Strugurasii de sept-oct 2011 se bulgaresc!**31**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Mikka, multa sanatate

A folosit cineva asa ceva http://www.beauty123.ro/kit-uri-pentru-epilat/kit-de-epilat-4-in-1-cu-ceara-de-unica-folosinta.html ?

Lena - fericita a Maiei

Bebe Maia - 8 oct 2011

Multumesc
Eu folosesc insa nu am aparatul de incalzit ceara. cumpar rezerva s hartia, rezerva o incalzesc in apa fierbinte. nu m-am indurat sa dau bani pe aparat desi cred ca se merita. eu una sunt multumita.

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

may avem si noi proiector din ala
dar asta al meu nici nu l baga in seama
te invidiez maxim ca ai asa copil cuminte

mikka sanatate multa
ce bine ca s a facut bine mariuca
eu vreau sa mi spui despre ce produs e vb

lena inainte sa raman gravida ma epilam la cosmetica numai cu asa ceva
eram f multumita , drept dovada am zis ca fac o afacere si mi am cumparat si eu acasa dar tzeapaa
l am folosit de doo ori doar pt ca ma durea de ma kk am pe mine cand imi trageam singura de benzile alea
inghinal nu ma puteam face asa ca am renuntat total la ele si mergeam in continuare la cosmetica
l am mai folosit de vreo doo ori pe barbata miu , il epilam la axila pana cand a renuntat si asta pt ca mai avea putin si ma ucidea :))) zicea ca asemenea durere nu a patimit in viata lui :)))
asa ca l am incuiat in dulap

_

de T 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Salutare mamicilor!

Bine ai venit ADIKA!

Lena - pare interesant kit-ul acela, ma tenteaza. Eu folosesc aparat de epilat, insa face o galagieeeee....

Alayna -

Iris - si eu scriam parca sapt trecuta ca fie-mea face figuri cu mancatul de vreo 2-3 saptamani. Ea care ajunsese sa manace 180, chiar 210 m la masa, acum daca bea 140 ml mi se pae o minune! Asa ca m-am apucat sa notez cat mananca si am observat ca are 7,8 chiar 9 mese in 24 ore, iar totalul este undeva intre 800 si 1.000 ml, ceea ce este ok totusi. Ieri a mancat la o masa vreo 80 ml si apoi a vrut sa adoarma, insa tot tragea a disperare din suzeta, asa ca am incercat sa ii dau restul de laptic in somn si....surpriza! A inceput sa bea de parca nu mai mancase de 5 zile! Tragea si suspina! Nu inteleg de ce refuza sa manance cat e treaza si dupa 10 min, in somn mananca de nici nu ma respira, insa o sa ii mai fac figura asta cand mananca prea putin. Poate functioneaza si la tine

OOka - eu cand te-am rugat sa imi dai reteta de tarta cu ton si cea cu cioco neagra nici nu m-ai bagat in seama

Zubi - ce fruct ai mai introdus pana la urma? I-a placut lui Ayu?

Fetele care au mai inceput sa diversifice, spuneti ce ati introdus, ce parere au bebeii...sa invatam si noi.

mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

LenaC, eu am incercat cu aparat asemanator, fara incalitor, dar tot la cosmetica am ajuns.
Chiar asa trebuie sa ma pogramez saptamana asta sau viitoare la defrisat, sa vedem cand imi prind sotul pe acasa.

may, eu il dau pe Andrei numai cu ulei de masline si nu a patit nimic. Mai am prietene care folosesc tot ulei de masline la masaj.

proietor noi avem din asta:
http://bebestore.ro/electrocasnice-copii/interfon-copii-baby-phone-/baby-phone-interfon-camera-copil-cu-proiector-primii-pasi.html
Dar eu tot incerc sa-l adorm cu el si nu reusesc. Se uita pe tavan la proiectii, dar atat.

o saptamana minunata, draga strugurime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Mikka, Jade, Nanna, Andreea mersic. Si eu ma gandesc ca s-ar putea sa nu il folosesc... Are sora mea, cred k o sa o rog sa mi-l imprumute sa il incerc si daca e ok imi cumpar :)
Nanna, si eu epilatorul il foloseam pana acum, dar imi tb timp. Eu ma epilat la 3-5 zile ca sa fie putine fire. Daca sunt toate mor de durere :(
Tb sa merg si eu la defrisat... mai ales ca sambata merg la masaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

nannaaaa de ce nu mai pui poze cu inezuca ?
n am mai vazut o de la botez :(

_

de T 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Buna fatelor.
Crde ca noi o sane chinuim si cu diversificarea. Mi-a venit aparatul de la chicco si am zis sa-l incerc. Am facut un merisor pe care l-am subtiat si cu laptic. Apropo ma declar fff multumita de robot.
Insa, am avut esec total cu Eva la mancat.A scuipat tot, intoarce capul, se scutura si in final se enerveaza si plange.
Oricum aveam de gand sa astept pana la 6 luni dar ma tem ca si atunci o sa avem aceeasi soarta.

camady's baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iris_K

'Neata!

