PAZA BUNA si prognoza METEO
Raspunsuri - Pagina 6
madau spune:
O alta exagerare de proportii...nu inteleg de unde panica asta, parca e prima data cand ninge...sa fim seriosi
irinabobe spune:
mada nu e prima data cand ninge,dar tot asa nu ar fi prima data cand oamenii raman blocati in nameti pe drum cu zilele si nici fara electricitate tot cu zilele...desi nu cred ca va fi cine stie ce zapada, la mine si in conditii de iarna oarecom normala, si tot cade curentul mai mereu, iar de drumuri nu mai vorbesc...
boticelina spune:
Madau, da, poate la oras o solutie de incalzire alternativa suna panicos, dar "la tara" nu e chiar asa. Acolo e posibil sa nu poata ajunge echipe de interventie/reparatii la fel de repede ca in zonele urbane.
Satul parintilor mei e la doar 20 de km de municipiu si totusi a durat 4 zile sa repare defectiunea (un stalp rupt in urma unui accident auto produs din cauza zapezii).
De altfel, penele de curent la tara sunt destul de comune, dar vara nu le simti asa acut ca nu prea se sta in casa, nu-i nevoie de incalzire, de apa calda, etc. Dar acum ai mei de ex. nu mai aveau cum sa se incalzeasca, hidrofoarele nu mergeau, pompele de la sist centralizat de distributie a apei din sat nu mai mergeau, apa din fantana era inghetata, naspa!
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
madau spune:
Vorbind strict de Bucuresti am zis ca nu inteleg panica si nu inteleg de unde s-a ajuns la concluzia cu metrii de zapada, eu ma uit pe toate siturile de meteo si in afara de 10 cm de zapada adunati in 3 zile nu vad nimic ingrijorator. Mai repede ma sperie ploaia aia de peste cateva zile, pt ca se va face patinoar pe jos. Asta intreb...de unde si pana unde zapada cat casa?
madau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe pai de la Igas de unde mamica de Rares 21.02.2010 |
Asta explica tot
Bee spune:
Stiu ca pare greu de crezut, dar la 30 de km de Bucuresti noi suntem complet blocati. Dimineata n-am reusit sa iesim din curte, iar azi au inchis DN5 care nu-i tocmai un drum mic. Viscoleste de vis, e drept ca nu ca saptamana trecuta. Si tot ce-mi doresc e sa nu pice curentul ca in asa viscol n-au sanse sa repare vreo avarie. Acum o saptamana am avut noroc sa avem curent. Deci acum cinstit vorbind, e destul de "interesant". Auzeam la TV cum autoritatile nu doreau decat sa scoata din zone de genul asta oameni cu probleme. Si ma lua groaza. ce faci cu un copil (foarte)bolnav cand ai drumuri inchise si viscoleste? Si nu, nu ma gandesc la mine, ci la oameni care nu au net, nu stiu sa scada o febra mare, nu stiu ce sa faca........
ruxandra_sb spune:
Mie acest exercitiu (sper sa ramana cat mai mult la nivel de exercitiu) mi se pare binevenit... ca si oraseni comozi sa nu ne uitam abilitatile de supravietuire. Si, la o adica, sa razbim si fara magazinul/farmacia din colt. Si cu curentul taiat si/sau fara incalzire o zi, doua, ..
Mi se pare de bun-simt sa ai mereu in casa cele cateva chestii importante.. gen:
- apa, mancare neperisabila (in afara de conserve, faina, orez, ulei, paste, cascaval, branza, mere, portocale, cartofi, paine feliata, biscuiti, etc.)
- lanterne si baterii, lumanari suficiente, chibrituri
- medicamente de stricta necesitate
La modul ideal:
- aragaz de voiaj
- alternativa de curent (generator)
- alternativa de incalzire.. si o simpla sobita pe lemne face diferenta; iar daca nu.. atunci cortul intins in sufragerie si sacul de dormit
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
simi spune:
Fetelor va urez sa treceti cu bine peste zilele astea!
Si ca sa va inveselesc putin, vorbesc ieri cu mama la telefon:
-Cum e mama la voi?
_Cum sa fie mama, e jale, un ger cumplit, -10 grade...Si ma rog imi descrie apocalipsa, cu zapezi , viscole, morti ,etc
_ Dar la voi cum e? ma intreaba ea.
_Pai e bine, s-a mai incalzit, acum sint -15
kariguld spune:
deci, cum e totusi la Bucuresti? soacra spunea ca e zapada cat casa si vai si amar. acuma nu stiu exact pe unde-i vai-ul asta, de amar stiu precis.
sunt putin ingrijorata, cumnatul meu pleaca luni din Germania spre casa. cu autoturism. sunt sanse sa ajunga in Bucuresti?
noi avem provizii intotdeauna in casa ptr o luna.