Atractia sexuala in cuplu(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si daca e sa nu iesim din clisee...barbatul asta analitic, mascul feroce si cu mare putere de decizie, a asteptat 12 ani sa faca ceva?

A suspinat in perna noapte de noapte cit e el de neinteles?

Asta-mi miroase a trebusoara de femeie...stii tu, cum vrem noi ca ei sa ne ghiceasca gindurile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Am gasit statistici (pe care le intreprtez si prin prisma faptului ca femeile si-a cistigat "dreptul" la infidelitate fara repercursiuni extrem de grave relativ recent).

Percentage of men who admit to committing infidelity in any relationship they've had: 57%

Percentage of women who admit to committing infidelity in any relationship they've had: 54%

Percentage Percentage of men who say they would have an affair if they knew they would never get caught: 74%

Percentage of women who say they would have an affair if they knew they would never get caught: 68%

Destul de apropiate cifrele astea...

Ok - Accept statistica - deci si femeile si barbatii inseala in mod egal - si ma uitala procentul asta emorm de mare - 74% (68%) din barbatii casatoriti ar insela daca nu ar fi prinsi - tu iti dai seama ce penibili suntem cand vorbim aici pe forum de fidelitate ? Nu mai spun de aia cu biserica, ca deja este ridicol ...

In conditiile astea imi vine sa promovez in paralele ambele teorii
- discretia si ignoratna - promovata prin comparatie cu filmul care a impresionat o lume intreaga
- micsorarea disponibilitatii personale sau a partenerului de a fi atras de ceva nou.

Diferenta dintre ele este ca prima depinde strict de cel in cauza, pe cand cealalta depinde de amandoi si este cu atat mai greu de realizat - cum iti convingi partenerul ca mici mizerii adunate in 12 ani te fac disponibil pentru altceva ?

Ah ! Si inca ceva - nu cred ca una o exclude pe cealalta.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Exact ... asta spuneam si eu, ca sunt nu stiu cate pagini aici in care toata lumea (you included ) s-a pus in situatia sotiei, si-a imaginat ca sotul saliveaza dupa o Cristina si a inceput cu ... reporsuri (lipsa de respect, lipsa de maturitate, limbaj golanesc ...remember ? ) fara insa a studia fiecare amanunt care il deranjeaza in casnicia lui ... luate separat se poate trece peste ele, adunate pe 12 ani incep sa atarne greu. Eu cred ca NUN are un motiv sa fie disponibil pentru o Cristina ... si n-o sa scape de asta daca sotia lui n-o sa schimbe ceva. Ca sa schimbe ceva, trebuie sa accepte ca greseste - cum o convinge ca greseste, cum ii spune Ei ca greseste fara ca ea sa-si gaseasca o scuza pentru asta, nu stiu ...

Aparitia Cristinei/Mihaelei/Luminitei/Corinei (scuze celor cu numele acestea) au dat friu liber la gasit nod in papura.
Daca sapi mai adinc la "cause and effect" vei gasi ca NUN cauta motivatie/scuze/etc pentru posibila "ciorii de pe gard"
[center][b][red]"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

Te invarti cu motivatiile intr-un cerc fara iesire - tu spuneai acum n pagini ca motivul pt care i-a placut de Cristina a fost pentru ca a avut disponibilitate pentru asta ... acum spui invers, ca din cauza Cristinei a aparut disponibilitatea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

cred ca tu si sotul meu sunteti pe aceeasi lungime de unda

dar noi dezbatem si tocma aici si cu asta ramanem. Ei cu indoielile, noi cu mintea de pe urma

si pana la urma ce conteaza a cui disponibilitate si cand si de ce a aparut? E irelevant; conteaza doar ce vor face in viitor. O discutie de genul: asta nu merge si aia nu-mi place e o invitatie la esec. Insa "uite ce mi-as dori eu de la noi" ar avea sanse. Da discutia trebe sa fie acasa, nu cu Cristina. Si e incorect pana la urma sa o pui pe ea in postura asta, de confident si insotitor fidel in cautarea solutiei mariajului, fiindca nu se stie cu ce fond mai vine si ea in discutie si cand un moment din asta de impartaseala sincera o prinde cu garda jos.