May, eu am in casa produse din gama Mustela (nu sunt cumparate din Romania).
Sunt extrem de multumita de ele. Ca si crema, am Mustela STELATOPIA, crema emolienta (scrie pentru piele uscata, cu tendinta atopica). Dar micuta mea nu are pielea chiar atat de uscata incat sa o dau cu ea. Din nou, nu o dau cu nimic, nu se dau bebe-ii cu crema 'hidratanta" la varsta asta. Asa stiu eu, acuma eu nu mai insist cu asta, fiecare face ce crede ca e mai bine pt. puiul ei .

Mamica ANTONIEI (26.09.2011)

Iris, si eu vreau sa ii cumpar Mustela Strlatopia, ca are o pata de dermatita atopica la ureche. Tu cat ai dat pe crema, ca pe amazon e 100 de lire?

Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Nana nu te'am baga in seama ca is chioara, ieri cind mi'a cerut Pinky reteta ma gindeam sa o scriu si pe cea cu ton ca e super buna da' am zis ca daca o voia careva o cerea, oricum pierderea nu e a mea, asa ca imi cer scuze si iti pun acu' retetele:

Tarta cu ton

->aluat
- 200g faina (eu fac cu integrala de grau)
- un praf de sare
- 90g unt foarte rece
- 20 ml apa foarte rece
- un ou intreg

se pun ingredientele in robot, toate mai putin oul, le mixezi, se fac precum un nisip se adauga oul, minune se leaga toate intr'un alauat. Teoria zice sa iei aluatul si sa'l tii la rece minim 30 min insa eu fac altfel, iau tava de tarta, ii pun pe fund un rotund de hartie de copt si peste pun foaia de aluat proaspat mixata. Ca sa o poti intinde si manevra mai usor iti sugerez sa intinzi bila e aluat intre doua hartii de copt patrate mai mari ca tava de tarta, lipesti ce s'a rupt potrivesti sa fie toata tava garnisita cu aluat, bagi intr'o punga si la frigider pentru vreo doua ore.

dupa doua ore se scoate de la frigider, se inteapa peste tot cu furculita, si pe margini si pe fund bine de tot si se baga la cuptorul incins (160-180grade) pana cind arata cam ca un biscuite si e bejulie insa nu rumena.

-> Umplutura

- o conserva de ton in ulei cu uleiul scurs bine;
- o ceapa rosie cam cit un ou;
- un pumn de masline fara samburi, eventual tocate mai marunt;
- doua oua;
- o legatura de marar;
- 2 linguri cascaval ras;
- 2 linguri smantana;
- sare/piper/capere

Se amesteca tonul, ceapa taiata rondele, sare, piper, marar, capere, masline. Se pun cu lingura peste aluatul de tarta si se baga la cuptor cam 15 minute, intre timp se bat ouale cu cascaval si smantana, dupa ce a stat la cuptor 15' tonul, se scoate si se toarna deasupra amestecul cu ou. Se tine la cuptor pana se rumeneste.

Tort ciocolata

-> Blat

- 200g ciocolata neagra (>50% cacao);
- 140g unt;
- 180g zahar;
- 4 linguri de aina;
- 2 lingurite cacao;
- zahar vanilat/coaja rasa de citrice/un praf de sare.

Se topeste ciocolata si untul, separat se bat ouale cu zaharul (+mirodenii), se adauga faina, sarea, cacao si amestecul de ciocolata si unt. Acum asta e de fapt o reteta de brownie (blog Adi Hadean) eu insa am transformat'o in blat de tort, in sensul ca, din reteta originala am scos nucile, fructele confiate si i'am redus timpul de copt deoarece si crema presupune coacere si sa nu mi se prajeasca blatul prea tare. Bon, poti pune si migdale sau nuci insa iti va fi greu sa il tai in doua, poti insa sa pui ce vrei (recomand un plic de nutline fitness maruntite la robot) si sa nu'l mai tai. Deci, umplut au ba, il indesam la cuptor cam 25 de minute, eu de regula il scot, il las putin la racorit si il tai in doua, dupa care dc e prea crud il mai bag, asa in doua putin la cuptor (5-7 minute).

-> Crem,a de ciocolata

e de fapt umplutura de la tarta de ciocolata de pe acelasi blog.

- 200g ciocolata (>50% cacao);
- 400 ml smantana dulce;
- zahar dupa gust;
- mirodenii dupa gust;
- 2 galbenusuri ou.

Se topeste cioco si smantana, fara se fiarba, zaharul se adauga daca e nevoie, mirodenii. se lasa un pic la racit si se adauga galbenusurile.

-> Asamblarea

se ia forma de tort detasabila in care avem o jumatate din blat, pun deasupra un borcan de coaja de portocala in dulceata scursa insa de sirop. Pun crema de ciocolata trecuta prin strecuratoare, bag la cuptor 20 de minute, scot, pun partea a doua de la blat, ls pana se vede ca se intareste crema. Optional poti face o glazura cu ciocolata (200g) topita in (200ml)de smantana dulce, pe care o intizi/torni frumos deasupra. Noi am ornat cu margele argintii de zahar si am lasat o noapte la rece in forma de tort, a fost bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

ooka,m-ai terminat cu retetele tale, deja salivez, mi le-am salvat si eu.

jade, preparatul se gaseste la apicultori, e miere amestecata cu propolis,nu stiu exact proportiile.mie mi-a dat cateva linguri unchiul sotului(este apicultor) si mi-a spus ca imi va trece miraculos de repede.asa a fost.acum astept sa iasa iar cu stupii si sa mai prepare sa cumpar si eu e la el.

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput