Un raspuns va rog!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui sabinne1988

nici nu stiu ce sa zic....citeam mai devreme si alte subiecte din DC si am ajuns la acel subiect unde multe ...se roaga fac tratamente...plang si mai apoi se incurajeaza aici una pe cealalata..pentru faptul ca nu pot avea copii, si altora li se pare o gluma a face o intrerupere..e ceva ''in plus de care merg sa scap''.... nu te condamn Iola, dar nici nu pot sa cred ca la 19 ani nu ai auzit de contraceptie..atata timp cat ai acces la internet, ...in prrimul rand trebuia s ate gandesti l a tine...prin ce ai sa treci daca este intradevar o sarcina..si mai apoi la puiutul de om la care renunti si e pacat k nu are nici o vina...

1. fata asta inca nu stie daca e insarcinata, foarte posibil sa nu fie
2. a spus ca daca ramane insarcinata, va pastra sarcina.

Citeste cu atentie inainte de a te apuca de bocit prunci ipotetici si a aruncat cu vorbe grele.

Laura25, nu te supara....dar eu nu vad in mesajul lui sabinne nici o vorba grea. A citit cat a citit si si-a spus parerea (valabila sau nu) pe un ton mai mult decat civilizat si bland. Nu inteleg atacul asta taios. Si-a spus si fata parerea.....de unde atata vigilenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iola_Iola

Andacos cand am fost la preot sa ma spovedesc mi.a zis ca nu ma poate impartasi.a zis ca nu.i pacat atata timp cat nu ne inselam si ramanem impreuna.i.am zis ca la un moment dat o sa mergem sa ne cununam religios si a zis ca ne asteapta.

Un raspuns mai adecvat vei gasi la subforumul cu religii!

Nu stiu ce religie ai tu,insa in crestinismul-ortodox sexul este interzis in afara casatoriei,"traiesti in pacat" daca nu exista taina cununiei!Nu stiu ce preot tzi-a spus asa ceva,uite chiar o asemenea "incurajare"n-am mai auzit pina acum!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Andacos cand am fost la preot sa ma spovedesc mi.a zis ca nu ma poate impartasi.a zis ca nu.i pacat atata timp cat nu ne inselam si ramanem impreuna.i.am zis ca la un moment dat o sa mergem sa ne cununam religios si a zis ca ne asteapta.

Nu stiu ce religie ai tu,insa in crestinismul-ortodox sexul este interzis in afara casatoriei,"traiesti in pacat" daca nu exista taina cununiei!Nu stiu ce preot tzi-a spus asa ceva,uite chiar o asemenea "incurajare"n-am mai auzit pina acum!

Dana

Offtopic, scuze, scuze!

Andacos crezi ca poti sa dai sfaturi mai intemeiate pe doctrina decat un preot? Crezi ca o cunosti pe fata asta mai bine decat o cunoaste preotul ei? Crezi ca stii ce e mai potrivit pentru ea decat preotul la care s-a dus? Crezi ca stii cum e mai bine sa sfatuiesti pe cineva (d.p.d.v. crestin ortodox sau neortodox) in asa fel incat sa nu se 'sminteasca'?
Crezi ca doctrina crestina se aplica cu un glont in cap? Crezi ca toti preotii dau de pamant cu pacatosii?
Eu cred ca nu stii (sigur) toate astea.
Primul sfat era mai mult decat suficient.
Hai sa nu ne mai dam mai catolici decat papa. Nu cred ca e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

asteptarile mi-au fost rasplatite

Prea des noi ne bucur#259;m de confortul unei opinii f#259;r#259; disconfortul cuget#259;rii. John F. Kennedy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Citat:

Citat:

Dana

Andacos crezi ca poti sa dai sfaturi mai intemeiate pe doctrina decat un preot? Crezi ca o cunosti pe fata asta mai bine decat o cunoaste preotul ei? Crezi ca stii ce e mai potrivit pentru ea decat preotul la care s-a dus?

Hai ca am ajuns sa o citesc si pe asta!

