Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (27)
Raspunsuri - Pagina 12
aever spune:
Diana, ne-ai dat niste vesti minunate. In primul rand ma refer la cea legata de lichid, dar si de faptul ca tratamentului ii ia mai mult timp sa-si faca efectul la el. Inseamna ca nu e nimic de speriat ca inca nu s-a reglat, o sa se regleze pulsul curand cand o sa-si faca si tratamentul efectul. Si eu sunt convinsa ca daca se vor regla bataile inimii acum o sa fie ok si dupa ce se naste. Eu cred ca stiinta nu a avansat in asa hal incat sa inteleaga misterul vietii si al creatiei asa ca eu sunt sigura ca in burtica se intampla cele mai mari miracole si bebe Mircea o sa beneficieze de reparatii in burtica. Aia cu intreruperea de sarcina e o tampenie, ei nu stiu ca dupa 24 saptamani legea considera pruncucidere orice avort, indiferent de motiv? Poate se gandeau sa-l scoata mai repede, dar eu zic ca cu cat sta mai mult inauntru cu atat e mai bine pentru el si inimioara. Va pup pe amandoi cu drag!
Ella, imi pare tare rau ca bebe vrea sa vina mai repede. Nu te impacienta, stiu ca un cerclaj nu se mai face acum ca e riscant, insa se mai poate intarzia momentul cu repausul la pat. Pe de alta parte e bine ca s-a aflat ca bebe va veni mai repede pentru ca se pot incepe pregatirile pentru ca el sa aiba cele mai mari sanse. Stiu ca ai fi vrut sa stea mult si bine inauntru, sa creasca mare si voinic, insa acum trebuie pregatit terenul pentru venirea lui. Poate n-ar fi rau sa stai un pic prin spital sa monitorizeze colul si daca e iminenta nasterea prematura sa vezi cand incepeti cortizonul pentru plamanii lui. Daca iei situatia asa cum e si te axezi numai pe ce poti face de acum incolo o sa il ajuti insutit. De la 24 saptamani de sarcina orice copil poate supravietui afara si sa ajunga voinic, voios si sanatos, insa trebuie pregatita un pic venirea lui ca sa ii creasca sansele si va avea la inceput nevoie de ingrijiri mai speciale ca sa se adapteze la exterior. Stiu ca ai zis ca nu mai intri ca esti suparata, sper totusi sa vezi mesajul meu si sa te imbarbatezi ca sa poti face ce e mai bine pentru copilul tau. Mult curaj si liniste sufleteasca iti doresc!
Multumesc fetelor pentru aprecierile de pe facebook! O sa tin cont de sfaturile voastre, deci pana la urma am luat degeaba jupa aia.:)) As putea incerca sa scot chiar crinolina si sa o inlocuiesc cu jupa, ar fi chiar si mai putin umflata rochita. Pot sa incerc si asa. Pana la urma ieri n-am fost cu rochita cu flori la botez, mi-ar fi fost prea frig. Mi-am luat sarafanul cel bej, desi nu se vede burtica evident ca toata lumea s-a prins din prima ca-s gravida. La cat de larga e rochita aia...plus ca ma cunosteau dinainte destul de bine si au vazut ca m-am "implinit". Poate daca veneam cu rochita cu flori nu observau. Nu conteaza, a fost ok. Au fost foarte multi copii mici, majoritatea baietei. Si desi cred ca o sa ma descurc bine cu bebe am avut un moment cand vazand un bebe cu mamica lui m-a apucat grija. Ziceati pe aici de instinctul matern. Parca este si nu prea, ma simt un pic altfel fata de copii, simt ca imi doresc enorm ca puiul meu sa fie bine, sa fie sanatos, sa fie fericit si ma gandesc ca asta e iubire. Insa uneori ma intreb daca il iubesc pentru ca nu am sentimentul ala de topire, nu imi vine sa vorbesc cu el prin burtica, nu prea ii raspund cand loveste, nu-mi raspunde cand tin mana pe burtica(doar o data a facut asta). Cred ca e complex sentimentul matern si probabil ca ne-am imaginat ca o sa fie intr-un anume fel si acum nu-l recunosc asa cum mi l-am imaginat. Incerc sa nu fiu prea dura cu mine si sa accept ca instinctul asta matern nu e un fel de totul sau nimic activat brusc si total odata cu prima lovitura din burtica. Mai zicea aici o mamica, nu mai stiu care, ca nu e ca si cum apesi butonul si gata. Ca vine de la sine si se formeaza in timp. Nu ma ingrijorez foarte tare nici ca am framantari si griji de-astea, uneori ma gandesc ca simplul fapt ca imi pun asemenea probleme demonstreaza ca imi pasa, ca imi iubesc copilul si ca o sa fac tot ce-mi sta in putere sa-l protejez si sa-l ajut sa se dezvolte. Vad ca si voi va puneti tot felul de intrebari despre asta, in special cele la prima sarcina. Probabil toate schimbarile astea, inclusiv emotionale sunt normale.
Azi sunt ceva mai optimista, vad ca am reusit un pic sa ma detasez de grijile mele si sa ma privesc asa mai de la distanta, sa privesc mai cu detasare si cam asta e concluzia la care am ajuns: totul e bine, totul e in grafic, e normal chiar sa avem diverse griji pe diverse teme, nu am luat-o razna si nici n-o sa o luam, totul face parte din minunata calatorie a sarcinii. Chiar daca toata lumea spune ca sarcina e cea mai frumoasa perioada si se creaza impresia ca trebuie sa fii non-stop fericita si eventual cu un zambet tamp pe fata, cred ca ingrijorarea sau chiar intristarea sunt si ele aspecte normale ale acestei perioade.
Sa aveti o zi vesela!
Andreea, 21+ cu BebeLUnu
aever spune:
Pana am scris eu romanul Diana ne anuntase ca mai e lichid in burtica la Mirciulica. Eu tot zic ca o sa fie bine si o sa scape el si de lichid.
Andreea, 21+ cu BebeLUnu
diana85 spune:
Shosho, am uitat sa va urez insanatosire cat mai grabnica . Ma bucur ca deja sunteti mai bine.
Anitta, arunca si la mine vreo doua gogosi, te rog . Ca astazi m-am cantarit dupa o luna si cu mare bucurie am observat ca am pus doar 1,4 kg. Tare teama imi era, pentru ca ultima daca cand ma cantarisem la interval de o luna pusesem 5 kg!!! Ok, fusese Craciunul, dar... totusi!
Virginia, de la tine as vrea zapaaaada. Eu ador zapada, nu ma deranjeaza niciodata, oricata e, oricand e - ca trebuie sa ma deplasez, sa conduc, nu conteaza. Let it snow! Dar se pare ca ma ocoleste mereu. Cat am stat la Geneva nu a nins nici un fulg. In schimb cat am mers in Romania a nins la Geneva... in Ro...prea putin. Apoi m-am intors la Geneva si au sosit ninsorile in Ro. Ca apoi sa vin la Lyon unde zici ca vin Pastele, cand la Geneva ninge de rupe... Asa ca, toate care v-ati saturat de zapada, trimiteti-o incoace!
Elly, ne gandim la voi si speram sa va intoarceti mai optimisti si mai necontractati si mai neintepaciosi .
Diana 26+ cu Mirciulica
tigruta spune:
Heloo burtici..
Va multumesc din suflet tuturor pt urari si va servesc cu tiramisu cu limoncelo ca va ia de cap si un rose
Am de recuperat ceva pagini, pur si simplu sunt atat de obosita ca as sta numai in pat, asa ca atunci cand Luca doarme incerc si eu sa ma odihnesc cat pot..dar trebuie sa primesc router cat de curand..am citit mai mult pe diagonala..
Am avut musafiri de dimineata si urmeaza mai pe seara o serie..
Diana sa stii ca ma gandesc la voi, iti doresc multa putere si ma rog sa fie bine.
Ella tu il si simteai jos pe bebe?? ca eu inca il simt si jos dar e si mai sus in laterale depinde..stai cumintica in pat si bebe va sta la caldurica..
Am sa pun si eu poze cu burtica, poate reusesc cumva azi sa ma pozez
Poate mai revin mai tarziu, ca tre sa fug sa cumpar paine, am ramas fara si se trezesc baietii si apoi ma plang de foame..
Pupici..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 26+
felicityhope spune:
Tigruta( elena) la multi ani.Sa fii fericita si iubita,sa traiesti cu zimbetul pe buze alaturi de cei dragi tie.
Ella- ca toate sa se indrepte spre un final fericit.
Anitta daca tot ti-ai luat concediu,nu donezi si din energie?Ca eu am curatat jumatate de camara ieri si mi-am last jumatatea cealalta pt o alta zi,de zici ca e casa poporului 4 rafturi :)
Vad ca si voi va plingeti de BH. La mine sunt din ce in ce mai dese.Chiar si noaptea ma trezesc pt ca ... le simt.Si de la stress(servici)ajung pe la o joi/vineri cu dureri de burtica,burta pietroi,etc.Nu prea imi place asta.Iar de concediu nici nu incape vorba.
Si ca veni vorba de servici:
-regula la servici:daca trimiti un raspuns in scris via regular mail,scrisoarea nu pleaca de la biroul tau pina nu e sigilata(chiar daca avem mail room si toate alea)So, ma ridic,ma duc sa imi iau ceva plicuri sa trimit citeva scrisorele,ajung inapoi la mine la birou,pun scrisorile in plicuri,iau stick-erul de lipit si tacticoasa incep sa lipesc.Una,doua scrisori pina cind a venit neuronul gravidos acasa si am observat ca lipeam plicurile goale care imi ramasesera.Cele cu scrisori in ele, isi asteptau rindul :)
-aceeasi zi, seara (aici am fost martor nu protagonist).Eram la un departament de motherhood,alaturi era un raft cu tzitzari( sutiene),colorate,sprintare (de obicei aici raionul pt gravide in unele magazine il pun linga intimate apparel).Era o mamicuta la vreo 30 de anisori precedata de tatic care impingea la un carut.So ea :" Nu gasesc marimea mea! astea sunt prea mici".El(incintat de formele si culorile di fata ochilor)"Stai sa ma uit si eu.Ce marime iti trebuie?D?".Dupa o secunda de pauza ea raspunde "nuuu, am nevoie de C"(nu ma pricep sa traduc marimile dar D>C).El(sec,cu un ton a la Horatiu Malaiele)"oh,it went down..!?" Tacere totala,gravidoasa de mine eram cu capul intre niste tricouri si imi miscam deja falcile sa nu busesc in ris.Tonul lui,felul in care necontrolat si total surpins a raspuns,a spus tot.Pauza...silentium si ea raspunde "is that an issue?" ..la care el automat,o voce mincinoasa si imploratoare in acelasi timp:No,no issue!".
Nu am tras cu urechea,promit.Doar s-a intimplat sa asist la un momnet de cuplu, post gravidos.Nu numai ca m-a amuzat teribil,dar mi-a fost mila de bietul barbat.Si mi s-a facut mila de Urs gindindu-ma ca dezamagirea lui va fi si mai mare.(Natura nu a fost darnica cu mine)
25+ Alexander Matthew
felicityhope spune:
Imi intra un add mereu,ma sicie rau tare,nici nu pot scrie
27+ Alexander Matthew
BelissimaEva spune:
Tigruta,
O zi minunata iti urez draga mea, La multi ani fericiti, impliniti cu multeeeeee bucurii si multa multa iubire din partea celor dragi!
Sa stii ca tiramisu visez de ceva vreme dar maine voi iesi sa imi cumpar ingredientele necesare si voi face o tava mareee
Ella, stii programul de gala : in pat repaos TOTAL , cu perna sub fund, iar colul TREBUIE sa se inchida!
Ellyshor, te asteptam cu bine acasa, cu un col frumos, inchis, nedureros
cu Dorian 24 weeks +
Mmamita spune:
Salutare burticute!
Diana, sincer nu am cuvinte in legatura cu ceea ce ti s-a transmis de la Mures, prefer sa ma fac ca n-am auzit. In continuare te asteptam cu vesti (BUNE!), intre timp continua cu calmul si optimismul!
Tigruta, la muuuuulti muuulti ani, sa fii super fericita - ii musai, ca doar esti printesa casei!
Ella, imi pare rau pt problema ta, sincer asta e una dintre marile mele temeri...De citit am citit insa si eu de cazuri care au dus sarcina pana in sapt 40 chiar, cu colul sters!, dar clr cu repaos total! Bafta maxima!
Maine dimineata mergem la morfofetala, Doamne ajuta..revin cu vesti!
Pupicei!
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... in luna a 6a (21+) :)
Deea_Deeutza spune:
Buna seara vorbaretelor!
La multi ani draga Tigruta , multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi tie!
Mmamita bafta la eco, sa ne aduci cele mai bune vesti
Ella imi pare rau sa vad ca treci prin stresul asta, dar poate functioneaza si la tine tot ce ti-au spus fetele. Cat ai avut colul la ultimul control? A verificat daca este inchis? Ai avut ceva simptome?
Nu te inchide in tine si intra si vorbeste cu noi, cat o sa poti tu de rarut ca sa nu te obosesti, dar o sa vezi ca te descarci si mai stim si noi despre tine! Curaj mamico
Diana ma gandesc la voi si fii increzatoare ca Dumnezeu sigur va are in grija! Sa ne tii in continuare la 220!!!
Eu behai in continuare de cred ca am facut si febra musculara la burta si ma gandesc ca poate nici bebe nu se odihneste din cauza mea. Sper sa treaca cat mai curand.
Oare am voie sirop de patlagina?
Marti am si eu morfofetala la Iosup si mi-e teama de lesin. Acum aflu daca translucenta nucala mare inseamna ceva la inimioara sau nu. Ma iau palpitatiile numai cand ma gandesc. Sper sa ne ajute Dumnezeu sa fie grasunelul nostru bine.
Apropo, a mai facut cineva morfofetala la Iosup?
Deea 21+ cu dolofanel
elena_gd spune:
Deea imi pare rau sa aud ca inca te chinuie raceala. Siropul de patlagina se poate lua in sarcina, uite aici ce scrie in prospect:
"Sarcina si alaptarea: In conditiile administrarii corecte, produsul poate fi utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii."
Trebuie sa bei si f multe lichide caldute ca sa se fluidizeze si elimine secretiile. Poti sa incerci pentru tuse si sa fierbi o ceapa scazut si sa mai iei cate o lingura, nu stiu exact doza.
Cu morfofetala...si eu stau ca pe ghimpi, ce e drept insa e ca am cam uitat de valoarea aia marisoara de la translucenta nucala. Eu am pe 13 prima eco si pe 17 una speciala pentru inimioara lui bebster. O sa fie totul bine si la noi!
Ai grija de tine, sa te faci bine pentru bebelusul tau!
Elena 21+ poate cu