Un raspuns va rog!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

cristinuk@,lasind la o parte morala ce o faci tu celor ce au intervenit la topic,poate ai tu (ca presupuenri vad ca stii s afaci)vreo rezolvare concreta a situatziei,in afara de faptul ca in zona aia asta e mentalitatea!

Eu nu cred ca in Romania anilor 2012,un adolescent,un tinar nu stie de protectzie!

Ideea este ca se merge pe principiul"las aca nu mi se intimpla mie" si de aici toate dramele posibile!

Iola,viatza nu e asa cum tzi-o imaginezi tu acum!Sa ai un copil este o responsabilitate enorma,pe care tu ...mama de 19 ani va trebui sa tzi-o asumi!Deci tu trebuie s ate bazezi pe TINE si doar pe TINE,in ceea ce va urma!

Planburile pe care tzi le faci tu acum se pot sau nun s epot realiza!Care itzi este planul daca nu se pot realiza?

Ce faci daca iubitul pleaca la munca in strainatate(unde voi inca mai credetzi ca-s ciinii cu colacíi in coada si locurile d emunca va asteapta pe voi,indiferent de natura muncii)si nu s emai intoarce,uita efectiv de responsabilitatzi?Cum ai d egind sa procedezi in acest caz?

Deci daca tu crezi ca ai un rapsuns la toate...decizia itzi apartzine!Daca crezi ca nu ai un raspuns...decizia iar itzi apartzine!

In viatza trebuie sa te bazezi doar pe TINE!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Cu mine ce ai?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristinuk@

Cu mine ce ai?

Eu???

as putea intoarce intrebarea,dar n-o fac!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Daca ar fi sa tot dam vina sau sa gasim justificari in contextul in care au loc cele mai multe fapte regretabile sau reprobabile, pana si criminalii cei mai feroce ar trebui absolviti de condamnare sau pedeapsa! O mare influenta o au mediul, educatia, abuzurile, neglijenta, insa asta nu te alieneaza mintal, din contra, mereu poti alege daca apuci in stanga sau in dreapta!

Chiar am primit azi pe FB un mesaj intr-o imagine, ceva de genul 'doar prima oara e considerata greseala, a doua oara deja stiai ca mai ai o optiune'.
Iola, cum iti asterni, asa dormi. Problema e ca nu avem 10-15 vieti, ca in jocurile de pe computer, ci numai una, care trece repede, mult prea repede. Daca as fi mama ta si ar fi sa-ti dau un sfat cu toata sinceritatea si simpatia,ti-as sugera sa iti pui si capul la bataie, nu numai fundul, ca sa dai tot ce poti ca sa reusesti in viata! Suna prozaic, dar realitatea-i dura si nu ofera indulgente decat extrem de rar.
Toate bune din partea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

eh, dana, nici macar rezultatul nu este o certitudine, in acest moment...pana ne spune iola ce si cum, despicam firul in patru sau fabricam scenarii de pe margine...
off-topic : eu la 16 ani abia descopeream primul sarut, prima dragoste (d-aia cu tinut de mana si fluturasi in stomac); pe cand fetita asta facea deja primul avort...trist...

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mama ce puritane sinteti unele si ce va place sa judecati pe altii . Cu ce te face pe tine mai grozava faptul ca ti-ai inceput viata mai sexuala mai tirziu decit Iola_Iola?? Foarte bine ca fata a facut un avort decit sa nasca un copil nedorit sau sa-l abandoneze.

cipcipcip, care e problema ta ?

as fi putut sa-ti trantesc un raspuns pe masura mesajului tau, cu riscul de a-mi lua avertisment. dar pentru ca nu imi sta in fire atitudinea asta de maini in sold, o sa-ti explic pe indelete ce am vrut sa spun si tu nu ai inteles, spre deosebire de altii : am vrut doar sa subliniez faptul ca iola s-a grabit sa "arda" niste etape din dezvoltarea normala a oricarui adolescent. nu cred ca exista pe lumea asta o mama care sa-si doreasca pentru fiica ei sa inceapa viata sexuala de la o varsta frageda, sau sa ramana insarcinata la 16 ani.
tu ai o fetita de aproape 7 ani. cum ti-ar pica daca peste 9 ani vine la tine si-ti spune ca este insarcinata ?

tocmai de aceea am intrebat-o pe iola anumite chestii, pentru ca nu intelegeam cum a putut ajunge in situatia prezenta. acum, ca ne-a spus ca provine dintr-o familie destramata, ca mama e plecata la lucru in italia, ca nu a reusit sa se inteleaga cu bunica si s-a mutat in casa parintilor iubitului ei, am inteles ca nu a avut parte de prea mult ajutor si indrumare din partea parintilor si si-a pierdut un pic busola in viata. daca dorinta ei este sa aiba un copil la 19-20 de ani, sa-si intemeieze o familie, sa ramana poate cu studiile neterminate, e alegerea ei. ar trebui sa fie mai constienta de faptul ca nici in strainatate nu mai umbla cainii cu covrigi in coada, de multa vreme, si ca multi romani plecati sa munceasca s-au intors pentru ca nu mai sunt locuri de munca...iar aici, in tara, doar cu liceul terminat, cu greu poti gasi o slujba decenta, cu un salariu multumitor.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

CorinaDani, poate sint eu plecata de mult din Ro, dar uite ca in Suedia a incepe viata sexuala la 14 ani sau chiar mai devreme nu e nici o scofala, de aceea nu mi se pare nimic anormal sa faci un avort la 16 ani. Desigur ca nu e de dorit, si sint sigura ca nu a fost deloc placut sa treaca prin asta, dar nu mi se pare deloc iesit din comun. O fata debusolata si nestiutoare care intra pe forum si pune intrebari ar trebui informata si nu judecata. Asa vad eu lucrurile.

Mergi la inceput

Citat:

O fata debusolata si nestiutoare care intra pe forum si pune intrebari ar trebui informata si nu judecata. Asa vad eu lucrurile.

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Pai...eu zic ca o fata nestiutoare si neinformata,nu sare direct in asternuturi,fara suparare!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

O fata debusolata si nestiutoare care intra pe forum si pune intrebari ar trebui informata si nu judecata. Asa vad eu lucrurile.

Pai...eu zic ca o fata nestiutoare si neinformata,nu sare direct in asternuturi,fara suparare!

Dana

Andacos, ce are una cu alta? Voi cind ati avut sex prima data stiati absolut totul despre subiectul asta? Nu aveati nici o intrebare/neclaritate? Va felicit

Eu uite ca am 39 de ani, sint casatorita de mai bine de 10 ani si mai am si 2 copii, dar nu pot sustine ca stiu totul in materie de sex sau prevenire a sarcinii. Apar situatii cind inca mai pun intrebari medicului meu. Dar greseala sa pun o intrebare aici pe forum n-o s-o fac in veci

Mergi la inceput

O dai aiurea la-ntors CIp...!!!

A trecut deja printr-un avort,are cel putzin 3 ani de viatza sexuala(sin ce reiese la topic ca oricum nu e treaba mea),deci nu potzi spune ca e incepatoare si nestiutoare!

Cind te bagi in pat,fara protectzie,cam stii la ce te asteptzi!
Oricum subiectul e pus la cacealma,ca lumea acrezut ca ea chiar doreste sfaturi referitoare la ce s-ar intimpla daca...,insa subiectul are alte scopuri!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

O dai aiurea la-ntors CIp...!!!

A trecut deja printr-un avort,are cel putzin 3 ani de viatza sexuala(sin ce reiese la topic ca oricum nu e treaba mea),deci nu potzi spune ca e incepatoare si nestiutoare!

Cind te bagi in pat,fara protectzie,cam stii la ce te asteptzi!
Oricum subiectul e pus la cacealma,ca lumea acrezut ca ea chiar doreste sfaturi referitoare la ce s-ar intimpla daca...,insa subiectul are alte scopuri!

Dana

Pai exact cum ziceam, faptul ca ai trecut prin mai multe nu te face atoatestiutor, poti inca avea neclaritati! Iar cine intreaba face foarte bine, inseamna ca incearca sa invete!

Pe mine asta ma irita, faptul ca nu putem ajuta un om cu un raspuns, fara sa ne dam cu parerea, sa-l judecam, sa-i spunem ce ar trebui sa faca (desi nu ne-a intrebat) etc. Dar cred ca n-ar mai trebui sa intru pe la subiecte din-asta sau pe forumuri romanesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

de mentalitatea asta zicem care e specific romaneasca de aratat cu degetul si judecat
copilele din Romania nu au parte de consiliere si de ajutor ca in alte parti in cazuri de astea sunt tratate de multe ori ca paria desconsiderate ca fiintze umane si puse la zid

eu pot sa i recomand un medic competent din orasul ei daca e insarcinata are norocul sa existe acolo o clinica cum rar gasesti in orasele de provincie cu o echipa de oameni dedicata si aparatura moderna si e de stat

de ce Doamne iarta ma e subiectul asta pus la misto ????chiar nu va inteleg tot o dati cu teoria conspiratiei de vro 5 ani bantui si eu pe forumul asta mereu se trezeste cineva sa bage una din asta la noii veniti

nu toate mamele au facultate si o cariera stralucita asta inseamna ca nu au dreptul sa fie mame ???ca toti copiii se fac calculand cosu zilnic si uitandu ne in globul de cristal sa vedem unde o sa fim peste zece ani?????

dar discutam avioane nici nu stim de e insarcinata cu picatura

Mergi la inceput