Atractia sexuala in cuplu(2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Nun:
din toate mesajele tale asta suna cel mai rau:
Edit: vorbeam de dorinte, nu de alegeri. Despre ce mi-as dori, nu de ce am facut. Pentru ca daca pana acum faceam doar ce mi-am dorit scriam probabil despre a 3-a casnicie esuata.

Aici trebuie sa lucrezi cu tine. Compromisurile si dorintele neindeplinite lucreaza incet dar sigur. Uneori ne imbolnaveste sufletul alteori corpul. Esti matur si poti face alegeri, care pot fi bune sau proaste. Dar sunt ale tale si trebuie sa ti le asumi.

Nu sunt in situatia ta, nu cunosc adevarul absolut ci ceea ce ne-ai prezentat tu aici, nici macar nu-mi permit sa te judec, dar nici nu sunt de acord cu tine si nu pot sa tac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

bee, ba de cate ori. Cateodta ma gandeam ca eu sunt defecta, ca am luat-o razna, ca imi imaginez...

cate aveam in cap... o lume intreaga si povesti si dialoguri spuse si nespuse si reintoarse pe toate fetele. Si m-am tot indepartat cu lumea mea cu tot. Devenise prea greu sa stau aproape si fiecare incercare sa se termine cu o respingere.

Ocebine, e posibil sa n-o iubeasca pe sotia lui. Oamenii evolueaza si nu in feluri in care sa mai ramanem macar compatibili, daramite sa ne mai placem unul pe celalalt. Se mai intampla ca unul din partneri sa ia pe umerii lui toate frustraile si grijile marunte ale zilei si celalat sa ramana cu filozofia... oau si simplu mai e sa judeci si sa dai sentinte din papucii filozofului si de la caldura semineului, cu pipa in gura si aratand intelectual si preocupat de relatie.

Dar atunci cred ca esti dator sa spui: gheorghe/ ano, nu te mai recunosc. Nu te mai simt. Nu mai recunosc femeia/ barbatul de care m-am indragostit. Hai sa vedem ce-i de facut.

daca ai noroc, gheorghe/ ana o sa inteleaga si o sa raspunda "mda, s-ar putea sa ai dreptate. Hai sa ne cautam impreuna :D"

Daca nu, o sa-ti spuna asta e. Ghinion, tu ai o problema, eu nu. Atunci esti in incurcatura. Si atunci Cristinele si Cristineii din lume devin scurtatura si pentru o vreme simti ca ai un sens iar, ca cineva se uita la tine si te vede dincolo de vaza sparta si masina indoita. dar vorba cantecului, "times that you took in strides, they're back in demands". sau aproximativ asa. Scurtaturile sunt solutii de scurta durata. Mai devreme sau mai tarziu, tot cu gheorghe/ ana te trezesti in pat, si mai ai de infruntat si consecinte.

Si macar puteti sa-mi dati credit ca stiu despre ce vorbesc :D (Autoironie, ca sa nu raman neinteleasa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

bee[/b
[b]Ocebine
, e posibil sa n-o iubeasca pe sotia lui. Oamenii evolueaza si nu in feluri in care sa mai ramanem macar compatibili, daramite sa ne mai placem unul pe celalalt. Se mai intampla ca unul din partneri sa ia pe umerii lui toate frustraile si grijile marunte ale zilei si celalat sa ramana cu filozofia... oau si simplu mai e sa judeci si sa dai sentinte din papucii filozofului si de la caldura semineului, cu pipa in gura si aratand intelectual si preocupat de relatie.

Dar atunci cred ca esti dator sa spui: gheorghe/ ano, nu te mai recunosc. Nu te mai simt. Nu mai recunosc femeia/ barbatul de care m-am indragostit. Hai sa vedem ce-i de facut.

daca ai noroc, gheorghe/ ana o sa inteleaga si o sa raspunda "mda, s-ar putea sa ai dreptate. Hai sa ne cautam impreuna :D"

Daca nu, o sa-ti spuna asta e. Ghinion, tu ai o problema, eu nu. Atunci esti in incurcatura. Si atunci Cristinele si Cristineii din lume devin scurtatura si pentru o vreme simti ca ai un sens iar, ca cineva se uita la tine si te vede dincolo de vaza sparta si masina indoita. dar vorba cantecului, "times that you took in strides, they're back in demands". sau aproximativ asa. Scurtaturile sunt solutii de scurta durata. Mai devreme sau mai tarziu, tot cu gheorghe/ ana te trezesti in pat, si mai ai de infruntat si consecinte.

Si macar puteti sa-mi dati credit ca stiu despre ce vorbesc :D (Autoironie, ca sa nu raman neinteleasa)

Pai sint de acord cu tine...casniciile evolueaza, persoanele implicate pot evolua in directii diferite, sintem intr-o permanenta schimbare. Nu contest asta in nici un fel. Eu si sotul meu sintem exceptia de la regula (casatoriile din tinerete/adolescenta in general nu rezista).

Am avut in casnicia mea momentul cind nu l-am simtit pe sot linga mine (nu a fost alta persoana, au fost niste luni bune in care munceam ca disperatii -7 zile din 7- si aveam si doi copii mici iar oboseala si-a spus cuvintul). Am tras linie, am completat forme de separare si am plecat in vacanta...doar noi si copiii. Am hotarit ca la sfirsitul vacantei decidem in ce directie mergem. Am pus cartile pe fata. Simplu si direct. Da, e dureros ca naiba dar mult mai sanatos si corect decit varianta "nu ma lasa sa mor dar nici nu ma lasa sa traiesc".

In mintea lui NUN casnicia e TERMINATA. Nu mai are sanse de resuscitare...si atunci de ce nu "tai raul de la radacina"?

Inteleg toate nuntele posibile de "in between" intr-o casnicie...iinteleg ca exista derapaje...dar sa stii ca sotia nu are sanse si totusi sa o lasi sa se zbata ca pestele pe uscat este neonorabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

NUN ia povesteste putin de perioada cind erai indragostit de sotie si ea era centrul universului tau. Tot asa erati, fiecare cu ...-zda ma-sii? Cit timp petreceati impreuna si cit separat?

Ah si apropos de dans, ca eU sunt Pasionata de asta. Nevasta-ta vrea sa dAnseze CU TINE! Nu de una singura si nici cu alti barbati. E un exemplu de timp de calitate pe care vrea sa il petreaca impreuna cu tine. Daca tu nu vrei sa mearga la fotbal, poti sa o scutesti de asta, dar gaseste alta activitate de petrecut impreuna. O casnicie nu se mentine asa dragul meu, fiecare cu ce-l doare. Nu e de mirare ca v-ati instrainat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Da Ocebine, voi ati reactionat cu onoare. Dar ati fost 2 care ati reactionat matur si de aceea a mers.

In cazurile in care nu sunt amandoi la fel de maturi si responsabili... nu merge. In schimb incepe razboiul nervilor.

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu nu cred ca in mintea lui casnicia este terminata ...daca ar fi asa, nu ar mai analiza aici pe forum ce vrea si ce nu ii convine. Cred insa ca nu stie cum sa faca pentru ca sotia sa-l inteleaga. Nu mi-e clar daca discutiile cu ea au fost similare cu ceea ce scrie aici, daca DA, atunci eu vad clar si vina sotiei ... si mai vad ca nimeni pana acum nu o invinuieste.

Paragraful ala cu cele 4 ore petrecute impreuna dar cu jumatate de placere sau separat cu maxima placere este foarte important ...si toate nevestele de pe forumul asta ar trebui sa il citeasca. Mai este si chestie de mentalitate - in Romania, cand te-ai casatorit, faci TOTUL impreuna - te duci al supermarket impreuna, te duci la MECI impreuna, te duci in PARC impreuna, te duci in BAR impreuna, ramai in pana cu masina astepti sa vina sotul sa te scoata de pe drum ...sa nu-mi spuneti ca gresesc, ca nu gresesc si indraznesc sa generalizez. Cine nu face asa este exceptia ... nu stiu, e sufocant - dar in fine, eu gandesc ca un barbat de aceea il inteleg pe NUN - eu fac multe lucruri separat de sot tocmai pentru ca nu vreau sa-l plictisesc si sa ma plictisesc din cauza conceptului de "familie" - mie imi place sa skiez, el nu skiaza - de ce l-as cara dupa mine la ski, el sa stea ore intregi intr-o cabana uitandu-se pe geam si eu cu copii triluind pe partie ... in general iarna, in fiecare saptamana, 1 zi din weekend eu sunt la ski cu copiii si el e acasa cu timpul lui. In revers, lui ii plac cursele de formula 1 - s-a dus la cursa fara mine - a fost si mai ieftin si mai placut pentru toata lumea. La supermarket mergem separat - daca se duce el ii dau lista si eu prefer sa stau acasa sa fac altceva. La zile onomastice mergem separat cu copiii - adica de ce am merge impreuna sa ne uitam cum copiii se joaca 2 ore cu altii ... la spectacole pe Broadway mergem mai rara impreuna (ca lui nu prea ii plac) si de multe ori numai eu ... De ce l-as forta pe el sa faca ceva ce nu ii place numai de dragul de a iesi in lume ca o familie ? Asta vara am fost 3 sapt in Romania singura ... el n-a putut sa mearga din cauza serviciului, EU de ce sa fi stat acasa ? la anul am intalnire de la terminarea liceului ... daca poate sa mearga va fi perfect, daca nu, eu tot ma duc. Asta nu inseamna ca nu avem si activitati in 4 ...

