Piersicute de iulie-august 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 7
ZIZOU spune:
Neata, fetele!
Multam de cafea Ada.
Din ciclul sa ne dam cu stangul in dreptul si sa punem gravidele sa mearga prin ger...sa va povestesc ce mi s-a intamplat ieri.
Am fost la serviciu unde am luat o hartiuta semnata de director si medicul de medicina muncii prin care angajatorul spunea clar ca nu imi poate schimba locul de munca cu unul de birou si cu aceleasi beneficii, asa ca este de acord cu recomandarea medicului de medicina muncii sa intru in concediu de risc maternal.
Am intrebat-o de doua ori pe asistenta de la cabinetul nostru daca imi mai trebuie ceva la medicul de familia, mi-a spus clar NU
Ca urmare m-am dus la medicul de familie cu hartia in dinti sa imi dea CRM ca azi sa il pot duce la serviciu. Acolo, nu si nu ca imi trebuie si hartie de la ginecolog ca recomanda si el asa ceva. Sa mor nu altceva.... Am incercat sa ii explic cat am putut eu mai frumos ca nu imi trebuie din moment ce angajatorul meu nu imi poate oferi alte conditii de munca, ea nu si nu.
Am renuntat sa mai discut cu ea ca deja ma enervasem si cand ma enervez incepe sa ma doara burta.
Asa ca azi tre sa ma duc la ginecolog, oricum trebuia, dar daca aveam CRM-ul azi ma duceam si la medicul de medicina muncii care trebuie sa semneze si sa puna parafa si scapam de un drum maine.
OF....
Scuze dar trebuia sa ma descarc, am povestit la tot familionul dar trebuia sa va povestesc si voua.
Daconst spune:
Aha,ok,m-am linistit,daca si la voi e asa.
Ali,de mancat as putea si eu,daca mi-as pune mintea,dar incerc sa mananc chiar daca trebuie...ca altfel as sta numai in frigider cu capul.
Doar ca mie nu mi-a fost si nu imi e rau.Eu as manca de placere.
Laura,mie-mi placea cind dadea spectacol bb,adica stiam ca e bine.Era asa haioasa perioada aia,ca daca nu misca,ii dadeam cu apa si se zvarcolea de numa.
Al meu radea mereu,ii spunea sa se miste ca altfel iar ii face mama dush.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
16 sapt
Laura32 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Daconst Aha,ok,m-am linistit,daca si la voi e asa. Laura,mie-mi placea cind dadea spectacol bb,adica stiam ca e bine.Era asa haioasa perioada aia,ca daca nu misca,ii dadea cu apa si se zvarcolea de numa. Al meu radea mereu,is spunea sa se miste ca altfel iar ii face mama dush. www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07) 16 sapt |
Daconst ai fost chiar simpatica ... si mie imi place cand misca bebe mereu ...asa stiu ca este OK , dar cred ca in curand o sa inceapa spectacolul , nu o sa mai dureze mult si dupa aceea o sa ne plangem ca nu putem sa ne odihnim ...
16+
carmina_s spune:
citat din mesajul lui ZIZOU Neata, fetele! Ca urmare m-am dus la medicul de familie cu hartia in dinti sa imi dea CRM ca azi sa il pot duce la serviciu. Acolo, nu si nu ca imi trebuie si hartie de la ginecolog ca recomanda si el asa ceva. Sa mor nu altceva.... Am incercat sa ii explic cat am putut eu mai frumos ca nu imi trebuie din moment ce angajatorul meu nu imi poate oferi alte conditii de munca, ea nu si nu. Am renuntat sa mai discut cu ea ca deja ma enervasem si cand ma enervez incepe sa ma doara burta. Asa ca azi tre sa ma duc la ginecolog, oricum trebuia, dar daca aveam CRM-ul azi ma duceam si la medicul de medicina muncii care trebuie sa semneze si sa puna parafa si scapam de un drum maine. OF.... |
Neata!
mie mi-a spus dr. meu ginecolog ca el nu-mi poate da CRM ci doar o scrisoare cu recomandari in care sa scrie ca nu pot face efort si toate cele ci medicul de medicina muncii, in baza recomandarii de la med ginecolog (si doar in baza recomandarii) imi poate da CRM. eu am recomandare in care scrie ca am amenintare de avort si recoamanda repaos fizic, dar nesimtitul de la medicina muncii mi-a zis ca "aaaaa, dna. munca mai usoara ca aia de birou nu exista! la ce risc sa va incadrez eu pe dvs?......daca vi se inrautateste starea, mai veniti pe la mine" (mai tineti minte ziua mea de marti plina de.....? de aici a fost). concluzie: tot cu aceasta recomandare, pot merge la med de fam sa imi dea reducere de program la 6 ore (ca, deh, daca am amenintare de avort....ar fi bine macar sa stau la serviciu doar 6 ore.....)
