Limitare legala a CONTR. CU TIMP PARTIAL ?
Aveti cunostinta daca exista o prevedere legala actuala care sa limiteze contractele de munca cu timp partial ?
De exemplu un angajat are un contract de munca pentru functia de baza cu 8 ore/zi si alte 8 (!!! ) contracte de munca cu timp limitat de 2 ore/zi, in total teoretic totalizeaza 24 ore de munca pe zi . Este legal ?? Daca nu, va rog sa-mi precizati prevederea legala si articolul respectiv.
Exista vreo limitare legala si pentru contractele cu timp partial in cadrul aceluiasi trust/grup de firme ?
Multumesc pentru raspunsuri !
Raspunsuri
marius spune:
Da este limitat. Baza legala Codul Muncii art. 114
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
manuelacrina spune:
Marius, multumesc pentru referinta.
In Codul Muncii (am varianta 2011) la art. 114 scrie ca durata normala de lucru este limitata la 48 de ore pe saptamana, DAR nu precizeaza daca se refera la functia de baza.
In continuare precizeaza obligatiile si sanctiunile angajatorului daca nu respecta aceasta limitare.
In interpretarea mea cred ca se refera numai la functia de baza ... astfel, daca o persoana are 10 contracte de munca cu timp partial care impreuna depasesc 48 ore/saptamana, cine este responsabil si cine este sanctionat pentru aceasta depasire a limitei de 48 ore/sapt. ?? fiecare din cei 10 angajatori ? angajatul ?
... de cele mai multe ori un angajator care intocmeste un contr. de munca cu timp partial nu este instiintat decat de jobul unde angajatul are functia de baza. Daca ar fi informat si de toate joburile cu timp partial ale angajatului, este obligatia lui sa renunte la angajat pentru a nu-i depasi 48 ore/saptamana conform Codului Muncii art. 114 ??? ... asta nu-mi este clar deloc.
marius spune:
Orice angajator prin IRU are obligatia de a solicita angajatului daca mai lucreaza si cat anume. In cazul in care nr de ore prestate de angajat prejudiciaza interesul angajatorului nou acesta va trebui sa ia o decizie ori mentine angajatul iar acesta este obligat sa renunte de asa amaniera incat sa se incadreze in limitele legii ori renunta laa acel angajat ori ignora si se face ca nu stie. In acest caz este responsabilitatea unilaterala a angajatului.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa