asigurare medicala pt calatorie
Raspunsuri - Pagina 2
aschiutza spune:
Michelle, intreba fetele de la ajutoare umanitare, de exemplu aici se discuta (chit ca pt Germania, dar macar e o experienta, nu?) http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169295&whichpage=34 .Andreea_AS poate te poate ajuta cu cea informatii. Stiu ca si pe la diaspora, cel putin la subiectul fetelor din Germania s-a discutat, tot pt parinti veniti in vizita, poti sa intrebi si acolo.
Edip spune:
michelle, in canada te poti duce la o banca sau firma de asigurari si iti dau ei pe perioada cat sta in canada. incearca sa vorbesti in usa cu firma ta de asigurari... e putin mai scump, ceva de genul $30 pe zi dar cred ca merita ca sa dormi linistita. avand o asigurare de aici nu ai probleme la nici un spital si acopera 100% totul. poate exista aceeasi posibilitate si in usa. nu te mai complici cu cei din ro si totul se desfasoara local in caz de ceva ceea ce pentru mine e un mare plus.
Sabina spune:
in Ro, ca sa iti scoti ecardul ala valabil 6 luni, umbli pe la un morman de cozi si eu sincer nu ma vad. E ceva asa ca in procesul de Kafka :D
si tot aia iti asigura la o adica, in sensul ca doar daca rupi piciorul sau apendicita, chestii d-astea neprevazute. Nu boli cronice.
pt Europa e mai iefin decat pt State, eu plateam ceva de genu pana in 30 de lei 10 zile
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
delsim spune:
Exista astfel de asigurari, pretul se calculeaza in functie de durata calatoriei.Dar sa mearga la firmele mari de asigurari gen Generali, Axa, Grupama, Alianztiriac, BCR asigurari, Grawe
rall spune:
Eu folosesc intotdeauna generalitravel.ro (pt. Canada) insa cred ca si aici e tot pt. $30.000 maxim.
CorinaDani spune:
michelle, incearca la generali asigurari, insa documenteaza-te bine, pune-le toate intrebarile, sa fii sigura ca polita de asigurare acopera ceea ce doresti tu.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Edip michelle, in canada te poti duce la o banca sau firma de asigurari si iti dau ei pe perioada cat sta in canada. incearca sa vorbesti in usa cu firma ta de asigurari... e putin mai scump, ceva de genul $30 pe zi dar cred ca merita ca sa dormi linistita. avand o asigurare de aici nu ai probleme la nici un spital si acopera 100% totul. poate exista aceeasi posibilitate si in usa. nu te mai complici cu cei din ro si totul se desfasoara local in caz de ceva ceea ce pentru mine e un mare plus. |
Eu asa cred ca as face. Da-i cam scump, mai...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
belleane spune:
Eu am avut o asigurare normala de calatorie si atunci cand am avut o problema mi s-au decontat cheltuielile:consultatii,medicamente integral. Doar ca i-am sunat in momentul aparitiei problemei de sanatate si mi-au explicat ce anume aveam nevoie de la medici, farmacii pentru a fi decontate. Este vorba de scrisori medicale parafate, bonuri fiscale, etichete ale medicamentelor. Eu am avut un incident de acest gen in Europa.
Cardul european de sanatate nu stiu daca are valabilitate in alta parte decat in Europa.
papanash spune:
Cardul european de sanatate este valabil doar la clinicile de stat si e foarte putin probabil ca in cazul in care intervine o urgenta sa ai timp si informatii pentru a ajunge la o clinica de stat, dealtfel sunt foarte putine in Comunitate.
Asigurarea privata de calatorie in strainatate functioneaza in 2 feluri, ori decontare directa ori decontare la intoarcerea in tara, prin deschiderea dosarului de dauna. Este foarte ieftina comparativ cu costurile unui simplu consult medical, nepunand in calcul apoi si costul medicamentelor. Ea functioneaza, repet, nu e un moft. Ca si la celelalte tipuri de asigurari, important este unde inchei astfel de asigurare, sunt unele care tergiverseaza luni sau chiar ani despagubirea. Alegeti o firma mare, care are reasigurare in spate.
Un lucru foarte important este acela ca nici o societate de asigurari nu acopera boli preexistente (de aceea se completeaza un mic chestionar medical-pe proprie raspundere) ci numai evenimentele survenite pe parcursul calatoriei (care poate dura de la 2 zile la un an). Intr-adevar, toate acopera si cheltuielile cu repatrierea, in caz de Doamne-fereste!
Varsta maxima pentru care se poate incheia aceasta asigurare este-la Allianz 70 ani, din pacate Michelle nu te pot ajuta cu informatii de cost in cazul tau, dar daca vrei sun la un colaborator sa aflu cine anume incheie si la ce cost. Ai putea sa-mi spui pentru ce perioada de timp ( cate luni)?
............................................................
Ajutoarele lui Mos Craciun
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )