Un raspuns va rog!
Raspunsuri - Pagina 6
Iola_Iola spune:
pana sa se intample ce s-a intamplat acum 2 zile,planurile erau cam asa:impreuna cu iubitul meu plecam dupa liceu,ori la mama lui,ori la mama mea,ori in germania la un unchi,sa ne facem un viitor impreuna asta insemnand sa muncim amandoi si sa strangem niste banuti ca sa putem incepe o viata frumoasa.dar acum,daca e sa fiu insarcinata o sa mearga doar el pentru un an...cel mult 2 pentru ca nu vreau sa fiu intretinuta.sa speram ca o sa fim sanatosi si descurcareti.peste 10 ani ma vad intr-o familie frumoasa si linistita.
cristinuk@ spune:
v a cam luat gura pe dinainte
e doar un copil debusolat nu renuntza la scoala se poate si la sase luni gravida sa dai bacul (daca ai ramas insarcinata )
cunosc bine zona unde locuiesti oamenii si mentalitatile de acolo
nu te lasa influientata e bine ca ai gasit" o mama" in mama prietenului tau va urez succes si o viatza fericita impreuna
laurenta spune:
nas putea sa spun ca nu te inteleg.........adica esti tanara.....la 16 ani ai fc un avort....nu stiu sunt multe care nu se leaga......acum nu v-ati protejat....dar nici nu iei pastila de dupa(pe care eu tiam recomandat prima cred).....nu vrei copilu ba il vrei.dupa mine inca esti copil si sexul sal fc protejat!!!!!!!!ca de asta ai postat subiectu........nu?????????si sa fc un avort.....altul!!!!!!!!!!!
wow.......gandestete mai bine alta data ca chiar daca stai cu iubitul esti la liceu,parinti nu sunt l tine nici bunica etc,sa te intretii nu poti,iar iubiti sunt asa cum sunt.......si asa se fc avorturile in ziua de azi pe banda ..........cand era la indemana o pastila care sigur era mai buna decat tot ce ai insirat tu pe aici.....avort sau sarcina mai mult nedorita decat dorita...........
mcoca spune:
A zis cineva ca pilula de a doua zi e 70 de lei. Pai e scumpa rau. Asa ca planul e asta : asteptam sa vedem, ca poate nu-i nimic, ei acum de la un strop ...., da-o in colo de pastila nu dam banii de pomana. Si daca e sa fie, avortul la stat parca e gratis, nu?
Eu cred ca asta e rationamentu.
Vicky si Printzesone
Ramona2006 spune:
Pe mine m-a intristat si indurerat grozav ce a scris aici fata asta de 19 ani. Nu o condamn nici o clipa si nici nu am sa sar sa fac pe lupul moralist, ea este intra-adevar un copil debusolat, dintr-o familie destramata, in plus am inteles ca mama este prezenta prin absenta, lucrind in strainatate de cind fata avea 10 ani.
Eu una zic ca ceea ce a patit fata - avort la 16 ani, sex neprotejat la 19 nu este nici pe departe la fel de grav fata de cite bazaconii s-ar fi putut intimpla. Bine, nici un avort la 16 ani nu e floricele pe cimpii, insa ma gindesc la droguri, prostitutie etc. Asa-s eu, mai prapastioasa.
Nasol ca parintii trebuie sa ajunga sa-si abandoneze copii ca sa lucreze in strainatate...
Un sg lucru nu am inteles, unde stau ei de fapt?
Acum ca iola are 19 ani e OK, dar pina sa devina majora, legile ce spun, poate un copil minor sa locuiasca asa, cu un baiat, fara acordul parintilor?...nu stiu, sper ca povestea e adevarata si nu vreun scenariu apocaliptic, ptr ca sint citeva chestii care nu se leaga.
