Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***393***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Ina, pai cum ai reinoit stocul de Durex??? Eu abia asteptam vesti despre bb2! Ai vazut burtoiul Olgai ce frumos este?

Novus, la intalneala asta venim daca putem. Nu trebuie schimbate date pentru noi si nici nu avem preferinte, numai ca avem de luat o gramada de factori in calcul si sa vedem cum o sa jonglam cu ei.

Tufete, azi ce gatiti? Dati-mi niste idei, ca ne scaldam intr-o banalitate culinara care ne plictisseste (dar nu ne opreste din mancat).

Pai am fost extrem de dezamagita ca nu a fost cind AM SIMTIT eu ca e ; si stii ca eu ma ghidez dupa "nu-ti fa iluzii, ca sa nu ai deziluzii", asa ca...
La urma, urmei si Ian a aparut ca un miracol

DAU LAPTOPUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Eu pentru astazi am supa de peste cu crutoane (preferata copiilor) si musaca de vinete, iar diseara cred ca o sa fac paste cu un sos care sa contina busuioc proaspat (am primit niste ghivece cu busuioc, menta si o chestei aromatica neidentificata).
Maine o supa si niste somon cu orez si legume sau piept de pui cu sos de soia si..nu imi mai fac alte planuri, ca de-om ajunge la Muzeul jucariilor (avem biletele luate), s-ar putea sa mancam ceva de seara pe acolo sau sa fac ceva rapid cand ne intoarcem.

A..si mai am placinte cu ciuperci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro

Ana- Felicitari lui Andrei! Le merita.
Si o sa-ti spun si de ce.
La noi in casa sunt litere si cifre peste tot. Silabisirea, cititul , numaratul sunt subiecte zilnice, fiindca la nivelul asta e Alex si toti prietenii lui, asa ca e normal ca Anastasia sa-i copieze sa se duca la peretele cu alfabetul sa cante si ea, cum ii vede pe ei ca fac.
Andrei nu are frati mai mari, pe care sa-i imite, asa ca ii oferim ploaia de pupicuri aferenta.
Cred totusi ca activitatile tale cu ucenicii reprezinta un ex pozitiv si un motor spre studiosenie.

ana

alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009)

Pe mine m-a uimit nu silabisirea cuvantului si citirea lui, fiindca astea le-am observat de-o vreme, ci faptul ca a format el cuvantul, asezand literele alea si apoi l-a citit. Probabil ca ai dreptate in legatura cu ucenicii, fiindca, daca ma vede ca eu scriu cu copiii, vrea si el sa scrie (bine, niste mazgalituri) si, probabil, tot de aceea, il tenteaza si cititul. Plus ca eu seara inainte de culcare citesc ceva, iar el ma imita, isi ia si el o carte - musai fara ilustratii si cu scris "mult, mult" - si se instaleaza tacticos la citit.

Mergi la inceput

Numaratul il "duce" pana la treizeci, dar asta vine de la distractiile lui cu tanti, fiindca merg pe afara si numara tot ce prind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Acum vre-un an a fost la stiri un reportaj cu o fata, care a fost mare "subiect" al anilor 70. La 2 ani citea cursiv si numara. Mama ei se ocupa f mult de ea si de bebeu ii tot aratase litere si cifre, pentru ca o vazuse interesata.
In sf, acum era o persoana normala, cu un serviciu obisnuit(parca in informatica), care terminase printre primii o fac X, dar nu se putea spune ca fusese un "geniu".
Era f la locul ei si spunea ca ea crede ca i-a fost folositor invatatul asta devreme, in sensul ca l-a vazut ca un exercitiu de memorie si ac dezvoltarea atentiei, a vitezei de reactie.....

Oricum, Andrei, isi merita cu prisosinta pupicii si il tinem sub observatie.

La capitolul numarat, eu am observat la Alex progrese si regrese.
Cand il interesa si pasiona progresa uimitor. Cand il apuca dragoste de alte activitati, te trezeai cu el, care numara pana la 20 (ex aleatoriu) si ca dupa 2 sapt de pauza, iti numara doar pana la 10 uitand mereu de cifra 7. Dupa 2, 3 repetari iarasi isi reamintea numaratoarea pana la 20...
Asa ciclic mi s-au parut mie ca s-au derulat achizitiile atata timp cat le-a memorat.
Declicul s-a produs, cand a inteles logic cum se formeaza numerele...Ca cifrele de la zero la 9 se repeta si in fata lor ai alte cifre care se repeta de la 1 la 9 ....

Mergi la inceput

Andiaroro,eu nici nu cred ca lucrurile astea ar trebui luate ca semn de genialitate, cred doar ca sunt niste indicatori in privinta lucrurilor care ii plac si-l pasioneaza. Sincer, eu intotdeauna am detestat ideea de a-l invata sa citeasca inainte de vreme si de a-i turna tot felul de cunostinte in cap pentru a-l face sa-si depaseasca varsta. Oricum, ce am observat eu la copiii de varsta asta este ca absolut toti exceleaza la ceva, ideea fiind ca nu intotdeauna aceasta inclinatie este descoperita de parinti. Unii au un simt al tehnicii care te lasa cu gura cascata -inteleg instantaneu mecanismul de functionare al diverselor aparate etc., altii au un nemaipomenit simt al culorii, altii au un ritm iesit din comun, altii au un simt al limbii, al cuvintelor de o mare subtilitate etc. Cred ca ar fi bine sa descoperim ca parinti inclinatiile astea dintr-un motiv foarte simplu: am sti mai bine ce jucarii si activitati le plac mai mult. A da amploare unei asemenea inclinatii si a face din copil "un caz" mi se pare o tampenie ce risca sa-i "inghita" copilaria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

La noi nu zilnic, dar din cand in cand (o data sau de doua ori pe saptamana) suna telefonul undeva intre 5 si 6 dimineata. Suna o data, apoi se opreste. Sotz crede ca e vecina de jos. Eu cred ca e vreo atingere/setare proasta din telefonul nostru, fiindca noi avem caller ID si ar trebui sa imi apara numarul apelantului.

Cat despre dilema ochelaristica, io am 2 variante:
- cu rame groase, cum ii ai acum, sunt cool Poti sa mai variezi culorile, io as alege ori un mov intens, ori un visiniu puternic.
- cu rame... deloc daca nu iti place cum iti sta cu ochelari. Cam asa am io acum, cu rama numai sus, intr-o culoare discreta, aproape de culoarea pielii, de la distanta nici n-ai zice ca port ochelari.

N-am inteles ce nu iti place la ochelari (de ce trecusesi la lentile): nu iti place sa ii simti pe fata sau nu iti place cum iti sta cu dansii?

... cand o sa fiu bogata bogata o sa imi fac 10 perechi de ochelari, cu rame de diferite culori, sa ii pot asorta la pantofi

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Olario. Io am zis ca azi vai, ce mult o sa dorm, da' pe la 8 cineva batea covoare in zapada (bine, de vreo saptamana, in FIECARE dimineata in jurul orei 5 cineva bubuie/bocane, cum sa explic, executa o serie de lovituri zgomotoase si enervante, care dureaza intre 1 minut si 3 minute dar pe mine ma aduc la disperare, ma trezesc si holband ochii cat farfurioarele de cavea ma tot gandesc cum poate fi cineva asa de nesimtit sa bubuie la ora aia si nu sporadic, ca are ceva urgent, ci zilnic. Si apoi imi torturez mintea sa identific zgomotul, ce e? Bate snitele zilnic la ora 5? In fiecare zi la ora 5 are de batut cuie? Si uite asa se duce somnul meu!!

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

...si totusi, ce s-a intamplat cu Gianina?

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

NOVUSELU, nu ne-am reintregit fiindca musiu iar a inceput sa behaie, dupa cateva zile in care parea ca e mai bine. Io acum am niste treaba, dar ma bate un gand marsav sa-mi iau 2 saptamani de concediu, ca sa il mai bibilesc si pe pitic. Nu pot sa imi pun planul in aplicare ca saptamana viitoare am examen (amu le coc subiectele...), joi, taman cand s-a anuntat vijelie Piticul e inca la ai mei, si bine face, ca la mine in casa/in cartier se intampla diverse: se opreste caldura, cade curentul, cade netul... Joi si vineri am fost ca in bancul ala cu „aici n-avem branza, dincolo n-au carne”. Dar azi ma duc la el si as vrea sa stau peste noapte cu dansul

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Buna dimineata!As vota si eu pentru un weekend, dar nu ma mai crede nimeni acum, patesc ca lupul Ilinca, si eu tb sa imi fac ochelari. Mi-am dat seama de asta cand a venit Eva la mine maraita ca are o bubita la degetel. Cand m-am uitat, nu mi s-a focalizat privirea pe deget. Eu de fapt cu un ochi vad perfect, iar cu celalalt in ceata . Problema e ca ceata e tot mai densa, asa ca imi fac si eu programare la oftalmo. Ochelari am, dar cred ca deja sunt depasiti, nu i-am purtat de ani buni si nu mai vad grozav cu ei. Iata-ma cu ochelari, tineti cont ca fotografiile sunt facute de Eva, aseara Ilinca, eu voi opta pentru niste rame aproape invizibile, pentru ca eu nu am nimic de transmis prin intermediul ochelarilor, mie imi place sa pun accent pe machiajul ochilor si nu vreau sa ma ascund in spatele lor. Cred, de fapt ca voi incerca (din nou) sa port lentile de contact. In cazul meu, in care un ochi e perfect sanatos, sunt recomandate chiar, doar ca nu am reusit sa ma adaptez la pus/scos.

Mergi la inceput