Cum ne comportam cu copiii ALTORA?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Cum ma comport cu copiii altora... Exact asa cum as vrea sa se poarte si altii cu copiii mei.
- Adica ii las sa se joace, nu ii jignesc, nu ii apostrofez,nu le fac morala si nu discut despre cat de bine sau rau i-au educat parintii lor.
-ii indemn pe copiii mei sa le imparta jucariile (desi nu ii oblig)
- Nu permit altor copii sa imi agreseze copilul(si intervin atunci cand un copil e agresat, chiar daca nu e vorba de al meu...Nu sunt de parere ca adultii trebuie sa fie simpli privitori. Indiferenta face enorm de mult rau. As vrea sa cred ca si alti parinti ar interveni daca copiii mei ar fi agresati si eu nu sunt in preajma...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Andrei al meu cand era micut era atat de rsinos ca nu zicea nimic cand un alt copil dadea in el sau il impingea. De aceea, trebuia sa fiu cu ochii pe el sa nu ia bataie in parc. Si mi se parea f normal sa fac observatie copiilor care voiau sa il impinga din rautate sau sa-l muste sau sa il agreseze in vreun fel. Acum el a crescut si poate singur sa gestioneze aceste actiuni negative ale celorlalti. Insa vorbind pentru timpul trecut, nu am considerat ca educ copii altora, ci ca situatiile de acel gen cereau in mod imperios sa mi-l apar pe al meu. Adica, era mai bine sa il las pe al meu sa ia bataie si sa ma stresez ca deranjez cu vreo observatie vreun copil rautacios... oricum copii nu se supara, eventual s-ar fi suparat mamicile lor, insa nici o femeie normala la cap nu cred ca se supara pe mine daca ar vedea ca copilul ei il musca pe al meu si eu sar in apararea copilului meu. Oare nu la fel ar face si ea, in locul meu?
Din contra, eu am vazut mamici simtite in parc care mi se scuzau cand copilasii lor il agresau pe al meu si imi spuneau ca nici ele nu inteleg de ce ai lor musca, etc...

Mergi la inceput