Gravidute cu tromobofilie -cap 12-

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Raluca, sa ai nastere usoara si recuperare rapida.
Alex, e am luat de la inceput aspenter si coexane si am mutatiile mthfr homozogot si pai heterozigot.
Noi suntem inca in spital, ne chinui cu supt/muls si kaine vom merge acasa si de pe calculator imi va fi mai usor sa scriu.

MTHFR C677T Homozigot
+38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Fetelor, exista printre voi cineva care a facut Clexane + Aspenter zilnic de cum a aflat ca e insarcinata?

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
[/font=Verdana]

Alex,eu luam aspenter+vitamine iar cum am aflat ca sunt insarcinata am mers la Fundeni si m-au trecut si pe clexanne(0,4).N-am avut nici o sangerare,nimic pe perioada sarcinii.Nici macar gingiile n-au sangerat.
Amary,avem aceleasi mutatii!
Sunteti tare bine informate,va citesc cat de des pot.Nu stiam ca renuntarea la anticoagulant se face treptat.Eu cu greu l-am facut 6 sapt dupa nastere,se ruga sotul de mine.Atat de inconstienta am putut sa fiu!N-are rost sa mai spun ca dupa nastere nu mi-am mai facut nici o investigatie,nimic.Trebuia sa ajung la Fundeni sau macar sa duca sotul sange(mi-ar fi recoltat in spital).
Asa ca acum drept urmare ma lupt cu o jena,durere difuza in gamba dreapta.Grasuna sunt(1.60-65kg),sedentara sunt,la servici in picioare,deci i-am creat toate conditiile trombofiliei sa-si arate coltii.Am inceput sa iau aspenter,mi-am procurat si Medyn si cred ca la vara il voi lua o luna.
Va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Suzie, multumim pentru vesti, felicitari si multa sanatate!
Raluca, tin pumnii sa fie totul usor si bine!
Letzy, bine ca ai facut coagulantul dupa, totusi :)

29+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex
[

Fetelor, exista printre voi cineva care a facut Clexane + Aspenter zilnic de cum a aflat ca e insarcinata?
[purple][size=1]

Alex, eu am sarcina obtinuta prin FIV, si am inceput heparina zilnic+ aspenter-1 la 2 zile cu o luna inainte de a ramane insarcinata, la indicatia dr U. Dar eu luam aspenter zilnic de vreo doi ani, datorita istoricului din familie (tata cu 4 avc-uri, un infarct miocardic, fratele lui cu 2 avc-uri).

Niko, mami de Alex(1995) si 28+ cu
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Multumesc pentru raspuns fetelor.
Suzie, hai ca in cateva zile se rezolva si se da pe brazda bebe. Luai Aspenter zilnic?
Letzy, te citesc de atata timp! Tu luai Aspenter zilnic?
Nikoniko, cred ca pt fiv e necesarul mai mare, ca hormonii au efect coagulant, de asta se si da automat anticoagulant. Dar uite ca luai Aspenter la 2 zile. Si eu luam Aspenter+vitamine in preconceptie, de 1 an.
Hai fetelor, cine a mai luat Aspenter zilnic, de la inceputul sarcinii + Clexane?

Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi32 spune:

Buna fetelor,

As vrea sa va intreb ceva legat de progesteron. Am scris si la trombofilia, o cauza a infertilitatii poate sunt mai multe fete aici. In analizele de progesteron din ziua 21 sau 23 (in functie de CM) mi-a iesit progesteronul marit la doua CM diferite valoarea 90 nmol/L si la alt ciclu 65 nmol/L limitele la laborator fiind de 5.3-86 nmol/L faza luteala. Credeti ca se coaguleaza sangele chiar si cu progesteron natural si ar trebui sa cer Clexane inainte de test pozitiv? Asta sa fie motivul pentru care nu raman insarcinata usor? Stiu ca e bine sa ai progesteron mare, dar e posibil sa nu fie bine daca e prea mare?

Mai este cineva care are asa mare progesteronul in faza luteala? In rest celelalte analize hormonale sunt bune.

Va multumesc.

MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

alex, la mine cred ca stii. De la 5s am luat aspenter la doua zile si am fost ok pana la 12s cand am inceput sa iau zilnic de capul meu si m-am ales cu o hemoragie care nu s-a mai oprit o saptamana. Nu s-a vazut hematom niciodata. Sangerau vasele previa. Apoi doamna U mi-a scazut doza la 2 aspenter pe saptamana. Anticoagulant fac de la 3s si 2 zile. Am inceput cu Fragmin 2500UI 4 zile si apoi am trecut la 5000UI pana la 6s cand mi-au masurat IR-urile. De atunci am inceput sa adaugam dozele de dimineata.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 23+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Stiu, Musette, dar notez tot. Si hemoragia ta m-a dus cu gandul ca poate asta nu a fost OK la mine...

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Felicitari proaspetelor mamici! Sa va fie BB-ii sanatosi si mancaciosi si sa va recuperati rapid!
(in aceeasi zi cu voi a nascut si capritza mamei 2 iezi "albi ca laptele" pe care nu ma mai satur sa-i tin in brate si sa-i dragalesc)
pentru Kraluca!!!

Dragelor, v-am tot citit, dar n-am mai scris - in asteptarea rezultatului analizelor mele. Asadar:
Test genetic FIIG20210A - negativ
Test genetic MTHFR C677T - negativ
Test genetic MTHFR A1298C - pozitiv heterozigot
Restul analizelor (APTT, APCR V, D Dimer, timp de protrombina, activitate protrombinica, INR) sunt in limitele valorilor normale.
Probabil o sa mai urmeze homocisteina si Factor XIII.
IR-urile la 16sapt si 3 zile erau:
0.58 - uterina dreapta (IP=1.01), 0.62 - uterina stanga (IP=1.15)
Nu stiu insa daca sunt relevante atat de devreme; dr mi le-a masurat mai mult ca sa mai imi scoata spaimele din cap si sa incep sa dorm noaptea...
Una peste alta, inteleg ca ar trebui sa ma consider un caz fericit - cu o singura mutatie, si aia heterozigota si descoperita inaintea pierderii vreunei sarcini, dar tot am un soi de amaraciune (dupa ultima ecografie care imi spulberase toate spaimele de graviduta paranoica, ma linistisem atat de tare incat eram aproape sigura ca toate mutatiile or sa-mi iasa negative...).
Nu ma treceti inca pe prima pagina, astept sa vb cu dr si sa vedem ce tratament imi da (daca imi da), deocamdata imi caut acid folic metilat.

16+

Mergi la inceput

Niccostea, MTHFR fiind heterozigot, mai mult ca sigur homocisteina e OK, tocmai pentru ca e o mutatie usoara. Nu cred ca iti va da nimic pentru mutatia asta. Eu as lua Femibion.
As mai face Factorul XIII, mutatia genei PAI si, ca sa fiu linistita, si homocisteina. Si eu cred ca e devreme pentru IR-uri.

pentru sanatos!

Mergi la inceput