HAI ADRIANA - Delfinasi de iulie-august 2010 (45)
Raspunsuri - Pagina 17
palomina spune:
Matusa, am facut eu aseara chiftelutze!
500 gr carne de pui
Un cartof
2 oua
O felie de paine inmuiata in apa
2-3 catei de usturoi
Patrunjel tocat
Sare, piper dupa gust
Toate astea se pun in blender pana se face o pasta buna de modelat. Se fac bilute si se pun pe hartie de copt in cuptor la 180 de grade in jur de 15-20 minute ( te orientezi tu)!
P.S. Sper ca n-am uitat nimic ca sunt " arestata" in pat langa A. Si nu am reteta de la Michelle in fata
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010
michelle1981 spune:
Hai Adriana!!
palomina - multumesc ca ai postat tu reteta, da, asta e
ooana - sanatate multa alor tai!
bumble - uff ce ghinion ati avut cu masina. Bine ca sotul e teafar
eladea, gina_miha - multa multa sanatate!
Aseara am avut ceva peripetii. Eu am iesit la film cu niste prieteni s a ramas sotul cu Bianca. Dupa ce am iesit de la film m-a sunat ca si-a bagat seminte de pin in nas. M-am dus acasa si i-am luat si am mers la spitalul de copii, unde dupa juma de ora de asteptat, flamanzi toti, ne-au trimis la spitalul de recuperare, ca eu nu au ORL.
Dincolo au chinuit-o manual cu o spatula, plangea mititica, de imi venea sa ma ridic si sa plecam. Oricum dr. de acolo a zis ca ea nu vede nimic si respira bine pe amandoua narile.
Azi am mers totusi la privat si am testat cu fibroscopul sa vedem daca sigur nu mai are nimic.
Sotul ii scosese vreo 3 samburi manual, dar si cu batista bb.
Cam asta despre motata mea. In plus ieri si-a prins degetele la un sertar si a cazut de pe un corp de mobila si a dat cu capul de un sertar deschis, dar s-a lovit sub barbie unde are o rana de toata frumusetea.
In rest suntem bine!
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">13+
adrianaBuc spune:
mama, michelle, aventuriera e Bianca.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
39+ cu ultima suta de metrii.... 4 - 3 - 2 - 1...
ochidut spune:
vai Michele, ce poveste, saraca Bianca...ce tampiti cu spatula Niste prieteni au patit cu fetita lor ceva similar, isi bagase in ureche. Noroc ca era mai marisoara putin si le-a zis ca ei nici o vazusera. iar doctorita de garda de la spital zicea la inceput ca nu vede nimic si sa se duca cu copilul acasa, ca inventeaza. Noroc ca ei au crezut copilul si au insistat pana a venit si alt doctor si s-au uitat bine in ureche unde au gasit...parca erau niste margelute..nu mai stiu...
La fel o lat prietenea fiica-sa la 2 ani a gasit o bombonica mica la niste prietenei in vizita si si-a bagat-o in nas si apoi a venit senina si i-a zis lui maica-sa.
In orice moment pot face astia mici cine stie ce prostii din astea de iti ajunge inima in gat
Eladeea
de Larisa Ioana 24.06.2010
pufescu spune:
buna fetelor
Sper sa nu uite vreo intrebare:
Ochidut,lista cu nutrienti completa pe fiecare aliment in parte nu am gasit.In cartea copilul vegetarian ai un capitol cu nutrientii,chestii de baza si indica si surse.In rest,cautari pe net dupa fiecare chestie in parte...Cand apuc(nu stiu cand) o sa incerc sa fac o compilatie :).
Cum macinam seminte de in,susan si alte seminte mici uleioase(chia): la rasnita de cafea :).La o rasnita de seminte se pune o lingurita de fulgi de ovaz/orz/alta cerala ca sa nu se faca pasta si sa mearga rasnita in gol.
Carla,cu mancarea ti-au zis bine fetele,au faze. Si noi am testat cu succes metoda descrisa de ochidut(dus la el in camera,pupat,zis ca atunci cand nu mai mataie/urla il asteptam la masa). Experimenteaza sa le dai cate o scobitoare si sa infiga in bucatele,raducu numai asa mananca la micul dejun :) .Si stai calma ca nu o sa moara de foame :). Nu le da nici o gustare,masa e masa si daca nu mananca gata.E cu un pic de scandal dar functioneaza.
Meniul nostru azi la pranz(a mancat foarte bine,mai ales brocoli la care a cerut supliment,ii curgeau balele :) ).
supa de legume si linte+chifla multicereale+brocoli cu sos de usturoi si salata
supa crema de legume cu linte
morcovi,gulie,sfecla rosie,ceapa rosie,linte,suc de rosii,ardei, patrunjel,sare,un pic de boia iute
chifla multicereale:
un pic de okara(pulpa de soia) ca statea degeaba prin frigider(optional),un pic de iaurt de soia(optional),faina neagra grau,hrisca+mei+quinoa+seminte in rasnite,tarate de grau si ovaz,1/2 plic drojdie uscata,sare(neiodata), busuioc,marar,menta
Brocoli cu sos crud de usturoi& stuff
Brocoli congelat,se prepara la aburi f. putin cat sa se inmoaie
Se face un sos din(oricare ingrediente mai putin usturoiul,lamaia si uleiul se pot inlocui sau scoate,dupa gust si ce e la dispozitie): usturoi cat cuprinde,zdrobit pt mujdei,un pic de sare(neiodata),cateva alune rasnite,seminte de floarea soarelui rasnite,seminte de mustar rasnite, seminte de canepa(un pic),fulgi de drojdie(un pic),2 linguri ulei masline,ceva zeama de lamaie pt ca sa se asimileze bine fierul din brocoli,apa cat sa arate ca un sos gros nu ca o pasta.
Se amesteca si voila minunea!
Noi am mai pus peste rucola+varza chinezeasca tocata+germeni de mung ca se plictiseau prin frigider :)
katalina spune:
Vreau sa va felicit fetele cu burtica: MICHELLE,RAMONA,BABY,.Va doresc sarcini usoare si sa aveti acolo in burtica exact ce va doriti voi
Vai fetelor, aici se dicuta numai de tofu,linte, seminte de tot soiul,lapte de soia,eu stau deoparte,va admir ca incercati si testati tot felul de retete, te admir Pufescu pt cum ti-ai schimbat stilul de viata alimnetar,si pe Maurice la fel.Si noi mincam f sanatos, dar nu putem fara carne si restul, si incercam sa consumam doar produse bio de la tara.de ex azi am facut o supa crema de ciuperci delicioasa cu multe ciuperci,telina,ceapa, cartof,e bestiala
Palomina, vad ca vrei sa pleci la Istanbul doar cu sotul, sa-mi dai detalii si mie,e o destinatie si pentru noi cindva. si ce faci cu "copchilu'"?
ALICE, cu soacra-ta e jaleeeeeeee,sunt la capitolul din urma, sa vaz daca pleaca pina la capitolul prezent,da' nu cred, ca o gasiti inzapezita
Ma bucur nespus de progresele dragalasei BEA,Bravo
citesc, citesc,vik doarme dus
palomina spune:
Kata, da! Acum strang si eu informatii despre Istanbul ! Trebuie sa le iau la intrebari si pe niste prietene care au fost toamna trecuta acolo copchilul il las la mama! N-o fi foc 3-4 zile! Macar atat !
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010
histamina spune:
salutare,
in culmea disperarii ca nu mai vine mami,a cazut cu fruntea de prag, apoi cu tampla de o oala(pasiune inimaginabila), apoi direct intr-o oala,ca tati amenajeaza bucataria.
bun.ajung acasa. facut pasta masiline, semnite d edovleac,floarea soarelui, usturoi, cimbru.2 lingurite.
branzica, o lingurita,un dumicat de paine...............apoi si-a amintit domnle ca-i e foame.
de la 7 seara la 7 dim a ras 750 ml de piure de cereale cu LV.
de dim facut ostropel crema.
am inteles ca a papat bine.
aseara a fost mama maraielii.la un moment dat imi venea sa fug in papuci de acasa, oriunde,ca nu mai conta.
sunt zombie.
sunt inca la job si nu am forta sa plec,astept sa ma ia sotul.
Alice_Elena spune:
Kata, nu iti face iluzii, nu a plecat :))) e inca la mine.
Mara nu a vrut aa doarma dar Radu doarme de 3 ore si ceva
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)