Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (209)
Raspunsuri - Pagina 5
Reallaura spune:
Lumi da mai, am folosit si eu aceeasi expresie, ca nu suport fara ei. Cum zice si Ylari n-o fi usor sa duci fata la gradi pe jos, dar nici noi nu suntem egoiste...cand o avea 20 de ani, atunci ne vom lupta cu egoismul sper sa nu!
Simonix spune:
Salutare :)
Hai sa va zic si eu :) E un frrrriiiig Dar na, parca nu ati sti. Si pe noi ne-a lovit, ieri am avut destul de mult de mers prin frig, cu Robert, ne-am cam congelat, sper sa nu fie consecinte nashpa. Am fost cu plodul la pediatru ca nu mai il vazusem pe nene de un an si toate sunt bune, doar ca .... Robert este cam grasun. Are 19 kile, si culmea e ca nu mananca painuri si nu bea sucuri, insa mananca dulciuri. Eu zic ca nu exagerat dar na, uite ca se vede la el. Asa ca trebuie sa fim atenti, nu e grav, dar e bine sa creem niste obiceiuri bune de pe acum si sa avem grija sa faca suficienta miscare. Eu sper ca se va mai si inalta si va fi ok :) Cine ar fi crezut ca piticania mea de plod va ajunge un ditai pufos Oricum, cand ii ziceam doctorului ce mananca m-a felicitat (desi nu am merit, asa e piticul) pentru ca mananca foarte variat si multe legume de care alti piticlontzi nu vor sa auda. Pana si cu fructele l-a amuzat, caci al meu le prefera pe alea mai exotice, clasicele mar, para, banana - nu sunt in dieta lui.
Voilą :) ah si faza dragutza ieri - il asteptam pe doctor si iese pediatrul, ii ia pe cei de dinaintea noastra si cum a inchis usa dupa el fiu-miu incepe sa cante: "Docteur Catasrophe, je suis le docteur Catastrophe, tu m'appelles et moi je viens" etc etc :D sa mor de ras, la fel si asistentele Cand a aparut doctorul nu a vrut sa ii mai cante
Fetelor ce se intampla aici, incepusem mesajul de dimineata si acum vazui ca ati avut discutii aprinse Vorba Danei, fiecare cu ale lui. Si al meu este cam ca Vlady de Alysh, se duce cu placere la scoala in general, dar de-abia ma asteapta. Are ghiozdanul plin de surprize pentru mine (desene, hartii, pietre, betze), ma pupa si ma mangaie de ma sufoca. Inca nu am experimentat nopti fara el, nici nu as avea cum insa uite, cand suntem bolnavi, mega obositi, plictisiti, tare mult mi-as dori si eu vreo bunica ceva sa il mai pot lasa acolo. Cel mai greu e la boala, nene, atunci ne taram ca vai de noi iar el e in forma, pe cand noi ... Am noroc de Bobo bun, ne "salvam" unul pe celalalt si incercam sa ne programam bolile separat (nu ne iese mereu).
La noi ninge acum ca in povesti :) Ah, si ce e cu nebunia aia mai din tara, cu supermarketurile Am citit si eu niste stiri si m-am minunat taaare :) Si pentru belgieni este extrema vremea de aici - dar in acelasi timp mie mi se pare normal, asa e iarna, asa era cand eram copii, friiiig tare si in plus zapada multa.
Va pup si va urez weekend placut
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
cleo78 spune:
luminel, incearca sa nu te superi, e f. greu sa te intelegem pt ca niciuna nu este mama single cu 2 copii, job, din care un adolescent.
Luminel spune:
cleo, nu ma supar! si nici nu vreau sa supar eu pe cineva!
voiam doar sa va spun ca Cristi e bine; e aceeasi dintotdeauna! n-are nici o trauma!
Lorich spune:
Mi-am amintit cev a- voi aveti carnetele de notat perle ale ploadelor? Ca eu ma chinui si-mi fortez neuronu sa le tin minte...apoi, le uit. Tre sa le notez pt mai incolo. De ex aseara monta Robert cu tati o masina de aia meccano - si-i zice tati "Robert, da-mi tzamburushul ala !" si Robert sta, se gandeste, apoi "tati, nu e tzambu-roshu, tu nu vezi ca-i galben?" si tot asa..curg pe banda rulanta. Adorabila varsta!
Lilly79 spune:
Eu nu inteleg nimic.Ati sters vreun mesaj? Ca eu nu-mi dau seama exact despre ce egoism era vorba.