iar m-am enervat ca mi-am adus aminte
te pup
17+
roxypuy spune:
buna burticoase! iar cantam let it snow, let it snow...eu nu ma suport frigul asta ma termina si fizic si psihic...paralizez pur si simplu numai la gandul k trebuie sa ies din casa desi ma duce/aduce sotzul cu masina tot nu-mi revin mi-a intrat gerul in oase, in suflet...peste tot! azi stateam in masina si desi era cald si aveam si incalzirea din scaun data la maxxxx mie tot mi-era frig si stateam incordata si ma intzepa burta rau se pare ca peanut seamana cu mami si nu-i place frigul...
fleur - mie imi daduse medicul reteta pt canesten, insa mi-a luat mami de la farma fara ea se da si fara reteta asa ca poti sa iei linistita. si chiar are efect! dupa cele 3 zile de tratament...it's completely gone!!! sa speram ca nu se mai intoarce
azi am avut o sedinta de dimi si am baut o guritza de cafea cu laptic cred ca e a treia gura de cafea pe care o beau de cand am ramas insarcinata. si pe mine ma seaca nasul asta uscat...mai pun ser fiziologic din cd in cd...
hai sa ne vedem peste 1-2 sapt cand s-or mai potoli gerurile si zapezile, ce ziceti? deja i-am spus sotzului sa se astepte la o invazie de burtici la cafenea
va poop!
Roxy
14+
Daconst spune:
Mai eu nu-i inteleg pe dr astia la voi acolo.Ce naiba,va dau ei bani din buzunarul lor sau ce se kk atata pe ei?
Stai ca ma enervez si eu.
Aici plateste casa de asigurari si nu are nici dr si nici angajatorul probleme.
Iar daca-ti reduce programul de lucru nu primesti bani cind esti in concediu maternal?
Ca la noi asa se calculeaza.Iar daca acceptam mai putine ore de munca,luam apoi un an mai putini bani si nu mi-a convenit.
Iar aia cu hartiile lor zici ca-s nebuni...niciodata nu ai vazut sa fie de acord asistenta cu dr si invers.
16 sapt
balanta_tm spune:
Buna!
Si eu apartin de odiseea asta, dar din motive de superstitie, nu as vrea sa ma treceti pe prima pagina. Am 13 sapt si cateva zile, sarcina gemelara obtinuta prin FIV (2 baietei ).
DPNul ar trebui sa fie la inceput de August, dar fiind gemeni, probabil ca vor veni mai devreme.
Am mai avut o sarcina in 2010, dar unica - era tot un baietel, obtinuta tot prin FIV, pe care am pierdut-o la 24 de saptamani (nu as vrea sa vorbesc despre asta, inca imi e greu...).
Vad ca vorbiti de CRM. Eu sunt in CRM din sapt 9 de sarcina, si intr-adevar, ultimul cuvant il are medicul de medicina muncii la acordarea acestui tip de concediu. La prima sarcina nu am reusit sa obtin CRM ci doar reducere la 6 ore cu plata de 8, insa la a doua sarcina, mi s-a dat CRM.
carmina_s spune:
citat din mesajul lui Daconst Mai eu nu-i inteleg pe dr astia la voi acolo.Ce naiba,va dau ei bani din buzunarul lor sau ce se kk atata pe ei? Stai ca ma enervez si eu. |
Nu te mai enerva si tu, ca am avut eu o criza suficienta....
nu-l costa NIMIC pe dr de medicina muncii, dar pe mine nu neaparat asta m-a enervat (ca nu mi-a dat CRM desi ....nu mai comentez), ci felul in care mi-a vorbit, flegmatic.... adica eram si nesimtita ca stau cu fundul pe scaun 9 ore si am tupeul sa cer CRM....vaca de mine....
asta le trebuie:
17+
Daconst spune:
balanta_tm,bine ai venit si sa fie cu noroc!
Am rectificat ca am vazut gresit.
Fleur,eu am uitat ca vroiam sa raspund si de canesten.Si eu l-am luat aici fara reteta,banuiesc ca si la voi e la fel.Eu am luat ceva gen combi-pachet,ovule si crema.E bun si trece sigur!
Roxypuy,de ce nu bei cafea,nu-ti place sau nu o suporti?
E nasol cu frigul asta ca n-ai chef sa mai iesi din casa...brrr.
Carmina,e naspa sistemul,ce sa zic.Acolo parca le ceri lor personal o favoare cind e vorba de fapt de dreptul tau ca asigurat.
16 sapt
adarev spune:
Zizou nu te mai enerva.Of, asa e Roxy nu mai suport nici eu frigul. Dimineata merg cu taxiul ca pana se incalzeste masina noastre ajung la serviciu. Balanta bine ai venit si sarcina usoara.Fetelor, calmati-va, ca va doare burta apoi.