduiesc pe SCB. Si ziceai de screening neonatal, parca, la un moment dat. Il fac SCB contra sumei de 95 euro si are ca scop depistarea timpurie a 53 de boli metabolice. Si noi ne gandim sa recoltam cu ei, dar ne hotaram dupa ce vb si cu dr., saptamana viitoare. Eu o sa nasc la Odobescu, ca acolo e dr. meu director. Tu de ce mergi la privat? Ca doar C. are saloane faine la Odobescu. Eu am o prietena care o sa nasca cu el si care are bani cu gramada si a zis ca-s bani irositi la privat, asa ca nici macar nu se pune problema. Acuma, tu ai cam ales si faci cum crezi, poate deja te-ai si programat cu cezariana. Nu mai stiu daca ti-am zis ca am un coleg a carei sotie a nascut cu C. in iunie. Ei i-au dat 400 de euro cu 1 saptamana inainte de programarea la cezariana, la privat si de fapt a nascut dupa cateva zile, prin ceza, la Odobescu. Deci, el ia inainte si asa as incerca si eu cu al meu, ca sa fiu eu sigura ca are grija de mine si de bebe, dar am inteles ca nu ia inainte.
Lelu, cum mai esti ? M-am tot gandit la tine, mai ales ca am avut parte in ultima saptamana de mai multe nasteri in familia largita si in cercul de prieteni si colegi. Cred ca a fost ziua si bebelusul, asa cum nu s-a mai intamplat de luuuuuni bune.
Azi avem eu si bebe 33 de saptamani de concubinaj.
Va pe toate gagicile!!

33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Bia, numai tu nu ai pus poze cu burtica ta de acum, sa ne comparam :))) Si stai linistita, ca nu e deloc mica, are exact cat trebuie, uite: http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
Magda, da, pe mine au inceput sa ma doara, nu mai suport nici sutienul, ca ma strange, mi-a ramas mic in circumferinta Si eu nu am nici urma de colostru, desi peste tot scrie ca ar fi trebuit sa am si prietenele care au nascut au avut...
Monna, asa mama, vino si tu cu probleme Eu am observat ca daca imi face sotul masaj la picioare, doar cu miscari ascendente, se imbunatateste circulatia si a doua zi nu mai am probleme. Incearca si vezi daca te ajuta cu ceva.
Dara, la RM faza e ca, daca recoltezi cu alta firma, te taxeaza 1200 ron, deci iti cam forteaza mana sa recoltezi cu ei, daca vrei sa recoltezi, ca sa nu mai platesti in plus. Chestia cu cordonul merge si in caz de cezariana, sigur. Trebuie doar sa fie dispusi medicii sa astepte. Singura chestie e ca nu stiu daca mai poti recolta celule, in cazul asta. Tot citind si uitandu-ma la filmulete pe youtube (chiar era un prof care sustinea o conferinta), am decis ca tinem mult la chestia cu clamparea mai tarziu a cordonului si ca atare renuntam la recoltare. Acuma, nu stiu, daca vrei sa recoltezi, intreaba la firma la care te-ai hotarat daca e ok sa recolteze dupa 3 minute (cam atat vad ca e super ok sa tii cordonul), adica daca o sa mai fie cantitatea necesara de sange placentar in placenta.
Chito, si a mea bebelica are zile in care se misca suuuper tare si brusc. Azi e una dintre ele Chiar ma gandeam ca in ultima perioada avea doar miscari lente care chiar imi placeau, ma relaxau :)))) azi, insa s-a dezlantuit! Uneori mi se albeste pielea in zona unde apasa :)))
Tala, sacoul ala iti da o aura de business woman, pacat ca nu-ti vedem trasaturile
Miha, Happy, vad ca multi bebei sunt agitati in perioada asta. La mine singura solutie in caz de insomnii e sa deschid geamul pana se face super frig in camera, sa respir mai usor...
Sovi, misto jumperul ala. Trebuie sa ma gandesc unde l-am putea agata...

Anca, 36+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Caldura s-a rezolvat singura. Ca a dat curentul. Am stat cuminte in pilota si am zis ca daca nu merge pana la urma, plec la fina mea ca are soba , asta e.
Nici in oras la mama sau la sora nu puteam ajunge ca am avut zapada in curte de 3 metri.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
31+ Victor Gabriel

AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Tala, la cat de frumusica esti, iti sta bine cu orice, chiar si cu sacoul rosu unde locuiesti in Ilfov?
Am vazut o gramada de burtici faine pe picassa
Titi, mare grija cu raceala, sanatate multa
Sovietica, ce veselie continua trebuie sa fie la voi cu leagan, liana..trambulia...i-as cadorisi si eu pe ai mei cu asemenea achizitii, dar sincer nu mai am loc in casa. ma gandesc tot asa primele luni sa nu montez patutul si sa-l tin pe Nuca in landou. eu oricum landoul il am pe post de cos de masina, de scos din maternitate si pe post de patut in primele luni pana creste.pe afara il voi purta in wrap.
Dana, foarte fain site-ul de wrap pus de tine...si vad ca au magazin relativ aproape de mine pe la unirea, deci dupa ce trece vremea naspa, ma duc sa-l pipai si sa aleg o culoare. e cel mai bun pret pe care l-am vazut la wrap, asa ca probabil il voi cumpara, ca la banii astia nu merita efortul de cautat material, cusut...samd
Dara, greu incercata mai esti, dar rasplata va fi pe masura....tinem pumnii sa fie totul bine
Wali, bravo pentru laptic...si pentru biberoane...oricum sfarcurile ombilicate nu ajuta in alaptare, asa ca stai linistita ca iti face bebe niste sfarcuri....o sa ramai uimita la cat mai multe saptamani de concubinaj...iti urez ...bine nu mai multe de 40 ca nerabdarea e maaare

Miha, mamica fericita de Rares si 30+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

tala, m-ai facut curioasa si am incerat sa-mi pun si eu avatar..ai dat submit dupa ce ai decupat poza? poate scrii la "probleme tehnice" si te ajuta un admin...

ma gandeam si eu ce norocoase suntem sa prindem nametii astia in prenatal si nu pe drumuri, nu? mai merge la servicu vreo burtica din grup?

bia, eu zic ca vestile sunt bune, si 2600g e o greutate ok pentru bb!

meg,dematei(9.02.2007) si cu 34+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Mersi Monica, stai linistita, e normal sa ti-i se umfle picioarele si mainile.
Ronina tu ce faci? Cum te simti?
Meg ms, asa e, cik tre normal pana la 2800g,dar e ok.
Anca incerc sa pun poze in seara asta. Iar au inceput arsurile, iar de 3 nopti tusesc incontinuu,nu pot sa dorm deloc.
Aveti grija de voi!

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haydee spune:

Buna seara burtici!
Sunteti foarte harnicute. Iata ca reusesc sa intru si eu un pic, dar am citit doar in diagonala ce ati scris; recuperez dupa
Megbeng, cu un pic de intarziere, bine ai venit in grup
Intrebai daca mai merge cineva la serviciu… da eu sunt una din cele viteze! Doar ca eu am DPN mai tarziu (17 aprilie) Intre noi fie vorba, mers e impropriu spus - lucrez de acasa
Am retinut eu bine ca nasti la RM? Abia astept sa-mi impartasesti impresii
Monna, mie mi se umfla picioarele de prin sapt 12-13; dr-ul meu mi-a recomandat sa ma ridic si sa ma plimb des; si intr-adevar masajul la talpici e minunat.... Te ajuta si daca dormi cu picioarele mai sus, pe o perna
Daca tot discutati de screening in maternitate, eu as vrea sa-i fac cel putin ecografia pentru luxatia congenital de sold

Despre noi, nimic nou, raportam o raceala tratata din greu cu citrice, lamaie, Stodal si Halls

toate fetele si cate o pt fiecare

29+, cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wali spune:

marci_mami e tapet in camera lui Oliver?

33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Aredwinn si Miha sa zicem ca sacoul e ok, dar coafura ma omoara
Meg am incercat iar si sunt sigura ca am urmat toti pasii, daca n-a mers nici acum chiar ca nici nu mai incerc. Super avatarul tau
Fetele care inca mai munciti sunteti niste eroine, eu azi doar m-am uitat cum trece timpul si abia acum pe seara am mai calcat si eu cateva hainute si zici ca am tras la plug.

Sovi mi-ai dat super idee cu liana . Noi am avut la apartament gauri in tavan pt leagan. Aici am facut doar sa agatam o 'pinnata' creatia lui David . Trambulina am avut in curte si a fost f apreciata de copiii care veneau in vizita. Pana la o furtuna care mi-a infipt-o intre casa si gard - a doua zi am desfiintat-o (tot mai interesante sunt cele 3 minute pe bani din parcuri )

In viata si creierasul meu s-a facut putina ordine in sensul ca m-am hotarat sa nu-l mai dau pe David la scoala (desi el aproape plange ca vrea teme , insa mi-e teama de anul asta experimental) si sa ma mut la alta maternitate - aici e vina mea pt ca nu mi-am imaginat ca in zilele noastre, la un spital cu pretentii nu numai ca nu-ti dau copilul in rezerva, dar nici nu te lasa sa alptezi la cerere (ci la ore fixe, pe care le stabilesc ei, dupa ce infunda copilul cu formula). Aste e! neatentia mea, bine ca nu am constatat prea tarziu. Prin urmare ma mut la Municipal. N-am curaj sa merg nici pana in Brasov pt Eva sau RM (in conditiile in care sunt considerata, mai mult teoretic e adevarat, cu risc)

De unde v-ati luat sutiene de alptat? eu inca n-am luat.
Dara care era farmacia aceea pe care ai pomenit-o la un mom dat? credeam ca am salvat link-ul undeva, dar daca am facut-o nu mai stiu unde Tu cum esti? te mai doare spatele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

tala, eu mi-am luat un sg sutien de alaptat de la jolidon. 33 ron. acu' nush daca pretul e in fct de marime.. dar la mine din cauza marimii nu am gasit pe nicaieri
sutiene de alaptat am vazut pana si la cora.
io acu' nu pricep.. intreb mamicile de bb2. stai continuu cu el pe tine? zi/noapte? nu port sutien normal din cauza k mi-e mai greu sa scot tzitzi pt alaptat sau de ce?

AMR fix 5 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput