Atractia sexuala in cuplu(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

thnx buflea :)

cred ca e una din cele mai crunte invataturi pe care le-am trait

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

NUN voiam sa te trimit undeva Cu comunicare in engleza, un site cu multe experiente similare celei prin care treci, privite si de o parte si din cealalta a situatiei. Ma gindeam ca poate ti-ar ajuta. Daca ai chef de investigatii sau salvat casnicii si esti in stare sa pricepi suficient engleza, spuNe si iti dau sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Aquai, multumesc. De multe ori am senzatia ca totul e in capul meu. N-ai crezut si tu asta, cand cautai iesirea de una singura? De vreme ce lui ii era bine, asa caldut si comod si atat? Si eu imi repet si-mi repet: nu bea, nu fumeaza, nu ma bate, vine acasa (tarziu, ca e workadicted) si isi iubeste copiii. Ce sa mai vreau......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NoUserName spune:

Nu stiu ce mai vreau sa salvez din casnicie. Pur si simplu nu stiu. Am nevoie de acel om care sa se bucure de bucuria mea. Nu stiu daca intelegeti chestia asta, dar ca exemplu daca mie-mi scapa din mana vaza de cristal si se face tandari si eu inca zambesc, celalalt sa nu se intristeze sau sa inceapa cu "Eu ti-am zis ca tu niciodata nu esti atent! Uite ce-ai facut! Acum ia matura si strange cioburile s.a.m.d.". Oricum, indiferent de comentarii sau reprosuri, vaza aia n-o mai fac la loc. Sau exemplul 2, real: ma suna sotia: "Am lovit masina! A intrat unu' in mine!". Prima mea reactie: "Tu ai ceva? esti bine?". "Da, n-am nimic, e stramba aripa". Ok, du-te cu ala la asigurari, vezi tu, te descurci ca doar esti majora. Si faza inversa: lovesc masina (sau credeati ca eu sunt perfect?). O sun: "Vezi ca intarzii. L-am lovit pe unu' in spate". reactia ei: "Bai' sa fie, eu ti-am zis ca tu mergi ca bezmeticu'. Cum ai facut?". Eu: "pai n-am fost atent". Ea: "aha, si tu ai patit ceva?, sau celalalt?". Intelege cineva ce vreau eu de fapt? Ca pentru mine obiectele au doar valoare in bani insa oamenii sunt nepretuiti?

Despre asta am discutat cu sotia mai direct si mai pe ocolite de ani de zile. Despre faptul ca eu n-am cum sa ma bucur pentru ca ea mi-a acceptat un capriciu. Despre faptul ca starea mea de bine sau mai putin bine se extinde asupra celor din jurul meu si invers. Si iar incep cu exemplu: ei ii place sa danseze, mie sa joc fotbal. Varianta ei: "vin si eu cu tine 2 ore la fotbal, vii si tu cu mine 2 ore la club si apoi mergem acasa si avem o ora si pentru noi". E o varianta ok din multe puncte de vedere. Varianta mea: "ma duc eu cu baietii la fotbal doua ore, stau si la o bere inca 2 ore, intre timp tu te duci in club 4 ore cu cine vrei tu si apoi ne vedem acasa si avem o ora pentru noi". De ce justifica ea prima varianta: "acum suntem impreuna si asa trebuie, fac si eu ceva pentru tine pentru ca te iubesc si faci si tu ceva pentru mine pentru ca ma iubesti, apoi amandoi suntem apoi bucurosi ca ne-am distrat". De ce justific eu a doua varianta: pentru ca cele doua ore de stat in club mi se par pierdere de vreme si ma duc acolo doar ca sa se simta ea bine, la fel cum a facut si ea cu cele doua ore de privit la fotbal, iar fericirea nostra per total e umbrita de facutul lucrurilor care nu ne plac doar pentru a-i face pe plac partenerului. Asa ca te las pe tine sa faci ceea ce-ti place 4 ore in loc de doua si te scutesc de privit la fotbal tocmai pentru ca te iubesc, astept acelasi lucru si din partea ta si in ora aia care ne ramane pentru amandoi vom fi mai bine dispusi decat in primul caz. Tot 5 ore au trecut, tot o ora ne-a ramas pentru noi; care-i varianta corecta, depinde de personalitatea fiecaruia.

Intre timp am vorbit cu Cristina, in special ca sa-i spun ca n-are nicio vina in toata povestea mea, ca a fost doar omul potrivit la momentul oportun. Ea inca crede in casnicia mea si vrea sa ma ajute sa-mi regasesc sotia. Cum? Pai prin felul cum ma port, ce surprize sa-i fac, cum sa o ajut si alte lucruri care valoreaza mult pentru o femeie. Problema mea e daca acele gesturi le fac din placere sau din obligatie. "O sa vezi ca o sa le faci din placere, pentru ca tu chiar ai iubit-o si ar fi pacat sa stricati totul". Din pacate eu nu pot sa ma bucur sincer pentru ca asa-i la moda. Si nici un "multumesc pentru ca ai dat cu aspiratorul" cu tonul de "da' sa nu uiti ca si eu ti-am facut mancare si ti-am calcat hainele, asa ca suntem chit" nu ma ajuta prea tare. Si ajung de unde am plecat: prefa-te ca-ti e bine si poate pana la urma chiar o sa fie. Insa n-a reusit sa ma convinga sa nu-mi mai doresc "cele 4 zile in bucatarie".

Deci, oricum as intoarce problema, raman in concordanta cu titlul sectiunii: "...mergem mai departe!"

PS @cristoiu: Multumesc, dar nu stiu chiar atat de bine engleza. Despre problemele acestea de-abia pot vorbi in romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Nun: Uite, tu-ti doresti femeia ideala, sotia ideala, mama ideala pentru copilul tau. Pe tine te nemultumeste tot la sotia ta. Poate esti nemultumit de tine si rasfrangi aceasta nemultumire asupra celor din jur. Poate esti nemultumit pentru ca in loc sa vrei sa petreceti impreuna 5 ore minunate cu copilul iti doresti sa petreci doar tu timpul cu baietii la fotbal si bere. Nu te judec si sper sa nu te jignesc, dar cred ca tu inca nu ai trecut de la stadiul de baiat la cel de barbat. (referitor la timpul petrecut cu copiii mici este interesant de vazut episodul 10 din house s8). Cristina te-a refuzat inca o data si a dat dovada de eleganta( si probabil asta o sa te faca sa o visezi si mai mult).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NoUserName spune:

Uite, tu-ti doresti femeia ideala, sotia ideala, mama ideala pentru copilul tau. Pe bune? Cat de bine ai sintetizat tu intr-un paragraf ceea ce-mi doresc eu!
Pe tine te nemultumeste tot la sotia ta. Chiar asa?
... in loc sa vrei sa petreceti impreuna 5 ore minunate cu copilul iti doresti sa petreci doar tu timpul cu baietii la fotbal si bere
Nu-mi place nici fotbalul, nici berea (alte sporturi si alte bauturi, dar nu e relevant pentru ceea ce am spus eu). N-am inclus copilul in ceea ce am scris mai sus. Lasa-mi mie, te rog, privilegiul sa apreciez "minunatia" a 5 ore petrecute de mine.
Cristina te-a refuzat inca o data.Cristinei nu i-am mai propus nimic. Am vrut doar sa vorbesc si inca mai vreau.

Da-mi voie sa pun toate cele scris de tine pe seama faptului ca ai citit mesajele mele anterioare la repezeala iar cele scrise de mine nu sunt un repros la adresa ta, ci doar o clarificare a unor aspecte.

Edit: vorbeam de dorinte, nu de alegeri. Despre ce mi-as dori, nu de ce am facut. Pentru ca daca pana acum faceam doar ce mi-am dorit scriam probabil despre a 3-a casnicie esuata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui NoUserName

Ca pentru mine obiectele au doar valoare in bani insa oamenii sunt nepretuiti?
Despre asta am discutat cu sotia mai direct si mai pe ocolite de ani de zile. Despre faptul ca eu n-am cum sa ma bucur pentru ca ea mi-a acceptat un capriciu. Despre faptul ca starea mea de bine sau mai putin bine se extinde asupra celor din jurul meu si invers. Si iar incep cu exemplu: ei ii place sa danseze, mie sa joc fotbal. Varianta ei: "vin si eu cu tine 2 ore la fotbal, vii si tu cu mine 2 ore la club si apoi mergem acasa si avem o ora si pentru noi". E o varianta ok din multe puncte de vedere. Varianta mea: "ma duc eu cu baietii la fotbal doua ore, stau si la o bere inca 2 ore, intre timp tu te duci in club 4 ore cu cine vrei tu si apoi ne vedem acasa si avem o ora pentru noi". De ce justifica ea prima varianta: "acum suntem impreuna si asa trebuie, fac si eu ceva pentru tine pentru ca te iubesc si faci si tu ceva pentru mine pentru ca ma iubesti, apoi amandoi suntem apoi bucurosi ca ne-am distrat". De ce justific eu a doua varianta: pentru ca cele doua ore de stat in club mi se par pierdere de vreme si ma duc acolo doar ca sa se simta ea bine, la fel cum a facut si ea cu cele doua ore de privit la fotbal, iar fericirea nostra per total e umbrita de facutul lucrurilor care nu ne plac doar pentru a-i face pe plac partenerului. Asa ca te las pe tine sa faci ceea ce-ti place 4 ore in loc de doua si te scutesc de privit la fotbal tocmai pentru ca te iubesc, astept acelasi lucru si din partea ta si in ora aia care ne ramane pentru amandoi vom fi mai bine dispusi decat in primul caz. Tot 5 ore au trecut, tot o ora ne-a ramas pentru noi; care-i varianta corecta, depinde de personalitatea fiecaruia.

Mie mi se pare extrem de relevant exemplul acesta, mai ales ca ai mentionat intr-o postare ulteriora ca de fapt nici nu te omori dupa fotbal.

Daca oamenii sint asa de nepretuit pentru tine, cum se face ca nu poti (sau nu esti dispus, mai bine zis) sa petreci 2 ore la dans cu sotia cind STII ca ii face placere?

Sotia de fapt te cauta dar ii tai orice fel de cale spre tine...ai ajuns la faza cind ii vezi doar defectele...postarile tale radiaza de nemultumirea ta fata de situate...chiar ma gindesc la problema "Cristina" si imi vine sa cred ca tu vrei sa fii prins...vrei ca sotia sa taie nodul gordian pentru esti cam...sa zicem lipsit de curaj.

Casnicia ta e de fapt complet terminata in mintea ta, cauti doar justificarile pentru a iesi din "situatie" nesifonat (prea mult).

Stiu ca ai mentionat ce nu te pricepi la engleza...dar tare imi miroase a suicide by cop atitudinea ta. Daca nu intelegi, voi traduce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

Ba eu inteleg ff bine ce te nemultumeste, NUN. Si nu inteleg de ce par nelegitime dorintele tale in ochii celorlalte doamne care ti-au raspuns. Poate pt ca nu esti femeie
Cred ca ar trebui sa te gandesti si la varianta in care tu, pur si simplu, nu esti compatibil cu sotia ta. Cred in eforturile de a salva o casnicie, le fac la randul meu, dar mai cred si ca exista oameni care se potrivesc impreuna si altii care nu se potrivesc. Iaca asa... Oricata bunavointa ar avea..
Ai grija cu vorbitul asta cu Cristina, totusi.. Din mic se face mare.. si, in plus, daca tot vorbesti cu ea si aveti mai multe in comun decat ai cu sotia va fi din ce in ce mai greu sa-ti indrepti atentia catre casa. Si apoi, pura speculatie pe psihologia feminina, nici Cristina nu-mi pare nevinovata aici. Bunul samaritean ascunde cateodata nevoia fiecaruia de a fi dorit de celalalt, nevoia ca cineva sa aiba nevoie de noi.. E flatant pe undeva sa stii ca un barbat se gandeste la tine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

NUN, vad ca schimbi tactica fata de Cristina pe modelul "Dahriana". Ma bucur ca inveti din experientele altora!
In povestea ta, subiectul esti tu singur, ba nici macar atat, este doar perspectiva ta, pe care incerci sa o impui peste tot. Monologhezi la nesfarsit. Ma rog.

Vroiam sa-ti schimb un pic optica (daca s-o putea) fata de ce povestesti tu in penultima postare, cu un dialog simplu dintre mine si sotul meu, zilele astea:

- La ce te gandesti? Esti cam dusa...
- Ei...la pacea in lume, na (eu maditand de fapt la ce se scria chiar la acest subiect).
- ...in loc sa te gandesti la bani! Ca n-avem, tre sa facem!
- Hahahahha, "banii" nu mi-a trecut prin cap nici o secunda macar, in ultima saptamana!
- Vezi, ce bine ca suntem impreuna!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

Ba eu inteleg ff bine ce te nemultumeste, NUN. Si nu inteleg de ce par nelegitime dorintele tale in ochii celorlalte doamne care ti-au raspuns. Poate pt ca nu esti femeie

Pai de inteles intelegem toate (asa cu mintea asa saraca de femei ingramadite) ca dorinta este sa nu mai fie casatorit cu "actuala". E simplu si clar. Cum o intoarce din condei este problema.

Oi fi eu o ciudata, dar pe mine nu ma flateaza sa se gindeasca "un" barbat la mine, ci barbatul MEU (care-i al meu de 19 ani si care inca imi da fiori seriosi). Si eu si sotul meu avem programe foarte incarcate (intre servici si copii, rar gasim momente pentru noi doi) dar fiecare minut care il putem petrece impreuna ne luptam pentru el. Chiar vineri seara a fost una dintre super-rarele seri cind ambii copii au avut program in afara casei (unul la scrima, unul la petrecere)...am iesit RAPID doar noi doi la cina chiar daca am lasat balta "trebuirile casei"!

Recunosc ca sint o invechita, o antica si o inflexibila dar cind doi oameni maturi si inteligenti descopera ca nu mai exista o casnicie, cel mai corect lucru din lume este sa faca o decizie in acest sens...nu o invirteala in jurul cozii (aka damage control). O consider o lasitate in fata situatiei.

Mergi la inceput