Nasterea la Arcadia -Iasi- Hai Nico, Simonik! (31)
Raspunsuri - Pagina 5
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camelia33 Asa e Clau, e bine sa fii "aprovizionat"cu de toate.Eu sper sa ii treaca repede si fara antibiotice , ca deja mi-a scris pe reteta si Ospamox preventiv daca nu ii trece cu Nurofen, dar nu prea agreez antibioticele, deci nu sa cumpar. Dar bebe David de ce a fost mofturici? Mami de Sofia Maria, 14.06.2011 |
Nu ma refeream la antibiotic in casa ci la supozitoare, nurofen, chestii light , nici eu nu agreez antibioticele.
Nu stiu ce are bb, inca nu am identificat,temp nu are, e zglobiu ppe alocuri,insa plange dupa titi si numai in brate,ma strange cu mainile de gat , akum doarme de o ora pe mine , eu ma uit la tv paprika si mi-e foame
gravidacori spune:
IONELA, help please
deci..aseara ,ca de obicei, adorm fata la sanul drept ,dat fiind patutul ei unit cu al meu pe parta dreapta. nu asupt f mult si a adormit. peste noapte nu s-a mai trezit sa-i dau san,cum face de multe ori, si m-am trezit cu o durere f mare la san,mai exact sub san, la baza, parca sunt niste pachetele acolo cand pun mana. ma doare rau, ca la inceput de febra laptelui,abia ating.am pus de dimineata fata la san..a tras dar nu suficient sa goleasca. sanul tot ma durea. dupa 2 ore de la acel supt iar a vrut si am pus-o si mi-a tras mai bine,golind mai mult,ma doare mai putin.intre timp, si cel stang s-a umplut si am pus-o si la ala acu vreo ora. e ok/.
eu sper ca la urmatoarea masa sa traga tot si sa-mi dispara durerea de tot.
cum sa fac sa evit situatii de acestea? sa pun pompa?
s-a mai intamplat odata, dar nu m-a durut ca azi, si fata a rezolvat mai repede prin supt.
ionelamaria spune:
camelia, mi s-a ridicat parul pe mine cititnd ca a primit fenobarbital ( e sedativ). Cu toate astea , in caz de pericol de convulsii e un rau mai mic decat convulsiile. Avea deja 40? Era letargic? In fine, e greu de evaluat riscurile in urgente
E bine, asa cum au spus si fetele sa ai in casa si supozitoare si siropuri antitermice.
De ce spun si, si( evident ca macar 2 substante: ibuprofen si paracetamol) Iti trebuie si sirop si supozitoare pentru ca supozitorul e mai ok ca si continut ( deci eu il prefer ca prima optiune) , dar in caz de febra de la enterocolita sau ceva asociata cu diaree supozitorul e fix-pix-nimic!!!
Rosu in gat e viral in cele mai multe cazuri, deci antibioticul nu isi are sensul. daca dupa 3 zile de antitermic mai face febra merge un nou control la medic si eventual antibiotic, daca e bacterie si nu virus
sanatate multa!
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui gravidacori IONELA, help please deci..aseara ,ca de obicei, adorm fata la sanul drept ,dat fiind patutul ei unit cu al meu pe parta dreapta. nu asupt f mult si a adormit. peste noapte nu s-a mai trezit sa-i dau san,cum face de multe ori, si m-am trezit cu o durere f mare la san,mai exact sub san, la baza, parca sunt niste pachetele acolo cand pun mana. ma doare rau, ca la inceput de febra laptelui,abia ating.am pus de dimineata fata la san..a tras dar nu suficient sa goleasca. sanul tot ma durea. dupa 2 ore de la acel supt iar a vrut si am pus-o si mi-a tras mai bine,golind mai mult,ma doare mai putin.intre timp, si cel stang s-a umplut si am pus-o si la ala acu vreo ora. e ok/. eu sper ca la urmatoarea masa sa traga tot si sa-mi dispara durerea de tot. cum sa fac sa evit situatii de acestea? sa pun pompa? s-a mai intamplat odata, dar nu m-a durut ca azi, si fata a rezolvat mai repede prin supt. MAMA PRINTESEI ESTERA ELENA-26MAI 2011 |
In primul rand pui bebe la sanul dureros cu barbia orientata spre zona dureroasa. Asa se vor goli mai bine canalele din zona respectiva
Ideal e sa nu pui pompa si sa se regleze lactatia. dar daca doare poti DETENSIONA sanul cu pompa. Daca golesti tot sanul va intelege ca e bine cat a produs si va repeta isprava:))
Deci: copil cu barbia spre zona dureroasa
Pompa la detensionat si nu golit
Compres cald pe zona afectata inainte de alaptare cateva minute. Copres rece pe san supa golire
Odata inflamata zona va mai durea o vreme si dupa golire, dar nu grav.
camelia33 spune:
Multumesc fetelor , e mai bine Sofia de dimineata nu a mai facut deloc febra.Ionela chiar ca e sedativ ca vad ca doarme de 2 ore legat ceea ce rar s-a mai intamplat.Dar noaptea trecuta nu a dormit deloc si de aceea a decis doctorita sa ii puna si fenobarbital. Sper ca nu e asa de periculos.In leg cu antibioticele asa mi-a zis si ea ca in caz ca nu dispare roseata din gat sau febra o sa fie eventual nevoie si de ele. Sper sa nuuuuu
MElise spune:
Buna fetelor,
ma chinui de ceva timp sa ajung si la topicul cu Arcadia, unde nu am mai scris pana acum. De ceva timp sunt in prenatal si de vreo saptamana si ceva am hotarat ca voi naste la Arcadia. Am uitat sa precizez ca urmeaza sa nasc luna asta. DPN - 27 februarie... Am tot citit mai multe pagini din topic si din capitolele anterioare si ma bucur sa vad ca voi comunicati si dupa nastere. Sper sa ma integrez si eu in comunitatea mamicilor Arcadia.
MElise
claumarcoci spune:
citat din mesajul lui LenaC Clau cate sapt are bb David? Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
4luni si 3 saptamani si o zi :), aproppo nu reusesc sa pun tiker in semnatura
claumarcoci spune:
citat din mesajul lui MElise Buna fetelor, ma chinui de ceva timp sa ajung si la topicul cu Arcadia, unde nu am mai scris pana acum. De ceva timp sunt in prenatal si de vreo saptamana si ceva am hotarat ca voi naste la Arcadia. Am uitat sa precizez ca urmeaza sa nasc luna asta. DPN - 27 februarie... Am tot citit mai multe pagini din topic si din capitolele anterioare si ma bucur sa vad ca voi comunicati si dupa nastere. Sper sa ma integrez si eu in comunitatea mamicilor Arcadia. MElise |
Bine ai venit
Te asteptam cu detalii, ce dr ai, cate saptamani, mami fericita de sau,nume...
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui MElise Buna fetelor, ma chinui de ceva timp sa ajung si la topicul cu Arcadia, unde nu am mai scris pana acum. De ceva timp sunt in prenatal si de vreo saptamana si ceva am hotarat ca voi naste la Arcadia. Am uitat sa precizez ca urmeaza sa nasc luna asta. DPN - 27 februarie... Am tot citit mai multe pagini din topic si din capitolele anterioare si ma bucur sa vad ca voi comunicati si dupa nastere. Sper sa ma integrez si eu in comunitatea mamicilor Arcadia. MElise |
Bun venit si nastere asa cum simti!
Mi se pare atat de ciudat sa spun unui moderator:" bun venit". Adica am impresia ca iti spun bun venit la tine acasa