Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (209)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Ok Dana cica TomTomurile aratau 4000km fila. Cum zice un prieten si cifra e probabilo limitata doar de marimea tarii.

grrr

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Si la noi e foarte frig la psicina, din cauza asta nu l-am mai dus anul trecut. A mers, a racit cobza, tremura tot... am renuntat. E ciudat, in Romania se uita lumea chioras ca nu puneam caciulite la copii, aici se uita localnicii piezis ca ii imbracam prea gros. Adevarul e ca de exemplu la gradi, al meu se plange mereu ca ii este frig, sta cu pantalon de polar si maieu, bluzita si hanorac ca asa vrea el, noi l-am trimis ca tot copilul quebecos in prima zi cu pantalon subtire si bluzita subtire si ne-au sarit educatoarele in cap ca a plans copilul continuu de frig.
Am zis ca reluam inotul pe timp de vara, vara asta am fost in tara, nu am avut cum, asa ca ramane la vara viitoare.

Deocamdata merge la scoala de circ. E super-incantat. E un loc in care merge si tati si se implica activ, el nu prea vrea sa intre singurel, asa ca am gasit locul asta in care pot intra si parintii si e super. Fac amandoi tot felul de acrobatii, imi arata cand vin acasa, ridicat, prins, intors, etc. Merge pe sarma, sare prin cercuri, sare la trambulina, deocamdata e super-incantat. Tati e mai morocanos ca il trezim sambata la ora 7, dar s-a invatat deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

termometrul nostru s-a stricat, arata -12 afara, in sufragerie 13gr langa geam, 17 langa perete. Nu izoleaza geamul bine - ma gandesc ca la iarna urmatoare sa ne mutam.

Edit: Cica nu s-a stricat, pe site zice ca e -13 in Bruxelles. Si e alb!! si pe astia a luat iarna prin surprindere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Esme - nu vrei musafiri duminica ? Si chiar, vine ziua lu' almeu si nu ma simt in stare sa ii fac tort, te bagi la o comanda serioasa ?

Da mai, in Belgia nebunie... Ieri a trebuit sa merg pe jos sa il iau pe Robert de la scoala, totul era blocat, fratilor, si au fost doar 2 ore de ninsoare. Fara viscol, ca in povesti. In fine... la scoala la ora 6 era plin de copii (in mod normal mai sunt 2,3, e ora limita), parintii ajungeau disperati ... in fine La noi in casa in sufra se fac 20 de grade, uneori 19, dar in camera noastra scad cred sub 19, mi se pare rece. La Robert tot cam 20, e ok. Noroc ca ne bagam sub paturi :D Bine, noi nu incalzim decat in camerele pe unde umblam, in bucatarie si la baie putem desfiintza caloriferul, nu l-am folosit niciodata.

Dolores - super haioasa faza cu legumii Bine ca ai zis de cartofi prajiti, m-a izbit asa o pofta La noi oricum bate vantul prin frigider, nu ne-am aprovizionat deloc pe frigul asta

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ma distrati cu vremurile. La noi azi erau -8, cu factorul vant, cam -12 si am vazut un nebun in tricou. Eu ma duc la sanius cu piticul ca e soare, deci noi consideram asta vreme buna.
Asta e primul lucru care te lasa cu gura cascata in Canada, cum sunt capabili sa se organizeze, rapid. Dar na, la ei asta e ceva obisnuit, s-au invata dupa secole de vreme extrema.
Sunt furtuni de zapada periodic care lasa cam 10-15 cm de fiecare data. IN orele alea de furtuna e intr-adevar cam greu de circulat, dar nu imposibil, masinile de dezapezit isi fac imediat aparitia, camioanele de incarcat zapada. In cateva ore se circula perfect normal.
In iarna in care eram gravida cu Patrick au cazut adunat cam 2 metri de zapada, mergeam cu autobuzul si erau nametii cat autobuzul.
Eu sunt OK, atata vreme cat temperaturile se situeaza in limite rezonabile si cat nu e vant. Vantul e cam omniprezent in Canada si face ca frigul sa fie simtit mult mai acut. De exemplu sunt -10, dar se simt ca -15 si intr-adevar se simt ca nu poti sa respiri. Si m-am invatat sa fac fata si la -30, desi inainte de a veni aici ziceam ca eu la temperaturile alea ma inchid in casa si nu mai ies. In primul rand -30 m-au ajutat sa ma las de fumat, nu stiti cum e sa tii tigara in gura la temperatura aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Ce frig, mai fetelor? La noi au fost azi 2C. Da, am vazut la stiri vremea din Europa. La noi a fost zapada de 2 ori iarna asta, cate vreo 2-3 zile. In schimb iarna trecuta a fost frig rau, multa zapada, cel putin luna cat a fost sora-mea aici. Aici, asa cum spunea Doloress, vantul te omoara! Bate, frate-ntr-una! Pe mine vantul m-a adus la disperare, am impresia cateodata ca o sa urlu daca mai bate vantul o secunda. Cand a fost sora-mea aici a zis ca ea, de la vant avea senzatia de 'frig la ochi', zicea ca simte ca ii sunt ochii reci! Da, si eu am avut senzatii din-astea, cand vine vantul din Nord sau chiar si din Vest, te strapunge pan' la os! Eu nu as avea asa probleme cu frigul, da' vantul ma omoara!