Doar voi ati spus ca NUN a gasit-o pe Cristina pentru ca a avut o disponibilitate pentru asta - ei bine, fara sa o recunoasca, el va (isi) explica aceasta disponibilitate. Daca noi, spectatori ai acestei povesti nu suntem in stare sa fim obiectivi - ce pretentii sa avem din partea sotiei lui ? Daca EA ar fi pregatita sa-si gaseasca in discutiile dintre ei greselile, atunci totul ar fi foarte simplu.

Mergi la inceput

Hai ca iar incepem, Buflea

NUN nu analizeaza casnicia...analizeaza solutii de a iesi basma curata din toata povestea. Adica nici usturoi n-am mincat, nici gura nu-mi miroase. Este o problema de imagine la care vad ca lumea se sensibileaza profund (me included).

Iar treaba cu petrectul timpului impreuna eu vad destul de esentiala. Este perfect OK sa petreci si timp separat. Dar trebuie sa existe un echilibru (nici prea multe activitati solo in defavaorea timpului de cuplu) si cei 2 parteneri trebuie sa accepte regulile in mod echitabil.

Eu vad casnicia ca un parteneriat...nu m-am casatorit nici sa petrec 99% din timp singura dar nici sa fiu o povara in spatele sotului. Undeva la mijloc. nici singurate in cuplu dar nici sufocatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Buflea, eu am spus ca starea casniciei este 50% vina lyi si 50% vina sotiei.

Eu sunt de acord ca e foaRte important ca fiecare sa isi aiba timpul lui pentru activitati separate De cuplu. Dar NUN vorbeste doar de timpul pe care il vrea separaT. Pina acum nu a spus nimic dEspre ce aR vrea sa faca IMPREUNA cu sotia lui. Privitul la televizor by the way nu se califica la timp impreuna, poate doar la vegetat impreuna.

Edit: ocebine am scris deodata, nu te copiez ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Da Ocebine, voi ati reactionat cu onoare. Dar ati fost 2 care ati reactionat matur si de aceea a mers.

In cazurile in care nu sunt amandoi la fel de maturi si responsabili... nu merge. In schimb incepe razboiul nervilor.

Exact - asta este esenta ... modul in care se poarta discutia. Sa fii constient ca vei auzi reporsuri dar sa nu le contracarezi, sa ti le asumi ...

Si apoi sa vorbim de sex - cate dintre voi ati remarcat ce a scris NUN despre sexul cu sotia - "sunt obosita", "usor ca trezim copilul", "au ma ustura", "mai in stanga ca ma doare spatele" ... common, ca nici mie (o femeie) nu-mi mai vine sa fac nimic, mai bine ma duc la baie si ma uit la mana dreapta care nu ustura, nu are spate, nu e obosita si ma mai si satisface in liniste . Si apoi va / ne miram ca le tremura mana pe soarece cand vad niste craci lungi la serviciu ... da, da, ma astept sa veniti cu scuze - ca ei nu stiu ce e aia sa fii mama, oboseala, alaptare - da, asa este, EI nu stiu si nu pot intelege - dar asta nu trebuie sa ramana decat o axioma. Daca o puneti de un sex, apai sex sa fie - daca voua ca femei nu va mai vine sa va sexati si nu sunteti dispuse sa le intelegeti / satisfaceti dorinta ... ok, dreptul vostru ... dar nu le mai cereti fidelitate si iubire vesnica aratandu-le baia si mana dreapta. Ca n-o sa stea prea mult prieteni cu mana dreapta ...si favorizati aparitia disponibilitatii in a vedea alti craci decat ai vostri.

Suna ca ii scuz - nu ii scuz deloc, dar vreau sa atrag atentia ca mereu, dar mereu, vina este impartzita - si putini barbati sunt atat de analitici ca NUN, ei in general sunt impulsivi si de aceea deraiaza mai des si mai usor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

[quote]citat din mesajul lui Aqai

Suna ca ii scuz - nu ii scuz deloc, dar vreau sa atrag atentia ca mereu, dar mereu, vina este impartzita - si putini barbati sunt atat de analitici ca NUN, ei in general sunt impulsivi si de aceea deraiaza mai des si mai usor.

Cu asta am o mare problema...barbatii sint barbati, inzestrati cu o capacitate intelectuala si morala nu mai prejos ca a mea...nu sint animale. Daca gindim asa, atunci relationarea de cuplu are cu totul alta dinamica.

Sint de parerea ca barbatii si femeile deraiaza in aceeasi masura (ca si barbatii astia care deraiaza des, cu cine frate, deraiaza????Cu aceeasi femei over and over and over again???.

Edit sa adaug: da, o sotie care cara toate in spate are dreptul sa fie obosita. Bag mina in foc daca vine sotia acasa, si apartamenul e maturat, copilul pus la somn si o cina frumoasa pe masa, tavanele vor fii bine folosite. Dar daca sotul sta la computer/TV/bere cu baietii si vine acasa cu "chef", sa-i fie de bine mina dreapta.

Adica e OK sa ai chef cind esti ca o floricica dar cind esti rapusa de oboseala, vine mai greu.

Mergi la inceput