Strugurasii de sept-oct 2011 se bulgaresc!**31**

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Mai voiam sa scriu si eu ceva la indemnurile Lenei despre scutecele refolosibile: folosim si noi exclusiv ziua de vreo 4-5 zile noaptea insa ii pun libero. Ne descurcam destul de usor, am 7 charlie banana, 2 grovia, un apple cheeks si unul plum, deci in total 11 bucati, le spal integral (adica cu tot cu inserturi o data la doua zile) in rest, cover'urile le spal de mana la sfarsitul zilei si le usuc pe calorifer. Pentru noi cel putin e o grija in minus cu mergi la cumapraturi, ia si scutece si tot asa. Nu se irita la fundulet mai mult sau mai des, o mai dau insa si cu unguent. Deci pentru cine vrea, merita si sunt mai distractive si mai frumoase decit clasicul pampers. Am facut si eu poze insa nu am unde sa le pun, daca sunteti interesate, poate imi dati datele contului si le pun acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

ooka , daca vrei sa pui poze la noi in grup trebuie sa dai join aici http://groups.yahoo.com/group/strugurasi2011/ si una dintre noi iti va da acceptul
sa specifici in mesaj ca esti tu ca altfel nu dam acceptul la persoane necunoscute

_


de T 5+


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Jade, multam, am dat join, insa nu am bifat nimic special, daca trebuia sa imi spuneti si mie ce, va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Jade, imi place mult textura cremei si intra bine in piele. E pentru piele uscata si/sau atopica. Eu pe Dani l-am dat de doua ori pana acum. M-am mai dat eu in schimb E destul de apreciata din cate am vazut pt pielea f uscata/atopica. Are scorul 3 pe http://www.ewg.org/, deci din punctul asta de vedere nu-i super.

Hellena, imi pare rau ca ai ajuns la spital cu asa criza. Asteptam sa iti revi si sa vii mai des pe aici Petru ce mai face?

Ooka, daca iti lauzi asa tare baclavaua eu vreau reteta! Nu am facut niciodata dar pot sa incerc macar sa vad ce-mi iese... sper baclava


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooka

Jade, multam, am dat join, insa nu am bifat nimic special, daca trebuia sa imi spuneti si mie ce, va rog!

mami de Sofia 08.08.08 si de Zoe 20.10.11
Doamne ai grija de noi!


Ooka, esti in. Asteptam poze. (apropo, sa gasesc si eu 5 minutele sa scot ce mai am pe aparat, ca de mult n-am pus nici eu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Anca, multumesc!

Pozele se incarca

Pinkysor, uite baclavaua:

- 500g nuca sparta pusa la inmuiat cu o seara inainte;
- 450g zahar (sau cit de dulce va place);
- coaja de la 3 portocale mari si de la o lamaie;
- zeama de la 2 portocale;
- un praf de sare;
- o lingurita scortisoara;
- jumatate de pachet de foi de placinta;
- ulei de masline pentru uns foi;
- 300 ml apa pentru sirop.

umplutura: nucile scurse si clatite e apa, cu 150g zahar, 1/3 din coaja rezultata, lingurita de scortisoara si praful de sare se toaca in robot maruntel.

foile le'am desfasurat din pachet si le'am taiat pe jumatate cu un cutit, o jumatate am folosit acum, restul la frigider. Ideal ar fi un vas de yena de dimensiunile foilor rezultate, in lipsa am folosit o tava de inox pe care am pus hartie de copt (nu e foarte buna alegerea ca se imoaie si hartia si mananci si hartie pe langa prajitura). Presupunem ca avem vas de yena, ungi vasul cu ulei de masline pui cam 4 foi la fundul vasului si nuca deasupra, dupa care 3 foi si nuca pana termini nuca (cam 3-4 straturi de nuca) iar deasupra inchei cu vreo 4 straturi de foi. Toate foile se ung atunci cind desupra vine alta foaie, daca vine nuca eu nu am uns. Cu un cutit bine ascutit tai in patrate/dreptunghiuri (mie mi'au iesit 15 aprox egale), dai la rece vreo 10 minute pana se incinge cuptorul (eu am scos pe balcon). In timpul acesta pui pe foc 300g zahar cu 300 ml apa, la sirop masura e de 1:1 apa si zahar, dar sunt convinsa ca iese la fel de buna cu miere si suc de portocale si apa de exemplu. Eu siropul l'am scazut cam jumatate iar dupa am pus zeama de la 2 portocale (vreo 350ml) si restul de coaja de citrice. Bagi la cuptor tava, lasi 30 de minute sau pana se coloreaza frumos deasupra si torni siropul, mai bagi cam 5 minute la cuptor si lasi la racit. In Sanda Marin spune sa ungi cu ulei si taieturile inainte sa bagi la cuptor si marginile vasului, de data asta am uns insa n'am vazut diferente fata de data trecuta cind nu am uns. Acum am facut cu foi linco si am fost cam dezamagita de rezultat in sensul ca foile s'au inmuiat si nu au mai fost foarte prezente data trecuta am facut in vas de yena de un sfert dintr'o foaie normala de placinta (ca si dimensiune) fara hartie de copt si cu foi bella parca, bulgaresti, mult mai bune, mai ferme si miros a ce trebuie, un fel de otet parca. In tot cazul, iese sigur, este foarte parfumata si foarte buna si daca nu esti turbat dupa dulcegarii este si foarte sanatoasa. Ah, data trecuta am amestecat si niste migdale in compozitie.
foile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 210xy spune:

Citat:
citat din mesajul lui adika210xy

halou mamici,va dau cateva dtelii despre mine si Mirunica. Eu sunt nascuta pe 24 august 1981, iar pe Miruna am nascut-o pe 12 septembrie 2011 prin cezariana, cu o greutate de 2800g, apgar 9.
O alaptez si pentru asta, normal, ii multumesc Ionelei pentru toate sfaturile utile care le-a dat pe forum...mi-a fost greu la inceputul alaptarii pentru ca aveam canalele infundate si mi-am facut ditamai basicile cat am tras cu pompa....dar am reusit cu Mirunica pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Am uitat sa spun pentru lenesi, ca eu nu ung foile cu ulei, am un dispenser pentru ulei care imi toarna in fir subtire si torn in diagonale mici pe foaie, avantaj eu ca nu bulesc prea mult si nici nu'mi murdaresc mainile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 210xy spune:

Am mai scris cateva mesaje, care se gasesc la paginile 3 si 4.....am fost intr-un final moderate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MARINAENACHE spune:

Ola fetele.
Eu abia mai reusesc sa citesc ce mai scrieti k nu am timp de nimk alcva... copii ma solicita la maxim... noi suntem foarte bn crestem gangurim si radem la greu.
Piticii au 6500g-6800g crestem cat vedem cu ochii... incercam sa tinem biberonul singurei dar nu prea nimerim gurita radem unul de altul...
Va pupam si la multi ani sarbatoritilor anteriori si cei ce urmeaza sa mai creasca inca un pic

Mergi la inceput