Credinta ortodoxa (ca si multe alte doctrine crestine, de altfel) nu e un costum de baie din poliester extreeem de elastic, asa incat sa incapa si pe o don'soara de 15 ani, si intins pe o doamna bine de 120 Kg. Nu tragem cu dintii de citate biblice pentru a ne mula trairea in pacat, pentru ca ni se pare noua si ne convine ca e comod asa si ca, dom'le, Christos e un tolerant, pentru ca a murit pe cruce pentru noi!
Maria, aici ai dat-o rau in bara.Si nu numai aici, avand in vedere povestirile tale anterioare, despre sfanta stare de traire in afara casatoriei.

p.s. Nu dau cu parul, nu ma intereseaza viata ta, insa aberatiile aplicate cu Biblia in mana si in gura ma indigneaza pana la...Dumnezeu si inapoi!
Mai bine ati lasa argumentele astea la o parte, decat sa le folositi ca scuze si pretexte, in numele tolerantei si a libertatii individului.

Mergi la inceput

Si pentru cei/cele care ma asteptau pe aici ca pe un mar copt:

Ma socheaza sa vad cat de religioase sunt unele dintre voi
Ma socheaza sa vad cat de multe stiti despre religie si regulile ei in general.
Ma socheaza cat de blande ati fost de la inceput cu Iola Iola.

Iola intreaba: Credeti ca pot fi insarcinata? Am avut un contact neprotejat.

Raspunsuri: Du-te si ia pastila. Ah, ai mai facut un avort!Ah, ai relatii sexuale cu prietenul tau! Ah, nu ai educatie sexuala! Ah, esti inconstienta! Ah, noi iti spunem de pasila, tu vrei sa pastrezi sarcina! Ah te-ai dus la preot, dar preotul e un bou, noi stim mai bine! Ah, nu vrei sa ne asculti sfaturile, du-te invartindu-te!

Iti spunem noi cum e viata, cum e bine, cum nu e bine. Iti spunem imediat cat de pacatoasa esti, cat de lipsita de atentie/constiinta/moralitate. Esti o inconstienta. Deschizi subiecte la cacialma. Ce vrei de la noi?

Pai cum ati ajuns fratilor la avort ? Cum ati ajuns voi sa o judecati pe fata asta? Cu ce drept? Cum ati ajuns la pacatele ei ? Si la pacatele mamei ei? Ca a pus o intrebare?

Pai dupa intrebare a spus ca nu vrea sa mai faca un avort. A zis ca nu vrea sa ia pastila. Ce e asa greu de inteles? Sau nu va convine? Sau stiti voi cum e mai bine pentru altii?

Bunica mea s-a maritat la 16 ani. Asa erau vremurile. Si a avut 5 copii. Si nu cred ca era inconstienta deloc. Ca i-a crescut si s-a comportat ca o mama adevarata. DA ! La 16 ani.
Iola are 19. La 19 esti major, poti sa votezi si sa faci ce vrei cu viata ta. Cunosc zeci de femei care au nascut primul copil la 17 sau 18 ani. Si n-au fost, doamnelor, inconstiente. Au crescut copii si acum au familii superbeee!
Ca la 19 ani nu ai experienta pe care o ai la 30 e adevarat. Dar nu scrie nicaieri ca e o nenorocire sa faci copii la 19. Nu scrie nicaieri ca esti inconstient si ca nu esti in stare sa faci lucruri.
Daca vine dintr-o familie destramata inseamna ca trebuie sa fie abstinenta? Sau sa foloseasca prezervative pana la 40 de ani? A spus fata! S-a intamplat. Mi se pare ca e foarte CLAR.

Daca la 3 luni o sa se hotarasca pentru un alt avort si o sa vina aici sa spuna ce o sa faceti? O sa sariti in sus ca n-ati fost ascultate acum? O sa sariti sa o judecati ca e inconstienta?
Vietile oamenilor cu decizii bune si rele se intampla INDEPENDENT de acest forum.

Iola, imi pare rau ca esti tratata asa si ca esti judecata atat de aspru. Nu te speria. Oamenii sunt speriati de propria lor istorie si de multe ori nu cred ca se poate intampla si altfel decat li s-a intamplat lor. Eu cred ca e bine sa iti faci acel test. Poate nici nu esti insarcinata. Si daca esti atunci ne vei spune si vom incerca sa te sprijinim sau sa te indrumam cu sfaturi. In functie de nevoile tale si de situatia in care esti/vei fi.

Dar cu un prieten fidel, cu o 'soacra' care te-a 'adoptat', cu un preot pe care il frecventezi, eu cred ca lucrurile stau bine in ceea ce te priveste. Ai toate sansele sa iei decizii corecte pe care sa nu le regreti pe viitor.

Asteptam si intrebarile de care ziceai si vesti

Fetelor, poate Iola mai are si alte intrebari. Linistiti-va si lasati-o sa le puna. Poate ii e mai de folos un raspuns la obiect decat judecata de apoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu propun sa mai scrieti - atat tu Maria cat si Iola-Iola dupa ce deveniti mame.

Maria, sincer, ai judecat cand ai spus de copii la 16,19 ani ??? Tu chiar ai judecat ce inseamna un copil ???

Iola-Iola, eu iti spun doar sa te gandesti la tine si la sanatatea ta. Am inteles ca daca acum esti insarcinata vei pastra copilul, ai sprijin si cumva va veti descurca.
Dar daca acum scapi, gandeste-te foarte bine in viitor si foloseste metode contraceptive. Este vorba, repet, de corpul tau si sanatatea ta.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

Ma socheaza sa vad cat de religioase sunt unele dintre voi
Ma socheaza sa vad cat de multe stiti despre religie si regulile ei in general.
Ma socheaza cat de blande ati fost de la inceput cu Iola Iola.

Asa socata cum esti, nu ai nevoie de o pauza!?...

Sfatul preotului are ceva admirabil in el, si anume ca nu a vrut sa-i impartaseasca.Cu alte cuvinte, nu i-a gasit vrednici.Si cu mai multe cuvinte, nu i-a gasit vrednici de Sfanta Impartasanie pentru ca (bingo!) e o relatie ...recunoscuta de biserica (,) ca fiind pacat. Si as mai aprecia la preot faptul ca ii asteapta sa se casatoreasca. Hmm, de ce oare?...

In ceea ce priveste religia si religiozitatea unora, informatia teoretica nu mantuieste pe nimeni, asa ca nu ai de ce sa fii socata. Fara Christos revelat, suntem cu totii o apa si-un pamant.
Inca o data, interferenta cu viata spirituala si pacatul a fost facuta de Iola insasi, care cauta un apanaj...autorizat pentru stilul ei de viata, desi eu bag mana-n foc ca preotul respectiv ( daca nu era beat sau exclus din BO) nu i-a spus ca e ok cum traiesc ei si ca, dpdv religios, NU E PACAT. O fi luat-o ...tastele pe dinainte pe Iola, cand a scris mesajul. Ca sa inchida cu ceva gura celor care ii pun oglinda-n fata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:

Citat:

Citat:

Dana

Andacos crezi ca poti sa dai sfaturi mai intemeiate pe doctrina decat un preot? Crezi ca o cunosti pe fata asta mai bine decat o cunoaste preotul ei? Crezi ca stii ce e mai potrivit pentru ea decat preotul la care s-a dus?

Hai ca am ajuns sa o citesc si pe asta!

Credinta ortodoxa (ca si multe alte doctrine crestine, de altfel) nu e un costum de baie din poliester extreeem de elastic, asa incat sa incapa si pe o don'soara de 15 ani, si intins pe o doamna bine de 120 Kg. Nu tragem cu dintii de citate biblice pentru a ne mula trairea in pacat, pentru ca ni se pare noua si ne convine ca e comod asa si ca, dom'le, Christos e un tolerant, pentru ca a murit pe cruce pentru noi!
Maria, aici ai dat-o rau in bara.Si nu numai aici, avand in vedere povestirile tale anterioare, despre sfanta stare de traire in afara casatoriei.

p.s. Nu dau cu parul, nu ma intereseaza viata ta, insa aberatiile aplicate cu Biblia in mana si in gura ma indigneaza pana la...Dumnezeu si inapoi!
Mai bine ati lasa argumentele astea la o parte, decat sa le folositi ca scuze si pretexte, in numele tolerantei si a libertatii individului.