Ca sa zic si eu ceva despre lasat sau nu copilul noaptea.Pe Julia am lasat-o la bunici de 2 ori pana acum: 3 zile anul trecut de Pasti si o saptamana vara trecuta.Nu a plans dupa noi, dar tot timpul isi intreba bunicii cand mergem dupa ea, ii punea sa-i taie zilele de pe o hartie sa inteleaga cand venim noi, etc.E diferita situatia bunici/gradinita, dar e singura paralela pe care am putut-o face.Si daca ar exista in cluj gradinita saptamanala nu as lasa-o noaptea pt ca sunt convinsa ca nu as dormi nici eu stiind ca patul ei e gol si nici ea.
Saptamana trecuta am fost la lectie deschisa de inot a Juliei si pe cativa copii i-au luat parintii acasa la amiaza, si eu nu am luat-o pe Julia si a plans cand ne-am despartit si ma mai intreaba cateodata ca pe ea de ce nu am luat-o? Daca as fi luat-o atunci as fi creat un precedent si apoi ar fi asteptat sa o iau de la gradi la amiaza si zau ca nu pot sa ies pe frigurile astea pana la gradi cu Victor dupa mine ca sa venim apoi pe jos acasa.Ma rog, saptamana asta friguroasa am stat toti 3 acasa, daca amandoi au fost bolnaviori, dar ziceam asa ca idee.La primavara/vara poate o voi putea scoate de la gradi mai repede si mergem toti in parc, dar iarna asta o va scoate tati cand vine de la lucru.Si alt motiv e ca acasa Julia atata le lungeste cu somnul si nu adoarme decat foarte tarziu dupa masa, sau deloc, si apoi seara e nervoasa si ii pica ochii in gura.La gradinita macar se ia dupa ceilalti copii si doarme.
nu stiu daca intelegeti ce-am scris, dar acum nu mai refac.
Simonix wow ce dolofanel ai tu acolo.Julia stagneaza de nu stiu cand pe la vreo 15.5kg, in schimb vine din urma hotarat Victor cu aproape 10kg ca o tot "amenint" pe Julia ca o va depasi intr-o buna zi daca nu mananca.
Julia mananca ca o vrabiuta.Cand mai gaseste cate o mancare care-i place o mananca, daca nu, nu.Sau are cate o zi in care mananca tot felul de combinatii ciudate si mult ca sa-i ajunga pt o saptamana si apoi iar nu mai mananca A tot incercat tati s-o convinga sa manance kiwi ca e bun, dar ea nu si nu, pana a gustat o data, si de-atunci ar manca numai kiwi ca si fruct .Sau cea mai buna solutie ca sa manance fructe e sa faca tati o salata de frcute si sa vina cu ea in sufragerie si sa manance in fata ei, pai sa vedeti cum sare ca si ea vrea si baga fructe in ea ca sparta, dar altfel daca as intreba-o daca vrea ceva ar zice nu.Lapte nu mai bea, poate 100ml pe zi, supa o mananca cu paine, dar lasa tot continutul acolo, deci bea doar zeama, carnea nu prea ii place, cartofii nu, etc.Pizza si spaghetele ii plac , dar astea nu se pun ca nu-s mancaruri sanatoase si nu comandam f des.
Ma duc sa vad daca nu se trezesc copiii ca e cam tarziu si apoi iar nu se culca cand trebuie.
Weekend placut!
Victoria_mami spune:
Perle: aseara daddy mi-a spus ca vrea sa-mi spuna ceva, dar mai tarziu (ca era Victoria acolo). La care Victoria zice: "Daddy, daca nu poti sa-i spui lu' mami, spune-mi mie!" Cand noi tocmai de urechile ei ne feream, ca inregistreaza TOT!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Doloress spune:
Eu am cateva zile pe luna asa cand dau liber la prostii - de mancare. Ei si ieri a fost una din zilele astea, - cartofi prajiti cu oua ochiuri. Acuma sincer, mi se pare mult mai usor sa arunci niste legume intr-o oala decat sa faci cartofi prajiti - astia mi se par super-migalosi, sa stai sa-i cureti, sa-i tai, sa-i pazesti si tot asa.
Vine copilul acasa de la gradi, eu bucuroasa ca cine stie ce surpriza ii fac eu cu comfort-food-ul meu. La care el se pune pe plans- nu vreau cartofi prajiti, vreau legume crude!!!! Radeam cu taica-su, cred ca suntem buni de dat la Discovery, noi adultii care mai de care ne bateam pe cartofii aia, copilul manca broccoli cu ardei.
A inceput sa manance si fructe, portocale cu banane. Mandarine mai bine zis, a mancat intr-o zi vreo 10. Are asa perioade cand se blocheaza pe un aliment si numai din ala mananca.
