Fluturasi LMA Alexandru, David Alexandru !(117)
Raspunsuri - Pagina 14
alina06st spune:
Si pt ca s-a trezit Luca si trebuie sa inchid, sa spun si eu repede:
La Multe Lunitze! Pentru: Eddy, Petru, Andra, Sophia si Albert!!!
Va pupam!
Mami fericita: Luca 12.04.2011 si 14+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!
yvyana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Miki infectie urinara..de la ce nici eu nu stiu..nici n-am mai vorbit cu doctorul pt ca stiam deja tratamentul si il aveam pregatit.. dar la fel ca la noi, banuiesc ca sunt bacterii care in mod normal traiesc in intestinul gros si in perioade de viroze, slabiciune, imunitate scazuta pot trece in zona invecinata si duc la infectii urinare..la fel, si kk ajuns accidental in zona poate duce la o infectie, dar probabil tot pe un fond de imunitate scazuta.. nu stiu de fapt cum a reusit sa faca important e sa scapam de ea acum mami de 2 prichindei |
E bine ca stii acum cauza si o tratezi... mititica cat a stat cu febra mare (eu stiu de la pediatra ca daca nu tuseste, nu stranuta, nu are muci sau vreo eruptie pe piele, nu vomita sau nu are diaree, adica daca n-are nimic altceva decat febra poate fi ori infectie urinara ori otita).
Asa este cu infectia urinara, ai intuit bine, femeile fac mult mai frecvent decat barbatii, pentru ca au uretra mult mai scurta si bacteriile "urca" imediat in vezica, dar si pentru ca fiind in vecinatatea anusului contaminarea se face mult mai repede, mai ales daca nu se respecta igiena locala, mai ales la fetite cand ajung materiile fecale in zona - si vrei, nu vrei tot mai ajung si stau acolo ceva vreme pana schimbi scutecul - deci nu e neaparat semn de imunitate scazuta, daca se intrunesc toti ceilalti factori poate sa apara infectia urinara pe fondul unei imunitati normale - mai ales daca la urocultura a iesit Escherichia coli care traieste in mod normal in intestinul gros (de aceea eu cand o schimb pe L dupa ce a facut kk, desi nu o spal mereu la fundulet, o sterg mereu cu tampoane sterile intre labiile mari, dar mai ales intre labiile mici si mereu adun cate ceva, chiar si cand cu ochiul liber pare ca e curat).
miki1979 spune:
eu spre rusinea mea am uitat ca azi e ziua piticei mele noroc cu voi ca mi-ati amintit doamne luna viitoare taiem motul, ce repede a trecut timpul..nu stiu la voi cum e, poate ati simtit mai intens aceasta perioada, mai ales cele la primul bebe..dar mie parca mi-a suflat vantul anul asta asa prin fata ochilor..efectiv nu stiu cand a trecut
m-am apucat de gatit, ceva curatenie, acum ma apuc de calcat..
vlad e la gimnastica iar andra doarme
vreau sa fac si o praji, maine am invitate 2 bunicute dragi noua tare, de fapt bunicuta noastra si matusica, dar ele cum stau tot timpul impreuna, iarna in bucuresti la matusica iar vara la tara la bunicuta mea, ca sunt surori, asa le consideram si noi bunicute pe amandoua..si ne-au promis ca ne fac niste chiftelute cum numai ele stiu sa faca, o bunatate
azi am trimis cererile pt reinceperea activitatii la servici si la primarie, de fapt le-am scris ca le-a dus sotul..si cand am semnat am simtit un gol in stomac si niste fiori pe toata sira spinarii...brrr se apropie si e real, azi am simtit-o cand scriam..
ioanna16 spune:
multumim fetele!
strumph - da' o felie de ceva bun nu dai si tu, asa ca a facut piscoata 10 lunite?ca tare as mai manca
laura - bine ai revenit.ti-am admirat fetita, e o dulce si o frumoasa
mada - pentru oameni sclerozati asa ca mine, unde pe contul comun ai pus regimul?pe picasa la doc?sau?...
am vazut ca discutati despre implicarea sotului in cresterea bebelului...eu as putea spune ca sunt un caz fericit, sotul meu este destul de implicat, in timpul pe care il petrece acasa, adica cam 2 ore pe zi prinde din programul ei, se joaca cu fata, rad, vorbesc amandoi...legat de dat mancare, schimbat ma ocup numai eu.baita o facem impreuna...
acum vreo 2 zile ca sa-i treaca maraiala , i-am gasit jucand fotbal prin casa...o fi vreun semn ca ar vrea si un baietel?
miki1979 spune:
alina, eu ciorba cu zeama nu i-am dat, de fapt nu-i dau 2 feluri,..nici vlad acum la aproape 3 ani nu mananca 2 feluri la o masa..supa cu legumele pasate ies ca o mancarica..
roxy, apropo de luat in brate, eu il caram pe vlad si avea 16 kg, si l-am carat in brate pana in ultima zi cand am nascut..imi aduc aminte ca pe 1 am fost cu el la loc de joaca pt copii, ne-am alergat, rasturnat, dansat in brate..si pe 2 am nascut ideea e ca atunci cand il luam in brate, ca pe vremea aia facea inca in pampers, il tineam pe sold, intr-o parte..nu stiu cum sa zic, dar in functie de burtica gasesti o pozitie convenabila pt amandoi si pt cel din burtica eu asta il vad ca ultimul inconvenient, sunt altele mai discutabile gen timp, dispozitie, dorinta..
miki1979 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui yvyana
E bine ca stii acum cauza si o tratezi... mititica cat a stat cu febra mare (eu stiu de la pediatra ca daca nu tuseste, nu stranuta, nu are muci sau vreo eruptie pe piele, nu vomita sau nu are diaree, adica daca n-are nimic altceva decat febra poate fi ori infectie urinara ori otita). Asa este cu infectia urinara, ai intuit bine, femeile fac mult mai frecvent decat barbatii, pentru ca au uretra mult mai scurta si bacteriile "urca" imediat in vezica, dar si pentru ca fiind in vecinatatea anusului contaminarea se face mult mai repede, mai ales daca nu se respecta igiena locala, mai ales la fetite cand ajung materiile fecale in zona - si vrei, nu vrei tot mai ajung si stau acolo ceva vreme pana schimbi scutecul - deci nu e neaparat semn de imunitate scazuta, daca se intrunesc toti ceilalti factori poate sa apara infectia urinara pe fondul unei imunitati normale - mai ales daca la urocultura a iesit Escherichia coli care traieste in mod normal in intestinul gros (de aceea eu cand o schimb pe L dupa ce a facut kk, desi nu o spal mereu la fundulet, o sterg mereu cu tampoane sterile intre labiile mari, dar mai ales intre labiile mici si mereu adun cate ceva, chiar si cand cu ochiul liber pare ca e curat). |
da yviana, si febra asta a venit si in etape succesive, cu pauza intre ele..
si da, ecoli a iesit...ma gandeam ca poate a incoltit intr-o perioada cand ea era mai slabita, vreo viroza ceva..ca partea cu igiena am respectat-o cu sfintenie..eu o spal intitdeauna cand face caca la chiuveta, o sterg mereu cu prosopelul din fata in spate, igienizez baia tot timpul..deci nu stiu exact ce a dus la asta..poate are vreo predispozitie, ca si eu am tras cativa ani in trecut cu infectii urinare..
sper sa scapam de la prima cura cu antibiotic, ne-a dat zinat..mi-e frica de recidive si rezistenta la antibiotic mai mult..stiu ca e pacatoasa rau cand o dobandesti
roxy_s spune:
am culcat-o pe Anastasia dupa ce ne-am jucat si ne-am chitait amandoua.
ioanna in sfarsit aveti dintoc poate la cei ce urmeaza nu va mai fi asa scandal
strumphitza cum este ciorba bucovineana? zi-ne. asa-i cu bicicletele, pana om ajunge si noi asa....mai este....
ce scump este metroul
alina06 ahaaa, deci asa ....
eu nu folosesc servetele umede, n-am folosit si nici nu voi folosi decat daca plecam pe undeva si este musai.
eu ii dau ciorba cu lingurita. dupa ce papa pireul urmeaza ciorbita adica zeama. si abia o asteapta, ma bucur ca-i place, sper sa fie si ea ciorbareasa ca noi.
ailed paine cu unt merge dar sunca...nu prea. nu-i mai da, mai ales ca aia din comert stii cum este. si eu ii mai dau paine cu unt, 2-3 bucatele acolo de miez unse cu putin unt
mandreeac si tu ii crezi pe astia de la meteo? n-ai vazut cate baliverne zic? au mai zis einu stiu cand ca vor veni nu stiu ce zapezi si n-a venit nimic. stai sa vedem, eu nu prea cred
bluenight tu stai bine cu gradele
alehiam tu painea o faci in cuptor normal de aragaz sau ai aparat sau cuptor mai ca lumea? eu am aragaz normal, oare mi-ar iesi?
Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
yvyana spune:
Miki E. Coli nu e chiar asa de pacatoasa, o sa treaca cu antibiotic!
Nici nu ma gandeam ca nu o speli, eu ziceam sa o cureti intre labiile mici, mai ales daca vezi ca a patruns mult kk prin zona, ca degeaba stergi cu prosopelul ca nu ajunge intre labii! Efectiv departezi labiile mari si cureti bine acolo cu o compresa sterila inmuiata in ser si ai sa vezi ca se ia ceva mizerie pe tamponel, chiar daca pare curat!
roxy_s spune:
sa urez si eu:
La multi ani! pentru Sophia, Edy, SophiaPetru, Andra, Albert sa cresteti mari si sanatosi bebei dulci.
Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
Deea99 spune:
neatza pe la pranz
nu ca acum ne-am trezit...deja suntem la a2a tura de nani...dar nu imi vine sa salut cu buna ziua
ati scris ceva de ieri...bineinteles ca eu iar nu va citesc am intrat doar sa bag cardul sa caut niste pozici
Roxy pun una cu mine special pt tine...ca tot am citit ca nu apar asa des si cand o merge anna si mai rar....uhh daca scriam des va bombardam cu retetele mele...ca mai nou anna -nazdravana nu prea mai papa bine si am inceput sa fac mancarica mai de bebe de un an..adica tocanitza cu cartofi si ardei copt....chftelute coapte....ciorba de perisoare...spanac cu unt faina si usturoi pe asta chiar la mancat
ma duc sa selectez cateva pozici