Gravidute cu tromobofilie -cap 12-
Raspunsuri - Pagina 6
ioana3110 spune:
ME Alex
ai PM
| Citat: |
| citat din mesajul lui MeAlex Mi-e greu sa ma adun si sa scriu tot ce am discutat...nu ca ar fi foarte mult, doar ca am plecat cu mai multe dileme. So...ea nu mi-ar fi dat Clexane de la inceput (am inceput Clexane la 3 sapt si 4 zile si initial, luam Aspenter zilnic)...a zis ca mi-ar fi dat Aspenter, iar la 6 saptamani am fi facut analize: cele e coagulare: INR, APTT...D-dimeri. Am intrebat de ce nu recomanda in sarcina verificarea dozei de anticoagulant prin analiza anti FXA si a zis ca nu e relevant, pentru ca nu avem tromboze, etc... In plus, a zis ca in lumea medicala de specialitate, nu se considera pericol in sarcina daca ai MTHFR hetero si PAI...cel mult MTHFR homo...ca sunt studii pe loturi de gravide care au facut anticoagulant si unele care nu au facut, iar rezultatele nu demonstreaza ca anticoagulantul este obligatoriu...adica au fost pierderi si reusite si cu anticoagulant si fara. Am mai inteles ca pentru o singura sarcina pierduta, nu da nimic nici in pregatire, si nici in sarcina chiar daca persoana are aceste mutatii, pentru ca nu se stie de ce a pierdut, ca poate a fost un accident sau alta cauza...dar si la mine e acelasi lucru...e posibil sa fie altceva, de ex. ceva la nivelul uterului. A zis ca nu crede ca e util sa ne facem cariotipurile, ca e posibil ca embrionul sa fi avut o problema, dar sa fi fost un accident...dar nu are legatura, noi facem cariotipurile sa stim pe viitor daca transmitem ceva...nu accidentul ne intereseaza... So...I'm still in the dark... Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane) Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm) pentru sanatos! |
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
ioana3110 spune:
Balanta, tu ai pierdut sarcina la 24 de saptamani?
| citat din mesajul lui balanta_tm ralu, felicitari pt fetita ![]() Contractiile s-au vazut doar de dr s-au le-ai depistat si tu? Eu inca nu stiu cum sa recunosc contractiile nedureroase, desi prima sarcina am dus-o 24 de sapt. Gynipral cate zile ai luat? bebeta si eu stiu ca Neevo este mult mai bun decat Femibionul, asa ca ma gandesc si eu ca poti renunta linistita la prenatale. |
ioana3110 spune:
Amary, eu zic ca sa nu iti faci nici o grija, mai ales daca ai mai nascut o data
| citat din mesajul lui amary09 Alex, ciudati doctorii astia! Eu cand am nascut, desi a fost atat de evident, nu a spus nimeni, nimeni ca am avut trombofilie. Dupa un an, tot citind, mi-a zis si o fosta mai veche ginecoloaga si asa am descoperit ca au fost probleme grave de coagulare si ulterior factorii genetici. Si dup-aia o hematoloaga a zis ca e f. riscant la ce am (?!?!?!) sa mai fac copii, ii fac pe riscul meu ca s-ar putea sa nu fie bine nici cu tratament, pt. mine sau copil. Daca a avut sau nu dreptate, va spun mai incolo,(sper sa nu) cert e ca si acum ma gandesc daca nu am avut prea mult curaj... Amary 19+ de +![]() MTHR C677+A1298 - heterozigote, FV Leiden, deficit Proteina S |
balanta_tm spune:
ioana, la mine greturile au trecut prin sapt 11-12.
Eu la prima sarcina am avut un fetus bolnav, cu o malformatie la creier si am intrerupt sarcina la 24 de saptamani (ti-am raspuns la ambele intrebari intr-un singur mesaj).
sper spune:
Mie nu-mi ramane decat sa ma iau cu mainile de cap
Nu-mi este clar cui ii este recomandat aspenterul si cui nu, la mutatiile mele e recomandat?
Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012
amary09 spune:
Sper, singurul lucru pe care pot sa ti-l spun (desi nu stiu cat e de corect) e ce mi-a zis dr., clexane e pt noi, pt a nu face tromboze, aspenter pt prevenirea imbatranirii placentei. Eu am luat aspenter doar de la 12s, clexane 0.4 de la inceput.
Amary
19+ de
+
sper spune:
Off, poate ar tb sa incerc si varianta 0.4 x 2 pe zi fara aspenter din zi 1 de stimulare. O sa o intreb pe dr U asta. Eu ma invineteam aproape de la fiecare injectie, poate asta spune ca nu tb sa iau clexane.
Balanta
tu ai zis ca nu ai luat aspenter, te rog mai spune-mi inca odata ce doza ai avut si din ce zi, dc ai avut inhibare si cu ce. Multu
Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012
ioana3110 spune:
of Balanta. imi pare rau. Chiar nu am stiut...
balanta_tm spune:
sper, eu am avut Thombo ass de 100 pe perioada inhibarii cu Suprefact. Mi-a venit CM si nu se mai oprea. Dr a zis sa opresc Thrombo ass si sa incep stimularea si sa fac Clexane de 0.6. Acum fac tot de 0.6.
ioana, atunci am tras un loz necastigator: sa reusesc la primul FIV, sa duc sarcina fara probeleme, dar bebe sa nu aibe o parte din creier...
Ce a avut baietelul meu, se intampla 1:4000 de fetusi. Asta e, nu crezi ca ti se poate intampla tie asa ceva, dar mie mi s-a intamplat. Sper doar ca acuma sa am doi baietei sanatosi.
kraluca spune:
eu stiu in felul urmator:
clexane - este pentru mamici... asta pentru ca nu trece de placenta si nici in lapte, in timpul alaptarii
aspenter - este atat pentru mamica, cat si pentru bebe. aspenterul trece de placenta si de asta ajuta si placenta si pe bebe. ajutand placenta contribuie mult la prevenirea preeclamsiei (la risc de preeclamsie placenta prezinta niste zone angiomatoase). de asemenea, aspenter nu se da nici pe perioada alaptarii.
nu stiu daca unul este mai bun decat celalat... eu, ca si dara, am luat doar aspenter pana la 22 sapt dupa care mi-a introdus si clexane.
38+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

pentru
sanatos!