La noi dulciurile sunt limitate la maxim, daca ar manca ceva facut in casa, da, i-as da tot inainte. Dar nu mananca decat porcarii super-colorate, bombonele din alea din borcanele de la intrare din mall. Cu o mie de E-uri si coloranti dubiosi. Asa ca am gasit de la M&M niste bombonele din astea ciudat colorate cu aluna in mijloc, din alea ii dam, cam 6-8 pe zi. Azi dimineata i-am dat si o ciocolatica neagra, ca mi-am luat mie - a zis ca nu trebuia, ca face carii. Dar de la bomboanele alea oribile cica nu face carii. Ca ciocolata e neagra si normal ca acolo stau cariile.
Lorich spune:
LUi Robert daca ii dai cartofi prajti cu oua ochiuri esti prietenul lui pe viata!!! Bravo Eva! Asa da!
aldaesme spune:
'Neatza,
Pe noi ne-a parasit duminica trecuta, dupa aproape 10 ani de munca asidua, Tv-ul. Cu durere in suflet l-am depus in camara si ne-am umplut serile fara el pana joi seara. A fost o experienta absolut incantatoare! Eu ma refer la eu si al meu fiindca Lorelei de o buna bucata de vreme refuza sa se uite mai mult de cinci minute la tv ba chiar ne spune "Nu mai vreau sa ma uit. Trebuie stins!" Acu' deh, am intrat in randul lumii si ne-am procopsit si noi cu un flat screen frumusetea lui e evident aia ca vede compul si ca nu mai tre sa ne "sharuim" filmele de pe comp prin xbox.
Despre discutia aprinsa pe care am prins-o doar din zbor...Eu cred ca e prima data cand aud de existenta creselor saptamanale. Nu stiu daca as apela la ele, probabil da in caz de nici o alta solutie. Oricum fac o chestie similara si acum, doar ca imi folosesc vecina, care locuieste la 50 m de noi. Dar fac! Nu am nici o alta solutie. Cand al meu are de mers in delegatii, cum a fost saptamana trecuta, joia eu am de mers in ale mele la 6.30 dimineata, scoala abia se deschide la 7.30, ora la care eu trebuie sa fiu deja la locul stabilit. Prin urmare, cu mine in casa la 50 de m imi las copilul sa doarma la vecina (vecina nu vrea sa doarma la noi si o inteleg) ca sa o poata duce dimineata la scoala si sa pot ajunge si eu. Deci situatia e foarte similara si vorba Danei pana nu te lovesti de ea poti sa zici si sa faci ce vrei ca n-ai de unde sa stii cum e. A mea nu are nici o trauma, ii place extrem de tare la vecina ca "doarme pe pat de apa" de care "o sa ne cumparam si noi, asa-i mami?".
Dana 1275 km fila, tine cont ca Belgia e mai micuta decat Olanda, eu zic ca stati totusi bine!
Si Lorelei tot pe 15.5 stagneaza, dar e absolut ok, a avut o perioada de crescut in inaltime. Noi am fost miercuri seara pe marele ger la piscina. Acolo caldut si bine pana am ajuns in apa in bazinul de antrenament in zile normale sunt 29C si in ala de competitie 26C acu'ori ca voiau sa nu avem socuri la diferenta de temp afara-bazin, ori ca din cauza gerului nu ducea incalzirea, au fost 26C in ala de antrenament si 23 (de mi s-au invinetit buzele si am refuzat categoric sa o pun si pe Lorelei in bazinul ala) in ala de competitie. Minunat! Iar eu ca o desteapta ce mi-s am iesit de acolo cu parul ud...dar ud, adica aproape nestors...5 minute afara si deja era jumate inghetat. cred ca am redevenit adolescenta. Asta nu e singurul semn!
Am inscris fata la gimnastica (nu, nu se face asa de dur ca in Ro si oricum nu fac de competitie decat dupa 6ani) ca voia si dac avoia am inscris-o om vedea daca ii place sau nu dupa ce incepe. Daca nu ii place o retrag fara remuscari, dar daca ii place vreau sa ii ofer placerea asta, fiindca mie mi-a fost refuzata si mereu ma plang
Aseara am facut sarmale (probabil sunt din nou adolescenta cam de atunci nu ma mai dau in vant dupa sarmale) ca asa am vrut eu. Maine croissante, duminica tort cu frisca si fructe proaspete. E clar ca nu sunt in toate mintile, dar asta este, trebuie sa traiesc cu mine
Nu stiu daca mai aveam ceva de comentat...o sa ma gandesc, pana una alta uikend fain si Noapte Buna!
Esme