Cum ne comportam cu copiii ALTORA?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Julia cotizezi anual pentru urmatoarea masina de spalat ? Super dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Masina de spalat e ultima mea grija... Cand ne-au mai lasat masinile cu ochii-n soare, le-a reparat al meu sau a procurat rapid una, ca...e nevoie!

In ceea ce priveste hainutele, mereu avem hainute care sunt bune de joaca, nu vreau sa tin la haine mai mult decat la distractia lor.Asa mi s-a intamplat la primul copil, pana sa vina al doilea: atat de mult imi placeau rochitele si bluzite cu dantelute si broderii, ca mai mult au stat in dulap, decat pe copil, in ideea ca se murdaresc daca vor fi purtate de un toddler.Am si-acum hainute noi de la prima fata, pe care doar mezina le va purta acum, cand ii vine vremea... Mi-a fost invatatura de minte, haina e facuta ca sa fie purtata si uzata, nu vreau sa aiba hainele noastre viata mai lunga decat avem noi insine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstroia spune:

De fapt observatia trebuie facuta parintilor,pt ca ei sunt needucati!Copiii micuti n-au nici o vina!Dar ca sa nu intervi e ca si cum ar fi singur in parc,fara aparare,ocrotire....De asta prof fac atatea probleme elevilor in scoli,pt ca parintii nu iau atitudine si permit sa le fie batuti si jicniti copiii!!!Cereti sa va fie respectati copiii de micuti ca sa nu ajunga adolescenti frustrati care ,evdent,se vor razbuna pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenstroia spune:

De fapt observatia trebuie facuta parintilor,pt ca ei sunt needucati!Copiii micuti n-au nici o vina!Dar ca sa nu intervi e ca si cum ar fi singur in parc,fara aparare,ocrotire....De asta prof fac atatea probleme elevilor in scoli,pt ca parintii nu iau atitudine si permit sa le fie batuti si jicniti copiii!!!Cereti sa va fie respectati copiii de micuti ca sa nu ajunga adolescenti frustrati care ,evdent,se vor razbuna pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Ce parinte permite asta?!?!?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmenstroia

carmen

Sau invers...

Mama mea a oferit si a pretins mereu respect. Odata, ca raspuns la respectul ei, a primit un bolovan prin geamul de la camera.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

bai ce ma enerveaza generalizarile astea ... o data s-a intamplat ... si zbang - concluzia!

selene, nu am nimic cu tine, doar ca mi-am/mi-ai amintit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmenstroia

carmen

De acord cu tine... or fi si profesori care "fac atatea probleme elevilor in scoli", dar cum ramane cu elevii care fac atatea probleme profesorilor tot in scoli??? (s-au vazut destule cazuri, numai ca astea nu sunt la fel de mediatizate ca celelalte...). Si sa nu-mi spui ca "profesorii sunt de vina", ca am auzit de prea multe ori cliseul asta.

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu in situatia asta, cand un alt copil face ceva rau la al meu vorbesc in primul rind direct cu parintii.

au fost cazuri in care parintii nu au facut absolut nimic si atunci m-am dus direct la copil si i-am spus sa inceteze.

daca nici asa nu as fi rezolvat desigur si cu parere de rau ar fi trebuit sa-mi retrag copilul de la locul de joaca.

pe aici nu prea s-au ivit astfel de situatii, lumea e foarte civilizata, copiii in general sunt educati, sunt sociabili, prietenosi.
in Romania am avut parte insa de un altfel de tratament si a trebuit sa ne adaptam situatiei.
Era la parcul unde se juca al meu, un baietel de aceeasi virsta 5 ani care batea pe toti din jur. era uneori singuri alteori cu bunica.
a reusit sa-i dea si la al meu un brinci si alta data sa-l traga de par.
i-am spus bunicii ce face...dar, doar asa de ochii mei l-a chemat la ea si i-a spus sa nu mai faca. dar a continuat dupa 5 min. cu alti copii.toti copiii din parc erau terorizati de el. le cara pumni si pioare, cand nu-i convenea ceva sau chiar degeaba,trecea pe langa ei si zdrang...un pumn.
alta data s-a repezit la al meu si la tras de par si pana sa ajung la el(doar cativa m) al meu era deja in lacrimi.
atunci sotul(eram amindoi) s-a dus la el si i-a spus ca daca se mai atinge de William are de aface cu el. Asta micu' culmea se dadea si la sotul meu cu un tupeu ce nu am vazut.

data urmatoare am stat si eu de vorba cu el i-am spus ca nu e frumos ce face, ca e parc comun pt toti copiii...bla..bla bla...nu stiu cat a inteles, dar in final l-am amenintzat un pic si i-am spus ca sunt cu ochii pe el...si am fost.
De atunci cand il vedeam in parc doar il atentionam cu degetul sau ii aruncam o privire anume si stia...nu s-a mai atins niciodata de copilul meu, si cand ma vedea acolo nu mai batea nici pe ceilalti.

am mai avut citeva incidente ca astea cu alti copiii si uneori parintii le faceau observatie, alteo ori imi spuneau ca nu au ce sa le faca.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

am citit pe sarite subiectul asta mai demult apoi reflectind intr-o seara sub dus mi-am dat seama de ceva dar nu am mai scris pentru ca mi se parea subiectul terminat.

gindundu-ma la cum reactionez eu mi-am dat seama ca:

- vorbesc cu copiii, nici prin gind nu mi-a trecut ca as putea vorbi cu parintii cind de fapt am ceva de spus copilului
- vorbesc cu copilul ca si cu un om, adica respectindu-l ca de la om la om (sincer, mi se pare ca daca nu m-as adresa copilului ci parintelui, as desconsidera copilul)
- nu am reguli, ci incerc sa ma adaptez dupa bunul simt

Sa dau un exemplu: copiii arunca cu pietre pe tobogan, fiica-mea -2 ani vrea sa se dea pe el dar inca nu e capabila sa dialogheze singura cu copiii; le zic eu copiilor ca uite, a mea vrea sa se dea si in functie de reactia lor ne adaptam si noi: daca se retrag, ne dam, daca zic sa asteptam un pic, asteptam iar daca nu au chef sa se intrerupa ii zic copilei ca nu se poate si ca revenim la tobogan dupa ce termina copii.

O fi bine, o fi rau ??? pina acuma nu am avut probleme...

Mergi la inceput