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
cristinuk@ spune:
tinutu de morala acu nu prea isi are locu
nu cunoasteti situatia ei nici ca nu se descurca material ,nici ca parintii( cu eventualul copil) nu o ajuta nici chiar ca e insarcinata
palmutele vin de la doamnele care la alte topicuri sustin libertatea femeii de a face avort
nu cunoastem circumstantele ei nici motivele
din cateva informatii pe care fata asta le a postat reiese asa
copila a fost lasata la bunica
mama ei nu a fost prezenta langa ea fizic sa o ajute cu un sfat cu o mangaiere la momentul X
cu bunica nu se intelege (cate dintre noi nu au povestit pe aci ca nu au o relatie buna cu mama lor sau ca nu si ar dori ca aceasta sa le cresca nepotii)
a zis ca nu face avort (nici asa nu e bine?) mai lipseste cavalerul luminii Maria number one cu sabia deasupra capului si ati rezolvat o
pastila de a doua zi ca tot trageti cu ea in sus si in jos trebuie luata cu analize si la recomandarea medicului nu sa o cumpere de la farmacie ca pe o bomboana de gat
chiar nu puteti sa va abtineti de la rautati????? chiar daca le ganditi nu trebuie sa le si scrieti doar suntem femei si mame ......
poate unii chiar de au internet nu stiu ce sa caute
am intanit femei de 30 de ani care faceau luna si avortu( da in secolul asta)
femei care nu stiau ce e aia o contractie(avocat) sau o epidurala ...
poate nu pe toti ne duce capul asa de bine ca pe altii
jumate de romanie raceste de la curent si de la vant de la o pala de aer si scriu pe forum deci au net si ar putea sa caute ca nu e asta cauza unei raceli
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cipcipcip
Mama ce puritane sinteti unele si ce va place sa judecati pe altii . Cu ce te face pe tine mai grozava faptul ca ti-ai inceput viata mai sexuala mai tirziu decit Iola_Iola?? Foarte bine ca fata a facut un avort decit sa nasca un copil nedorit sau sa-l abandoneze. Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
cipcipcip, care e problema ta ?
as fi putut sa-ti trantesc un raspuns pe masura mesajului tau, cu riscul de a-mi lua avertisment. dar pentru ca nu imi sta in fire atitudinea asta de maini in sold, o sa-ti explic pe indelete ce am vrut sa spun si tu nu ai inteles, spre deosebire de altii : am vrut doar sa subliniez faptul ca iola s-a grabit sa "arda" niste etape din dezvoltarea normala a oricarui adolescent. nu cred ca exista pe lumea asta o mama care sa-si doreasca pentru fiica ei sa inceapa viata sexuala de la o varsta frageda, sau sa ramana insarcinata la 16 ani.
tu ai o fetita de aproape 7 ani. cum ti-ar pica daca peste 9 ani vine la tine si-ti spune ca este insarcinata ?
tocmai de aceea am intrebat-o pe iola anumite chestii, pentru ca nu intelegeam cum a putut ajunge in situatia prezenta. acum, ca ne-a spus ca provine dintr-o familie destramata, ca mama e plecata la lucru in italia, ca nu a reusit sa se inteleaga cu bunica si s-a mutat in casa parintilor iubitului ei, am inteles ca nu a avut parte de prea mult ajutor si indrumare din partea parintilor si si-a pierdut un pic busola in viata. daca dorinta ei este sa aiba un copil la 19-20 de ani, sa-si intemeieze o familie, sa ramana poate cu studiile neterminate, e alegerea ei. ar trebui sa fie mai constienta de faptul ca nici in strainatate nu mai umbla cainii cu covrigi in coada, de multa vreme, si ca multi romani plecati sa munceasca s-au intors pentru ca nu mai sunt locuri de munca...iar aici, in tara, doar cu liceul terminat, cu greu poti gasi o slujba decenta, cu un salariu multumitor.
ancamak spune:
am predat 3 ani la liceu si am intalnit multi elevi foarte debusolati( parinti plecati, neintelegeri cu parintii, dorinta de un pic de libertate).
M-am apropiat de o eleva care la 17 ani a facut un avort, desi lua anticonceptionale.Dar nu stia ca nu isi vor face efectul daca lua in acelasi timp si antibiotice si mai este si foarte bolnava de inima.
Din pacate modul de comunicare cu cei din jur lasa de dorit.
Draga mea, cel mai bun mod de protectie este prezervativul. Urmarile administrarii anticonceptionalelor vor aparea mai tarziu.Cred ca ai inteles din mesajele primite ca nu poate exista o picatura.Mult succes