Si gata pe azi, ma retrag. Dezbatere placuta in continuare :)

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

cred ca tu si sotul meu sunteti pe aceeasi lungime de unda

Hahaha - nu cred, eu sunt stangace

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Exact ... asta spuneam si eu, ca sunt nu stiu cate pagini aici in care toata lumea (you included ) s-a pus in situatia sotiei, si-a imaginat ca sotul saliveaza dupa o Cristina si a inceput cu ... reporsuri (lipsa de respect, lipsa de maturitate, limbaj golanesc ...remember ? ) fara insa a studia fiecare amanunt care il deranjeaza in casnicia lui ... luate separat se poate trece peste ele, adunate pe 12 ani incep sa atarne greu. Eu cred ca NUN are un motiv sa fie disponibil pentru o Cristina ... si n-o sa scape de asta daca sotia lui n-o sa schimbe ceva. Ca sa schimbe ceva, trebuie sa accepte ca greseste - cum o convinge ca greseste, cum ii spune Ei ca greseste fara ca ea sa-si gaseasca o scuza pentru asta, nu stiu ...

Aparitia Cristinei/Mihaelei/Luminitei/Corinei (scuze celor cu numele acestea) au dat friu liber la gasit nod in papura.
Daca sapi mai adinc la "cause and effect" vei gasi ca NUN cauta motivatie/scuze/etc pentru posibila "ciorii de pe gard"
[center][b][red]"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

Te invarti cu motivatiile intr-un cerc fara iesire - tu spuneai acum n pagini ca motivul pt care i-a placut de Cristina a fost pentru ca a avut disponibilitate pentru asta ... acum spui invers, ca din cauza Cristinei a aparut disponibilitatea ...

Nu spun deloc asta...cred ca am scapari mari (imense) de exprimare. Disponibiliatea EXISTA la momentul cind a aparut Cristina. NUN e satul deja de casatorie. S-a terminat. Restul sint doar scuze si motivatii. Nu are curajul sa puna punct relatiei.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Am gasit statistici (pe care le intreprtez si prin prisma faptului ca femeile si-a cistigat "dreptul" la infidelitate fara repercursiuni extrem de grave relativ recent).

Percentage of men who admit to committing infidelity in any relationship they've had: 57%

Percentage of women who admit to committing infidelity in any relationship they've had: 54%

Percentage Percentage of men who say they would have an affair if they knew they would never get caught: 74%

Percentage of women who say they would have an affair if they knew they would never get caught: 68%

Destul de apropiate cifrele astea...

Ok - Accept statistica - deci si femeile si barbatii inseala in mod egal - si ma uitala procentul asta emorm de mare - 74% (68%) din barbatii casatoriti ar insela daca nu ar fi prinsi - tu iti dai seama ce penibili suntem cand vorbim aici pe forum de fidelitate ? Nu mai spun de aia cu biserica, ca deja este ridicol ...

In conditiile astea imi vine sa promovez in paralele ambele teorii
- discretia si ignoratna - promovata prin comparatie cu filmul care a impresionat o lume intreaga
- micsorarea disponibilitatii personale sau a partenerului de a fi atras de ceva nou.

Diferenta dintre ele este ca prima depinde strict de cel in cauza, pe cand cealalta depinde de amandoi si este cu atat mai greu de realizat - cum iti convingi partenerul ca mici mizerii adunate in 12 ani te fac disponibil pentru altceva ?

Ah ! Si inca ceva - nu cred ca una o exclude pe cealalta.

Nu cred ca sintem penibili. Rata divortului este cam corelata (o vad eu) cu rata infidelitati. Avem optiuni in afara adulterului (si nu inteleg de imi tot arunci mie biserica in cap cind eu sint atee) avem optiunea de a termina relatia sau de a lucra in mod reciproc la ea.

Nu cred in dictonul de a tine barbatul in puf linga mine pentru ca mi-e frica ca pleaca...asa cum il tin eu, sa ma tina si el pe mine.

Mergi la inceput

Nu, nu … te exprimi bine, doar ca declaratiile tale sunt contradictorii

Spui ca disponibilitatea exista … Ce crezi tu ca a determinat aparitia acestei disponibilitati ?

Tot tu, ai spus pe undeva ca viata nu se desfasoara numai in alb si negru, ca exista multe nunate de gri – daca e asa, de ce esti atat de radicala acum si nu mai dai nici o sansa (gri) unei situatii care pana la urma nu este deloc grava , nu s-a intamplat nimic, NUN tot acasa vine in fiecare zi, are acelasi program ca inainte de Cristina, doar pentru ca stii ce e in mintea si sufletul lui ?
Pai daca ai putea citi gandurile si framanatarile fiecaruia, cred ca ai trimite 95% din cupluri la divort.

Si iar ma intorc la filmul de pe subiectul celalat - sa inteleg ca parerea ta despre el este ca ea trebuia sa-si ia catrafusele si sa divorteze, ce mama naibii - Francesca s-a mai si tavalit cu ala prin bucatarie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Adica ceva puf de fiecare parte atenueaza socurile.

Ocebine parerea mea e ca amandoi sunt satui de celalalt. Nu-mi pare normala nici gelozia pentru vorbitul cu X au Y, nu-mi pare normal nici sa-ti pese intai de masina si apoi de sofer...

Parerea mea e sa luati o pauza serioasa. Fiecare in alt loc si sa vedeti daca celalalt va lipseste sau nu. Si daca da...poate va schimbati si incercati sa regasiti tandretea si emotiile de inceput. Daca nu ... un divort e mult mai civilizat. La urma urmei doua persoane independente financiar si cu suficient bun simt cat sa nu-si puna copiii la mijloc pot divorta fara teama.

Mergi la inceput

Citat:

Nu, nu … te exprimi bine, doar ca declaratiile tale sunt contradictorii

Spui ca disponibilitatea exista … Ce crezi tu ca a determinat aparitia acestei disponibilitati ?

Tot tu, ai spus pe undeva ca viata nu se desfasoara numai in alb si negru, ca exista multe nunate de gri – daca e asa, de ce esti atat de radicala acum si nu mai dai nici o sansa (gri) unei situatii care pana la urma nu este deloc grava , nu s-a intamplat nimic, NUN tot acasa vine in fiecare zi, are acelasi program ca inainte de Cristina …etc

Situatia o vad cam asa: NUN e deja plictisit de casnicie. Copilul i-a bulversat viata, sotia este cicalitoare, . E mult mai simplu sa te iei cu Cristina decit sa lucrezi la relatie. Daca este prins, s-a terminat casatoria. Daca nu este prins, a avut "altceva" si va incerca mai incolo cu Corina, sa zicem. Si-a condimentat putin situatia.

Nu vad unde sint declaratiile mele contradictorii cu privire la cazul de fata.

Disponibilitatea apare si atunci cind sotul NU ARE NICI O GRIJA...sotia calca, sotia, spala, sotia gateste, sotia se ocupa de copil, sotia petrece timpul singura, sotia se ocupa de copil, sotia se ocupa de restul...relatia se construieste IN DOI, nu separat.

Sint perfect dispusa sa dau sanse de reparat unei relatii, sint perfect constienta ca toti gresim si ca circumtante atentuate trebuie acordade dar in particular acestui caz nu-i pot gasi asta. Eu prefer sa discut fiecare situatie in particular...nu pot picta pe toata lumea cu aceeasi pensula. Generalizarile grosiere nu rezolva nimic.

Nu vad decit un sot PLICTISIT...nicidecum cineva coplesit de probleme.

Mergi la inceput