Doloress . Fara motiv, doar ca am eu chef sa te pup. Si pupici ptr. Kevin si Patrick.

In alta ordine de idei, maine am primele ore de condus sunt si incantata si emotionata. Speram si eu sa prind ceva zapada, sa invat sa conduc pe zapada, ca vara o sa-mi fie usor...dar uite, ca tot pe uscat incep sa conduc. Sper ca pana termin orele (10 ore, maine am 2 si marti 1) sa prind macar o zi cu zapada.

Va pe toate. Si va multumesc ca sunteti aici ori de cate ori am nevoie de voi.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Si sa nu ziceti ca nu dau niciodata , las si eu ptr. dimineata, o mai incalziti voi daca se raceste... la ce temperaturi prin Europa, sper doar sa nu inghete

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Am si eu o intrebare pentru Esme. Am facut ieri croissante dupa o reteta. Parea buna cu unt, am impaturit-o in fel de fel. Am copt la ele vreo juma de ora. Au iesit tari. Bune, se rup felii, dar aluatul e cam tare. Ai idee unde am gresit? Le-am copt la 200 gr 10 min, si 180 gr 20 min. aluatul cu drojdie a crescut frumos in masina de paine si apoi l-am amestecat cu cel cu unt si faina.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

Am si eu o intrebare pentru Esme. Am facut ieri croissante dupa o reteta. Parea buna cu unt, am impaturit-o in fel de fel. Am copt la ele vreo juma de ora. Au iesit tari. Bune, se rup felii, dar aluatul e cam tare. Ai idee unde am gresit? Le-am copt la 200 gr 10 min, si 180 gr 20 min. aluatul cu drojdie a crescut frumos in masina de paine si apoi l-am amestecat cu cel cu unt si faina.

Te iubim, printesa Victoria!!!

Da, stiu unde ai gresit...Croisantele nu cresc inainte de impaturire, deloc!!! Croisantele sunt probabil singurul aluat cu drojdie care se face cu lapte din congelator, adica rece la 4-6 C, fiindca temp finala a aluatului inainte sa pui unt in el nu are voie sa fie mai mare de 16 C, fiindca nu vrei sa incepi procesul de crestere. Daca promiteti ca nu dati in mine cu pietre ca va scriu iarasi o reteta complicata...va scriu cum se fac croissantele de-adevaratelea, altfel mai bine ma abtin. Oricum pana sa ma luminez si eu la scoala de patiser/brutar cum se face au fost mereu lucrul care nu imi iesea nici cum! Va pot oferii si retete frumoase de paine si chifle. Auc lucrez la un blog pe aceasta tema sper sa il si lansez...candva

Pup,

Esme

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Esme - nu vrei musafiri duminica ? Si chiar, vine ziua lu' almeu si nu ma simt in stare sa ii fac tort, te bagi la o comanda serioasa ?

De bagat eu ma bag...te tine?

In alta ordine de idei am deja comanda pentru tortul Biancai (prietena lui Lorelei) plu arici si painici in el. Tortul sa fie un castel cu o zana sau printesa din pasta de zahar prin impresjurimi. trbeuie sa fie blat de ciocolata (o sa il fac pe ala de Padurea neagra) si crema de branz asi fructe de padure. Turnurile o sa le fac din rulade de blat de vanilie cu gem de fructe de padure ca mi-e ca daca pun crema o sa cada turnurile iar acoperisele vor fi cornete de inghetata umplute probabil cu jeleu. Deci dupa cum vezi ppl au incredere in mine. Cat despre vizita d eduminica io de nenumarate ori ti-am zis ca daca vreti sa veniti numa tre sa sunati inainte sa iesiti de la voi din casa ca sa va asigurati ca suntem noi, altfel va primim mereu cu bratele deschise. Au fost Bianca si ai ei la cafea. Am avut croissante, triunghiuri cu magiun de prune, chifle, tort...din astea...

Vinerea viitoare am examen...inca doua si ma diplomez

pup

Esme

Mergi la inceput