Piersicute de iulie-august 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Eu am descoperit de curand salata de sfecla rosie in care mai pun ceva ardei gras, morcov, brocolli si ce mai imi trece prin neuron in mom respectiv. E asa de buna...
Fetele cu nasul infundat: dupa ce intr-o noapte m-a busit plansul pentru ca nu puteam sa adorm din cauza nasului, am zis sa incerc si leacuri babesti, doar-doar or da roade. Asa ca de vreo saptamana dorm cu o farfuriuta cu ceapa tocata marunt la cap (si chiar are efect!!!). Aseara am incercat sa adorm fara, dar dupa vreo ora de chin m-am dus si mi-am tocat 'portia'. Nu ma intrebati de miros, important e ca reusesc sa dorm noaptea
Azi am fost la ORL si mi-a spus ca am polipi ("polipoza nazala", zicea ca e diferita de polipii pe care ii facem cand suntem copii). La mine a aparut ca urmare a rinitei alergice pentru care m-am incapatanat sa nu iau tratament de cand am aflat de sarcina.
Oricum, si dr gineco si ORL mi-au spus ca e normal ca in sarcina sa avem nasul ceva mai infundat decat de obicei (hormonii de sarcina genereaza o hipertrofie a mucoaselor). Ah, si cica durerea de cap (desi la mine e mai degraba pe crestet - spre ceafa) e legata de nasul infundat.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Fetelor, am crezut ca o sa am o zi usoara si o sa va citesc.
Sunt super obosita ca noi suntem in mutari la lucru. Nu am ridicat nimic, dar am tot aranjat dosare si prostii. Sunt plina de praf si obosita.
Vad ca voi aveti nasul infundat. Si eu, dar mai am o problema. De vreo saptamana in fiecare dimineata cand suflu nasul imi curge sange. Nu mult, dar chiar in fiecare zi. Peste zi imi e si frica cand stranut si incerc sa nu imi suflu nasul de loc. A mai patit cineva asa? Oare ar trebui sa ma ingrijorez?
Of, sper ca ziua asta sa devina mai buna.
Ne citim mai tarziu.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

muraturica, eu stranut dimineata si ma trezesc cu nasul infundat, iar ieri mi-a curs sange din nas (cate un pic cand imi suflam nasul am mai vazut si saptamanile trecute, dar ieri s-a prelins un firicel). l-am intrebat pe medicul de familie (ca tot il sunasem pt oncediul medical) si mi-a zis ca nu e nimic, se intampla in sarcina ca vasele de sange secundare sa fie mai sensibile (de aia apar si varice sau vase sparte pe picioare). mi-a zis sa am aerul umidificat unde dorm si bine aerisit.
am uitat sa iti spun, imi place numele veronica foarte mult

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Mers Iuli de raspuns.
Bafta la eco valy (sper ca nu m-am incurcat si tu mergeai la eco). Sa ne spui ce si cum.
Mai fetelor mie nu mi se vede burtica deloc. Ba chiar din cauza ca am slabit am parca abdomenul mai plat decat inainte. Parca as vrea sa mi se vada.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Fetele ce faceti?Vad ca vorbiti, foarte bine. Eu o sa fug la sedinta cu parintii la copil.In rest munca si iar munca la serviciu. Mai am de tras pana la 1 martie si apoi uncep singura alta bataie de cap, dar macar lucrez ptr. mine. nu ca aici nu ar fi bine. In fine.. Miraturica nu-ti face griji cu sangele din nas , la gravide e normal asa cum a spus si Iuli. Niccostea o sa fac si eu salata de sfecla si spunea cineva de ciorba de sfecla acra vreau si eu reteta, ah si pe unde vedeti haine frumoase de gravida vreau si eu. Aruba foarte tare numele fetiteu tale. Roxy, ce frumos doua fetite. fetelor va pup am fugut. Nu am nici de mancare acasa, vai de capul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Salutare burtici!

Ce multe nume frumoase am reperat!
Hai ca scriu si eu cateva, unele s-au mai scris, altele nu:
Ema, Clara, Carla, Agnes, Anastasia, Emilia, Iulia
Sebastian, Emil, Paul, Mihai, Pavel, Victor

Si eu am dureri cand fac miscari bruste, cand ma ridic sau ma rasucesc, cred ca dureri de ligamente.

Despre lista de cumparaturi pentru bebe: asa e, body-urile pe care le recomand si eu pana pe la 6 luni sunt cele cu capse pe o parte. Dupa 6 luni, body-urile pe care le bagi pe cap. Eu pe Bianca am imbracat-o multe luni alergand dupa ea

Cadita (30 RON) eu recomand simpla, o poate folosi si mai tarziu, pusa in cada mare. Pt suport anatomic eu am avut un www.mykids.ro/5-c5/suport-baie-anatomic-cadita-bebe-si-copii-s25/-suport-burete-baie-bebelusi-si-copii-d5.html" target="_blank">suport de burete (16 RON), cu panza de finet peste.

Wrap-ul il recomand si eu. Eu mi-am fabricat unul dintr-un material neelastic, dar am purtat-o putin in ea, dupa 7-8 kg mi s-a parut greu. E fain ca wrap-ul poate fi prins in mai multe moduri, cand copilul e mai mare poate fi prins in pozitia hip carry, sau back carry, www.wrapyourbaby.com/" target="_blank">aici in stanga mai multe pozitii. Numai ca vara nu prea merge, ca ne incalzim.

Carucioare (1200 RON) - eu am optat pt un carut cu roti mari, greoi, modular, 3 in 1, care are si landou, si scaun sport si scoica auto.
E fain ca landoul poate fi pus oriunde, noi asa o transportam pe Bianca (sau in scoica). Aici o pusesem la nani in balcon, pe balansoar
Pt calatorii am luat un carut ieftin la 130 ron, chinezesc, care se poate lasa pe spate, ca sa poata dormi mandra cat noi ne plimbam sau stateam la terase.
Oricum primul criteriu ar trebui sa fie dimensiunea - trebuie sa incapa in lift sau sa il puteti cara pe scari. Sau sa il puteti lasa jos, undeva.

Termometrul de baie - noi nu avem, il folosim pe cel de corp.

Forfectuta - nu am folosit, i-am taiat unghiile cu unghiera noastra.

Scutece de finet (4 RON/ metrul) - recomand, eu am 15-20 de bucati, sunt bune oriunde, in orice situatii: la baie, la nani, in carut, la regurgitat, pe post de prosop, de asezat sub bebe cand mergeti in vizita la dr. sau in alte locuri nu chiar sterile

Sterilizator (140 RON)- noi avem de la Momert, luat tot de pe mykids (dar sunt si mai ieftine, tocmai m-am uitat - atunci nu erau, iar cele pt microunde sunt si mai ieftine)

Pompa pt muls - eu am Lansinoh, manuala, f buna. Pt stocat laptele matern recomand pungute sterile de la Lansinoh.

Biberoane - am avut Nuk in primele 3 luni (apoi nu a mai acceptat biberon - oricum ii dadeam doar lapte muls), iar cand am intarcat-o, la 11 luni am trecut la Primii Pasi.
Oricum trebuie schimbate periodic, aprox 3 luni, biberoanele, tetinele, suzetele.

Suzete - am incercat multe marci pana ne-am oprit la Dr Brown's, sunt mai bune, mai moi

Cosmetice - gama Bubchen

Patut (160 RON) - noi avem de lemn, aparatorile le-am facut noi. Am cumparat burete si am facut huse.
Am luat si un patut pliabil pt calatorii, dar fosneste, asa ca atentie ce material are patutul de carpa!

Lenjerie de pat - nu trebuie, mai degraba luati cearsaf cu elastic, e infinit mai bun. Patura, pilota, perna - nu sunt necesare. Copilul doarme mai bine in sac de dormit sau in salopeta de catifea sau fleece/ polar.

Interfon bebe (90 EUR, de pe amazon.de) - nu l-am considerat util pana pe la 10-11 luni cand am decis sa luam unul video sa vad ce face pana adoarme si dupa ce se trezeste. O culcam, trageam draperia, ieseam din camera si inchideam usa. Si nu stiam ce se intampla, ca nu plangea dupa mine, nici inainte sa adoarma, nici cand se trezea.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Muraturica,asa e la prima sarcina,nu se vede repede burtica.Dar o sa te saturi de burti cind o sa inceapa sa creasca.

Ada,spor la treaba.mai ce harnica esti tu.Gatesti in fiecare zi?

Eu azi merg la o zi de nastere cu famelionul asa ca nu gatesc nimic...si asa sunt in pana de idei ca pofta nu am de nimic.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

16 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannett spune:

Salutare!

Apropo de sangerarea la suflatul nasului si eu voiam sa va intreb..
La mine se intampla cam de fiecare data cand imi suflu nasul (si pe vremea asta e zilnic), dar parca citisem pe undeva ca ar fi normal din cauza cresterii cantitatii de sange din organismul mamei.

La fel si cu crampele din josul abdomenului la stranut sau miscari bruste. Sigur e normal...doar sunt niste ligamente care sunt mai solicitate acum.

Saptamana 15+

Mergi la inceput

Miha,buna lista ta,sunt multe sfaturi utile!

Eu wrapul ala nu-l suport.O fi comod,o avea de toate dar arata naspa rau,asa primitiv.Am si eu un portbebe din ala dar nu l-am folosit decit cind nu puteam lua caruciorul cu mine.Si doar la inceput ca pe urma ma rupea de spate.

Caruciorul o sa ma uit sa fie usor si sa pot schimba directia de mers,aia e cel mai important pentru mine.Cind e soare sau vant conteaza mult.
In rest sa nu fie scump ca si asa urmeaza unul sport de care o sa trag vreo 3 ani,asa ca primul e doar de tranzitie.

16 sapt

Mergi la inceput

Despre crampele la stranut sau tuse,vroiam sa va zic ca acum fac asa cum mi-a zis Ali,adica stau putin aplecata si nu ma mai doare nimic.Nu le mai simt.Trebuie sa nu ma ia prin surprindere altfel sunt ca niste taieturi nu alta.

16 sapt

Mergi la inceput