poze de pe film pe CD
Buna,
Am nevoie sa copiez fotografiile de pe flme foto pe CD/ DVD. Am gasit oferte de la diverse centre din Bucuresti dar as fi vrut sa aud experiente personale. Ati facut recent asa ceva? Puteti recomanda un centru?
Inteleg ca se ofera si restaurarea imaginii - corectie de culoare, de 'noise', de zgarieturi care apar pe film. Ati cerut asa ceva? V-a costat in plus?
Inca ceva: am gasit persoane care s-au plans ca li s-a stricat filmul dupa ce au fost copiate pozele pe CD. In ce sens se strica, ca doar nu il baga iar in baie de saruri, nu?
Mulumesc pentru orice informatie.
Raspunsuri
Rufus spune:
Ioana, em am facut operatiunea asta, dar nu recent, ci acum cativa ani. La un centru de pe Dorobanti, aproape de intersectia cu Stefan cel Mare (era cica al studentilor de la film)
Nu mi s-au stricat filmele, iar rezultatul a fost satisfacator. Eu n-am avut nevoie de restaurare, dar nici nu stiu daca exista asa ceva atunci.
Mie mi-a folosit.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
capcaunul spune:
Sunt cateva centre.
Scannerele pentru filme foto sunt speciale.
Costul scanarii depinde de rezolutia la care se face scanarea.
Iar prelucrarile speciale costa suplimentar, dar merita pe deplin!
Foarte utila este eliminarea defectelor de pe celuloid (zgarieturi, linii, impunsaturi samd), care se face numai cu scannerele speciale pentru film prevazute cu iluminare suplimentara in infrarosu. Tehnologia se numeste Digital ICE.
Mi-am transferat multe filme A/N si color. La diferite rezolutii, cu si fara Digital ICE. Diferenta dintre cele fara ICE si cele cu ICE este enorma. Si in cazul rezolutiei diferentele sunt apreciabile, de exemplu intre 2000 dpi si 4000 dpi.
Recomand asadar rezolutie medie (minim 2500 dpi) si Digital ICE.