Piersicute de iulie-august 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Fleur, merci mult de incurajari. eu am 10 saptamani jumate acum. Si multa lume mi-a spus ca dupa 35 ar fi foarte bine sa fac amniocenteza. Asa cum spuneam, mi-e frica doar de riscul sarcinii. in rest nu am treaba. sunt in stare sa imi fac operatii pe viu daca e necesar. Mama zice ca trebuia sa ma fac chirurg :-)

Riscul se zice ca e 2% ;a amnio. Eu am avut o mica sangerare in saptamana 5 spre6 si in rest mai am dureri in burtica din cand in cand, dar in rest nimic. Am avut saptamana trecuta si deplasare in Italia cu avionul si stat mult pe scaun, dar am fost ok, multumesc lui Dumnezeu.

10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs

PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Ioana , tu la ce medic mergi acum ?

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Fetelor , mai sunt si alte fete la alte capitole care vb la fel de mult ca noi ? In 3 zile am terminat si capitolul asta ...

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viairo spune:

Doctorita mea a sugerat ca daca vreau amnio nu mai are sens DT. Imi va face eco amanuntita saptamina viitoare cand voi avea 11 saptamini si la 16 saptamini voi face amnio. Din cate am citit riscul de complicatii a scazut considerabil la ultimele statistici si scade cu cat sarcina este mai avansata, dar nici prea tarziu nu o putem face. Eu voi face cu un dr. care o face din 1990 si nu prea a avut cazuri cu complicatii, sper sa fie ok si in cazul meu.
Bafta si curaj fetelor care urmeaza sa treca prin amnio si asteptare usoara pentru Fleurdelise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viairo spune:

Ioana nu mai este 2%, care mie mi se pare foarte mare, statisticile recente arata o rata de 1 la 1600.

Mergi la inceput

Viairo, nu stiam....

Laura, merg la Anca Popa - la medsana ca avem abonament pe firma facut acolo. Ea e de la Cantacuzino la spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Salutare! Am fost azi la doctor si am vazut un ursulet activ tare, m-am emotionat rau...acum doua saptamani era o boaba mai mare de fasole cu o inimioara mica.

In rest, mi-au zis ca am infectie urinara inca si mi-au dat un antibiotic unidoza care cica-i ok si-n primul trimestru (am mai facut un tratament cu antibiotic la inceputul sarcinii, tot asa dupa urechea doctoritei, si uite ca a functionat maxim ca tot n-a trecut). Urocultura nu se face decat daca nu dau rezultate antibioticele prescrise, mie mi se pare sf pt ca la noi in RO o urocultura nu-i mare filosofie si in felul asta stii sigur la ce e rezistenta bacteria si la ce nu.
In mod normal trebuia sa ma duc cand implineam 12s la ecografie dar voi pleca in Ro in curand si am zis sa merg mai devreme ca nu mai aveam rabdare sa-l vad pe bebeloi. S-a indurat intr-un final sa imi faca si eco dar fara nicio alta masuratoare, fara sa se uite la nimic altceva col, placenta. La fetita de fiecare data cand imi facea eco dr masura DBP, AC, FL, plus verificat placenta,col si alte cele.
In fine, ma lungesc aiurea, dar sincer, abia astept sa ajung la dr meu din Ro in care am incredere.

mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 10+ cu piersicut/a dulce foc

Mergi la inceput

Bumbita, doctora ta e chiar doctora? sau se preface? ...nu-mi vine sa cred ce aud....antibiotic fara urocultura????????/
Incredibil
Vreau sa va zic ca am avut o patanie in SUA in vacanta cu o infectie urinara si aia de acolo nici pastile cu cranberry nu au vrut sa imi dea pana la rezultatul uroculturii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

buna fete!
pauza de cafea la mine. am avut zile asa de aglomerate, sa comensez pt luni cind am ars gazul pe la servi.

Dana test fish se cheama rezultatul preliminar in 48 de ore. aici te intreaba de-l vrei, si nah, cum sa nu... La voi s-o plati suplimentar, nu stiu, dar eu zic ca merita, decit sa stai sa astepti 3 saptamini

Ioana bine ai venit! despre amnio: depinde ce vrei. sa zicem ca iese prost, vei face intrerupere? tre sa te gindesti bine la asta inainte. dupa mine, daca asta iese din discutie, eu personal n-as mai face nici amnio si nici dublu/triplu test. iar daca faci amnio tot asa, DT sau TT sunt inutile si provocatoare de anxietati...

revin

Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Ioana, asa am zis si eu...dar cred pur si simplu ca asa e sistemul aici mai relaxat.
Prima data am fost la camera de garda, era sarcina f mica 3 sapt dar aveam niste simptome crunte. Si acolo mi-au dat direct antibiotic cefuroxime. M-am dus apoi la ginecoloaga mea, care tot fara niciun test de urina mi-a dat continuare la reteta. Evident ca antibioticul nu a fost bun (putea sa fie dar iata ca n-a fost) si de atunci am tot avut simptome naspa. am schimbat doctora, iar azi surpriza, si dr asta mi-a dat sa iau alt antibiotic (pt ca-n urma cu doua sapt cand am fost am insistat sa-mi faca un sumar macar si a iesit cu infectie) si cica daca nu dau rezultate tratamentele abia atunci imi face si urocultura ca e un pic mai complicat. ce o fi atat de complicat nu stiu zau, ca la noi in 3 zile e gata si stii naiba ce si cum. In fine, nu vreau sa intru in polemici cu sisteme medicale si medici, ca-s multe fete stabilite-n alte tari si pareri sunt multe. doar povesteam experienta mea.

mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 10+ cu piersicut/a dulce foc

Mergi la inceput