N-am aberat nimic nicaieri. In primul rand este mai mult decat C L A R ca sexul in afara casatoriei este un pacat. Nu este crestineste sa 'stai' cu cineva. Ce fac eu NU este crestineste. Ce fac eu (si multi altii) NU este un exemplu de urmat (crestineste vorbind).
Am intalnit preoti carora le-am spus ca mint. Si stii ce? Unul m-a dat pe usa afara. "Mi-a spus: Pacatoaso!!! Iesi afara de aici!" Aveam 15 sau 16 ani. Pana la 20 si nici n-am mai calcat prin Biserica si nici nu vroiam sa aud de preoti si de reguli. Mi-era si frica si scarba si lehamite. Mi-am zis ca niciodata n-o sa fiu perfecta si decat sa ma dea cineva pe usa afara, mai bine stau in treaba mea.
Pana intr-o zi cand mi-am revenit. Acel preot era de fapt calugar. Nu era duhovnicul meu. Calugarii sunt mult mai duri, mult mai aspri. Nu ingaduie tot felul de lucruri. Sunt transanti. Ori la bal, ori la spital.
Un duhovnic care te cunoaste stie cum sa te ia cu binisorul. Stie sa nu te sperie, sa nu te indeparteze.
Daca preotul lui Iola i-ar fi spus: Nesimtito! Iesi afara ca preacurvesti si nu respecti regulile bisericii, mai mult ca sigur ar fi indepartat-o. Ori preotul i-a spus ca o asteapta la cununie. Adica i-a aratat ca Hristos are rabdare cu fiecare. I-a aratat ca are timp sa indrepte situatia. Fara sa o sperie, fara sa o jigneasca.
A vorbit cu ea pe masura intelegerii ei si pe masura puterilor ei. Si-a dat seama ca nu poate sa schimbe registrul cu 180 de grade. Si-a dat seama ca daca ar fi dur cu ea mai mult rau i-ar face. Cine stie? Poate ar mai face 20 de avorturi? Poate ar schimba 50 de parteneri. Cate si mai cate? Te poti astepta la multe de la un om ranit si singur, de la o fiinta care nu are sprijinul mamei si traieste printre straini.
Asadar eu nu bat trambita ca legile crestine sunt mulabile. Nu spun asa ceva, pentru ca e o nerozie. Avortul e pacat, preacurvia e pacat, fumatul si inselatul sunt pacate, s.a.m.d.
Dar cateodata e mai bine sa iei pe cineva cu binisorul si sa il aduci treptat la lumina, decat sa ii bagi lanterna in ochi si sa-l orbesti.
I-a spus nu va inselati unul pe altul. Si apoi va astept la cununie. Adica faceti pasi mici, dupa puterile voastre.
Ar fi fost mai bine sa ii zica ca e o pacatoasa incurabila? Ca e pacat, pacat, pacat si ca n-are nici o sansa? Eu cred ca ar fi fost mult mai rau.
Ca un doctor. Unii aplica tratamente soc, altii tratamente mai blande si mai de durata. Unele boli se vindeca, altele nu. Unele se amelioreaza, altele se agraveaza.
E aproape acelasi lucru.

Vreau doar sa spun ca abordarea acelui preot mi se pare mult mai valoroasa decat comentariile de aici. Ajuta mai mult sa fi bland si rabdator decat sa tai in carne vie. Sigur, ca cele care ii spun "pacatoaso" Iolei nu au nici o responsabilitate fata de ea si de sufletul ei. Zic ca sa zica si sa se simta mai bine. dar duhovnicul ei o cunoaste si si-a asumat o responsabilitate fata de ea.

Si cred ca stii ca se spune (crestineste)" Da-ti fiecaruia dupa puterile lui" Asta nu reprezinta elasticitatea crestinismului. Reprezinta un drum. Pentru unii e mai usor, pentru altii mai anevoios.
Un ultim exemplu: Un copil de 10 ani nu poate sa care o cutie la fel de grea ca un barbat zdravan de 30. Fiecare dobandeste ceva, dar dupa puterile si intelegerea lui. Nu cu pistolul la tampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Pfai! Iar are Maria scuipat la furca.

Marie, unde scrie ca fumatul e pacat?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput